Мая Манолова внася закон против некоректни работодатели

Първите законодателни промени, които подготвям и ще внеса в НС, ще бъдат против некоректни работодатели, каза омбудсманът Мая Манолова, цитирана от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Мая Манолова внася закон против некоректни работодатели | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Те (наглите) стават още по нагли явно си мислят че държавата е безсилна спрямо Тях

Волгинажа-манипулажа-слугинажа петър, сам наричащ себе си волгин, отново и отново е захапал микрофона на БНРадио и сипе наляво и надясно своите банално повтарящи се лъжи и клевети. И както винаги, очаква някой да му повярва. Само че, баламите вече ги няма и е време на този баш-манипулатор някой да му дръпне мирофона и повече да не го допускат да си развява кирливите ризи.

Защо все ЗАОБИКАЛЯТЕ , Бг-СЪД. СИСТЕМА . Започва се от там , след което , всички незаконно забогатели / Бисеров, Ментата , Местан , Костов , Р,ОвачЪ., /.

Неплащащите за положеният труд-затвор и конфискация!Тогава ще има ред!

По принцип е хубаво да има такъв закон за некоректни и нагли работодатели, но не и "заплатодатели". Господари на ефира на скоро показаха бруталните парвенюта от Стар Пост, нагли връзкари с обществени поръчки, не плащащи на служители от цялата страна. Деси и Иво Вълкови, стоящи зад фирмата са агресивни, посредствени, избирателни, злобни и безпардонни снобари с протекции.

да не се разрешава прехвърляне на фирми без проверка. Така ще се спре "продаването "им на клошари и социално слаби.

Много тролове са изпълзяли днес...

Това е нагла експлоатация на труда на български граждани, нарушение не просто на българското законодателство, а на конституционни норми", подчерта Манолова. Г-жо Манолова, последно какво е? Нали си юрист или пак костинбродствуваш. Думата експлоатация много подхожда на комунистическата идеология и на социалистическата революция. Това си е открита предизборна агитация. Зашо не вземеш да внесеш един закон за премахване на частната собственост и всички проблеми ще изчезнат?

Освен за забавяне на заплатите, които са безобразно ниски, трябва да има закон и за шефове интриганти, шефове, които обиждат служителите си без да се замислят, че все пак пред тях е жив човек.

То си има закони за всичко изброено. Само ви трябва адвокат и четене. И инат- да съдите. Успех!

Ще ги гониш ли, или там работниците ще са виновни, че искат много?

Бойко почва да бори корупцията след изборите, Мая ще спасява работниците, Корнелия ще спасява нацията от изчезване, патриотите ще вдигат пенсии и заплати, Марешки ще дава евтин бензин и лекарства... Да не е настъпило хилядагодишното царство на Христос :)

Вие комунистите нема ли най-накрая да умрете и да ни оставите да живеем нормално? Аман от всички червени тролове мечтаещи си Ленин, Сталин и КПСС.

Еееех, мечти. Да вземат и да се разкарат от България поне, да емигрират където щат (най-вероятно никой от тях няма да емигрира в Русия, но това не ме интересува, всъщност, стига да се махнат). Така е, те съсипаха и продължават да съсипват страната ни.

Г-жо Манолова що за шизовренност от Ваша страна.Предполагам, че знаете и сега и като Народен грабител, че всички държавни служители не плащат, не плащате никакви фискални задължения като здравна, пенсионна и т.н., в същото време получавате най-голями пенсии.

Докато властва т.н. принцип на солидарността, разбирай баламите да се осигуряват, т.е. да им се удържа от реално и с толкова зор изработеното наистина, за да има и за ония, които цял живот крадат, гепят, просят, но НЕ РАБОТЯТ, ТАКА ЩЕ БЪДЕ. кОЙ ИМА СТИМУЛ ДА СЕ ОСИГУРЯВА НА РЕАЛНАТА СИ ЗАПЛАТА ИЛИ ИЗОБЩО ДА СЕ ОСИГУРЯВА, КАТО ТИЯ, ДЕТО НЯМАТ ДЕН ТРУДОВ СТАЖ ПОЛУЧАВАТ С ФАЛШИВИ ТЕЛКОВЕ - заплатени- 5 ЛВ. ПО-МАЛКА ПЕНСИЯ ОТ СЪСИПАНИЯ ОТ РАБОТА НА НИСКА ЗАПЛАТА БЪЛГАРИН?!!!

Защо не повдигнеш въпроса с тавана на пенсиите за хората блъскали на смени в почивни и празнични дн за да има пари за бедните, тарикатите, необразованите, не коректните, не желаещите да се квалифицират и да се трудят. 165 лв. минимална пенсия без ден трудов стаж. 228 лв. с 39 год. трудов стаж като касиерка на милиони. Оди се осигурявай за хрантутниците.

