Десетки банки замесени в „глобалната пералня“ на руснаци

Германската Дойче банк е изиграла важна роля в скандала с пране на пари, притежание на руски престъпници с връзки с Кремъл, съобщава британският "Гардиън".

Обратно в новината

Коментари - Десетки банки замесени в „глобалната пералня“ на руснаци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сега откриваме топлата вода....Добър ден,тъга...

Кога ще започнат да разследват най-големите финансови перални в историята на човечествот - Федералния резерв, евро-фондовете на ЕС и .....

Банките перат чрез договори с предприятия. Костоф през 97 година ликвидира 75% или около 3000 предприятия в България.Кой ще се занимава с джуджета като Молдова и България ?

Аз пък си мислех, че само в България има престъпници... :D

Nqkoj si

Да... и аз така... а какво да кажем за корупцията...

Значи, някой ще открадне 20 милиарда долара и никой няма да се оплача? Първи април е далече, господа.

Това е поредния мега напън на запеците от запад. Така са се запекли, че ще мрат.

Хахах руснаците са вездесъщи ! Уредиха изборите в САЩ , сега ще уредят същите в Германия и Франция , правят каквото си искат в Сирия....шапки долу !

ами какво да кажем за безнаказаната българоруска мафия,която е изкупила европеиска и натовска българия!отърване няма!

"... пране на пари, притежание на руски престъпници с връзки с Кремъл, съобщава британският "Гардиън"..." Гардиена кърти мифки с ... бълвоч, ама "добрата" новина е, че се олпюва и "Дойче Банк", което пък е модерно във времената на Брекзита и американската атака срещу 4тия Райх -:)

ЛОНДОН КОНТРОЛИРА ОВШОРНИТЕ ЗОНИ,ВЪРТЯЩИ ОСНОВНО НЕЛЕГАЛНИ ПАРИ ОТ МРЪСНИ СДЕЛКИ,НО"ГАРДИЪН",ПОРЪЧКОВО ЗАГРАЧИ!!!

Научи се на четмо и писмо -неграмотеен русофило/туркофиле !! Тогава давай мнение, след като се ограмотиш и пишеш правилно "оВшоре" напикан!!

Това не е новина! Когато един ком. чиновник ти предостави държавна фирма срещу 80% от приходите, къде другаде да пращаш приходите? Ако ги слагаш в локална банка е рисковано, затова мутрите избират външни банки и същевременно затова руски мутри създават впечатлението че са богати въпреки че това са държавни пари. Западните банки също са виновни дори още по-виновни за това че разрешават да се парат държавни пари. Ех, ком. действителност, има да сърбаме супата на тази система още години...

Шило

Да бе, няма да ползват офшорки за изпиране, а банки, които са с ясни правила за работа...."Гардиън" дали си продаде тиража?

В Крим всеки ден умират хора! Пашиме руснаците със санкции, а някой си лакомници това не ги интересува, само и само да налапат някой долар в повече. Явно в HSBC умират от глад и са се поддали на схемата. Ако това се докже ще е скандално, меко казано и трябва да има сериозни последствия.

Току що в Крим ходи европейска делегация и видя, че всички са счастливи и няма никакви проблеми. От което следва, че си лъжец или провокатор, избирай, кое ти харесва.

всичко една жена каза ,една жена написа, ти да видиш кво каза Навални ,ама ти да знаеш кво става в Русия,ужас сутрин Путин закусва деца,следобед Медведев краде по 100 млрд., ама да знаеш Навални ми каза. Въобще запада се е превърнал в един спукан катун и търси изход за спасение. Спасението то му е кой ще изключи шалтера от командното дишане на изпадналия в кома запад и по точно изцеждащите го олигархо мафиотски кланове.Те не са много около 10 000 фамилии в САЩ и ЕС и като прибавите към тях дузина медийни разказвачи на вицове /СНН,ББС Дойче зеле и пр./и назначениет им теляци.Не е кой знае колко много.

западните медии напълно изтрещяха.От 50 години целият свят пере пари през Лондонското ситии и Уол стрийт.Като най голям е дела на прането на пари с американски произход: по официални данни на ФЕД Американските компании държат депозити в офшорни зони и банки извън САЩ сумарно в размер на 2,2 трлиона долара.

