Затова месото в Германия е по-евтино

Мижави надници, трудова експлоатация, заобикаляне на законодателството: германските кланици масово използват пренаети работници, основно от Източна Европа.

Обратно в новината

Коментари - Затова месото в Германия е по-евтино | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

пропаганда, която умишлено иска българите да направят място за поляците. Тези случаи /ако ги има / не са масови и на всякъде могат да случат. Както и друг написа - всики да си прави сметка иска ли на тези условия да работи. и на запад се контролира.

Кой ги кара да подписват договор без да знаят с кого го подписват?

По тъпа статия не съм сънувал даже!! Това надминава и тъпотиите и лъжите на световната лъжкиня Корнелия Нинова! Има много дейности, за които се одобряват желаещи от определен етнически контингент. Например за градската хигиена на българите се грижат циганите, за непрестижното бране на ягоди в калищаците на Англия се ангажират най-вече българи и т.н.

Нас белите от Източна Европа (в повечето случаи даже по-образовани от западняците) ни имат за по-долни от арабските и африканските мигранти. Как се нарича това?

не утивай, стой си в България

европейска интеграция, толерантност и закони!!! Скачахте та сега се надънихте!

Тази статия звучи, като че ли я е писала Нинова - не ме гледай как си живея, а ме слушай каво ти говоря.

СТИГА ЛЪЖИ ИЗМАМАИ!!!В ЦЕЛИЯ ЕС ХРАНИТЕ СА НА СЪЩИТЕ ЦЕНИ, ДОРИ ПО-НИСКИ, НО ТЕ ИМАТ ЗАПЛАТИ, А НЕ ПОДАЯНИЕ!! И В ИСПАНИЯ, ВСИЧКО СТРУВА 3 ПЪТИ ПО-МАЛКО!! ХОРАТА ЗА ЕДИН МЕСЕЦ ДАВАТ ЗА ХРАНИ, ТОВА, КОЕТО НИЕ ПЛАЩАМЕ ЗА 1 СЕДМИЦА!!!

Във всички големи европейски градове е скъпо дори за жителите му. Затова масата пазарува във вериги като лидъл-мидъл etc. и се чудят как да вържат месеца да не им избяга кмета ;))

Не е така, явно много пропаганда слушаш !

Точно така!Тук в България заплатите в цеховете са в пъти по-големи от немските, произвеждат се качествени месни продукти в бутикови бройки! Как искате да е евтино като в Германия!!!

В ЕС няма истинска демокрация - в ЕС има робовладелскта демокрация от древна Гърция и Рим.

Абе тъпаци, като е толкова евтина германската продукция, понеже се работи от българи и румънци, защо нашата не е евтина, да не би в Гания да работят немци, че е толкова скъпо? Пак комунистичеси лозунги и пропагадни, кой ги е карал българите да отидат там на лошото и да избягат от рая наречен България????

Их либе месото, а най-много друг да ми го плаща.

да заповядат в кланниците на путио

А, добър ден. На велето му трябваше половина година за да коментира нещо дето в половин Европа възмущава и фирми и хора... Инак за други работи са като светкавици

По време на пости яжте български салами В тях няма месо а само соя растителни фибри и химия

най ниските заплати, осигуровки на минимума и т.н., но с тази разлика, че купуваме скъпо месо.

И некачествено, замразено от преди 20 год и т.н., всичко което е за хвъряне, но пък цените са като за висококачествен продукт

цели 17 години, КОЙ пречеше на туземните бизнесмени да организират ефективно производство и вериги магазини, вместо Илиянци, женски пазар, китайско карго, гаражна търговия, контрабанда и крадене на банки ?

на жилища в Германия, всеки може да ги провери в Мрежата. Елементарно е че зависят от града и мястото, можеш да намериш двустайно жилище от 200 евро, това е в градчета близо да големия град и то с градски транспорт, а в хубавите градове стигат и до 2000 евро.

САМО НАЙ-СИЛНИТЕ ОЦЕЛЯВАТ И СЕ ИЗДИГАТ В ДИВИЯ ЗАПАД - ТРЯБВА ДА СИ ГОТОВ ДА СИ ИЗДРЪЖЛИВ, МРЪСЕН И КОМБИНАТИВЕН КАТО СИЦИЛИАНЕЦ ИЛИ ЕВРЕИН :))) ... А КОНКРЕТНО: - В ГЕРМАНИЯ НАД ТЕБ ВЪВ ХРАНИТЕЛНАТА ВЕРИГА СА ТУРЦИ , КЮРДИ И ДРУГИТЕ ЗАПАДНОЕВРОПЕЙЦИ - А В АМЕРИКА НАД ТЕБ СА НЕГРИТЕ И ЛАТИНОСИТЕ ....

