За Путин годишнината от Революцията не е повод за празнуване

Путинизмът е изплетен от три коренно различни нишки: червена, бяла и кафява. Той възхвалява постиженията на Съветския съюз, особено военния триумф над Хитлер.

Обратно в новината

Коментари - За Путин годишнината от Революцията не е повод за празнуване | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Възмутен е малко да го кажа. След като не познаваш нещо ,недей да пишеш,защото е толкова глупаво... Как може да излиза такава статия тук след като се издържате от моя данък който Ви плащам.Вие сте безкрупулни но това много скоро ще се стовари на вашите глави.

Много добра статия. От къде е? А Путин има нужда от нова козметична операция, че втората му гуша е виснала като на пеликан.

От създаването на СССР това е държавата с най-големи амбиции да завладее света - при това със сила. Сталин прави всичко възможно Хитлер да дойде на власт и да опустоши Европа, за да може червената армия да има моралното право да нахлуе в Стария континент и да го присъедини към СССР. Години наред упорито се готви за война, струпва огромна армия на границата. Изпреварен е от Хитлер с две седмици...Друг е въпросът, че Хитлер е не по-малък изверг и сатрап от Сталин...След падането на СССР Русия пак не можа да даде на народа си това, което дава западната демокрация. Въпреки, че е най-богатата на природни ресурси страна в света, стандартът й на живот е далеч по-нисък от от този на развитите демокрации. Жалко...

Явно са прокарали интернет в някоя психиатрична клиника. Няма друго обяснение на нароените постове от този тип.

Стига сте ни занимавали с таз болшевишка кочина. Откакто си убиха Царя, Господ им праща само наказания- Ленин, Сталин, а сега онова офшорно недоразумение Путин...

Майната й на мумията, Немалък празник е че Крим отбелязва третата годишнина от присъединяването към Русия с митинги, шествия, автопоходи, изложби, флешмоби. На 16 март 2014 г. повече от 80% от населението на Крим и Севастопол се изказаха непоколебимо за възвръщането на полуострова в състава на РФ.

Четох, видях, разбрах. Да поговорим за изкуство? Защо не? На мен ми омръзна тази картинка! Черно-бялата картинка. Това е ЧЕРНО, това БЯЛО. Да, но има и сиво. Ако видите на компютрите си/или отидете на кино/ колко нюанса на сиво Ви предлагат ще се изумите. И това само от 2 цвята... Така наречените НЕУТРАЛНИ цветове. Но пък има и други... поне 3 бр. /наричат ги ОСНОВНИ, защото никой от тях не може да бъде създаден от съседа/ Разбира се, единият е спорен :) ЧЕРВЕН, СИН и ЗЕЛЕН/възм.ЖЪЛТ/ Аз ще се придържам към концепцията, която ги обобщава като RBG, защото и без това скапаното "жълто" ми идва вповечко. :) Всички тези 5 бр. забъркват всички бои и бози. Все пак идеята ми е, че света може да бъде поне "сивеещ се", а защо не и ЦВЕТЕН? Ние българите нямаме пари та да си платим за "цветни копия", но можем да излезем, да погледнем дъгата и да гласуваме /кой както си иска/, но с цвят, а не ЛОШ-ДОБЪР. След това можете да послушате " Catch the Rainbow" , Бах, Брамс, Планета Фолк или каквото Ви се слуша, защото сте чули каквото трябва, а и Вас следва да са Ви чули с Вашето :НЕЕЕЕееееее, мамкаааа виииии!!!...До Нови Избори! :) :) :)

Сега разбирам защо така упорито ни облъчват с филми в стил "фентъзи". За да сме подготвени да приемаме като истина и най-абсурдните измисли на империалистическата пропаганда.

Когато аусайдерите станат прекалено много инсайдерите се превръщат в аутсайдери. Та да преброим. Иран, Сирия, Северна Корея, Венецуела, Русия са безспорините аутсайдери според прозападната преса. Китай, Египет, Турция са все кандидат аутсайдери, които им е отредена ролята да треперят под зоркото око на писачите на статии. Ами то аз току що наброих 2/3 от човешката популация към днешно време.