Гавра е закона за пенсиите приет от правителството на Костов! За стаж 43 /ЧЕТИРИДЕСЕТ И ТРИ ГОДИНИ! / в машиностроително предприятие - пенсия 55 лева - сега 165. Колеги пенсионирани с по-малко стаж, но три години по -рано пенсионирани с 250-270 лева тогава, сега са с над 400 лв. Къде е справедливостта? За една и съща работа и еднакви осигуровки разлика в пенсиите три пъти!

Заплащането на труда да става в края на работният ден. Не ти ли плати, значи не си одобрен и не му вършиш работа. Шефа си търси друг работник. Ти пък си правиш сметката и си търсиш друга работа. Само така ще се оправи проблема с некоректните работодатели.

Защо не е с червеното костюмче?Много и отиваше!

за един светъл демократичен комунизъм....

Само тояга това е решението тази ялова демокрация не доведе до нищо добро

Демокрация от комунисти не се прави. Демокрацията не ви е виновна. Виновен е промитият ви социалистически мозък, който не знае що е то демокрация.

Ами те до един са от вашето котило. Кого заблуждаваш?!!! Еееех Българио, жална ми родино.

Кога ще е готов законът срещу некоректните строители ? Кога? Кога ?

Пак популизъм. И къде ги внася тези закони, като няма народно събрание... Дай да трупаме червени точки. Типично в стил БКП

А кога нашата омбустман-защитницата ще въведе и закон с който кожодерите от топлофикация да престанат да взимат пари от хора с откачени радиатори нали уж работи за справедливост или само си ляляка

Звучи гръмко, силно, смело ..., но защо ли не й хващам вяра, някак и тя, както и всичките й другари съпартийци са много силни на думи, но опре ли до дела, нищо не е изпипано, завършено и измислено, както трябва, все вратички са оставени, много вратички, много пробойни, много дупчици за измъкване .... Типично, прах в очите на лековерните.

еееех тая мая бе. с това кръстче на вратлето, направо уби марксизмоленинизма!

Жива била таз, бях и позабравила костюмчетата за по 2-3 хиляди лева ....

Каквато държавата такива и работодателите. Какъвто и модела такава и държавата. Моделът, гражданския договор.-..........

и това са общо взето слаби мерки... По мои спомени, в Гърция ако работодател на прави нарушение на трудови правоотношения и работника подаде сигнал, направо го оставят без бизнес. Затваря се предприятието, секвестира се имуществото, разпродава се, наплащат се пропуските на работниците и така. А нека и тук да стане така и да видим кой ще смее да не плаща. Освен това защо за чужденците, които идват да правят бизнес в България да няма закон, който да ги задължава да заплащат труда на работниците по ставките на тяхната страна но в лева? Например: в Германия един работник получава 1500 евро. Тук да получава 1500 лева.

Тая скучубра не я ли е срам - развали си семеството защото не става за нищо сега се прави, че помага на хората - само прах в очите гради си ПР на гърба на хората. Едно говори без камери и съвсем друго като я снимат.

г-жо манолова,махнете колекторските фирми и частните съдебни изпълнители защото обират народа помислете

Още помня издънката и по въпроса за акциза и казаните!Слаба компетентност и чадър на покровителите и!

Браво на Мая Манолова за това, но няма ли синдикати, няма ли инспекция на труда в крайна сметка има закони има Кодекс на труда. Къде са се заврели тези институции, или само вземат заплати и си клатят краката.

И аз не разбирам какво аджаба свърши Майчето до сега? Само лае и замазва очите на народа, а той и вярва ли вярва. Блажени са вярващите....

Големият проблем е с прехвърлянето на фирми на безимотни цигани. Ако започнат да лежат в затвора заради дълговете на фирмите, които са станали тяхна собственост, нищо няма да се оправи. Защото не са само заплатите. Нали всичкото невнесено ДДС е на наш гръб, от всичките невнесени осигуровки страдат пенсионната и здравната система и т.н.

мая, тая манджа е стара и вкисната! та още преди два мандата имаше внесен законопроект за криминализиране на неплащане на заплатите, но всички вкупом му скочихте и го удавихте като вълци малко яре! ми в мините на един ваш другар не им плащат с години, и на лавката се бият за кремвирши, или не помниш? а на един друг ваш другар, виастрой си смени собственика, а хората изгоряха с по тригодишни заплати!

Питам се, вече 10 години сме в ЕС, а законите са ни на африканско ниво?И защо трябва пак да избираме хора, които са спали в Парламента 10 години?Сега се сетила Мара, да се побара!