Майтап няма обаче дирниците наистина се оказаха големи мекерета на Путкин. Може би след като Моника се домъкна, не е ясно дали и преди това си бяха така! Истинската новина от нюз.бг : Разследване: Братовчед на Путин е замесен в глобална перачница на руски милиарди

жърналистически разследвния! на човек му замира дъха от невероятни , бомбастични заглавия! а то едно гамно! Тръгнал ингилизки долнопробен булеварден вестник да критикува немска банка, за връзки с руски престъпници, че притова О! ЗАДЪ:ЖИТЕЛНО С ВРЪЗКИ С КРЕМЪЛ, иначе няма кой да разпространява тоя факе нешс, ако не са връзките с Кремъл. Пример за некадърна журналистика, стъкмена откъдето и да я погледне човек, за радост на дребните дущици, който по цял ден пишат по форумите , с надеждата да им платят някой цент....Престъпници и престъпни групи има в цял свят, хората се разждат в различни държави, но никой не е предпазен от това да стане престъпник. ДОбре би било Гардиън да направи едно разследване за прането на пари и банковите машинации от банките на острова. това би било къде, къде по интересно и полезно!

Някакви дребни суми превеждани някъде си. Нашия Бисеров какви преводи правеше ... А Тиквата да знаете ;)

Тези дни резервите на Русия са окончателно привършени. Думата спешно заседава какви мерки ще се вземат. Все едно не знаеха. А аз знаех, даже да не съм глеал цифри. И очевидно почват мерките: като начало пускавици кой е виновен, стига да не е Путин. После ще видим. Важното е Путин да се задържи на власт максимално време. Това е стратегията, друга няма. Всичко друго е КГБ-ейски тактики. Какво ви е впечатлението от новината? Моето първо впечатление е, че западът разкрива далавери на свои банки и руски престъпници, като уличава Кремъл, че са свързани с него. В Русия тази теза е същата, само че моментално отпада връзката с Кремъл, защото Путин не е казал такова нещо. Това е КГБ - те са разузнавачи, които манипулират момента. Тях не ги интересува какво ще донесе това. За това разузнавачът е вреден политик.

Истината е, че и Путин, и Ердоган са дикататори и изтощават и съсипват икономиките на държавите си, като искат да избягат от персоналната си отговорност като диктатори, намирайки външен враг и насочвайки вниманието на хората им поради лошият, падащият им (особено в близкото бъдеще поради състоянието на икономиките им) и колкото повече време минава, толкова по-несигурни ще се чувстват (пак по тази причина, поради влошаващите се икономически показатели и тенденции) и толкова по-жизнено важно ще е за тах да имат и да посочват ожесточено някой враг. Именно затова тези са решили и привидяли като такъв враг Европа и САЩ преди "добрия приятел на Путин" Тръмп и яростно ги атакуват и критикуват с пропагандните си машини и кликите си - вижте как Ердоган стигна до там да обвинява Европа във фашизъм! Значи хем Путин и Ердоган критикуват яростно ЕС и го наричат беперспективен, разпадащ се, фашистки, хем .... СЕ НАТИСКАТ УПОРИТО ДА ВЛИЗАТ В НЕГО!?!?! Но тази игра на тези двамата диктатори няма и не може да остане дълго скрита за широките народни маси, вкл. и техните граждани, по съвсем разбираеми и ясни причини! Нещата стигнаха дотам, че вече колкото повече тези двамата атакуват и критикуват западните управления, политици и политики, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ТОВА ЩЕ РЕФЛЕКТИРА И РЕКУШИРА ВЪРХУ ... САМИТЕ ТЯХ И ТЕХНИТЕ КАПИИ НА ЗАПАД, ЗАЩОТО ЩЕ ГИ РАЗКРИВА! Защото тези са наистина близки зад кулисите НЕ СЪС СВЕСТНИТЕ И ЧЕСТНИТЕ И ПОТЕНИ ДЪРЖАВНИ МЪЖЕ И БИЗНЕСМЕНИ И БИЗНЕСИ НА ЗАПАД, А С "ГНИЛИТЕ ЯБЪЛКИ", КОИТО СА АВТОРИ НА СЪЩИТЕ ТЕЗИ БЕЗОБРАЗИЯ И ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, КОИТО ПУТИН И ЕРДОГАН УЖ АТАКУВАТ, НО НА АНГРО И ВИНАГИ АНОНИМНО ИЛИ КОНКРЕТНИ СИЛНО НЕУДОБНИ НА ТЯХ ЛИЦА, НО НЕ И ИСТИНСКИТЕ ЗЛОВЕЩИ ФИГУРИ ТАМ!

Да украинците всеки ден се подхранват с новини, че Русия ей сега ще падне. Вече 20 години все се надяват, та дори и тук започват да агитират. Сала на теб да повечко, провокатор такъв. Дори не си провокатор , само дрънкало.