Какви дълбоки мисли в тази статия на Таймс....отначало човек се подсмихва, после се учудва, после, имайки пред вид, че като четат такива неща ръководителите на САЩ взимат решения, човек се ужасява. Наистина, както каза един мой познат: "пълна деградация на експертната мисъл в Европа и Америка занимаваща се с Русия". Какво ли ще има да става като следствие от това....

До изборите ще ни заливат с гъста антируска и антикомунистическа помия .Цялата "международна демократична" общност със своите лакейски медии ни облъчват с всевъзможни гадости само и само да помогнат на тиквун в неговите антикомунистически изцепки от последните седмици.

СОРОСОИДНИТЕ ЛАЙНОМЕТИ ОТНОВО СА НА ВАХТА .

Путиноиди, гъзолизци пак дневални!

краварите пак в наряд, време е да заработят нещо от Козяк

руските форуми- патриотизъм,ценят си историята, готови са да умрат за Русия и както обикновено добавят, НЕЗАВИСИМО кой управлява.По отношение на страната си-АБСОЛЮТНО ЕДИННИ. И като сравнявам с нашите форуми-ами-хваща ме срам-плюене,псувни, пълно неразбирателство,липса на всякакви общи цели. Индивидуализъм, съчетан с малоценност и....ужасна неграмотност-такава, дето я няма нито в руските, нито в немските, нито в американските форуми и т.н...Хайде,че се отплеснах...

Те и без това си намаляват сами популацията, като къркат лосиони, одеколони, антифриз и течност за чистачки. Дреме ми за патриотизма някакви пропаднали алкохолици. А на тебе, щом ти харесват и им се възхищаваш - куфар-гара-влак-Москва, а не да ги каните тук от името на народа, щото на вас така ви харесва. На нас впиянчени примати не ни трябват в България.

Ние сме народа бе! Ще правим, каквото искаме. Ти кой си? Щото не ни интересува мнението ти. Не се нерви, че ще хванеш рак, а ние сме човеколщбиви -не искаме да страдаш.

Путин ще празнува на 31.12... След 2 години - 20 години Батюшка-Царь!

подобни мнения, когато е кандидатствал в кпсс и кгб, дали щяха да го приемат, и какво щеше да се случи с него ?

Просто хората (в случая руснаците) тачат историята си и се опитват да съхранят и опазят държавата си от езика на злото и малоумието, който например е написал тази статия. Разберете, злото няма бъдеще и не е фактор.

Само дето пропусна да кажеш, че самата им държава е олицетворение на злото.

А ти си олицетворение на злото. Достатъчно е дори, само това едно изречение, за да бъде преценено от нормален читател.

Изглежда, Путин вече разбира, че докато честват болшевишкия преврат вместо да го проклинят като Божие наказание и докато сифилистика като мумия държат в центъра на Москва, ще ги мъчи мизерията и никой сериозен човек няма да ги приеме за съвременна цивилизация.

Това да не ти е фалиралата америка, че да е пълна с мизерия бе?? Иди в Бостън, иди в Детройт - да видиш какво е МИЗЕРИЯ. И не само там - 40 милиона "мириканци" са на държавна храна, още 40 милиона работят на две, че и на три места и пак не могат да вържат двата края.

Vladimir Borisov

Левак, ти Америка , па и Путинистан си ги виждал през крив макарон. Не си излизал от село, ама лаеш като изпуснат пес.

Прочетете "Последната република" и другите книги на Виктор Суворов и ще ви стане ясно защо Съветският съюз-главният виновник за Втората световна война беше обречен да се разпадне.

Да продължава да управлява и да се величае! Русия никога не е била по-презирана! През предишната студена война света я мразеше. Сега благодарение на "новият вожд" е на дъното.

Ама оревахте орталъка, кресливи тъпи соросоиди. Уж Путин тва, Путин - онова, а ставате и лягате с неговото име в устата- и направо се разчеквате от "презрение".

Vladimir Borisov

Тук ти се говори за Путлер! А къв е тоя Путин-не знам.

ти си на дъното от злоба, прочети си репликата - в нея няма нищо друго, освен злоба, типично за комплексари.

Консервативният лондонски вестник "Таймс" обяви руския президент Владимир Путин за тазгодишната "международна личност на 2013година" Обяснението на редакцията е, че "руският лидер консолидира властта до такава степен и я употребява с такъв замах, че не само е безспорен у дома, но и непреодолим зад граница". Наземен контрол:Под заглавието "Цар Владимир" статията, с която го представя, "Таймс" пише, че "властта приляга някак естествено на Путин, а упражняването й в чужбина е новото му хоби".Както се казва без коментар!

