Спират концесията на Летище София

Процедурата за концесия на летище "София" да бъде прекратена предлага служебният министър на транспорта Христо Алексиев.

Обратно в новината

Коментари - Спират концесията на Летище София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Летище София е стратегически обект за България и не трябва да се отдава на концесия. На БДЖ държавата да намери начин да помогне или с емисия държавни облигации или по друг начин като се включат всички граждани. 600 млн не са толкова много.

не можеш стана без червени връзки...

английският благородник възкликнал:за мен е унижение даме поощряват за работа която съм длъжен да извърша.и е много прав.за това недеите да провъзнасяте министъра до небесата,та нали точно това му е работата ,да защитава държавният интерес.та това не е новина,все 1 всеки ден да пишем че слънцето е изгряло,и не видиш ли,че след 12,15 часа залязло

Ейй? Намери се един министър да мисли за България. Всички след 1989 мислят как да ни разпродадът.

До Министъра : Прегледайте и икономическите показатели на Летище-София за 2016 г. които са ОТЧАЙВАЩИ и сменете ръководството, вкл. мъжа на Цецка Цачева-"парашутист" на висока заплата !!

27г.нищо не е спечелила държавата от толкова много преватизаций.Всичко се разпродаде и после часника работи само за себе си,съкращават работници,намаляват заплати,ето това се случва в Б-я Посочете ми едно нещо в полза на клетите хорица

Единстенното нещо умно на това правителство.Да не ни пак заблуждават,че работи на загуба.Това беше една от грешките на Герб.

Летище София, управлявано от българската държава е най-нерентабилното летище в света, с най-ниска печалба. Това е, само защото е управлявано от държавата и от българи- най невъзможната комбинация въобще. И масово юнаците в България искат да продължава така и да се спре концесионната процедура. Е нема така държава, нема такъв народ.

Четете не само с очи- не се спира концесията, преработват се условията.

Проблема е че някой вече прибра подкупа и служебните са с пръс в устата.А това че синдикатите са против значи че външна фирма е необходима.

правилно да се спре и да се национализират заграбените предприятия от кликата бсп -дс като тия на ковачки гергов банев и още много други комунистически мушмороци използвали демокрацията за лични облаги

Брей, колко уйдурми предизборно.

гласувай мъдро!Не се хващай на писанията на соросоидната сган и крадливата герберундна шайка. Иначе ше ти показват все по-малка и по-постна пица.Държавата ни трябва да запази всяко нещо,което носи някаква печалба.Защо сидадохме ЕРП-етата,Телекома, Булгартабак и др.?Защо ни внушаваха,че държавата е лош стопанин!За да ни манипултрат,да ни заблудят,та да сме безгласни гои пред изпълняващите чуждите пъклени замисли за Родината ни

Оффф, само да не стане така, че Чичко Сорос пак да претърпи някакви финанснови загуби!

Не е работа на държавата да стопанисва. Ако беше така социализма да беше победил в целия свят. Държавата преразпределя и създава условия за безнеса. Толкова ли е трудно за проумяване. Държавата не може да е добър стопанин нашата пък..... всеки гледа как да я изпомпа от Тошо до ден днешен.

"Държавата преразпределя и създава условия за безнеса"- абсолютно точно. Сега трябва да уточните и чии бизнес.

ЩО СИ МИСЛИТЕ, ЧЕ КАТО СЕ НАПЛЮВАТЕ ВЗАИМНО ЩЕ МИ ПОВЛИЯЕТЕ НА ВОТА? ТЪПО!

И кой даде концесията на турците: 1. БСП. 2. ДПС. 3. ПФ. 4. АБВ. 5. Никой от изброените. Правилния отговор е номер 5 Никой от изброените. Даде я ГЕРБ.

ГЕРБ се горде с магистралите. И до къде построи първата магистрала? 1. До Европейския съюз (Гърция, Румъния) 2. До Сърбия 3. До нашите сънародници в Македония 4. До Русия (през Румъния) 5. До никоя от изброените. Верен отговор е 5. До никоя от изброените. Първата магистрала, която ГЕРБ построи беше до Турция.