стига си измсля, соросоиден олигофрен

Като го прочетеш като новина, вече няма да е новина. Понеже съм ти го казал отрано. Но не бързам. Така или ианче ще се разчуе. А ти направи една сметка на парите на Русия с намалената цена на нефта и газа, та да се подготвиш и математически, и посихически за какво иде реч.

да уточниш твойта "истина" -тези дни резервите на Русия превършили????!!!! . А бе откъде ви намират такива идиоти .Поне прочети статиите от сектор фин.пазари на Аг.Блубмър иливърни ТВ Блумбърг от от 20.03.2017г.: резервите на двата правителствени фоннда на Русия са нараснали от началато на годината сумарно до 252 млрд.долар.Резерните на ЦБ Русия нараснаха са седмиса с 2,5 млрд.долара идостигнала нивот от 575 млрд.долара.Аок нещое изчерпано то розовият мозък на протестърите.

Ако имаш такъв сигурен източник, ще замълча и ще почакам още месец, за да рзбера колко ти е бил надежден. Аз споделих, че руснак, привърженик на Путин, ми каза със смутена усмивка, че това е тема на вчерашно заседание на Думата. Т.е. онзи деншно, понеже вчера го сподели. Изобщо не знам къде е повишеният резерв на Русия и от какво би могъл да е и мисля, че това което пишеш е не само мевярно, но и невъзможно. Половината от приходите на Русия са от суровини с ниска степен на преработка, а 40% са от нефт и газ. С тези цени на горивата не ми е ясно от къде да се е качил резервът на Русия. Струва ми се, че лъжеш. Освен това забелязах, че италианска фирма поема финансирането на Южен коридор - официална новина от Русия. Представяш ли си как с 256 милиарда резерв Русия пуска инвестиция на италианска фирма! Трябва да им е изпила чавка акъла. Явно данните ти са съвсем неверни. Но... търпение. Ще се чуе всеки момент.

Да да, сигурно затова бързат да превършат с дълговете на Съветски Съюз. В същност вече нямат дълг. Откъде се взимат такива като теб. Ако срещнеш някой който каже колко е бъджета на Русия, можеш да му изплюеш в лицето, лъжец е!

"Журналистическото разследване" може да открие всичко, за което му е платено да "открие". Само допинговите проби на спортистите от САЩ не може да открие.

И никой не се е сетил да плати за пробите на американците?! Странно...

Унищожени са. Ти не знаеш ли? "Чистачът" ...

Общо журналистическото разследване е открило данни за около 70 000 извършени транЗакции, съобщава АФП.

да бе добро утро... те от години изнасят по 80-100млрд. на година.. чак сега се сетиха че били прали пари.. могат да се огледат и в София.. разни молове , разни комплекси по морето... ;) ама у нашенско по скоро ще е странно ако има честни пари отколкото обратното, отдавна сме си свикнали на сиво

Ами човек само да се разходи по българското черноморие и не може да види и с просто око, че там са препрани десетки милиарди долари. А че са препрани е повече от ясно и по това чия собственост са хотелите и заведенията и бизнесите, и по начина, по който са стопанисвани и изобщо създадени. И това е само там, можем да се поразходим и по планинските курорти - и там картинката не е много по-различна. А някогашният Слънчев бряг го превърнаха направо в помийна яма, в клоаката на европейските курорти тези безмозъчни човекоподобни и пишман-бизнесмени. Осраха и морето, и бреговата ивица в типичния си свински и мутренски стил!

TUI и останалите са все руски, излиза :)

Дааа....и НайЛошото е че в Заразата - Има действали (и ВсеОщеДействащи) от 'наште' ! ...както у/чрез-у Нас, така И командировани по Цял Свят.

Искам да кажа на хората, които наистина се интересуват какво става в Русия-четете "novayagazeta .ru" . Не говоря за безмозъчните тролчета , а на хората интересуващи се за реалноста в Русия и руския народ!! Една от малкото истински медии останали в мАсква!!

ти там ли живееш, та си толкова наясно коя точно газета отразява истинската действителност? А , да, то НЯМА такава, действителността неуважаеми е съвкупност от субективна и обективна оценка на всяко едно нещо, така че един вестник, НЕ МОЖЕ И НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА никаква реална оценка, освен своята собствена!

Искам да питам дира дали знаят нещо за commix ubertooth и защо го използват срещу читателите си!?

Изключително важно е да намерят тия $20 милиарда! Само не разбрах защо не търсят онези $7 трилиона, които изчезнаха около кризата 2008г?