Майчето е супер жена, която върши чудесна работа. Ако всички ръководни люде работят като нея страната ще е между първите в ЕС.

аферата Костинброд издигна двама човека, един в Ес, друг на друг пост!

Какво свърши Майчето до сега само не мога да се сетя? Само се говори и се обещава на хората а конкретно!?!?!??

Преди време писах на др.Манолова за отмяна на фашисткият УБДХ и за конфликта за събиране на постановени съдебни вземания от ЧСИ, съгласно споразумение между ВСС и камара на ЧСИ.Шунтира ме като малка провинциална спирка!А това са сериозни въпроси.УБДХ е приет 1963 г., има репресивен характер и противоречи на много европейски норми!Относно работодателите, много се съмнявам в ефект, защото това е практика от дълги години.Защо приеха да се регистрира фирма юридическо лице с капитал 2 лева?Защо досега не отмениха правото на продажба на фирма с установени големи задължения към НАП или НОИ?

До JK Пише се закъсняват, а не закасняват и некачествен, а не не качествен! Ако си работодетел, си абсолютен неграмотник! А, що се отнася до санкциите, те са предвидени в Кодекса на труда!

Защо се чудиш, повечето са такива, ама налапали пари и се правят на чорбаджии.

Защо не погна български работодател досега!Трябва да се криминализира и не внасянето на осигуровки -ДОО и ЗОВ.Но тогава най-големият нарушител ще е държавата, защото тя винаги бави и не внася тези вноски!Проблема на пенсиите е в това, че повечето работодатели назначават хората на минимални осигурителни прагове, а плащат по големи заплати от сивата икономика!Така се ощетява и бюджета и човека, ама той мълчи, защото утре ще е на улицата!

Искам да попитам за работниците, които закасняват,пият, не работят или дават не качествен продукт. Те как ще бъдат санкционирани?

Що бе ето как-Всеки петък след обяд се обявява за ден на майстора и не се работи за да не умре шефа.Разрешава се хапка и пийка на работното место до късно вечерта.Та който му се пие да чака петък късен следобед :)

За "ВЪН" чувал ли си? Трудовата борса е отрезвяващо място...

А такива какво правят още при вас? Или за тия пари/заплати/- такива работници?

Ако и това не знаеш, на кой свят живееш? Такива работници най-лесно се наказват и това се прилага без затруднения.

страна гласи, който не плаща заплата и осигуровки в установения в трудовия договор срок, подлежи на затвор 3г. Не до 3г., а точно на 3г.

наложи изпълнението на закона? Начел съм се на прекрасни закони, които обаче са като коледни пожелания-няма как да накараш хората, които те засягат, да им се подчинят. Я вижте кръчмите, по масите си стоят пепелниците, сякаш никога не е била налагана забрана за пушене!

За заплати нямат а да разкарват по няколко любовници по островите и да карат Бентли имат М ? Гиди капиталисти с капиталисти "честни частници " а то видов ден идва рано или късно.

А нещо за фирмата Енемона да каже Мая, че там що народ изгоря със заплати, които никой няма намерение да изплати? Или само италианецът е експлоататор, а нашите са инвеститори?

Трябва да се криминализира неплащането на заплати повече от три месеца.

Така да бъде, но тогава да се криминализира и неплащането на издадена фактура за повече от три месеца.

Аз предлагам всички шефове и роднини до девето коляно да бъдат разпнати и влачени по улиците. Обаче ако например на този "шеф" държавата не му е платила за работа която е свършил (държавата разпределя най-големите поръчки и е най-големия длъжник) или този "шеф" трябва да води дело от 5 години за да и получи плащанията от некоректен търговец, тогава няма никакъв проблем.

Майчето Манолова да се разходи и из по-дълбоката провинция, за да види как се работи там без сключен трудов договор, шест дни в седмицата, по 12 часа на ден... Щото тамошните "инспекции" спят дълбок корупционен сън - те не виждат, не чуват и не знаят за нарушения на трудовото законодателство.

Ти като знаеш, що мълчиш?

Колко трябва да си прост в днешно време, че да се съгласиш сам, доброволно, с твоята воля и да изпълняваш с капаци на очите неща, които не са в твой интерес? И колко трябва да си прост и да стоиш там, където не ти дават заплатата? Не се оправадайте с живота, заемите и т.н. Сами сте си виновни, такава е волята ви! Сами го позволявате, дерзайте си!

Яка ни е мафията, щом дори Мая Манолова накараха да млъкне за такса мощност, а да се занимава с щуротии.

Сетила се мая да се побара...20 години какво прави в парламента,ти и останалите ти другари и господа

за да прокарат лобистки поправки или да не се приема адекватно законодателство, защитаващо работника.

Майче наври ги където им е мястото.