Българите в Германия: Защо ни дискриминират за изборите

Българи в Германия настояват МВнР да пита германските власти защо отказват да разкрият изборни секции извън дипломатическите представителства в страната.

Обратно в новината

Коментари - Българите в Германия: Защо ни дискриминират за изборите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тук става въпрос за Германия. Хората са точни. Проблемът си е на бай ти Ганя: "В писмото се посочва още, че нотата с молба за разрешение за образуване на допълнителни секции е изпратена с ден закъснение, което е формална причина германските власти да откажат разкриването им. " Това не е формална причина, ами някой във външно се е чесал по бадемите до последния момент. Правилният въпрос е защо тази нота е пратена със закъснение? Немците са дисциплиниран народ и по този начин показват отношението си към разюздаността на бай ти Ганя. И ще задам още един въпрос - на Румънците като са им позволили да гласуват извън консулствата дали са закъсняли с нотата си от тяхното външно? Аз лично съм българин в Германия, и този въпрос го отправям директно към нашето външно - защо си вършите немарливо работата и лишавате голяма българска общност от право на гласуване, а за други общности не сте така разсеяни? Някой трябва да бъде наказан за това. В Германия компромиси НЯМА да получим!

Ми, доколкото става въпрос за проява на добра воля от страна на Швабиленд към България, то такава очеизвадно няма. Тука некви (очевидно умствено изостанали) обвиняват МВнР, че не направило заявка в искания от Германия двумесечен срок преди изборите! 2 месеца преди изборите е 24 януари (щото февруари е с 28 дни) - денят на подписването на указа от президента. По закон (четете ИК), за разкриване на секции се искат заявки за участие в изборите, решение на ЦИК и т.н. Едва СЛЕД това МВнР може да направи искане до когото и да било. Иначе казано, няма как МВнР да пита Гермния в законния там двумесечен срок. Т.е. - всичко остава на добрата воля на немското правителство, на Германия. Каквато очевидно няма спрямо България.

Проблемът си е наш, български. Винаги е можело по дипломатически канали да се реши въпросът, било то и със среща на високо равнище. Само с оправдания не става. Германия не я интересува нашето политическо статукво и настроения. Германия е страна на правилата. Хубаво ще е и ние да станем такава. При повече усилия на външно нещата щяха да се случат!

Непрекъснато си задавам въпроса,защо на един българин,който живее в Канада,например,му се дава възможност да определя как да живея в моята страна. Още повече като гледам,как във форума по-долу нашите сънародници кресливо се определят,като жители на "бели държави". Явно,за тях България е черна държава.

дкми

Защото в държавите, в които са те самите са "черни". И не говорим за цвят на кожата, а за това, че са "господин/госпожа Никой", та им трябва място, където да избиват комплекси. Така са били винаги, такава е психиката им. Той седи в "бялата" държава, мие кенефи, мие чинии, сменя памперси на баби/дядовци... разбира се, в това няма нищо срамно. Но да дойде тук, и да ми обяснява как е нещо повече от мен, защото живее "навън"... не, благодаря. А който си знае и може - няма смисъл да ходи в "бяла" държава. Има достатъчно фирми и в България, които дават добри пари. Но пък искат знания и умения, които у имигрантите липсват.

срещу ЕС! Германски закон: 2 месеца преди датата на изборите , съответното посолство трябва да подаде искане за отваряне на извънаредна избирателна секция! ТОВА НЕ Е НАПРАВЕНО ОТ БЪЛГАРСКОТО МВнР (МОЖЕ И НАРОЧНО ДА НЕ Е НАПРАВЕНО)! Защо трябва да се критикува Германия за това? А И ЗАЩО ТРЯБВА ДА КРИТИКУВАМЕ БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА, ЧЕ СЕ ЧУВСТВАТ БЪЛГАРИ? СТРААААААХ ! НЯКОИ ГИ Е СТРАААААААХ, ЧЕ БЪЛГАРИТЕ СА ВИДЯЛИ КАК РАБОТИ ЕДНА БЯЛА СТРАНА И ЩЕ ПОИСКАТ И БЪЛГАРИЯ ДА СТАНЕ ТАКАВА!