Те "умряха" онзи ден ... след трансплантацията на седмото сърце ;)

Тук искам да напомня на онези, които наистина се интересуват, да проследят как се е движил българския външен дълг през 80-те години и от какви ниски нива тръгва в началото на това десетилетие, и как ударно нараства с пъти точно ... В ГОДИНИТЕ, В ПОСЛЕДНАТА ПЕТИЛЕТКА ПРЕДИ ДА ДОЙДЕ "ПЕРЕСТРОЙКАТА", "ДЕМОКРАЦИЯТА", ПРОСЛОВУТИЯТ КРАЙ НА "СТУДЕНАТА ВОЙНА"! Обърнете внимание не само на динамиката на нарастването му във времето, но и на СТРУКТУРАТА МУ, КЪМ КОИ И КАКВИ БАНКИ Е, която точно се оказа решаваща в опитите му за разсрочването и предоговарянето му, и за НЕВЪЗМОЖНОСТТА на опрощаване на част от него, КАКТО НАПРИМЕР СТАНА С ДЪЛГОВЕТЕ КЪМ БЪЛГАРИЯ ОТ ТЕРОРИСТИЧНИ И ДИКТАТОРСКИ РЕЖИМИ ПОД ДИКТОВКАТА НА МОСКВА! Обърнете внимание как Западът и западни банки ФИНАНСИРАТ КОМУНИСТИЧЕСКИ РЕЖИМИ, КОИТО ОЧЕВАДНО СА ПРЕД РАЗПАД!!! И то ... УДАРНО!!! Спомнете си и за онези 2 милиарда долара от валутния резерв на РУСКИЯ ГРАЖДАНИН И ОФИЦЕР ОТ РУСКОТО ВОЕННО РАЗУЗНАВАНЕ, И БИВШ ПРЕМИЕР НА БЪЛГАРИЯ АНДРЕЙ КАРЛОВИЧ ЛУКАНОВ (убит като куче в центъра на София и досега неизвестно защо...поне официално) с помоща на "уважавания" професор и офицер от 2-ро ГУ на ДС Тодор Вълчев и в този контекст да се замислим ЗА КАКВО ЛИ ИМ Е БИЛО ДА СЕ СРЕЩАТ ЛУКАНОВ И ДЖОРДЖ БУШ В ЕДИН ЕВРОПЕЙСКИ КУРОРТ ПО ОНОВА ВРЕМЕ! Да си спомним и за "много добрият приятел" на президентите и на Русия, и на Америка по онова време - Робърт Максуел, евреин и британски медиан магнат, оказал се особено близък и до нашата червена върхушка и Луканов (те създадоха и една българска банка на времето, БЗК, заедно...) и как след като една нощ той потъна в океана от борда на яхтата си се оказа, че ОТ АНГЛИЙСКИТЕ ПЕНСИОННИ ФОНДОВЕ СА ИЗТОЧЕНИ В "НЕИЗВЕСТНА ПОСОКА" ... МИЛИАРДИ ОТ ПЕНСИИТЕ НА РЕДОВИТЕ АНГЛИЧАНИ!!!! От България се откраднаха десетки милиарди, а й се "помагаше" с милиони и десетки милиони, и то от парите на данъкоплатците на други държави предимно! Брутално!!!

Влизам във форума и виждам, моята любима, платена коментаторка, пак е на поста си. Здравей Нимфо, как е в " Щатите"?

Дреме ми на шмайзера къде влиза и какво вижда един издухан трол. "Щатите", с кавички :) Ти наистина си голям идиот, но ти и без друго си го знаеш.

Искам да питам путлерофилч'еата/русофили -разбрахте ли какъв закон ще приема днес руския псевдо-парламент?? Понеже санкциите на ЕС и САЩ са насочени срещу около 130 руски престъпника-олигарси, политици, военни-- (в тяхна защита дребния пен.дел наложи ИКОНОМИЧЕСКИ контрасанкции) -та днес руския "парламент" приема закон с който тези уроди (грабещи и убиващи руския народ) ще бъдат освободени от данъци!?!?! Та какви са опорните точки от мАсква и По.Срано -20??? Спуснаха ли ви ги вече, а? Несретници анти-български!! Иде край на бандитите от мръсния съюз БСП/ДПС/псевдоПатриоти!!

Трябваше просто да напишеш-"приятелчета/милиардери на Путин са освободени от данъци със специален закон " .

Някои хора са гледали филма A Most Wanted Man от 2014г. Оххххх тъпни по медиите....жалка медия

Цру е пуснало график за слуховете: всеки понеделник: Путин сутрин закусва с бебета; всеки вторник: Путин лично е застрелял Джон Кенеди; всяка сряда: Путин е изпрал в пералнята си 20 милиарда и ги е проснал за сушене на балкона си; всеки четвъртък: Путин има две извънбрачни деца от три майки; всеки петък: Путин е изпратил 3 000 000 войника в Донбасс; всяка събота: Путин и Тръмп са братя-близнаци; всяка неделя: Путин вчера е окупирал Европа.

