Въоръжен обир в София, задържаха 2-ма маскирани

Двама мъже с маски и оръжие са нахлули в копирен център в Студентски град в София, но не успели да отворят касата. На излизане пък ги чакали 20 полицаи.

Обратно в новината

Коментари - Въоръжен обир в София, задържаха 2-ма маскирани | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

че са оказали съпротива при задържането поне десетина минути . Тази възпитателна мярка може само да помогне за превъзпитанието на боклуците.

Ще им кажа "Браво" когато хванат обирджиите на КТБ,върнат парите и заключат онези,които са ги подкрепяли.Дотогава- Аут!

Известни на полицията, хванати на местопрестъплението, и задържани за 24 часа!!!!!

СЪДЕБНАТА СИСТЕМА ЩЕ СЕ ПОГРИЖИ ДА БЪДАТ ОПРАВДАНИ И ПУСНАТИ НА СВОБОДА. ГЛАСУВАЙТЕ ПАК ЗА КОМУНЯГИТЕ ДА ВИ РАЗКАЖАТ ИГРАТА ДОКРАЙ.

Е, кво? Ако спечели Тиквата, ще предаде щафетата на Курнелия. Така че - не гласувайте и за Тиквата.

Какво по точно да гледам на тоя клип, операторката която казваш че е в някаква пиар акция се прибира след смяна в моя дом....само тя си знае какъв страх и стрес е, не че и аз съм спал тая нощ....полицията може малоумно да си е направила пиар и са за е...не ако е така, но мога да гарантирам че персонала на копирния център е просто група потърпевши

Абе я прочети какво пише никнейм ?, взимай си хонорара и лягай да се наспиш. Аман от коментатори за стотинки

От коментарите личи, че много хора скоро не са идвали в София и не са виждали модерен копирен център където на ден минават хиляди левове, особено въпросният денонощен в студентски град. Да не говорим ако са имали предварителна информация, че има каса и не се събира всеки ден оборота. Не си представяйте 2кв.м будка с един ксерокс вътре. Говорим за оборудване на стойност десетки хиляди евро, вие сами преценете дали изкарват пари.

Мислиш ли? Виж, затова не бях се замислял, честно. Не ми дойде наум. Като чета коментари, автоматично приемам че всички са граждани софиянци. Или ако не софиянци поне български граждани в населени места където хората имат обща култура и са грамотни и образовани. Затова съм си втълпил (може би погрешно както изглежда), че са някакви платени тролове. Обаче не можах да си обясня чии интереси защитават, като омаловажават събитието като сравняват копирен център с ученическа лавка. Но виж, пак, не се сетих за това което предполагаш. Има логика. Може и да е така наистина. Божке, колко е затънала България...

При цена 6 стотинки на копие, за да се съберат 1000 лв , трябва да се отпечатат 16 667 листа или 33,3 пакета хартия.

Абе човек, там се принтят книги, плакати, списания, тениски, чаши, химикалки, ключодържатели, рекламни материали и какво ли не. Това си е една малка печатница. Вие не можете да надскочите тези 6ст. на копие в мисленето си.

Откога ксероксите работят нощем?

Надявам се да не се тълкува като реклама, но копирен център Мания в Студентския град работи денонощно. Другите центрове от веригата имат работно време през деня само. Предполагам, че има и други денонощни копирни центрове. И не, това не е "ксерокс". Има огромна разлика.

Да де не е ксерокс а няколко ксерокса и един плотер.

Студентите работят денонощно, ти не знаеше ли?

А пък студентките - ептен! Не само денонощно, но и навсякъде! :D

Най после банките и бензиностанциите ще са спокойни ,организираните престъпни групи за въоръжени грабежи се насочиха към къде по доходните ксерокси ,будки за чорапи и училищни лавки.

Ебаси и смотаняците. Жалка картинка.

Ако на това му викате ''въоръжен обир'' като се има в предвид къде са нахлули и където повече от 500 лева едва ли ще има по това време значи сте много залухави също като тия ''обирджии''

Въоръжен обир е обир при който се използва оръжие и се заплашва живота на обрания, какво значение има кого са обрали и колко са взели?

Очаквам да ги осъдят условно!! Ако изобщо ги осъдят и те не избягат междувременно!!

