Унгария забранява логото на Хайнекен заради червената звезда

Унгарският парламент започна обсъждане на законопроект, който да забрани използване на национал-социалистически и комунистически символи за търговски цели.

Обратно в новината

Коментари - Унгария забранява логото на Хайнекен заради червената звезда | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ех, Унгарио, мислех, че си по-умна.

Чак сега зацепвам що Тексас искаха да се отцепват от САЩ - ми те там само комунисти :) Я им виж емблемата на щата - upload.wikimedia. org/wikipedia/commons/thumb/c/cb/SealofTexas.svg/524px-SealofTexas.svg.png

за да отворите лика по-горе премахнете интервала м/у точката и org Петолъчката е не проста звезда, а даже същия тип като тая дето я махнаха от партийния дом :)

Да не вземат да развяват ХАмериканското Знаме- на него има МНОГО звезди и то Червени. Абсолютни глупаци

Шило

Я, и маджарите имали мИтоди!

Намерих още някои интересни факти. Фирмата Хайнекен купува руския пивоварен завод Степан Разин и сега произвежда регионални бири, които са под други имена (не са Хайнекен). Учудващо но факт е, че като гледах безбройните етикети на руския пивоварен завод, никъде не видях да има червена звезда на тях или какъвто и да е друг комунистически символ. Интересно как никой не се е сетил да сложи нещо подобно на някой етикет. Това важи както за времето на СССР, така и в днешно време. По времето на СССР обаче един път имах нещастието да опитам една бира "Жигульовское". Не можах даже да изпия цялата бутилка щото ме заболя стомаха. После като ме хвана едно рядко щастие, цял час не мога да изляза от тоалетната. Беше отвратително! Сега, ако собственикът е Хайнекен може да са го подобрили и да е хубаво, не знам.

Унгарците се страхуват от конкуренцията на бира "Хайникен" и като няма за какво да се хванат- хайде, за червената звезда. Това ми прилича на вица "Заю, ама защо си без шапка....?'"

на Слънцето. Хитлер е бил езотерик и затова е възприел слънчевите религии и символи донесени още от анунаките. Еврейския бог яхве /сатаната/ е бил твърдо против слънцето и съответстващите религии и това е основната причина Хитлер да гони евреите.

ха ха ха ха ха !!!! тея хептен са изтрещяли! да комунизма е лошо нещо но нова преминава всякаква граница!

murena

Хайнекен ще си преместят звездата... или нещо друго

Ама ти знаеш ли че вярно, от 2011 г. фирмата Хайнекен променя логото си. Дотогава е имало червена звезда отляво и малко отгоре на надписа, а след 2011 г. са скрили звездата наполовина зад буквата "H", като се вижда само половината звезда а отвътре на червената има вписана бяла звезда. Не става ясно защо. Обаче на самите бутилки не съм виждал да има промяна.

murena

не знаех, обаче гледай колко много научихме за Хайнекен междувременно. Колко ли са платили на унгарците за тая реклама :D

МАДЖАРИТЕ НЕ СА ДОБРЕ - ОЩЕ ИМ ДЪРЖИ ВЛАГА ОТ 1956 ГОДИНА...

Брех да му се невиди!Време е тези "интусиасти" да дойдат и до САЩ и да въведат РЕД.Този символ се използва прекалено често,има го даже и по къщите.

Все ми се струва,че унгарците нарочно правят ситуацията абсурдна и си правят много тънка гавра с декомунизаторите

Смешници! "Не се гаси туй, що не гасне!"

При тоталитарните режими са характерни забраните. А сега да попитам унгарците. Не смятате ли че правите същото което са правили същите тези режими. Не разбирам хората от едната крайност та в другата и пак същото. Глупости след глупости. За да се оправи света някой трябва да спре. Иначе нещата ще се повтарят. Едните ще реват как са гонили дядо му комунист, другите ще реват как са гонили дядо му фабрикант. И така до кога?

То и свастиката я има от памтивека! Въпросът е, че фашизма и комунизма са най-голямото зло за човечеството и трябва да бъдат заличени! Браво на смелия унгарски народ и Орбан!

сам го каза: не е до звездата. Та , за какво спорим?

Е нали комунизма е висша форма на демокрацията: "народовласите", власт на народа, пролетарията и т.н.

Шератон в София, Цум, Партийния дом, Съдебна палата - всички са построени по време на социализъма и в стил "сталински ампир". Предлагам да бъдат премахнати, защото е символи на тоталитаризъма. А ,забравих и НДК.