А В КАНАДА ДРУГАРИТЕ ОТ ВМРО ВАНЧЕ МИХАЙЛОВ РАЗПРАВЯТ ЧЕ БЪЛГАРИТЕ СА ПОД СИКХИТЕ ОТ ПЕНДЖАБ И АЗИАТЦИТЕ .... НА ВАНКЪВЪР МУ ВИКАЛИ ВАН КОНГ :)

от Германия. Или не ви изнася защото германци отглеждат животните, а те не продават толкова евтино колкото си мислите.

много се пише,малко е истина.масата народ с бгбпаспорти в тази индустрие са уигани и турзи.турските фирми са под изпалнители и те колят и бесят

Някой приготвял ли си е и ял ли е от така нареченото свинско "месо" от Кауфланд, внос от майна си райна. Абсолютно подобие на гума, не се поддава на топлинна обработка, няма сваряване, няма опичане, няма задушаване. Пробвали сме в скороварка, разпада се, но не се сварява. Груба, едра структура, конците му са дебели, за вкуса да не говорим изобщо. Нещо невероятно. Всички месни разфасовки във веригите са от вносно месо. Етикетите произход България са чиста лъжа.

Племенникът ми е управител в Кауфранд и ми е казал от там да не купувам месо.

Преди години ядох домашно,от пресно заклана свиня. Нема нищо общо с от никой магазин. А за това от швайнланд да не говориме!

-Точно така, месото от домашно отгледаното прасе е съвсем различно, абе все едно е от друг вид животно.

гледайте си свинете тогава по дворове и тераси и си ги колете пред блока...... вървят добре с греяна ракия.... да ви е вкусно

TMontana

Едва ли е точно така,да не би тук да плащат огромни заплати в кланиците?!

Преглеждайки коментарите по-долу, установих тотална дебилизация на българското население. Дори и това, което има компютър, а и иска да изкаже някакво мнение. НО - както винаги - българите разбират от футбол и политика, а мирогледът им е Ицо Мамата, на когото Бай Х*й даде полицейска лампа да си бръмчи с джипа. Ако се бяхте разровили малко - щяхте да знаете, че Германия е най-големият производител на свинско месо в ЕС, а в света е на 3-4-то място. Ако бяхте разбрали това, можеше да се замислите, защо в България СВИНСКИТЕ ПЪРЖОЛИ са по-евтини от най-евтината риба. Можеше да се замислите и защо на българските производители ИМ БЕШЕ НАЛОЖЕНО В СВИНАРНИЦИТЕ ДА ИМАТ ГУМЕНИ ИГРАЧКИ ЗА СВИНЕ/ПРАСЕТАТА!!! И НЕ САМО ТОВА! Прочетете българските изисквания за това, как трябва да живее едно българско прасе, с какво да се храни, с какво да се забавлява, как да бъде заклано... И? Ми то килото на мръвката му трябва да е къде 20 лв цена... И - Я СЕГА ПОГЛЕДНЕТЕ КОЛКО ВЪРВИ СВИНСКО ТРУПНО БЕЛЕНО МЕСО НА ЕВРОПЕЙСКАТА БОРСА? Германците няма нужда да се напъват да произвеждат ръждясалите опелчета, така са си вързали гащите - само свинско наблъскано с антибиотици, от пренаселени клетки с лоясали животни, които не могат да си стъпят на краката и да ги колят за по 1,500 евро на месец българи, румънци и поляци - това им стига.

свинското? Нали си турче, слушай мюезина, яж си овнешкото и гласувай за ДОСТ! Не пиши глупости, нямаш хал хабер нито от света, нито от живота. Аллах е велик!

В Германия работих 5 години получавах 3000 марки чисто и въпреки това се върнах в Бялгария защото тук е моя живот

Всички емигранти се завръщат рано или късно. Корена си тежи на мястото. В родината е най-добре. Климат, време, почва, живот, всичко... А сред чужденците никога няма да бъдеш приет от тях да си наравно пълноправен и равен с тях. Дано се изразих добре. Аз също съм работил в чужбина и от опит го казвам.

Сигурността да си си вкъщи в родния дом, няма нищо по-хубаво от това.

Студент съм и живея в Германия от 4 години. В началото ми беше смешно като чуя някакви прехвалени илюзии за Германия, вече дори ми е тъжно.

Ти не си платен руснак, нали? Хахахахахааа. Връщай се у дома, в Росия.....стига си тъгувал! Дожаля ми.

От мен лека нощ на всички за тази вечер....Че утре с жена ми трябва да ставаме рано да си гледаме нашите селскостопански животни-кози,овце,прасета,кокошки,патки и тн. Който не вярва, може да ми види профила във Фейсбук :) А за западните селскостопански животни не се притеснявам- от това,което чета тук- тях явно има доста желаещи настоящи и бъдещи гастарбайтери да ги гледат! Гледам цяла соросоидна протестърска про-западна вълна кипи от ентусиазъм да се влее час по-скоро в морето на робите -собственост на Господарите от ЕвроГейския Халифат :)....