ГЕРБ не е построил нито една магистрала. ГЕРБ е достроил няколко десетки оставащи километра от една магистрала, а предишните няколкостотин километра са строени от няколко предишни правителства. Но е факт, че ГЕРБ е похарчил/присвоил най-много народни пари за дострояването - единичната цена за 1 км магистрала при ГЕРБ е в много пъти по-висока от тази на всички километри, построени преди това.

Брато, кефиш ме. Иначе верният отговор мисля е до Бургас ама карай...истината е, че ГЕРБ не строи, а довършва това, което е най-лесно за довършване и от което ще се направи най-голям марж, който да се гепи....

Сериозно ли вярвате, че политици и синдикалисти са се загрижили за държавата? Ако има концесия, то значи техните фирми, с които летището се източва до мизерните 5 милиона печалба при 400 милиона оборот да бъдат изритани с шутове. Концесия на практика има и то откакто съществува това летище. За държавата - разходите. За тях - приходите. Точно както е във всички останали държавни дружества.

Хахахаа И хората "създали" тази концесия напират пак за парламента защото много добре са управлявали " В полза роду"? Не е за вярване но имало и политици които мислят и за държавата си!!! Респект г-н министър!

Време беше още преди кокорестия да обяви , той мисля че е циганин !

Браво, Господин Президент! Вие сте първият, който е истински достоен за този пост!

Браво!Незабавно спиране на концесията на летището!Всичко в държавата, което е приватизирано и концесионилано е провал и ограбване на държавата! Да се забрани такива стратегически обекти да се привматизират и да се дават на концесия! Само мутрите ще спечелят от концесията, народа ще загуби.

Типична Гробарска схема - да приберем сега парите , а после другите да му мислят.. Летище София , РВД и т.н. - са едни от малкото останали печеливши държавни предприятия. Плащят се много хубави заплати - на Българи и нещата вървят сравнително нормално... Ясно е - че не е най-оптимизираната структура , но нещата си вървят...

То "другите" така или иначе ще му мислят. Имат да връщат 600 милиона ЕВРО за БДЖ и 70 милиона за пистата на летището. И ще ги върнем, уверявам ви.

Домусчиев не иска да спечели концесията на Летище София!

Даде ли се летището на концесия мръсните крадливи комунисти не могат да крадат от там. Стойте и гледайте как летището ще е пак на загуба ако недай се Боже дойдат доказаните престъпници БСП/ДПС пак на власт. Обзалагам се в това!!

БСП са против концесията. Правителството на Герджиков отменя концесията. БСП твърди, че правителството на Герджиков е на ГЕРБ. Та чие е сегашното правителство, другарко Нинова?

независимо от цвят и партия, са против тази концессия, защо да даряваме милиони на мутри?

Милионерите и олигарсите в бсп, нормални хора!!! Че какво на един крадец и лъжец му е нормалното? Това че е взел, 48%акции без да плати ! или това че лъже, избирателите си че и тях ще направи богати?!

Е поради това Разумните хора няма да гласуват за тиквуните.Ще бъде разпиляно и малкото ,което е останало и може да пълни бюджета.Иначе д...пе да ни е яко.За да вържат бюджета ще увеличават данъци,такси,лицензи,акцизи и нови заеми ще легнат на гърбините ни

...и не на последно място условията за прекратяване на една концесия!

ПРИ ПЕЧЕЛИВШО ЛЕТИЩЕ------НА КОНЦЕСИЯ-345 ЛЕТА,,ИЛИ НЯКОИ Е ЛУД ИЛИ ПАРИТЕ СА МУ МАЛКО АКО ИСКАМЕ ДА СМЕ РОБИ В СОБСТВЕНАТА СИ ДЪРЖАВА -ДАВАЙТЕ,НЕЗНАМ НАШИТЕ ДЕЦА ОТ ЧУЖБИНА ЯВНО В НА СРЪБСКИТЕ ЛЕТИЩА ЩЕ СИ ГИ ПОСРЕЩАМЕ А И ОТ ТАМ НА СЪРБИТЕ ЩЕ ПЛАЩАМЕ А НЕ ТУК -В ДЪРЖАВАТА

на тиквона и тимаджиите. Сега като го изберете пак, мутрите пак ще се нагушат и вместо държава пак ще има мутренска фирма "Боко и аверите".