Колкото и абсурдно да изглежда това което предлагате, процесът върви отдавна. Вече успешно си унищожихме селското стопанство и индустрията. Така,че процесът върви. Глупостта е непобедима.

Първо не си никаква рускиня, даже не съм убеден дали си жена изобщо. Това първо. Второто което исках да кажа беше какво... А, да! Шератон хотел няма нищо общо със Сталин. Основателите на веригата хотели Шератон са възпитаници на Харвард, първият хотел от веригата е построен в САЩ. И няма нито една звезда на символите на веригата хотели. А самият Сталин е черпел вдъхновение за своята архитектура от САЩ. Искал е СССР да изпревари САЩ по брой и големина на небостъргачите, само дето не е успял съвсем. НДК също няма нищо общо нито с КПСС, нито с БКП, освен само че тогава те са били на власт. НДК е строен със западни фирми и материали. Аз лично се срещнах с инженерите от бившата Западна Германия които правеха озвучителната уредба на дискотеката в подлеза. Всичко беше западно, и фонтаните отпред мисля че бяха от Испания. Нищо българско, нищо съветско... Защо искаш да го разрушаваме тогава?

Напротив. Става въпрос за забрана на символа "червена звезда" в търговска марка. Или ...чукча е писател, а не читател, та от къде да знае какво пише.

Мракобесния социализъм пробутван ни толкова години от Москва,е същото зло както и фашизма и нацизма. Браво на Орбан, че изрита руската помия!

Червени звезди забраняват, розови - може.

Пазарният дял на Хайнекен е около 10 милирда долара в продажбите на бира в световен мащаб. Едва ли ще си променят логото зарад Унгария. Що се отнася до символиката на червената и бяла петолъчка ... Четете, бе хора. Четете! Ама вий не четете.

А за Коледа, на върха на елхата топки ли ще слагат вместо звезда?

наи добре xaxaa

МАДЖАРИТЕ НЯМАТ КОЛЕДА

Путин - забрани гей пропагандата. Орбан - забрани педерст-манаф-карамазъ-пропагандата :))))))))

Дори в Киев забраниха парадите на тези,от която партия ти плащат да спамиш тъпизми по цял ден,РЕФОРМАТОРСКИ бездарнико.

Сега пък реформатор ли ме направихте? За ваша информация - няма да гласувам на изборите в неделя... нали бяха в неделя?

Ужасен ужас ! На знамето на САЩ има цели 52 комунистически символа...

Никой не забранява червените звезди, забраняват комунистическата пропаганда. Баси плиткоумните коментатори - разбрали-неразбрали! Само като видите - Телеграфная Агенция Съветского Союза - на умния му става ясно! :))))

И каква ком-пропаганда има на тази бира, та искат да я забранят ? Унгарците са като дребнави и коне с капаци - затова австрийците са им възложили полицейски функции в Австро-Унгария: да тероризират славянското население, което е било болшинство в монархията. Това породила люта ненавист към тях и като следствие - нечувано окастряне на Унгария след загубата в Първата световна война.

Много тъпо. Тия символи- Свастики, сърп и чук и червената звезда са били символи преди да се появи идеологията на комунизма от Марк, още преди две хиляди години... Древните гърци са били с червени дрехи при война... А свастиката е знака на една партия( на Хитлер), създадена след като Австро- Унгария е разделена на шест части след Първата Световна война, и територията и е подарена на Полша, Сърбия и Румъния. От там идва и израза- "Разделяй и Владей "- за англичаните, които разделят на части победените страни( България губи доста по- малко територия.).... Хитлер тръгва от една съвсем Победена и малка държава- Австрия, отива в Германия ( съюзник на Австрия в Първата Световна война), и прави нова война, срещу Англия и Франция- най- големите империи в света (Англия е 1,5 пъти по- голяма от Русия( СССР- включваща всичките съветски републики))... Обаче, Хитлер не разбира кога да спре войната, и започва война срещу Русия( които губят предната война- Първата свет война) и срещу САЩ.

Чел си много - не е ясно къде, какво и колко си разбрал. "Разделяй и владей", например, е израз много по-стар. Но общо взето си прав - и звездата, и свастиката са древни символи. Унгарците са по-зле от очакваното. Или политиците им отклоняват вниманието на народа си от нещо по-важно.

Крайно време беше да я забранят,видимо тази бира я пият марксисти и привърженици на световната революция!