дкми

Да си стоят в "бялата" страна, и да си гласуват за правителство на "бялата" страна. А, забравих: те там са "черни", и никой не ги брои за слива. Да си дойдат тук, да плащат данъци, осигуровки и така нататък ТУК, и тогава да гласуват. Да гласуват, и да стоят ТУК, за да живеят по правилата на тези, за които са гласували! Щото аз ако не живея в България, мога да гласувам за елементи като Пищова, и ще ми е все тая.

За вас няма да се даде "Extra Wurst" В България можете да си гласувате където си искате! Ясно?

не сака той да е добре а Вуте да е зле. Типичен Булгаристанец

Нормално е да питат. Върховенството на закона за българите е непозната дума.

турците. Че и германците си избират в уредените места за изборите Сега дайто специално за протестиращите да се направят на всяко кюше кабини за избиране и кебапчета за награда. Каквъв капризен народ станахме!

дкми

Заради такива като ВАС сме на това положение, щото много знаете и много виждате. 60% от гласовете за ГЕРБ и 80% от гласовете за ДПС/ДОСТ идват от "чужбина". От такива като вас. И после - те щели да седят "навън", щото там било по-добре, а тука не сме можели да се оправим.... това е заради вас бе, господа имигранти.

Не Ви дискриминират. Българските комуняги Ви изиграха мръсен номер използвайки германската точност. Научете се да мислите преди да бягате!

Гласуването е право. Какво задължение България вменява ? Към момента - НИКАКВО ! А това, което е необходимо е ПОНЕ - плащане на данъци в България, местоживеене поне 7 месеца - в България. Ако го няма - не можеш да гласуваш на следващите избори. И това да важи не само за българите в Турция, Германия или където и да е другаде.

Стига са ревали хора, които ако бяха толкова заинтересовани за България щяха да бъдат тук. Двойното гражданство трябва да се прекрати. Явно то се използва само за търговски и други цели и не е в интерес на българската държава. Права ва наши граждани получават хора, които дори не знаят български-докога?

Жалкото е, че фанатиците с наши паспорти и незнайно защо с двойно гражданство, ще гласуват ако ще и на Луната да има секции.

Като не ви харесва махайте се оттам. Не се бъркайте в чужда държава.

дкми

Защото по принцип въобще не трябва да имате каквото и да е право да гласувате за нещата, които ще се случват в България!!!!

Защо въобще поволяваме на българи, решили да напуснат България да гласуват. За мен само българи живеещи постоянно в България поне 7 месеца в годината и плащащи данъци тук трябва да имат право да гласуват. Трябва да се забрани двойно гражданство. Или си български гражданин или не си. вярвате ли че може да си хем турски или американски гражданин, хем Български. Гласуваш хем за Ердоган, хем за Радев. Хли Хем за Трумп, хем за Радев. Кой от двамата е твоя президент в случая?

На никой не му пука за мигрантите, господа мигранти. Като сте избрали да мигрирате в Германия ще следвате законите и разпоредбите в Германия. През оная работа ми е, дали ви дискриминират или не. Някой да ви държи там на сила?

Като не ти пука, защо пишеш тука?

Защото тоа е БЪЛГАРСКИ сайт в БЪЛГАРИЯ а тук някаква мигрантска паплач взела да се оплаква как я третирали като мигрантска паплач. И разбирасе, искат НИЕ да се погрижим ТЕ да са добре. Друго неясно?

Дискриминират ви щото правителството е не наведено, а се влачи мазно по корем и не може нищо да защити, нито страната си от корупцията, нито гражданите в чужбина от двойни стандарти.

Няма ли да кажете кой не е подал навреме нотата и как ще бъде наказан?

Отново фейкови новини срещу държава от ЕС! Германски закон: 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ, ОТ БЪЛГАРСКОТО МВнР е трябвало да уведолят германците за необходимостта от нови секции в Германия ! ТОВА НЕ Е НАПРАВЕНО ОТ БЪЛГАРСКОТО МНвР (МОЖЕ И УМИШЛЕНО ДА НЕ Е НАПРАВЕНО)! ЗАЩО ТРЯБВА ДА СЕ СЪРДИМ НА ГЕРМАНЦИТЕ? НЯКОЙ УМИШЛЕНО НАСТРОЙВА БЪЛГАРИТЕ СРЕЩУ ЕС!!!!!!

Тая простотия с гласуване от чужбина интересно кога ще спре. Дигнал си е задника, отишъл е в друга страна, болшинството вече цяло поколение живяло там, и с гласовете си ще определят бъдеето на тези, които са останали да живеят в държавата? Че те тия в чужбина каква представа имат от политическата ситуация? Именно това трябва да им обясни МВР.

