Сингапур - най-скъпият град в света. София е сред евтините

Сингапур е определен за най-скъпия град в света за четвърти пореден път. Това сочи класацията на Икономист интелиджънс юнит (Economist Intelligence Unit).

Обратно в новината

Коментари - Сингапур - най-скъпият град в света. София е сред евтините | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Санкт Петербург бил евтин град! Забравиха Москва да е пишат и нея за евтина в смешната си и фалшива класация

Сега като дойдат пак комунистите на власт, само жените ще останат евтини в София!

На кое място в класацията е Черноконево?

Сингапур са в космоса,няма смисъл изобщо да го сравняват. От едно рибарско,кално и мизерно селище,без ресурси и природни богатства,дори без земя-половината е отвоювана от океана,за около половин век,да се превърне в това,което е в момента,просто,няма какво да се каже

само да питам - за какво дават пример цената на хляба в азиатски страни? то за тях е някаква никому не нужна екстра. те от хилядолетия разчитат на ориза. се едно у нас да е много важна цената на бананите(макар че на моменти тя е доста ниска) или маслините.

Всъщност (пред)историята на Сингапур е доста интересна, но той по известни причини успя да привлече и концентира големи капитали, или по-точно глобалния бизнес си даде среща там с "азиатските тигри" и арабските капитали - в Сингапур в централната му част може да се видят високите сгради - небостъргачи на почти всички най-големи банки в света, вкл. и старата висока сграда на Китайската народна банка. Като например в дунтаун Маями. Те имат и доста "интересно" правителство, с отчетливи елементи на авторитаризъм в някои отношения. В единственото казино там в МОЛ-а например ходят да играят много богати (и не толкова) азиатци и от Индонезия, и от Китай, където хазартът е забранен, и араби, индийци и влизането и излизането там е само с проверка на паспорта, а за местните - и срещу заплащане на такса от 200 сингапурски долара - явно политика за ограничаване на хазартната предразположеност на сингапурците. Държавата е решила проблема с огромния трафик като субсидира с 50% сметката за такситата, и така хем е отворила работни места, хем е ограничила иначе огромния преди трафик. В часовете пик някои централни улици имат такса са преминаване и така отбиват трафика от там и го облекчават. Имат уникални архитектурни сгради и решения, и голям дял от икономиката им освен финансите и банковите услуги са и търговията и транспорта, поради местоположението им. В Сингапур наркотици няма, защото наказанието ако заловят някого с наркотици е смърт, и то жестока! Също така са много сериозни и в преследването на религиозната нетолерантност...дори и само изразена в публични изказвания. Ако някой си изхвърли дъвката на улцата глобата мисля е някъде 400-500 долара:) и затова в Сингапур дъвки няма (и не се продават). Така че ако искаш - плюй на улицата там:)

Според мен имат елементи на полицейска държава, но че стандарът им на живот е висок е очевидно. Следи се много строго кой влиза и кой излиза от страната! Цените в ресторантите им са наистина по-високи от останалите места по света и бутилка хубаво вино в добър ресторант е по 200-300 до 500-600 дори и 1000 долара, а има и по 10,000 долара... Хубаво място е човек да го посети и да го разгледа.

Ха-ха-ха! Ако не са 1.1 милиона пакистанци и бангладеши, да работят за по 450 СИНГ-долара (600 лева) на месец, без осигуровки и натъпкани по 40-50 души в (наистина големи) стаи в общежития... Само до Jurдng Point има общежития за около 25000 души, заети в кораборемонта.

Париж по скъп от Лондон ? - ха ха санкт петербург евтин? хо-хо тия що не се гръмнат с тая класация

Та за кенеф кой ще си дава парите па макар нарече ''столица'' Герберасите в лицето на фандъка бая милиони гушнаха ама София все по мръсна все по разпадаща се защото стъклените постройки комисионни от разрешения носят а старите хубави архитектурни паметници искат работа..

Cингапур е наистина много красиво място и между другото администрацията на Cофия може да се заинтересува и "купи" от там някои неща, като например как са се справили с трафика, паркирането и много други подходи, вкл. пречиствателната им станция, градините им...

А полицията,законодателите ни и съдебната система могат да почерпят опит,как са се справили с престъпността,така че, да е нула. И,ако си забравиш портфейла на масата навън,където си пил кафе,как след 4 часа,като се сетиш,да си го намериш пак там,с всички документи и пари.

Да, прав си, абе съвсем друг сяят е в сравнение с България, на космически години!

фейк н'юз -15 $ за 1 кг хляб - ходете проверете в Сеул цената на хляба... То излиза, че 20% от заплатата на корейците отива само за хляб...

живеят хора. Те и в Бантустан живеят и са щастливи. А ние тука - греда. Къртим от всякъде и все си най-бедни и най- нещастни.

Е да, ама .... Сингапур е сред страните с най-висок стандарт на живот. Там дават най-високи заплати, от страните от азиатският район. Там минималната раб. заплата е над 1000 евро! А на специалисти и ръководители, достигат да 500 000-600 000 долара на година.

И какво означава "най-висок стандарт"? И какво като минималната заплата е над 1000 евро? Направи справка колко е един наем на гарсониера там или как една гарсониера струва 1 милион долара! Така, че и там да идеш - същия изпадняк ще си. Защото парите които (евентуално) ще ги получаваш там ще ти трябват пак за там, за същия този стандарт, за който говориш, а не да ги харчиш в България. Ооо, забравих, ти говореше за ръководен пост $600 000 заплата. Сори, объркал съм те с някой друг...

Я, пак?!? Минималната заплата е за филипинските домашни помощнички (има си отделен закон САМО за тях), като те получават по S$550 (S$ = сингапурски долар) - 700 лева. При това, тези пари са от 21-ви януари тази година, след изменение на закона. Преди това бяха само S$510! Към днешна дата в Сингапур има 210000 такива прислужнички!

дигнат цените , ще се изравним

и друго не разбирам,Осло е един от най-скъпите градове пък норвежците ги дават в една класация че са най щастливия народ, егати извратената работа.

Щот не се мързеливи хейтъри.

е затова тебва да дигнат цените на тока,парното, водата та белким се изкачим в класацията

Хаха София защо изобщо я споменават, след като там само цигани и имигранти живеят

Още не , но ако не ви стига пипето и това ще стане.

А ти мила къде живееш на марс ли си че при теб няма цигани и емигранти,,,и твоят марс до кое село се намира!!!!??