Истинския антикомунист не пие Хайнекен... Това е комунистическа бира произведена на запад!

Опаа, ще им се пострада алъш-веришът с Китай.

Тези май не са в ред. Да вземат да забранят и знамената на САЩ и ЕС, щото също са поръсени с петолъчки! Петолъчката е еврейски символ, приет след това от масоните. Комунистите са предпоследни.

А, ако е оранжева, може ли?!

а всъщност, комунистите са опозиция на гадния Путлер.

макята на Орбан била еврейка. на Медведев макята също била еврейка... за мен работата е ясна - всичко е мижи да те лажем... нямат врагоре финансовите институции, се оказва. само медийно някой им се дърви, ама те това и искат! иначе че лъсне че сичко е една Империя. всичко което се продава и купува с пари е собственност на тези, който емитират парите... майче така излиза (като се гледат фактити).

Не се газирайте толкова! Това е една ефектна реклама не бирата.

В милионерските населени места в Амер на лицето на много богаташки къщи има големи 70 х 70 сантиметра релефни яркочервени петолъчки изваяни в стената и си стоят от деситилетия, Не смея да питам за произход за да ни ми опнат някоя тояга или отоматик раунд. Има луксозни коли , които вместо предна регистрациона табела имат табела със само една златна петолъчка сигурно са някои държавни-федерални бонзи./// Хахаха- веднъж питах един богаташ притежател на Кадилак-Катера /Опел Омега/:" Сър , добра ли е тази кола, гледам не я караш много'? Той си измълча и като го попитах втори път налетя да ме бие.

Изперкали маджари. Направо забранете червения цвят

Ку-ку-ру-ку, вафла чудна :)))

Gal

Правят същото, което правеше режимът който отричат.....Има опастност да предизвикат обратна реакция обаче....интерес....

Да разрешат тогава пречупен кръст викаш, а?

ти знаеш ли колко стар е този символ, и защо при хитлеризма е наопаки?

Gal

Ами той дефакто не е забранен....

Давай Орбан, мачкай червените гниди. ;))))))))) Ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха Ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха Ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха Ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха Ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха Ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха Ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха Ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха Ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха Ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха Ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха

Хаповете, бързо!!

Жалко, И тия съвсвм изкукаха

Унгария ще забрани САЩ! Защото САЩ имат на знамето си седем червени ивици! Символи на комунизма!

Само тъп путлераст може в червеното да вижда единствено комунистически символ. От друга страна си пише. Символите са "червена петолъчка" -не червено отделно и петолъчка отделно "Сърп и чук" - не сърп отделно и чук отделно

не знаеш, Орбан е единственият държавен глава в Европа, който открито се противопоставя на всеки опит за прокарване на политика, която би била в ущърб на страната му! Независимо дали е от САЩ, Русия или Европа! И си му личи на страната и на хората!

Милиардерите най-много ги е стах от здрави държави с ред и, закон, защитаващи правата на хората, т. е. от народността (комуна - народ, комунизъм властта у народа, а НЕ Властта у МИЛИАРДЕРА)

комуниста го яде...Щото няма друго, ма бързо забравяте! Айде у лево - Северна Корея ви зове!

Абе вие, мангалите, и за Северна Корея не ставате........

Знаех си, че има нещо гнило в тая бира! И унгарците го разкриха! Бравос!Затова не я пия! Като махнат звездата, може и да я опитам! А така - не!!!

Това значи ли, че легендарният фотболен отбор "Цървена звезда" няма да бъде допускан да играе мачове на територията на Унгария?

Стига промиване на мозъци посредством реклами и символи!

Браво на демократична Унгария! Кога ли и в България ще имаме достойни държавници, които да забранят употребата на зловещите тоталитарни символи? Господ да пази България от комунисти и русофили!

Какво е мнението ти за пречупения кръст на централата на Карлсберг в Копенхаген?

