”Ал Кайда” измисли бомба в лаптопа, САЩ вземат мерки

САЩ предупредиха днес, че екстремисти се готвят да свалят пътнически самолети с бомби в електронни устройства и въведоха забрани при полети от 10 летища.

Обратно в новината

Коментари - ”Ал Кайда” измисли бомба в лаптопа, САЩ вземат мерки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тръмп пак ограничава правата на братята ислямисти

а пък апъл има взривяващ се телефон а самсунг запалващ се... или обрато, няма значение

ЦРУ няма ли да си закрият проекта Ал Кайда или не можаха да измислят нещо ново?! Какво сега, ще съживяват Осама или ще ползват негов заместник?

ЦРЕ не могат да командват КГБ и няма как при това положение да закрият руския проект.

Путин определено има полза от нелепите ти коментари! Накрая ще се окаже,че работиш за него.

Всички които летим често знаем че електронните устройства на летището се проверяват от скенер точно с тази цел. Дори някой път те карат да си включиш компютъра. Всеки съмнителен му правят тест за експлозиви по ръцете с лепенка. Останалия багаж се проверява автоматично от скенери за експлозиви.

Е ти си запознат по-добре от специалистите кое може и кое не.

Колега, разбрах,че днес няма да ни плащат не се старай толкова!

Само ми е интересно как това ще помогне. Ако помните "Боинг"-а на "ПанАм" взривен над Локърби. Там бомбата беше в касетофон, оставен в багажното и съчетание от часовников механизъм и барометър я бяха задействали. И това преди около 30 години. Ако не помните толкова много назад, преди само година и половина подпъхнаха една бомба в руски А321. Гръмна си на 9000 метра. Бяха я натоварили с багажа в багажния отсек. Та щом има желание - начини много. Важно е да има тормоз над населението, внушавайки му, че това е грижа за сигурността.

Тръмп се опита да реши проблема генерално, но толераститре му пречат !

Затова е добре да се оди пеш! Какво е това хвърчене напред назад, ако на човек му беше отредено на лети щеше да има крила!!!

САМОЛЕТА НЯМА ЛИ ДА ПАДНЕ? А И ТОЧНО В ТЕЗИ САМОЛЕТИ НЯМА ДА СЛОЖАТ. ТЕ ГИ СЛАГАТ ПРИ БЕЛИТЕ ХОРА, НЕ ПРИ СЪБРАТЯТА СИ - МАЙМУНИ :) Е, ТО ЦРУ ТОЛКОВА СИ МОЖЕ, УМСТВЕНО ;)

От много години на летищата ме карат да вадя лаптопа от багажа и да го включвам пред тях - на входа в терминала и вътре при скенерите. Същото и с телефона. Може би просто всички служби за сигурност са си вършели работата без излишен шум, както трябва да е.

дкми

Доста умен ход от тяхна страна, спор няма :) - Докажи, че не е бомба! - Как? - Ами... включи го!

дкми

Ама иначе Тръмп е лош, като не ги пуска в щатите тия амуджи, нали така? И трябва ли да гръмнат нещо, за да се убедят толерастите, че е прав, и не трябва да се допускат до цивилизация?

крадеца се пази и заклучва наи много ... защото е гузен ! а тази смрад америка дето предизвика всичките злини в арабскят свят , се оказа далече и недостижима за терористите ... и го отнася - европа

Аха. Американците накараха Турците да превземат Цариград, Велико Търново и почти Виена. А добричките араби завладяха Ерусалим за векове и през Испания "изобщо" не се опитваха да завземат Европа.

скоро, преди полет ще е задължителна клизма и очистително.

E па като гръмне бомбата в багажният отсек ? Да не би щетите да са по-малки?

Да, много по-малки са

вЕрно е - само опашката пада:))

Luna0102

"Измисли" ??? В края на 90те се връщах от Щатите, все още се слушаше "уолкмен", батериите се бях изхабили и беше започнал да провлачва, та го бях изключила. На проверката на летището ме накараха да го пусна точно защото вече беше "измислена" бомбата в преносими устройства.

дкми

Ама те много умно са постъпили... да го пуснеш :) И ако е било бомба умниците, които са те накарали да го пуснеш щяха да са на седмото небе. Буквално :)

И, що чак сега? В сериала The Black List (епизодът "General Ludd" от 9.11.2013), беше показан лаптоп-бомба, в който 2/3 от батерията беше заменена с С4, а в останалата 1/3 си имаше батерия, достатъчна, за да се пусне лаптопа и да работи нормално при проверка. На чалмалиите им е достатъчно да следят няколко сериала (този, "24", "Куантико"), за да имат достатъчно идеи за атентати за следващите 3-4 години... :-(

А преди 16 години, един саудитски гражданин организира терористична атака в САЩ, при която участваха други 15 саудитски граждани и още 4-ма граждани на други държави. Кога Саудитска АРабия ще бъде включена в забранителния списък? А, да, саудитския крал си пие кафето с американските управляващи.

много неудобни въпроси, на които никой не иска да отговаря. Сега ще те обвинят, че си болшевик, комунист, кегебист, путинист и русофил ;)))

Защо Мит Ромни е на снимката :Д

Важното е, забраната да не важи за жителите на главния доставчик на оръжие за ИД. Че ми предстои това лято пътуване до щатите.

Аз да питам САЩ, кога ще вземат да изселят комунетата, които се заселиха там след 1990-та?

то комундета има само в твойта глава и във фондация "розови гащички за БГ".В САЩ има гето 99% +1% олигархо мафия.Друго неим и трябва на тоя етап.

спокоино. садията от хаваи утре ще отмени забраната. такава религиозна дискриминация е недопустима.

Убразователнъ дискриминация трябва да има.

Samsung, алкайда...