Кой луд отива да обира копирен център? То ученическата лафка има по-голям оборот! Може да не сме особено умни, но чак на гола кукичка не кълвем! Обиден съм ...

На влизане в копирния център с маска и оръжие вече е достатъчно за да бъдат задържани и осъдени. Да не говорим, че можеше да има полиция скрита в самия център или полицай да се представя за служител. Така се прави, защото ако беше загинал служителя ти щеше да си първия, който реве срещу неграмотната полиция.

Тролове, престанете да лижете посраните гъзове на своите господари. Заради подобни пиар акции сме на това дереже, а вие сами пробивате дупки в спасителната лодка.

Можело да се ловят бандити значи. Само не трябва мафиот да е министър -председател. Само това е изискването.

Ще поживеем ще видим :)

Толкова лошо скалъпена предизборна кампания може да се роди само в главата на пълен идиот. Полицията знае, че се готви обир и оставя въоръжени престъпници да влязат при цивилен???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? Тея е можело да ги арестуват само докато си слагат маските в колата. Слаб сценарий. Грозна история.

Точно така. Освен ако не са искали да ги убият по време на акцията. Поведението на органите на реда е безумно.

Като ги изпуснат: Защо не са ги хванали?? Като ги хващат: Ама защо са ги хванали?

Не си много запознат с правото явно. Ако ги арестуват в колата, докато си слагат маските, най - много да ги задържат за 24 часа. Не е обир, защото няма извършено престъпно деяние.

Ами тогава дай да изчакаме някой да извърши изнасилване, защото иначе е само сваляне на гащи или да извърши убийство, защото иначе е само заплашване.

Иване, то не че аз съм много запознат с правото (ама да не остана по-назад и аз на всяко гърне мерудия), но в случая мисля че ти си прав. Нека се замислим за аналогични случаи: Много от въоръжените обири по света (много често в САЩ) се извършват от маскирани като Дядо Коледа бандити. Ако ги хванат в колата да си обличат костюми на Дядо Коледа какво биха им направили? Особено ако обяснят, че се готвят за коледно парти, то какво престъпно има в това? Разбира се, оръжията в САЩ могат да са "законно притежавани". Най-често не са, така че в реален случай ако бъдем обективни, сигурно ще ги арестуват за незаконно притежание на оръжия (а не за неправомерно ползване на коледни костюми). Така си мисля. Затова изводът според мен е, че са действали правилно като са ги оставили да влязат в копирния център с оръжия.

Очаквайте следващият въоръжен обир да е на кварталният обущар или на будката за вестници ,така като гледам щом почнаха ксероксите следващите ще са тези.

Криминално проявени и осъждани се разхождат спокойно.....защо не са в затвора????

Задържани за 24 часа???? Бе тези от прокУратурата имат ли нещо в картуните??? То със свирки работа не се върши...

МВР може да ги задържи до 24 часа а след това прокуратурата може да удължи това до 72 часа. Нека познаваме закона и след това да се изказваме!

Тариката дето дрънка за нагласена работа -да те видя тебе братле лато ти насочят автоматично оръжие.....за полицията не знам, но мога да ти гарантирам, че служителката си сгъва чертежи от стрес и защото няма на идея какво друго да прави....такива бастуни като тебе няма какво да се обаждат, не познаваш никой от персонала дето е бил изложен на риск и е лесно да дрънкаш тъпотии

Ти клипа гледа ли? Никой не насочва нищо. "Обирджията" се разхожда между масите с оръжието и си разглежда, пардон търси сейфа - "логично" под масата. Момичето си работи. Извинявай, но "Мания"-та със сигурност има договор със някоя СОТ фирма и със сигурност има паник бутони. Дали не трябва това да интересува "крадеца", как мислиш?

да питат "само това ли е"? Тфа да не ви е банка, дъртаци? Верна и много точна е приказката: НЕ Е ЛЕСНО ДА СИ СПРОСТ.

Чудя се дали сега служителката на копирния център може да съди държавата за това, че полицията е знаела какво ще се случи и въпреки това е поставила живота и в риск. Спокойно операцията можеше да протече по друг начин и тези да убият служителката или да я вземат за заложник. Вярно е, че в противен случай нямаше да ги хванат в момента на деянието, но не знам дали имат право да застрашават живота и здравето на нищо неподозиращ гражданин.