недей сега, това са хора с претенции, които не са толкова прости като нас да си стоят в България и да опитват да направят нещо. Те искат да им е уредено без да си мръднат пръста, а сега и тази екстра да си гласуват където им падне, за да не би случайно да се охарчат като си дойдат в България и гласуват и видят близките си

Хареса ми иронията ти :-). Съгласна съм напълно с написаното от теб.

Е,какви фанатици са тези гаджали ,какви страхливци,какво прави дпс и дост за тях та са се юрнали да гласуват.За една торба провизии се продават ма..цата им долна.Точно доган и местан тези които са предизвикали т.н. "възродителен процес"и са участвали в него точно тях подкрепят.Станаха милионери на техен и наш гръб.

Защо ни дискриминират за изборите? Питат българите от Германия. Ами правилно. Не искам Вие, които не живеете в Бг да определяте съдбата на тези, които са останали тук. Даже изобщо не трябва да гласувате.

Ние живеем там, защото такива като Вас които не знаят за какво и за кого гласуват, ни принудиха да напуснем.

уточнение

Хайде да не се противопоставяме: всеки живее където предпочита. Никой не обвинява българите в чужбина, че са избрали да напуснат страната. Ако искате да гласувате, пуснете едноседмичен отпуск, върнете се в родината, добийте малко усещане как е тук и гласувайте в родния си град.

Ами като сте толкова знаещи и можещи, защо не останахте тук да опитате да оправите нещо, ами избягахте и от на майната си се опитвате да ни диктувате как да живеем?

Това с гоненето е най-голямата басня на която човек може само да се смее. Никой не ви е гонил, но ви мързи да оправите държавата си, а искате уредена държава, но от някой друг.

дкми

Ей заради такива мишки като теб не трябва да гласувате! Ние тука не сме били знаели за кой да галсуваме... абе ей, смешник - стой си където си, мий си чиниите и ходи чисти кенефи и не лай много. Заради такива като ВАС сме на това положение, щото много знаете и много виждате. 60% от гласовете за ГЕРБ и 80% от гласовете за ДПС/ДОСТ идват от "чужбина". От такива като теб. Смешници без бъдеще.

най накрая повдигнаха този въпрос! Винаги е било така, ако искаш да гласуваш и не живееш в Щутгарт, Мюнхен, Берлин или бон, се налага да пътуваш по няколко часа, за да можеш да гласуваш. Много хора от Баден Вюртемберг гласуват в Австрия или Швейцария, защото им е по близко и удобно, вместо да бият 300км до Шутгарт например. Отвратително се държат немците в това отношение!

Как защо, защото са фашисти, както Ердоган вече го доказа!

Еййй, голям проблем станаха тези задгранични секции - малко били, на далече били, и т.н. и т.н. Който иска да участва дейно в живот и управлението на България - да си седи тук.

имаш право, но като си толкова отворен, я да осигуриш и съответните работни места и заплащане, според ценза на хората, че да не им се налага да работят зад граница. Щото ми е много странно човек с докторска степен да работи за 460лв в Родината, някой трябва да го издържа, да не говорим, ако е семеен и отглежда деца на всичкото отгоре! като искаш, трябва да можеш да се грижиш, за това, което имаш!

къде си внасяш данъците? В Германия! Тогава какви претенции имаш към България?

Ами ние как седим и гледаме деца с тези пари, как плащаме данъци, сметки!?!? Ама сме българи в България!

дкми

Бай фуй, какъв ценз се иска за миене на чинии и тоалетни? Ся вярно, в Германия плащат повечко за тази дейност, ама да беше учил.... Кой взима 460 лева? Неуките и неграмотните. Айде стига вече!

сме цъфнали и вързали! Умишлено забранявате на българите които са видели какъв е живота в белите държави, да имат глас в България!

поредната басня - умищлено забраняване. Сами си го измисляте и сами си вярвате. Това ли успя да роди докторската ти степен? Кога са ''умишлено'' забранили на тези с докторски степени да гласуват, че нещо не си спомням или доктора не иска де се охарчи малко и да си дойде в България да гласува?

в ЧУЖД МАНАСТИР СЪС СВОЙ УСТАВ НЕ СЕ ВЛИЗА...

същото за немските фирми в БГ?