Все едно чета в-к "Работническо дело". Либерализъм=комунизъм

говоря за културата бе невежа! Срам ме е да споменавам такива имена като Пушкин, Лермонтов, Чехов, Достоевски, Куприн, Толстой, Некрасов...да не говоря за композиторите - Чайковски, Рахманинов, Римски Корсаков, Глинка.... А това, че е имало крепостно право е повсеместен проблем, а ние сме били роби - клали са ни турците, а и до 1865 г. в САЩ е имало робство. Надо больше читат, не пит.

Най-накрая полъх на разум сред всички писания тук. Много добре казано, поздравления.

Чудесно си ги изброил, ама неразумни юроде защо се срамиш всички които си изброил са дворяни и са единици, а останалите са били къде по-зле от нас робите които сме притежавали и къщи и дворове а обработваемата земя въпреки че се е водела притежание на султана се е наследявала от българи и за разлика от мужиците закрепостени сме могли да обикаляме цял свят стига да искаме. Да руснаците могат да имат много велики но неръкотворни произведения, защото иначе каквото пипват съсипват, погледни българските вещи изработвани от българи, виж един мост или строеж на Кольо фичето и ги сравни с нещо сделано, но няма какво да корим руснаците че не могат да правят красиви вещи след като самите тях са ги третирали като вещи, а по закон са били част от недвижими вещи.

А къде са неръкотворните творения на твоите дворяни бе, государ на плъховете?

Още МНОГО ГАЗ ще има да пикаят соросоидните уплашени квичалки на запад, запомнете това!!

но по диагонал - веднъж и аз да съм съгласен с Путин. Пълно право има - не е повод за тържества, а за траур. Резултатите от революцията - избиха и прогониха цветът на нацията. За мен руската култура до преди сто години беше най-великата на земята. То не бяха композитори, то не бяха художници, то не бяха писатели, изпълнители. Ама всичко мина под ножа на тъпите впиянчени мужици. Позор и жалко. Добре, че написаното слово остава.Поклон!!!

Хайде стига с тоя цвят! Без него излетяха първи в Космоса! С него са били най мизерната държава в Европа! Даже българските селяни са живели в материално отношение по добре от руския мужик , а все пак сме били под турско!

Високо в космоса, ама ниски в душата. Тоя цвят на нацията, за който се говори са хората, които са давали тласъка на Русия да тръгне към цивилизацията и да излезе от това положение на мужика, за който говориш. Тъкмо е започнал да се заражда тоя цвят на нацията и да се бори за либерализацията... и прас - комунизъм, възтържествуване на простотията и разпад!

Причината за същата революция са западните жидо-масони, които винаги злобеят срещу Русия. Парите ги наляха германските банкери, начело с кайзера и лондонските евреи, за да бъде елиминирана Русия през първата световна.

Повече от 60% от ръководството на Коминтерна са били евреи. Та, кой казваш е управлявал и управлява СССР, сега Русия?

да бе да. Като гледам верно - американски филми - почти до един мафиотите-престъпници - руснаци. Ама то и в нашите сериали - "Седем часа разлика" и там мафиотите руснаци, верно има и българи - нали сме братушки. Бях месец в НюЙорк - по завдения и ресторанти си личат руснаците - верно на мен до болка познати - ама само мафиоти на вид. Тлъмп трябваше първо тях да изгони.

Годишнината от Революцията е повод на 100 милиона руснаци да празнуват, а за Путин не била повод! Ми не е повод, щото не е руснак, евреин е, Шаломов, според руската търсачка Рамблер!

роден съм до Докторската градина. От малък чувствах с кожата си - докато играех на жмичка и гоненица около Докторския паметник, четейки имената на загиналите медици с благодарност и преклонение. Това са млади интелигентни хора загинали във войната. Ама те нямат нищо общо с Путин - ха-ха!

Верно, че няма нищо общо, но чисто руските имена там са по-малко от 10%!