Изгледайте филма за Медведев, на Навални, а колко медведевци има, дори и Путин не ги знае, освен себе си разбира се. Как за 30 години станаха толкова милиардери, какво сътвориха, нещо като фейсбук, телефон, една кола не могат да направят фирмите фалираха. Изобщо една фалирала държава, жалко, че е най-богатата в света на природни ресурси.

Ти, пък, ако ми кажеш какво в скапания Фейсбоклук струва $100 милиарда ...

Парите не миришат, нали така? Еднъче, са силни да раздават морални присъди. Богатството на Европа лежи на много кръв в Африка и Близкия Изток. Страшна демагогия!

От опит зная, че немските перални са най-добрите ...

Иванка Тръмп била от Путин, както и третото дете, момченце на Обама било съск сини очи.На Плевналиев жената сама се предложила на Путин и в момента била в Москва Попиля ги този Путин бе. Назначи президент на САЩ, пере във всички банки и им изчука даже и жените.

Голям праз - путлер прехвърлял някакви милиончета да зарибява безмозъчни тролове. Волен и Корнелия гладни ли да стоят?

Но ти си най-гладен Бърдукоф. Козяк ферботен, пара йок. Циганите те плющят около кофите за боклук. Така е продажнико и така ще бъде

Но ти си най-гладен Бърдукоф. Козяк ферботен, пара йок. Циганите те плющят около кофите за боклук. Така е продажнико и така ще бъде

Същите номера ползват ЦРУ, МИ6, МОСАД и т.н., и то от години. Но за тях - нито дума. А в перачницата Швейцария колко "мръсно бельо" има ... не само руско, а всякакво ... но там "независимите" и "свободни" медии нещо не смеят да разследват там ?!?

еврейските чутури само от бой разбират !да видиш после как се правят на жертви ,малее ,направо да ги съжалиш !

Цялата тази афера носи всичките белези на поредната машинация на Сорос за разбиване и източване на банки, в случая и с адки удобното прикритие - "лошите руснаци"! Като се има предвид, че източника на тази "новина" е Гардиън, подозренията в обективноста на това разследване се засилва още повече. гардсиън е на същата хранилка , на лоято са и Дойче Веле и Ройтерс.

Фейк нюз,може би,евентуално!?няма факти няма документи и отново клевети срещу Русия.

Паричките на Жужин с високите токчета са навсякъде- Panama papers, сега това-200 млрд на плешивия швестер са добре приети навсякъде. Затова още не са го очистили тоя запъртък-имат полза от него!! Страшното е, че на никой не му пука-нито на руския крепостен селянин, нито на лудите русофили/путинофили по света, още по-малко на плешивия и уродите около него, все лични милиардери и олигарси-барабар с премиера начело!! Само преди 2 седмици А.Навални пусна едночасов филм с главен герой Медведев-бореца с корупцията!! Доказаха имоти за милиарди-негово лично притежание!! На някой от крепостните да му направи впечатление?!?! Иначе "героите" и досега мълчат и не казват нищо-сега Жужин и той ще мълчи. След като ФСБ лично пази тайните на милиардните сделки-за кво става дума?!? Тоя се има за Бог, въпреки че е на високи токчета и под късото панталонче е с прашки-но няма значение, плебса требе да се клецундри и да се държи с боен дух, такива са и наште безмозъчни путинофили- с нула мозък и висок боен дух!! А ДЕНЬГИ-НЕТ!!!