Ами не. Никоя нормална полиция не би допуснала подобно нещо, КОЕТО Е ДОКАЗАТЕЛСТВО, ЧЕ СТАВА ДУМА ЗА ПОСТАНОВКА. Тея юнаци само с оръжието и маските могат да ги задържат преди да са излезли от колата. Живеем в държава на идиоти. Боже, ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!

И какви доказателства би представил ти в съда ако мислиш и действаш по този начин?

Предизборна акция. Слаб пиар. Евтин екшън.

рядко, но добре свършена работа на нашата полиция.

Какъв цирк, не е истина просто! Въоръжен обир, служителката си работи спокойно, само кафе където не предложи... Отвън камери в готовност, заснемат отгоре как се изсипват полицаи...

Браво на МВР!

На видеото, което показаха по телевизията ясно се вижда, как служителката спокойно си сгъва чертежи, с.докато въорйжения "крадец" се разхожда с оръжие. Предизборна комедия!

Човече, не съм гледал видеото за да мога да коментирам обективно, обаче доколкото съм запознат, в модерните копирни центрове чертежите се сгъват на машина а не на ръка. Аз поне съм виждал такава във фирмата в която работя. Не си ли си въобразил малко?

Положението е много зле, щом обирджиите почнаха да посягат и на копирни центрове ... Трябваше да се преквалифицират, ето преди две години белите якички свиха 4 милиарда от една банка, още няма виновни. Междувременно държавата тегли заем, за да върне на вложителите в банката почти 3 млрд. лв. ?!?!?

Абе стига с тези 24 часа и после пак екшъна се повтаря! Защо не се промени този закон?!

Защо не им пишат имената, къде живеят, дори и снимките да им публикуват, та всички да ги видят. Според мен, така доста тъпанари ще се позамислят дали да крадат, убиват, пребиват, изнасилват.

Ще бъдат задържани за 24 часа...много е, направо да ги товарят на патрулките и карат на границата!

Патрон в цевта предполага готовност да убиеш човек и трябва да се третира като въоръжен грабеж с осуетен опит за убийство.

Точно така!.."боен пистолет с боеприпаси и патрон в цевта, пушка-помпа с боеприпаси, маски с прорези, ръкавици, бронежилетка!" Това на какво Ви прилича? Сега е ред на прокуратура и съд.

TIREX

цитат: Там обаче ги чакали над 20 полицаи, които ги задържали. ?!!!!! явно някаква постановка. за сериозни пришествия- пукнато ченге не се вясва тук за копирен център за 1 минута 20 броя тюфлеци? ! И колко оборот прави тоя център? или има и скрита дейност? че тея да бяха обрали аптека...

Копирният център е бил на "Лафка"...

Ако става въпрос за копирния център Мания, правят много по-голям оборот от средно статистическа аптека, повярвай ми!

Да огромен оборот особено нощен ,копирал съм там вечер точно защото няма никакви хора ,няма логика да правиш въоръжен грабеж за смешни пари ,за тая работа си има банки и чендж бюра.

Оказва се, че крадците са идвали на оглед в обекта предишния ден и униформените ги следили.

Моля да бъда извинен за непросветеността си, но би ли бил някой така добър да ми обясни като на лаик, какво е това оръжие "газов автомат"?

Автомат с АГУ

TIREX

ама турска...

Малей, ми то и в колата на жената има АГУ! Баси и сервиза - аз си мислех, че е за по-ьофтинко, пък то се оказа че са я направили цяло БМП! :)

По-скоро с газово на метан, ляти джанти и теглич....

обир с боен пистолет с патрон в цевта би трябвало 25 годинки, иначе пак ще опитат.Законите ни са мекушави, а и не ги прилагат.

адвокат марковски ще настоява че доказателствата не са събрани по надлежня ред.............

Тези явно си падат по оръжията, едно умно управление би измислило нещо за тах - както са ги пипнали сега би им организирало схема по южната граница - да се занимават с пришълците- там да си грабят ида се ръчкат с чужденците. Цялата утайка е добре да бъде пратена срещу чаканата вълна, за да я задържи - не да ми се мотат в тила да грабят невъоръжени хора.