благодарен съм на руснаците, на Царска Русия, на Царя независимо от какви подбуди е обявил война на Турция, независимо, че и на Санстефанския договор не се говори за България, за българи. Но по-добре руснаци, отколркото турци, ако е верно че Левски казал "който ни освободи, той ще ни пороби" разбираемо е. Как не ги е срам комунягите, болшевиките - та те избиха до крак царското семейство барабар с пеленачето, та РУСИЯ беше мръсна дума преди - нямаше я - казваше се СЪВЕТСКИ СЪЮЗ.

Постоянните читатели на новини си дават сметка, че яростната русофобска кампания в България започна след приемането й в Европейския съюз. Такова противопоставяне, саркастично и обидно нападателно русофобство бе наложено от американски фондации чрез европейските им представители и няма аналог в близката Българска история. Възниква въпрос ЗАЩО НЯКОЙ ИНВЕСТИРА ПАРИ В ТАКИВА КАМПАНИИ. Нормалните и разумни хора няма да намерят отговор - защото нормален отговор - няма. НO КАМПАНИЯТА Е ОЧЕВИДНА, ЯРОСТНА и НЕбългарска. . . ФАКТ!

Ако през месец декември 2015 година Путин не ни беше обидил от Анкара, наричайки ни народ от предатели, това нямаше да се случи. Аз, например, никога не съм бил русофоб, какъвто не съм и сега дори. Владея перфектно руски език, а в личната ми библиотека едни от най-предпочитаните книги са на руски език. Завършил съм образованието си, учейки от учебници, написани от съветски автори на руски език! Знам наизуст много стихотворения от Есенин, Маяковски... Обичам да чета Салтиков-Шчедрин, Достоевски, Пушкин... Обичам да слушам руска класическа музика. Но грешката, която направи неграмотникът-милиционер Путин е непростима! Един главозамаял се нарцистик, който с лека ръка определя кой народ какъв е, няма и не може да има моето уважение!

Ми ще те обиди ами, президента на тая шибана държава го плю, плю, плю - той, какво - песен ли да ти изпее?? Руснаците ВИНАГИ са били на страната на Българоя, НООООО, не забравят - през 1942-ра българите пуснаха немски фашистки войски тук!!!

В действителност, истината за мен дойде именно след това прословуто Путиново изцепване! В онзи момент аз се замислих върху неговото поведение, като го съпоставих с поведението на други от неговият кръг. Започнах да препрочитам мненията, които се публикуват в руските форуми за политика. И с изненада открих, че всъщност ние, българите, за тях, россияните, съвсем не сме някакви братушки, а когато използват това наименование за нас, то му придават подигравателен смисъл! Спомних си тогава за тяхната прочута фраза "Курица не птица, а Болгария не заграница!" и разбрах, че в тази фраза присъства пренебрежението, а не приятелското чувство! Четейки техните форуми, на мен ми просветна, че в тези хора(путлеристите) има нещо дълбоко нередно, изначално сбъркано! Тази реплика на Путин ме накара да погледна на украинците от друг ъгъл, както и на ролята на т.нар. опълченци в кръвопролитията в Донбасс. Аз видях по нов начин кървавата роля на Грикин-Стрелков, особено след хвалбата му, че са свалили голям украински самолет, а то се оказа пасажерския "Боинг"! И още много други неща успях да видя по съвсем друг начин. За голямо мое съжаление и огорчение!

На Путин му е кофти,дойде годината на революцията а и сезона наближава.Току виж в родния Питер матросите пак се напия и опитат отново ВОРС.

няма защо да празнуват; болшевиките само окрадоха русия и даже и сега продължават да я крадат. а да не споменаваме уолстриит и финансирането на революцията, че то революциите се правят основно с пари а не само с идеи