Има едно колкото старо, толкова и вярно правило - КОГАТО НЕ ЗНАЕШ КАКВО СЕ СЛУЧВА (С ВЛАСТТА И ПРОЦЕСИ, СВЪРЗАНИ С НЕЯ), ... СЛЕДВАЙ ПАРИТЕ!!! ГОЛЕМИТЕ ПАРИ!!! И затова тези да не ни говорят за милиарди, дори и десетки милиарди, А ДА НИ КАЖАТ КАКВО СТАВА С ТРИЛИОНИТЕ ДОЛАРИ ПАРИ И АКТИВИ ПО ОФШОРНИ СМЕТКИ - ОТ КЪДЕ И КАК СА НАТРУПАНИ, КЪДЕ ОТИВАТ, И НАЙ-ВЕЧЕ КОЙ И КОИ СА МАЛЦИНАТА, повтарям и потретвам - в крайна сметка МАЛЦИНАТА ЛИЦА, които чрез огромни мрежи от фирми, подставени лица, холдинги, БАНКИ И ФИНАНСОВИ ИНСТИТУЦИИ, и други ГО КОНТРОЛИРАТ!!! Защото ТОВА Е ЕДНА НАИСТИНА МНОГО ОТЧЕТЛИВА ПИРАМИДА, И Е ВАЖНО ТЯ ДА СЕ ПОЗНАВА, вкл. КОИ СА ТЕЗИ НА ВЪРХА И КАК СА СЕ ОТЗОВАЛИ ТАМ, КАК Е ОФОРМЕН ТОЗИ ВРЪХ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ, КАКТО И КОИ И КАКВИ СА ОСНОВИТЕ НА ТАЗИ НЕПУБЛИЧНА И ТАКА СТАРАТЕЛНО ПРИКРИВАНА ПИРАМИДА!!! Или ако искате, за почитателите на символиката, КОЕ И ЧИЕ Е ОКОТО НА ВЪРХА НА ПИРАМИДАТА!!! ОКОТО, КОЕТО ГЛЕДА ОТ ВИСОКО НА СВЕТА И НА ОСТАНАЛИТЕ!!!ОКОТО НА ВЪРХА НА ТАЗИ ПИРАМИДА ОТ ТРИЛИОНИ ДОЛАРИ, ОТ ВЛАСТ И ВЛАСТОВИ И ДРУГИ ЛИЦА И ИНСТИТУЦИИ НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА!!! Защото пари означава и власт (или свобода), А МНОГО ПАРИ ОЗНАЧАВАТ ГОЛЯМА ВЛАСТ, И ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ТРУПАНЕ (и ограбване, вкл. препиране) на още повече пари, които водят до още повече власт... и така се отзовахме до положението, когато 8 човека притежават и окнтролират повече от половината свят, РЕСПЕКТИВНО ИМАТ СЪОТВЕТНАТА ВЛАСТ, НЕЗАВИСИМО ДАЛИ Я ПРИЗНАВАТ ИЛИ ОТРИЧАТ И ДАЛИ Е ПУБЛИЧНА ИЛИ НЕ! И ако се разкрият връзките и зависимостите между тези огромни капитали и управленията на държавите, ще се разбере И КАКВИ И КОИ СА И СИСТЕМНИТЕ "ГРЕШКИ" В УПРАВЛЕНИЕТО НА СЪВРЕМЕННОТО ОБЩЕСТВО, И ДАЛИ ИЗОБЩО СА И МОЖЕ ДА СЕ НАРЕКАТ И ОКАЧЕСТВЯТ ВСЪЩНОСТ КАТО ГРЕШКИ!

Отдавна се знаеше, че любимата банка на Меркел, Дойче банк, е агент на Кремъл!

Ведно с Джон Краян, нали? Говорите глупости, а най-голямата глупост, която допускате е, че вземате хората и врага си за риби. Иначе позицията Ви е разбираема.

Меркел редовно кани шефовете на Дойче банк на вечеря в канцлерамта, за сметка на данъкоплатците. А с бившия шеф на Дойче банк, Йозеф Акерман, дори е интимна приятелка.

А европейските пари къде ги изпраха? За един Юнкер питам. Юнкер от Люксембург. Или като откраднати в Европа са бодоугодно и демократично, въобще ....възвишено прибрани.

Българина Гошу най-обича да търси под вола теле! Така се чувства по-специален, някакси!

... ще излезе сега, че "честните" и "почтени" наглосаксонски, хамарекански и европейски банки и банкери не са разбрали, че са премятали изпрани пари на руски престъпници..... И друго - "само" руски престъпници успяват да ги "излъжат"! То всъщност престъпници от други народности "няма", камо ли да перат пари в тези банки!

Комунистите в Русия начело с Путин усещат краха на държавата и бързат да изперат и изнесат парите, изкарани от труда на руснаците....Така беше и тук. След това ще обвинат Запада за краха на държавата...Така беше и тук...