Те ги пускат! Вървяли са след тях, за да ги хванат отново в акция. Следва поредното пускане.

Хванати на място, незаконно оръжие цял арсенал у тях на място и в домовете им и те са задържани за 24 часа, НАЙ-ВЕРОЯТНО НЯМА ДОКАЗАТЕЛСТВА! Ако не беше толкова жалко щеше да е уникално смешно в каква държава живеем с какви правови закони...

Има си процедура: 1. 2ч часа полицейско задържане. 2.72 часа с прокурорско постановление. 3.. Определене на мярка за задържане от съдия-задържане под стража,домашен арест, освобождаване под гаранция и т.н. Пишете, колко да не заспите пред компютрите, аман от разбирачи с клавиатури!

Айде сега, с незаконно притежаваното оръжие с патрон в цевта, да се самозастрелят при опит за бягство и да не висят на врата на обществото, тия регистрирани и криминално проявени хлебарки.

Очакваме да поясните че обирджиите са бивши полицаи и охранители. Обикновено е така. Боже пази ни от полицията и охранителите.

Аз, съдията, казвам, че няма достатъчно доказателства. Да се пуснат веднага на cвобода, полицията да им се извини и да им се платят обещетения за пропуснати ползи и нанесени морални щети!

КАКВО НИ ЗАНИМАВАТЕ С ТАКИВА КОКОШКАРСКИ ИСТОРИИ ... ДВАМА БИЛИ ОПИТАЛИ ДА ВЗЕМАТ ОБОРОТА ОТ КСЕРОКСА ....ИМА НЯМА 20 ЛЕВА И СЕГА СИГУРНО ЩЕ ГИ ОСЪДЯТ НА 20 ГОДИНИ ..

При вас, на село е толкова оборота, да, ама за седмицата.

Въоръжен грабеж Не е кошкарска история. Кокошкарска история е примерно кражбата на дребни стоки от някой магазин. Тези са опасни. Утре може да ограбят някой друг.

Каква е тази постановка ,какви са тези идиоти които ще тръгнат да обират ксерокс където се копира на 6 стотинки копието и то вечер когато има най малко работа ,тия от училищна лавка щяха да изкарат повече .

Човече, като не си наясно за какво става въпрос по-добре си трай! Ей, какво уникално изкопаемо животно е това българинът... вре се навсякъде, на всяко гърне мерудия дето се вика, и то само по въпроси от които не му разбира главата. Ако става въпрос за копирния център Мания, там имат големи машини плотери които струват цяло състояние. Там са ми изпълнявали плотиране на проекти за суми над 100 лева, и като си представиш всеки ден клиенти, денонощно, 24 часа на ден, 7 пъти в седмицата, 365 дни в годината, смятай за какви пари става въпрос! Тези 500 лева са оборота само от петима клиенти средно статистически, които могат да бъдат обслужени ако не за 5 минути (тъй като има много служители които обслужват клиентите), то най-много за час. ... Тоя моля ви се ходил някъде да си снима личната карта на ксерокс и си мисли че на ден събират няколко броени левчета на стотинки...

TIREX

силно увреден си..кой ще тръгне да взема плотери ,копири ? то да не е дребен предмет. и не става дума за точно тоя копирен център.Сесията мина и работа там няма никаква.

От 25 години се занимавам с копирни услуги и съм наясно с бизнеса много по добре от теб ,ако имат по голям оборот то е в сесията ,колкото до големите чертежи те са единични поръчки ,да машините са скъпи ,но нали не си мислиш ,че са влезнали да изнесат 200 килограмови машини ,и въобще какви са тези айдуци които ще извършват ВЪОРАЖЕН грабеж за 500 лева ,това да не е банка или трезор .

Ееее, браво! Най-после да свършат полицаите някаква полезна работа.

Като за постановка в театър става ...

Колко очаквате да ги осъдят за 500 дадени , а не откраднати лева питам? Те са били "клиенти" и толкоз. ДА НИ Е ЧЕСТИТА ДЕМОКРАЦИЯТА!!!

Ти си болен. Иди се лекувай!

loyola

Трябвало е да попаднат на съдията Дред ...