Българите са на 68-о място по здраве в света

Македонците са 24 места преди българите в класация за здраве, публикувана от агенция Блумбърг, и цитирана днес в "24 часа".

Обратно в новината

Коментари - Българите са на 68-о място по здраве в света | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

БЛУМБЪРГ,ПИШЕ НЕВЕРНИ НЕЩА!!!ТАКА НАРИЧАНИТЕ МАКЕДОНЦИ СА БЪЛГАРИ!!!

link - Еднодневна диета

Да внимават в картинката тия от Сиера Леоне, по петите ви сме. До 10 години сме ги минали.

Македонците може да ни бият по здраве,ама ние пък ги бием по смъртност -на едно от първите места в света сме по смъртност и намаляване на населението!Засега ни изпреварват само Украйна е още 2-3 държави!!

Ами тя кметицата на Младост за това се бори срещу бетонирането, че въздух не остана. Да ама новобогаташите трябва да си влагат паричките и да бетонират. Омаскариха Витоша. Интереси. Пък и храната ни е читава.

Македонци са Албанци и не пият алкохол!!

Още един мандат на Москов и ще сме на 168-мо мястно.

невероятно силна е корелацията между цивилизованост на една нация и грижа за собственото здраве.. пуше .. жулете шльокавица.. ше се упраим..

ГЕНОЦИД бре ГЕНОЦИД това е което се случва в България. 1. Тровят ни с храна 2. Тровят ни със стрес Някой да ми каже една система която да се подобрила от това което е била преди 27 години.

Умнико, що тогава в селата живеят по-малко от градовете? Нали сами си сеят храната и няма стрес? Ама се тровят със самогон, печки на дърва , пък като заколят прасето, стой та гледай!

изхвърли си телевизора.. почни да спортуваш.. може и да оцелееш..

ама македонските доктори карат ли такива джипове като нашите, ааа?

Лекарите са учили по 16 г за да придобият 2 специалности,т.е, 3 пъти повече от теб,неграмотника! Само поради този факт,който се нарича образователен ценз и по света се цени изключително високо лекарите заслужават да карат лимузини. Точно те,а не мутрите с 8-ми клас!

Не е основата причина за здравето на Италианците диетата а ценностите които споделят. 1.Италианците са традиционалисти.семейството е в центъра на нещата. 2. Неолиберализмът не им е присъщ (не говоря за младите зомбита). 3.За италианците общуването и разговорите са много важни 4. ПО СТАРИТЕ ПОКОЛОЕНИЯ КАТЕГОРИЧНО ИЗБЯГВАТ ЕЛЕКТРОНИТЕ УСТРОЙСТВА

италианци, гърци... сещате се - южни нации - не се преработват много, а на ганьо и тук , и при тях му спукват гьона...

живота е болест предавана по полов път с летален изход! а иначе българинът е здрав човек, който мре само от завист и простотия!

някой ще каже ли, че докторите ни са много кадърни????

Ще кажа, че здравето си е в ръцете на човека, а не на лекаря. Като си живял като говедо, няма как да искаш да живееш с орлите.

тогава ми върнете здравните вноски и ми яжте... бахура!

Българинът е проклет, завистлив и мързелив. Средиземноморската кухня може да е от значение, но по-важното е, че гърци, италианци, испанци са много по-спокойни и си поставят за цел изпълними и близки цели. А ние сме нещастници

Тази статистика е изкривена, защото циганята също са "броени" за българи. Всеизвестно е, че съществата от тъмнозеления и тъмносиния спектър живеещи в гетата имат много ниска средна продължителност на живота (за радост), което смъква общата продължителност за България.