И мисля е крайно време най-престижните издания, като ФОрбс например, и всички големи и мастити финансови гурута, познавачи, коментатори и анализатори където и да е по света да спрат да се правят на ударени, и когато обявяват разни прогнози и анализи и разсъждения и непрекъснато да лъжат или се правят на ударени, като например че Бил Гейтс, Уорън Бъфет, Карлос Слим... били най-богатите в света с по 50-50 милиарда долара активи.. ДА ОБЯСНЯТ КОЙ И КОИ ПРИТЕЖАВАТ ... ДЕСЕТКИТЕ ТРИЛИОНИ ДОЛАРИ АКТИВИ ПО РАЗНИ ОФШОРНИ ЗОНИ, СМЕТКИ И АКТИВИ!!! И ОТКЪДЕ СА ПРИДОБИТИ И КЪДЕ ОТИВАТ ТЕЗИ ОГРОМНИ ПАРИ (вижте за сравнение БВП не само на България,..., Русия, но дори и този на САЩ за сравнение), СТАВА ДУМА ЗА ПОНЕ 35 ТРИЛИОНА ДОЛАРА ПО НАЙ-СКРОМНИ ИЗЧИСЛЕНИЯ, ИЛИ СТИГАЩИ ДО 54 ТРИЛИОНА ПО ИЗЧИСЛЕНИЯТА НА ДРУГИ ЕКСПЕРТИ, ЗАНИМАВАЩИ СЕ С ТАЗИ МАТЕРИЯ! Защото разликата в цифрите Е В ПЪТИ!!! И ако някой от тези велики експерти продължава да се прави на абдал или на разсеян, САМО ДА ПРИПОМНЯ ЕДНА НЕОТДАВНАШНА ИНФОРМАЦИЯ, ЧЕ ... САМО 8 ЧОВЕКА В СВЕТА ПРИТЕЖАВАЛИ КОЛКОТО ... ПОЛОВИНАТА ЧОВЕЧЕСТВО, тоест няколко милиарда човека! И тук НЕ става дума замо за ПРЕКИ ПРИТЕЖАНИЯ И АКТИВИ, а и за МРЕЖИ ОТ ХОЛДИНГИ, БАНКИ, ФИРМИ И ФИНАНСОВИ ИНСТИТУЦИИ, ЗА МРЕЖИ, ВКЛ. ПОДСТАВЕНИ ЛИЦА И ИНСТРУМЕНТИ И СХЕМИ ЗА ВЛИЯНИЕ, ВКЛ. НА НАЙ-ВИСОКИ МЕСТА В УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВИТЕ И МЕЖДУНАРОДНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ, ЗА КОНСПИРАТИВНО, НЕЛЕГИТИМНО, ЗАДКУЛИСНО, ДОРИ ПРЕСТЪПНО (след като са скрити зависимости на ПУБЛИЧНИ личности и институции) ВЛИЯНИЕ И ЗАВИСИМОСТИ!!!

Драги, вече те казах за сестра ти, която е кур.ва - няма значение че нямаш сестра. При условие ,че всички европейски банки спазват стриктни правила при установяване на "мръсни" пари - има огромен брой разработени фин инструменти за това. Та какво излиза - всичко това е сапунен мехур? Искаш да кажеш ,че европейски банки е безпомощни ,като и ЦРУ и ФБР (в американска изборна компания) срещу гадни колхозници? Т.е азиати -колхозници не само владеят висши разработки в IT но и в финансови сфери. Ей, тези колхозници, направо - са каймакът на интелектуално човечество.

Недрага, казах ти да не се опитваш да ми досаждаш и да се скриеш някъде, и спри да ми цитираш тъпи популярни лафове на лица със съответния манталитет, общувай си със същества, които са на акъла ти! Ако и когато стигна до там същества като тебе да ми дават акъла, по-добре да взема и да се гръмна, и го казвам съвсем сериозно! За мен с а казвали какво ли не, така че нищо не може да ме учуди или събори - нищо от това, което разни лумпени и злонамерени неграмотни лумпени казват, просто - да го кажа така, по-прилчино и възпитано - ми е през оная работа!

Прасковья, оди в подмосковня! Немате место при назе! Чупката!

Няма "Гардиън"! Няма "Дойче велле"! Има отдел "Лъжа и дезинформация" на ЦРУ!

И вас русофило-путинофилите не трябва да ви има, ама пискате засега!!

Като дойдат скоро нашите на власт и тебе няма да те има - ти си един от първите в списъка на боклуците за преработка.

Нищо де сега като почнат едни разследвания и почнат да се изтеглят олигарсите от Лондон, англичаниете нищо хубаво не ги чака.

Демокрацията е естествената среда на мафията. Мусолини ликвидира мафията в Италия.Тези които избягаха в САЩ станаха икономически и политически елит и командуват държавата на мафията и досега.По-голяма пералня от САЩ и по-голям агресор няма !

Вълчанов

Мусолини не ликвидира, а завладя мафията и я постави в услуга на фашистката партия!