Предния месец си порязах средния пръст и работодателят ми направи свирка. Два пъти!!! Обичам България! Мббууухахахахаа

В Шибанистан е далеч по добре. Двама умряха в цистерна на Гела ,кво порязано кутре кви пет леа!

много плакал....и сега е обещал да плати ковчезите! Обичам България!

бля!

И още ще има! Навремето Господарят в България викаше-като се махнеш сто чакат на вратата за твоето място! Да ама бунаци не останаха! Да печелиш в евро е много по добре отколкото в лефченца.

Чакайте бе пичове, а Вие при капитализма как я мислите , че е? Ами така е... Оня брадатият шваба Маркс си го е написал всичко за печалбата - каво, как, защо и т.н .... Свиквайте.

Кандидат емигрантите трябва да се докарат до отчаяние за да си останат в България! Иначе кой ще работи на пост-комунистическите меринджеи за шепа стинки?

по добре слуга на господар,отколкото слуга на слугите !

А защо месото не е евтино и в България?....

Щото веригите надуват цените на макс. Пример: Билла товарят по лев на кг охладено месо, а изискват доставчиците да бачкат почти на загуба (или в най-добрия случай на 10-тина ст печалба на кг). Невероятни гадове!

Ама те ако не искат, може да НЕ СА ВЕЧЕ доставчици бе! НИКОЙ не ги кара насила! Това хленчене ми звучи точно както мутрите по морето, че нямат достатъчно туристи ...

При капитализма има свободно движение на хора ,СТОКИ, пари.... Като не ти харесват цените във веригите - направи си магазин.....И запомни, че ВСЯКО НЕЩО СТРУВА ТОЛКОВА, КОЛКОТО, КУПОВАЧА Е СКЛОНЕН ДА ТИ ДАДЕ.......

Че има експлоатация има ама къде няма? Аз лично не вярвам, че се пренебрегват правила за безопасност. Живея в Англия, преди това в САЩ, малко в Канада и съм свидетел точно на обратното. Причината не е загриженост за близкия а възможността да пострада работодателя, ако се установи, че е виновен. Хайде със здраве!

На мен това ми прилича малко на 'поръчана' статия, честно! В България предстои / дори вече е факт/ огромна криза на трудовия пазар, а сега като отворят границата с Канада , съвсем няма да има кой да работи тук и хайде да злепоставяме чужденците как сме им робували, видиш ли....несериозна статия!

Ами айде де, от 30 години все емигрирате, кво си чакал досега ?? Надухте ни главата с тая емиграция, нокой досега не те е спирал !

Живея в Холандия от 11 години. Не съм емигрирал по икономически мотиви, а по любовни такива:) Например една транспортна фирма тук дава 300 евро комисионна, ако им доведа българин с нужните документи и желание за работа, защото просто няма кой да им кара камионите. И хората си държат на персонала и си го гледат, стига да има отсрещната страна желание за работа.

Притрябвали сте ни точно пък вие соросоидните протестъри. Айде изнасяйте се по-бързо от България с мека подклекваща стъпка! И никога повече не се връщайте,барабар с краставите рязани "бежанци".които защитавате и които искате да ни натресете тук. Ние пък ще си внесем руснаци,както и бесарабски,беломорски и македонски българи!

Кой те знае, че си жив бе, мухъл? Хайде, лягай!

ДИРА МИ ПАДНА В ОЧИТЕ.

Заминах на запад и започнах да чистя кенефи. В началото много ми миришеше, но после свикнах, и сега даже ми харесва !

....след това китката ти омекна, а накрая стана протестър-соросоид и фен, както на Отворено Общество и Бълг.Хелз. Ком. така и на про-западните партии в България- по-известни "психо десни"-които всъщност не са никакви "десни", а са чиста проба неолиберасти и глобалисти- ГЕРБ, Реф.блок, Воля на МаГарешки, Да(й) България Нова Република ....и т.н.

за един кенеф! Просто си го поделете. По братски - Орлин да всеме мъжките, а другия - дамските тоалетни.

Имам молба директна към ДИРА! Моля или изтрийте глупавата си статия или уволнете отговорника за същата. Ясно!

ясно шефе но тука не е кланицата

Най-големите мръсници са турците-гастарбайтери в Германия. Правят кухи фирми, наемат работници от източна Европа и ги предлагат на германците. Германците ги експлоатират, без задължения към работника. Стане ли нещо германеца ни лук ял, ни лук мирисъл. Турчина не го търсят, политика на Германия. Заобикалят закона и иди го търси. Експлоатация до припадък.

Я погледни етикетите на големите вериги: Произведено ЗА едикой си, а не ОТ... Като се натровиш, кой ще съдиш компания в чужбина с милиарди?