Хахахах, ако не изберем пак ГЕРБ, нали знаеш кои ще дойдат. Онези червените с руското влияние. Ще ме извиняваш, ама ГЕРБ не просто е по-малкото зло, ами си е направо много добро, сравнение с комунистите.

докато концесията бъде спечелена от правилната руска фирма. Дотогава протести до дупка.

По-скоро от офшорка на Пеевски или другарите от Новото БСП. Както почти всички останали предприятия у нас.

БРАВО ГОСПОДИН МИНИСТЪР! Откакто Варна е в концесия разрухата е тотална, а човешките ресурси доунищожават и малкото останал интелект. Назначават се некадърници, а старите служители, които си рабират от работата вземат мизерни заплати и се кръстят да не падне самолет. Директорът е под всякаква критика. Наглостта на шефката на човешки ресурси стигна пика си като доведе брат си на конкурс...

И в бургаското летище е така! Но срещу ТИМ никой не може да се бори !

а,дано спрат ТИКВАТА да разпродава България на авера си Ердоган !!няма по-голям предател от тиквата местанова ,да го накажем,предатела !!!

не участва в конкурса, нали се закани да ни изкупи? Не помня турски политик да е казвал, че ще изкупи България, но за руски помня.

изкупуват вече 27 години, турци и гърци. В Хасковско и Кърджалийско последни две години има строителен бум, защото там турчулята строят свои прогимназии с безлихвени кредити от турските банки, остана да турят бариерата и ей ти български сепаратизъм в действие!

Само чисти и неоспорими дори от Корнелия Нинова факти: 1. Загуба на летището 2009 и 2010 г. 2. Печалба на летището 2014 и 2015 г. - 5.3 и 5.6 милиона 3. Печалба на летището 2016 - 9.6 милиона За 35 години максималната печалба би била 350 милиона, и то без БСП да са на власт, когато летището е на загуба. Концесията е за 1.2 милиарда - три ПЪТИ повече. Но оставете това - аз не вярвам някой да ни даде 1.2 млрд. Трябва да е луд, като може да го ползва и да не плаща за това, както е правено дълги години.

Я БЕгай да целуваш МАЗНИ ДЕБЕЛИ КУНКИ. ПРЕДАТЕЛСКИ, гнусни

когато БСП бе на власт, тогава било построено новото летище, затова то е било на загуба, докато оправят всичките ръкави, писти, докато дадат лиценза и международни разрешителни на това ново летище.

Изграждането започва през 2001 г. Стойността на целия проект е за над 210 млн. евро и се финансира от Европейската банка за възстановяване и развитие, Кувейтския фонд за икономическо развитие, програмите на ЕС ИСПА и ФАР, и от държавния бюджет на България.

Абе лейка има ли тема по която да не си компетентен?

Докато има Гугъл съм компетентна по всички въпроси. Не оставяйте политиците да ви баламосват, ами проверете думите им.

Най-нормалното нещо е печалбите да се увеличават с времето. Каква е била България, а и света преди 35 години? Че то откакто Хонконг се връща към Китай, милионерита там са се увличили стотици пъти! Имали класации на милионери, но ги променили на милинери с над 100 милиона, като въпреки това се е увеличила десетки пъти. Освен това е хубаво ключово нещо като летище, да е под държавен контрол, дори от съображения за сигурност и други.

На мен лично ми омръзна да отдаваме на концесия неща само срещу обещания за бъдещи благини... Ясно е, че след това започва шикалкавене относно това изпълняват ли се или ангажиментите по договора и в крайна сметка получаваме едно нищо срещу нещо - примери бол... По-добре е парАта напред, железни условия на договора и разваляне при най-малкото нарушение - както изгониха нашите "инвеститори" от Сърбия например... А дано, ама надали, като се казва - вижда се, че идеята отново е друга!

ГЕРБ докараха турците от ГАРАНТИ КОЗА да изкупят апетитните имоти в София на занижени цени

Не му върви на това летище. Костов продаде БГА Балкан за жълти стотинки на неизвестен измамник. След като консултантът по сделката Тройханд Германия бсиреч Агенцията за приватизация на Германия/ изрази пълно несъгласие, защото бяха елиминирани сериозни световноизвестни авиокомпании, даващи много по-висока цена - той го изгони от България.