Очевидно комунистите са ви нанесли непоправими психически травми. Наистина ви съжалявам. Хайде сега да видим какво пише в интернет за логото на хайнекен - логото не се е променяло много от 1883 до сега, с разликата, че звездата тогава е била черна с бели контури и през педесетте са решили да я направят червена, което е характерно за експортните им бири. Още тогава много държави са я асоциирали с комунизма и за това се е използвал оригиналния дизайн с бяла петолъчка. Честно казано се чудя какви комунисти ви гонят и то в хайнекен, но хайде, простено да ви е. Те явно и в съня ви гонят, което е учудващо, защото нали Васко Кръпката каза, че комунизмът си отиде и децата трябва да спат спокойно. Още една тема, по която българите се делим, но това отрицание и омраза е вредно за Вас, самите. Дори и в Германия са си запазили концентрационните лагери, а ако смятате, че с унищожаване на комунистически символи или тотално игнориране на историята ще заличите спомените си - жестоко се лъжете. Който не се учи от грешките на историята е обречен да ги повтори пак. А иначе както написа по-долу, браво на Унгария, щом са се загрижили за петолъчката на Хайнекен, значи всичко друго им е ок, нека продължават в същия дух!

Аз си мисля ,че по добре ще бъде да татуират на всички комунисти по една червена звезда на челото та да са по добре разпознаваеми.Целта е ,че има много скрити и излизат от дупките само за избори.

Абе, ти си достоен последовател на Хитлер. Той е карал евреите да носят значки с евр. звезда. Да те пъхнат в затвора за нацистка пропаганда - тя също е забранена, ако не знаеш. Так че внимавай.

Спри да мислиш защото за такива като тебе е противопоказно.Навремето един австриец също започнал да мисли и да си вярва.Боклук.

....това си е пален идиотизам !....които има сарпове и чукове в кащата си веднага да се освободи от тях защото би могал да баде сметнат за комунист и ще попадне под ударите на закона !...деTcките приказки в които се употребява думата звезда да се коригират в саотвеTcвие с новата наредба !...американците да си променят националняiт флаг ! Kитаи сащо !...всоака дарjaва ,която има звезда в националнiят флаг няма да се допуска на наша територiя,защото това е забранен символ ,които ни напомня за комунизма !...без значение дали звездата е червена,бяла,jалта .черна и т.н.....будистите да премахнат пречупеня краcт ,които макар и обарнат на обратно ни напомня за хитлероiвя фашизам !...дааа звучи много идиоTcко ...ама на там са трагнали нещата ! да ви пикая на новiя ред !

Не звезда, на дори и петолъчка, а точно определено "червена петолъчка". Само глупак може да свързва звезда и единствено с червена петолъчка, а в случая вие точно това правите.

От къде драскаш ма Ленче ? Нямаш ли кинти за Кирилица ?

душо Македонска, познах те веднага! Я си оправи българския бързо! Какво си седнала да ми говориш на диалект! Ааа-ма-ха!

След като и в Унгария започнаха да баламосват народа, значи ситуацията в Европа ще продължи да се влошава.

Да ти имах логиката, ех.

Когато Унгария ви изнася са велики? Сега са глупави ? Типично по комунистически...

Аз пък много обичам да ходя с тениски СССР, сърп и чук! Най-много обичам тениски на Путин, които се продават в България! Миналата година си купих една с надпис "Нам не догонят" и джитках по морето с нея! Путин е с едни очилца. Забавлявах се как странно ме гледаха идиотите по морето, голям кеф!

Може би тея идиоти са именно по нашето черноморие, а не например в Сочи, заради тоя с очилцата... и правят всичко възможно да останат я при нас, я да забегнат на запад....пак заради тоя с очилцата. Заеби какво говорят руските медии, ти питай хоарата да ти кажат. Та в тая връзка, може би идиота си ти, де да знам, може би да прогледнеш някой ден

А не сте ли вие идиотите, които се възхищавате на Борисов, Меркел, Юнкер, Оланд, Могерини, Макрон, Шулц? Които се кефите, че дневно влизат по 2-3.000 африканци през Средиземно море и европейските ръководители срамежливо мълчат! Които се кефите, че България остана 7 млн., а след 20 години ще бъде около 5 млн., с 25-30% "роми", 10% турци и още 30-35% пенсионери?

С тези тениски само изглеждаш още по-голям дебил, какъвто си всъщност.

Абе, ти си достоен последовател на Хитлер. Той е карал евреите да носят значки с евр. звезда. Да те пъхнат в затвора за нацистка пропаганда - тя също е забранена, ако не знаеш. Так че внимавай.

Господ Бог е бил комунист! Бил е за равенство, справедливост, братство, свобода! Все комунистически ценности! Значи и Исус Христос трябва да бъде забранен?

сега да обясниш защо тогава тъкмо комунистите го забраняват? Дай да ти чуем теорията! Или си пишлеме с мляко около устата, дето не знаеш къде да се почешеш?

Браво на унгарците. Една достойна за уважение нация.