Русия се договори с кюрдите за военна база в Сирия

Русия се договори с кюрдските Сили за защита на народа да изгради военна база в контролиран от тях район в Северозападна Сирия и ще обучава техни бойци.

Обратно в новината

Коментари - Русия се договори с кюрдите за военна база в Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

къде са 90 коментара по-темата? или е забранено да се показват кирливите ризи на московската цензура?

"Сключването на сделката вероятно ще разгневи турция" Ще я разгневи, ама много тихичко, да не вземе да я чуе Володя. Че той, като се изнерви, като нищо ще падне някой мустак, обръснат на сухо :Д

Има две пророчества:на руски и гръцки монах,които по същество се припокриват.И двете твърдят,че след 1 ноември 2017г.Русия ще започне голяма война.Второ пророчество/на отец Пайсий Светогорец/ е доста по-подробно.То гласи,че Турция ще нападне Гърция,а по-късно ще се намеси и Русия.Арменци,кюрди,гърци и най-вече руснаци ще заличат от лицето на земята Турция.Същият отец Пайсий има редица сбъднали се пророчества.....Така че-за мен лично случващото се не е никаква изненада.

Слава России !

какво общо има тази снимка с новината. Добре де, не Ви ли е срам господа новинари. Всъщност Вие не сте новинари, а само преписвачи на тъпи статии.

руснаците опровергават новината.. В района се намират само представители за наблюдението на примирието между страните.. По договорка с Турция от 3012,2016-та.. Вий се вервайте пък на Ройтерса.. Той ама никак не пуска фейкови новини..

Не е ТАСС. Когато пускат новина, то тя е потвърдена от поне 2 НЕЗАВИСИМИ източника, а не е от отдела по руска пропаганда към КГБ.

За същия Ройтерс ли говориш, който преди време обяви, че украинците са превзели летището в Донецк, а на следващия ден се оказа, че сепаратистите са го разчистили напълно?

САЩ оставиха Русия да се вихри в Сирия и им оставиха сферите на влияние,а те ще си водят политиката в Ирак,по близо до Иран.САЩ пък ще подкрепят кюрдите във Северен Ирак,а най-губещ е султан Ердогат и скоро ще му се види края.

САЩ нямат куража да се дървят на Русия на бойното поле, остават им медийните рупори, но и там ще замлъкнат.

за това свободно си летят из Сирия :))) ох миличкия путлераст :))) Дори около Пламира вършаха преди 2 седмици докато Руснаците се плюнчиха за 3-ти път с това селце колкото Подуене.

Е поне груз-200 няма да липсва!

Ей сега се сбъхтаха!

И в Афганистан имаха бази, но 14000 излязоха с краката напред!

Там им беше грешката че опитваха да вкарат мир сред тези диваци а това е мисия невъзможна , трябваше да хвърлят огромни бомби и да заличат цялата държава до основи.

нарочно се правиш че не знаеш за фактите кой срещу кого наистина воюваше в в Афганистан?! От едната страна бяха правителствените сили и руските (тогава се още съветските) войски, а от другата страна бяха талибаните и муджахидините (с жива сила) и частично страните от арабско-мюсюлманския свят и финансово, политически и с военна помощ (главно оръжейни доставки)САЩ (основно), финансово силните страни от арабско-мюсюлманския свят (Саудитска Арабия основно), днешните "демокрации" от Западна Европа, че дори и Китай.

В преследване постигането на своите си цели и въпреки съюзническите си отношения с Турция, САЩ и Русия трайно се установяват в региона и осигуряват бъдещото си присъствие с изграждането на своите военни бази на сирийска територия. С изграждането на сухопътната синовата си база в Джандарис Русия установява контрол над намиращият се в непосредствена близост до турската граница кюрдски анклав в Северозападната част на Сирия и гарантира оставането му, за сега, в състава на Сирия. Същевременно заедно с военновъздушната си база в Латакия и военноморската си база в Тикрит значително увеличава военното си присъствие и ударната си сила в Сирия и региона, като цяло. В същото време САЩ вече са завършили стратегическото си разполагане в региона и в непосредствена близост до турската и иранската (през територията на Ирански Кюрдистан) граници чрез изграждането на базите си югоизточно от гр. Кобани в Северната и гр. Римейли, провинция Хасака, в Североизточната част на граничещата с Турция и Иракски Кюрдистан територия на Сирийските кюрди. Така разположени базите в Джандарис (Русия) и Кобани (САЩ)са в непосредствена близост и фактически очертават разделителната линия в Сирия между Русия и САЩ. За сега между тези две бази все още има територия и сили на ИД, но това е временно и чрез тези бази фактически ще бъде поставена разделителната линия на сферите на влияние в Близкия и Средния Изток между Русия и САЩ.

