МЗ потвърждава три случая на морбили у нас

Потвърдени са вече три случая на морбили в България, съобщава Министерството на здравеопазването (МЗ).

Обратно в новината

Коментари - МЗ потвърждава три случая на морбили у нас | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Все повече семейства не ваксинират децата си с/у нищо, щот' една комшийка рекла, че било вредно и Пастьор е мошенник. Сега се чешат от морбили, а утре, може би бясчето ?!

Можете ли да ми посочите, кога са Ви имунизирали срещу бяс ?

Преди 20-ина години ме ухапа един квартален пес, та тогаз. Доволен ли си ?

Аман от вашите статии и заплахи от огнища на морбили. Никой не умира от морбили. Преболедувалите деца получават пожизнен имунитет. Нека Москов сам се ваксинира, защото за възрастните е по-опасно.

Болните били ли са ваксинирани? Кога? Роми ли са?

Търси се. Болни от морбили за да заразим и нашите деца че, рядко се разболяват от тая болест а трябва да се изкара зада засили имунитета на децата .

Ваксина? Не мерси.. подарявам ги на Москов

И на Мангъров, че много е опасно при него в инфекциозно. Да не забрави да си сложи

Много платена статия

А така.. голяма драма стана тя! Трима забоели и вече драма. Навремето като ги карахме тези болести всичко беше ОК. Няколко дни и си на крак. Сега само сензации търсят медиите, а фармата милиони на наш гръб. Ще ни съсипят децата с тези ваксини.. а като гледам вече се случва. нервни деца, агресивни.. но всеки си мисли характер... как няма да са нервни с всички тези отрови във ваксините, а отделно и всичко останало. Колко болни деца от рак, диабет, аутизъм и т,н Мислете бе хора, а вас ви е страх от едно морбили..

Преди 13 години се оказа, че изкарах морбили на крак (бях на 40). В болницата ми казаха, че не могат да поставят такава диагноза, защото в БГ морбили не може да има....

И кво са?! Морбили, леле-мале, такова чудо на чудесата?! Навремето се смяташе за голям късмет като се почне някоя шарка в детската градина, защото всички нормални хора знаеха, че децата ги карат леко, и е много по-добре да се изкарат трите шарки - рубеола, морбили и варицела, за да се получи имунитет и да не боледуват после на по-голяма възраст! Аз съм ги карала всичките, при това доста близо по време на 4-5 годишна възраст, и това си беше, знам си, че няма да имам херпес зостер, нито детски болести на стари години. А моя колежка от университета хвана морбили, докато беше бременна със сина си, и детето получи увреждания, живя около 15 години, беше на количка, те си го обичаха, но дотам - повече не изкара, имаше сериозни проблеми! Тя като дете не беше ходила на детска, не беше боледувала от нито една от детските болести - което се оказа фатално за нейното дете после! Какво се втелясват тия докторя, като че ли чума някаква, че и случаите вече ги преброили, и ваксини слагали - ненормалници! Ваксините са по-опасни, отколкото в детска възраст да я изкараш тая дребна шарка за пет дни и край! И синът ми прекара всичките шарки, гледах си го сама вкъщи, минаха си нормално. С изключение на най-дребната - рубеолата, когато една нова докторка му даде антибиотици, детето се влоши, аз ги спрях, на другия ден изби обривът и за три дни мина. Но остана алергия за няколко месеца, водих го във Велинград и детето се оправи, а докторицата щях да я убивам, но тя се премести през това време... Само пари ги интересуват, ни една болест не могат ни да диагностират, нито да я излекуват като хората!

тъпо...

Se taia

За съжаление, като изкараш варицела, няма НИКАКВА гаранция, че няма да караш херпес зостер. Лично съм ги карал и двете (варицела като малък и херпес зостер преди няколко години)

Не така Аврора ! Много си тъпа мила ! Така е в демокрациятя -всеки работи за пари ! Но мога да ти гарантирам , че само след 10 години няма да има кой инжекция да ти бодне .

Три случая на морбили. Навремето хиляди хора е имало с морбили и повечето са карали болестта леко. Почти всеки, който е на по-голяма възраст е изкарал болестта. Сега като въведат ваксината за варицела, ще я изкарат и нея смъртоносна болест после.

така прави фармацевтичната мафия

Просто преди като умре някое дете и не го казваха по новините и в-к Работническо дело не пише статия в стил убийци с бели престилки. Сега чета статии за счупена глава и пукната глава в училище.

Гадове, искат да прецакат качествения ни "матряла" с ваксини.

И с тези три случая здравната система не може да се справи, та вдигат вой до небето и всички трябва да бъдат ваксинирани.

Кажете и истината, че и доста ваксинирани се заразяват.

Всички случай са с роми ? Защо приемат деца в градини и училища без ваксини ? Тук трябва и Прокуратурата да се намеси .

Родителате на неваксинираните деца без проблем си намират бележка от лекар, че децата им са ваксинирани и после си ги записват на ясла/градина.

Защо пък родителите на ваксинираните се притесняват?!Нали техните деца са предпазени?!Истината е, че ваксината не пази.Лично аз съм ваксинирана, но съм боледувала и от рубеола, и от заушка...

Защото, тъпако, има хора с понижен имунитет (напр. раковоболни), кърмачета и бременни жени, на които не може да се сложи ваксина. И един сополив неваксиниран въшкарник като нищо може да ги зарази, защото родителите му - баш въшкарите са решили, че тяхното е най-специално и няма да го ваксинират! Ей затова! Сега ясно ли ти е?!

Защо пък родителите на ваксинираните се притесняват?!Нали техните деца са предпазени?!Истината е, че ваксината не пази.Лично аз съм ваксинирана, но съм боледувала и от рубеола, и от заушка...

Данните са, че от 3-те случая цигани са 2-ма.

И цигани да са е силно заразно...

Защо крият че са цигани? Да не са окажат бежанци?