Здравето на човек е в ръцете на Бога и на самия човек . Достатъчно е да се следват прости природни правила за здравословен живот. Ако се погледне - православното християнство препоръчва повече от половината дни в годината да се прекарват в пост. Това носи своя огромен смисъл, за пречистване на организма. Всеки според традицията си може да добави и молитвени практики, билки, лечение с прана и т.н. Иска се осъзнатост и мъдрост. Лекарите Бог да ги благослови за добрите им дела, са само за случаите когато човек няма познанието и мъдростта сам да си помогне .

да, разбира се! ако посветиш живота си на собственото си душевно и телесно здраве, вероятността да удължиш земния си живот се подобрява; ако, обаче, посветиш живота си и на други същества около себе си, е, тогава остава по-кратък земен живот за себеобгрижване! с други думи егоизмът в общия случай е по-здравословен.

Приятелю посвещаването на другите не е негатив а позитив. Егоизмът може да удължи малко живота ти ама какъв живот е това........................

Аз съм за тази философия - подържай се здрав, за да можеш да си полезен и на другите.

Аз ще си пушим, кой ще ми каже? Пием си, кво? И баща ми, и дедо ми си пиеха. Мани ги теа зеленчуци, да не съм крава? Сакам месо! Без сол не сядам! Не е ли солено не ми е вкусно. И вземи нещо да си подсладим, ама повече! Децата да карат колело. Аз съм си купѝл баварец! На хижа сме, ама ще идем с колата. Е, от какво да сме здрави?

Моля да вземете отношение по недоразумението "лятно часово време" https://link/wiki/%D0%9B%D1%8F%D1%82%D0%BD%D0%BE%D1%87%D0%B0%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5 https://link

Един от основните проблеми е липсата на профилактика. Както и пословичното "А, да бе, ще ида на лекар. Може да ми открият нещо". Масово на лекар се ходи, когато вече няма на къде и даден здравословен проблем се задълбочи. Отделно, всеки втори смята, че е компетентен и разбира от медицина и си самоназначава лечение и лекарства. Състоянието на здравната ни система пък е съвсем отделна тема.

Твоя милост много не си в час ,но донякъде е и така Никой от БГ популацията не си изпълнява задължението да се явява на профилактичен преглед един път годишно!!!

се отнася и до тебе! Явно и ти не ходиш на профилактика, иначе щеше да знаеш каква са пародия!

България трайно е заседнала на всички възможни последни места в Европа! Пардон, по инсулти сме на Първо място!

понеже в Европа държавите са примерно 40, в Азия 30, някъде в края на Азия сме... Добре е, че не попадаме в Африка опне!

Да уточним, че класацията е на Блумбърг. И още нещо - на 50-то място е АЛБАНИЯ, на 68-о България... Все пак, трябва да се има предвид, че България има огромно социално разслояване, което оказва влияние на средните стойности, както по доходи, така и по качество на живот. Едно е да се препитаваш от кофите и да разчиташ на бърза помощ за ти прегледа децата, друго е да си на топла държавна службица, която ти дава възможност да разпределяш порции.

68 място- засега. С потресаващо бързи темпове ще стигнем дъното на класацията. Здравеопазването беше методично разбивано, още като превърнаха болниците в търговски дружества, а лекарите в промотъри на лекарства. Пациента е просто клинична пътека или досадник който чака пред вратата на "личния" лекар. С извинение към малцинството лекари за които професията е призвание -има и такива все още за наша радост, но са изчезващ вид.

Трендът е обратен. Не коментирай преди да си прочел материала, че е леко смешно.

Не, че нещо, но миналата сме били на 73-то...

Най голем дерт ми е враго дома, он ми скъсява живота ежечастно, прибираш се грохнал а он те гледа ровешката под мустак и все недоволна, и пълнее у аритметична прогресия, ама ше ме надживее от чиста злоба...кой че я рани след това не е ясно, Грийнпийс ше трябва да са, те отговарят за едрият допитък

Ако вярно сме 68-ми , представям си последните в класацията, сигурно се раждат умрели.

От хубав живот. От здравословна среда.

Ами поизмети си и около къщата, не чакай на другите.