А граматиката? :)))))

Анонимен деанонимизиран служител, участващ в неуточнено точно разследване, със съдействието на известни неизвестни, именити, безименни, ненаименувани детективи, под неприкритото прикритие на тайни собственици, с незабележимо забележими методи, съобщил, че има неустановено установени, скрити покрити, рационално ирационални, теоретични предположения, за закупуване на неизвестен брой перални за пране на пари.

Напишете статия как по време на Великата революция през 1997 г. Виденов отказа предложението на Запада 75% от икономиката на България да се ликвидира и 25% приватизация. Виденов отказа, но продажника Костоф подписа и ликвидира България. За да се оправдае измисли мнимата заплаха ДС. На Народен съд !

Помните ли как прибраха руските пари от Кипър? Много ми е интересно сега кой стои зад това показно активно мероприятие?

Още преди време не един път съм напомнял, че войната на Путин срещу Европа, която той води, въпреки че отрича, И САМОЧУВСТВИЕТО И ДОРИ НАСМЕШКАТА И ИРОНИЯТА МУ КЪМ "МЕКИЯ И СЛАБ" Запад и Европа СЕ БАЗИРАХА И НА МРЕЖАТА МУ ОТ ФИРМИ И КАПИИ И НА ЗАПАД, КОИТО СА "КРЪСТЕНИ" - КОРУМПИРАНИ И/ИЛИ ЗАВИСИМИ ПО ЕДИН ИЛИ ДРУГ НАЧИН, ВКЛ. С КОМПРОМЕНТИРАЩА ИНФОРМАЦИЯ ИЛИ ВНЕДРЕНИ И ПОДГОТВЯНИ И ПОДКРЕПЕНИ НА ВИСОКИ ПОЗИЦИИ ДИСКРЕТНО ОТ МОСКВА! Затова КОРУПЦИЯТА Е ПО-ГОЛЯМ БИЧ ДОРИ И ОТ ТЕРОРИЗМА! Защото МАФИЯ, тоест ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНОСТ ПЛЮС ВЛАСТ И ОРГАНИЗИРАН ТЕРОРИЗЪМ (който е вид организирана престъпност) НЕ МОГАТ ДА СЪЩЕСТВУВАТ И ДА СЕ РАЗВИВАТ БЕЗ КОРУПЦИЯ!!!

Драги, вече те казах за сестра ти, която е кур.ва - няма значение че нямаш сестра. При условие ,че всички европейски банки спазват стриктни правила при установяване на "мръсни" пари - има огромен брой разработени фин инструменти за това. Та какво излиза - всичко това е сапунен мехур? Искаш да кажеш ,че европейски банки е безпомощни ,като и ЦРУ и ФБР (в американска изборна компания) срещу гадни колхозници? Т.е азиати -колхозници не само владеят висши разработки в IT но и в финансови сфери. Ей, тези колхозници, направо - са каймакът на интелектуално човечество.

Айде, като са толкова морални, британците и останалата паплач да отговорят защо изобщо съществуват офшорни зони? Те са им тарторите и от всякаква гледна точка укриването на данъци е престъпление. Така че крадецът вика "дръжте крадеца"! И нещо друго - така е написано, все едно всеки цент, дошъл от Русия, е с престъпен произход. Истината е, че вероятно повечето са крадени от високопоставени чиновници. По този повод се чудя дали Путин не иска да си прибере парите от чужбина. А до доказване на противното, престъпление няма.

За да може контрабасиста на Путин да си държи двата милиарда някъде. Нъл тъй?

Организираното ограбване на американски и европейски банки, социални фондове, включително и лични влогове не е измислено и извършено от стотина руски хакери. Върши се от руските спецслужби.

Смешника, преди да заплачеш, попрочети малко книжките, преди да са ги изяли мишките, за да разбереш що е то офшорна зона, кой я прави и защо я прави. След това вече можеш да си ги правиш свободните съчинения на тема "лошият капитализъм и добричкият всенароден цоцолизъм". След това ограмотяване не е изключено да откриеш и ти топлата вода, подобно на откритието на "принадената стойност" от Маркс и да спретнеш нейде в някой изоставен бантустан една "Велика ХХХХ-ска Комунистическа Революция"!

Дай сега да не се обиждаме кой колко и какви книжки е прочел. Аргументът ad hominem просто показва липсата на други. Как стигна до Марк, революцията и соца - само ти си знаеш. Но по същество - офшорките са законни, факт. Обаче доколко е справедливо едни да богатеят, а на гърба на други да е бюджетът на една държава и гайките да се затягат непрекъснато? И ти, щом пишеш тук, явно плащаш някакви данъци, а не се печеш на Аруба край басейн с манекенки!