Vinetou

БРАВО!!! И още: "държавата явно с тази концесия иска да получи едни къси пари, които ще отидат някъде и не се интересува от развитието на летището, макар че го предоставя на концесия за 35 години" Блестяща характеристика и пример за цялата икономическа политика на ГЕРБ!

..едни къси 1.2 милиарда, 600 милиона от които при подписване. При сегашната печалба на летището от 5 милиона, това са едни 120 години ;)) И то при положение, че БСП не идва на власт, защото тогава летището е на загуба, както и Козлодуй, НЕК и Булгаргаз ;)) Прав сте напълно...

Това, че сегашното управление на летище София е некадърно, не означава, че трябва да се дава на концесия при тези условия. Как може летищата във Варна и Бургас, които имат едва половината пътници на аерогара София, да имат 10 пъти по-голяма печалба? При сегашните параметри на концесията, цената ще се избие САМО от таксите на безмитните магазини. Не говоря изобщо за летищните такси към авиокомпаниите.

Не оспорвам цифрите ти, просто се чудя - кой ли ще инвестира при хоризонт на възвращаемостта от 120 години? Ако знаеш - кажи, моля...

концесиите на инфраструктурни обекти са мощен робовладелски инструмент; неусетно цели нации се довеждат до най-недостойно състояние на оцеляване ден-за-ден (работиш като вола, само за сламата - Талев); в развитите държави отдаването на инфраструтура под концесия е забранено, но в окупационните зони това е масова практика на управници-марионетки

Браво! Огромно благодаря на кабинета Герджиков!

Да Държавата е лош собственик.Но защо не цялата Държава не дадат на концесия стига това на парче..Дано е вземе някой нормален вече ми писна.Съдиратни от вземания и пари няма за нищо.Най лошото е и бъдеще няма за никой.

Е, то е ясно, сега в играта трябва да влязат "наши" хора!

Всичко правилно са си го казали. Някой гледа да вземе парите сега и после какво ще става следващите 35 години да го мислят другите. Концесиите трябва да са с максимална продължителност мандата на даващият ги, като към краят се съкращават, така че и следващия да може да реши дали да пуска нова концесия. За повече да минава през парламентарно решение.

........за концесионери се дава тежест на еднократното концесионерно възнаграждение 55%. Да ама колко са 10-20% комисионна накуп. После куче влачи.... Нефтохим, Балкан, Булгартабак всичко за 1$+1$+1$ =3 $, комисионната не се ....чете.....

абе като ги помня.. вече им течаха лигите за едни пари.. значи за малко във фризера и след изборите пак ще се метнат да раздават концесии

Няма да гопуснат лесно..сега комунистите трябва да откраднат още 50 милиона на бъдещето си 2 годишно управление...отделно тимаджиите сигурно са ги натиснали да не продават, за да могат да подължат да трупат дългове към държатата...вече минаха 65 милиона. Никога няма да се оправи тази държава...

Gugnelid

Тъкмо си мислех да пиша, че всичко се върти около това ТИМ да намери начин да спаси десетките си милиони задължение към летището... Яко, а?

Много вътрешна информация имаш, да не би да го получи това по имейла или просто си в схемите?

Нали турци са кандидати- вече почнахме със санкциите и то с право!

поредната концесия която ще носи пари само на консиционера, а държавата ще духа супата, тоя филм вече го гледаме няколко пъти

За вас 1.2 милиарда явно са нищо пари - изкарвате ги до обяд ;))

Пари няма, действайте. Концесия трябва да има, но не червена.

На Боко и Московски концесията ли е червена? Ей, дойдат избори и бетонът ви все в червено, бе! Ей го, някой е споменал варненското трибуквение. Усетиха, че може на друг да го дадат ( полага ли се на България такова апетитно парче тутманик?), и използват ситуацията да я спрат. Още повече при тия безкрайно тъпи аргументи, с които я отвориха. НО не бойте се, деца! Пак ще я отворят! То каквато имаше информация от всякакъв род вече изтече към "заинтересованите". Могат да си я продават на клиентите и без да има концесионна процедура.