Струва ми се, че ДИРА пишат вече глупости, колкото да не заспат. В България значи на 600 лева ЛЕЕЕЕЕЕВА!!!! трябва да бъка меспо по 0,30 ст.

Еврогейска солидарност.

Това са пълни глупости. Дира само се излага с подобни простотии

Явно не четеш добре. И като си в Лондон колко дни беше отпуска миналата година и на кое крайбрежие я прекара. Щото ми е интересно. Да взема и аз да дойда в Лондон, че много ми се ходи по футболни мачове. Да ходя сряда и събота, а след това да ги поливам в хякой пъб, макар и прав за да не плащам за сядане. Пък на другия ден до обяд ще си говоря за мачове и сериали. Така де като в България.

Поредната безмислена статия! Ценообразуването е нещо съвсем различно от спазването на правила за безопасност, заплащане и тн. Тази статия според мен цели да развълнува простолюдието, което така или иначе се намира в безизходица. Авторката най-вероятно е полякиня "Катаржина Домагала" те страдат от много сходни на комплексите често срещани при повечето българи.

Как се образува една цена искам да те питам? Ако произвеждам месни продукти - купувам го на 4 лева живо, после работниците го колват = 1 лв, после транжират и това ми излиза 2 лв, после давам .5 лв за опаковка и консерванти и .5 за самото опаковане ит.н. Давам някакви измислени цени за пример, да не си помислиш че съм бизнесмен от месарския бизнес :))) Кажи ми как да си определя цената на месото (плащам и осигуровки на работниците). Друго искам също да те питам: Защо всички стоки, ама вече буквално всички стоки, се произвеждат в Китай??? Дали защото работниците там взимат заплати като в Германия и им се плащат по толкова осигуровки, дали имат същите правила за безопасност??? Последно - направи ми коледни лампички за елха да струват 2-3 лв тук с твойто ценообразуване!!! Идиот!!!

печалбата е тази която определя крайната цена, стойността на пройзводство е тази поради която страдат работниците (освен ако не е липсата на квалификация и мързел). Няма да коментирам вкусовите характеристики на споменатото месо. Надценките които слагат всичките бизнесмени по веригата са тези, които определят цената. Иначе да това са нашите европейски китайци с крушките за по 2-3лв

Швабистан 1500 евро заплата Булгаристан 150 евро заплата - къде са робите ?

Швабистан - заплата 1500Е, наем 1000 Е Булгаристан - няма наем, живееш в собствен имот. Заплати по 1000 лв

Я по полека с лъжите, платени. Наемите в Германия са от 400 ЛЕВА до 900 ЛЕВА масовите! Като за бедни българи. Обърни ги в евро. От 200 до 450 евро квартири!!!!!! Остават ти около 1100 евро от заплатата - 2200 лева!!!!! А в България 77% от населението взима доходи от 360 лева до 560 лева!!! Казаха го преди два месеца!!! т.е. 250 евро!!!!! С 250 евро ли се живее по добре или с 1100 евро, при почти равна цена на храните??!!!

Ташаци! Като е без договор какво да се очаква

Е няма как напрао в Мерцедес да те вземат на работа . Първо нискотарифно сечене на ръце на банцига после ако останат пръсчета ,може и парцала да се фане, да се бършат кенефите на фабриката Мерцедес. И ако конвейра не му отнесе главата ,може и до швабска пенсия да я докара.

По тази логика цената на месото в БГ трябва да бъде нищожна, защото тука същия труд е с пъти по-малко заплатен.

до Месаря - Изедника на българския народ Как се образува една цена искам да те питам? Ако произвеждам месни продукти - купувам го на 4 лева живо, после работниците го колват = 1 лв, после транжират и това ми излиза 2 лв, после давам .5 лв за опаковка и консерванти и .5 за самото опаковане ит.н. Давам някакви измислени цени за пример, да не си помислиш че съм бизнесмен от месарския бизнес :))) Кажи ми как да си определя цената на месото (плащам и осигуровки на работниците). НО ТИ МЕСАРЮ ГО КУПУВАШ НА БЕЗБОЖНО НИСКА ЦЕНА ОТ ХОРАТА, ЕКСПЛОАТИРАШ СВОИТЕ РАБОТНИЦИ, КРИЕШ ДАНЪЦИ, НЕ ПЛАЩАШ ПЪЛНИ ОСИГУРОВКИ.... И НАКРАЯ ГО ПРОДАВАШ НА БЕЗБОЖНО ВИСОКА ЦЕНА НА ХОРАТА КОИТО ОЩЕТЯВАШ ЗА ДА МОЖЕ ТИ ДА СИ МЕСАР - буквално!!!

С радост наблюдавам, как все повече мургави българи отиват в западния рай. Те със сигурност ще подобрят гено фонда на арийската раса.