През 1939 така бе разделена Полша между Германия и Съветския съюз

Туркия ке падне - 2017 год.Казали са го това умни хора през 1876 г. и тя падна през 1877 год.

мурзилчетата и русофилчетат.Толкова ги объркаха,че не знаят на кой господ да се молят.Първосигнално сама като чуят Русия и Путин и лапат свирката и свирят,ама се оглеждат наляво и дясно,не знаят какво да правят.В последните няколко месеца съвсем ги объркаха мурзилчетата,въпреки,че по рождение те са сбъркани и объркани.

започва да се чуди дали самият ти нещо не си объркан и дали чудом не се чудиш какво да напишеш та само и само да има нещо надраскано от теб във форума.

Руските тролове пишат по инерция, без да вникват в същината и се излагат. Това не е нищо ново, впрочем. На практика Русия подкрепя враждебна на Турция организация, считана от тях за терористи, и то от доста време насам.

Започва руското стратегическо изнасяне напред. Части от Черноморския и Северния флот ще се пребазират в Тартус. Навярно тия дни Русия официално ще обяви за двете си военни бази в Сърбия, очаква се още една в Република Сръбска - БиХ. Но по-интересното предстои: в Никарагуа и навярно в Мексико ще бъдат разположени съвместни руско-китайски военни бази. Това е на пъпа на Америка. Примигвам от кеф заради паниката, която ще обхване пиндосите.

Днес бе съобщено официално за създаването на Осма общовойскова армия в Югозападното направление на ЮВО. Това стратегическо обединение (в случай на конфликт) ще отговаря за евентуалното руско експедитивно изнасяне към Балканите и Средиземноморието. Някои хора още отсега да се готвят да сменят биографии - това са нашите бъдещи (за трети пореден път) освободители, тоя път от наглосаксонско робство. Свиквайте!

Майка ти вече свали гащите

не ламтят за чужди земи, що така?

Така се става световен жандарм

Сирия ке падне! И тогава ще започне истинския екшън ...

Вълкът влезе в кошарата.

1917 ЗАГИНА ЕДНА ПРОГНИЛА ИМПЕРИЯ - РУСКАТА ... 2017 ЩЕ ЗАГИНЕ ДРУГА - ТУРСКАТА :)) ....

Уж се гушкат, уж патоци ще строят, а Путята заби нож в гърба на Турция с тая база. Толкова с "вярното" руско приятелство. То не е и чудно - ПКК са комунисти и още навремето СССР ги подкрепяше и финансираше.

ОСМАНЛИЙЧЕТАТА СЕ СКАРАХА С ЕС , А ДЕДО ИВАН ГИ ПОДПРЯ С ПРЪСТЧЕТО ОТЗАД :))

lol... мисля, че това е едно много точно описание на случващото се...

Нужно беше да има база на гейвете за да се успокоят манафите..ха.ха

Това 100% е уговорено с Турция. Всички са доволни-на турците е обещано да се стопира поддръжката на ПКК, Русия е гарантирала. Русия е ок, има си база на важно място, плюс приятелство с кюрдите, които ще имат оръжия и обучение. Асад е спокоен, защото Русия контролира и в перспектива ще подредят федерацията. Недоволни ще да са онези "могъщи и незаобиколими" световни фактори, които ги няма в уравнението. Каквото искаше Русия, стана. Браво братушки, кефите.

и после дрънкай глупости, че е договорено с Турция. Турските власти винаги са третирали ПКК като терористи, а и те действат като такива.

Ха, тя ква стана. Пръкна Кримче в Кюрдистан.

ОЩЕ ЕДНА СТЪПКА КЪМ ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО НА ТРАЕН МИР В РЕГИОНА!!!БРАВО НА БРАТУШКИТЕ!!!

Кюрдистанаш!! След Сирия и Турция и кюрдите се стремят към Евразийския съюз.Иде ред на Абхазия и Таджикистан. Ще станат незаобиколима сила:-)))

А тази снимката каква е? Може би: Кюрдски деца посрещат турските освободители?

Това на снимката е Кадилак Командо-V-100 на турската полиция. Даваййй снимка да има.

Споразумението с Русия е било сключено вчера, а руски войски с бронирана техника вече са пристигнали на място Снимката е неадекватна към текста, иначе бих си помислил , че кюрдите от радост замерят бронитаните коли с камъни.

Не , не адаш всичко е наред искали са да кажат , руски сили са изпратили бронирана техника , за да се обучават кюрдските сили за борба с бронирана техника .

Ердоган ще обвини дружката си Путин, че подкрепя терористи.

Дреме му на Путин !

Той както се кара с ЕС сега и с Путин като се скара и неговите генерали лично ще го удушат!

Ти ако мислиш че не са го уговорили...