Чета коментарите и хем ми е смешно, хем сериозно се замислям и питам: Кой непрекъснато твърди, че комунизмът си е отишъл и че едва ли не дори не го е имало? Кой непрекъснато твърди, че борбата срещу комунизма е борба с вятъра, с призраци и че този, който говори за такава борба, не е с всичкия си, едва ли не? Чета коментарите и си правя извода, че комунизмът(в главите на неграмотните лумпени) нито си е отишъл, нито пък комунистите са вече в миналото. Та погледнете само с каква жар се защитават убийците на демокрацията в Русия?! Да, истина е, няма лъжа, че руските болшевики направиха преврат и свалиха първото демократично правителство на Русия, което отрече монархията и детронира руският император! Болшевишкият преврат не бе срещу самодържавието! Та нито комунизмът, нито болшевиките/комунисти са в миналото. Те са тук, около нас, мимикрирали в най-различни от чудни по-чудни политически субекти! Те са дори тук, във форума, без значение един ли е, двама ли са или повече. Факт е, че ги има и пръскат около себе си отрова и омраза! Те продължават да се кланят на мумията в Москва и да се възхищават на военните паради, провеждани всяка година пред останките на най-масовият убиец в човешката история! Те вече са намерили своят нов идол, комуто се кланят и превъзнасят до небесата, по-горе дори и от Господ-Бог, а може би за тях той е Бог и Надежда за връщане на техните "славни" времена. Времена на непрекъснати убийства, кръв и насилие!

За какво беше тази тънка кафява нишка от словесна диария, че не разбрах? За революцията? Май не, защото там не са само бели и червени, ами немци, англичани, американци, евреи... За историята? Май не, защото се надявам да не се иска нейното пренаписване - имаме това, което имаме. Ааа, вденах - за това, колко лош е Путин. За целта всяко теле под вола е достатъчно добро. Мирча Кришан с неговата "Краставичка" ряпа да яде.

е било навремето:соц.лагера е бълвал подобни пропагандни статити срещу запада поради идеологически причини. Днес запада предстваващ един пробит катун по всики направления бълва пропаганда,стихове,памфлети и вицове по адрес на Русия-ннеобходим външен враг.Причината -за 25 години запада се превърна в съвкупност от безпомощни вътрешно разкъсвани бананови републики

На тази снимка добре личат монголоидните черти на азиатеца Путлер и примеса с евреите. С една дума пълен Изрод! ;))))))

Бе боклук!Менгеле да не ти е настойник!!!!!!!!!!!!

по цял ден и цяла нощ, всеки ден вече 3 години само статии за Путин и и Русия.Егати "изолацията" Путин-враг на купонната система в САЩ и първи враг на клошарите в София,Столипиново и Ню Йорк.

И ТОВА ГО ПИШАТ АГЕНТИ НА ДЪРЖАВА КОЯТО ЗА МАЛКО НАД 300 ГОДИНИ УБИ НАЙ-МНОГО СВОИ ДЪРЖАВНИ ГЛАВИ-ПРЕЗИДЕНТИ.НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ ДРУГАРИ КАПИТАЛИСТИ??????????????????????

Весникът е британски.

Най-много са убитите в Русия. Там е масово клане за добиране до властта.

Западът води мръсна хибридна вoйна срещу Русия. От една страна ВСЕКИ ДЕН от името или на асошейтед прес или на ройтерс или на дойче веле - а в случая чрез таймс се пишат пропагандни "статии" против всичко, свързано с Русия. От друга страна се изпраща военна техника под предлог "защита" без никакво допитване до местните жители с цел - "разделяй и владей". И на всичкото отгоре колониалните държави имат наглостта да обвиняват Русия за това!! ЗАПАДЪТ ВОДИ ХИБРИДНА ВОЙНА. Хора, бдете!!

Препечатката на статията от най-реакционно-консервативния и русофобски журнал е приносът на ДИР-а в борбата му с путинизма.

Типична статия на "Западна" медия, нищо ново в посланията. Дори са по-меки от обикновено. Но карай, 2-3 приказки за различните нишки, от които била изтъкана Русия. Не е ли присъщо това на всяка велика нация - нашето минало си е наше минало. Добро, лошо, то си е наше. Както човек винаги оправдава майка си, която никога не греши, а е била принудена да постъпи някак си, така и за нацията - историята не трябва да се разглежда от самобичуваща гледна точка. Апропо, нещо чуждо на нас, българите. Ние отричаме почти цялата си история след поробването ни от турците преди 6 века и нещо. Примери от други страни: Генерал Нелсън е герой за половината щати и враг - за останалите. Но това не пречи на общата история на САЩ и не е повод за ежедневни дебати в обществото. Изтребването на индианците от европейските завоеватели се облича в хуманни окраски. То е част от историята, но е не и повод за извинения, покаяние, ежегодно почитане на памет и т.н. Геноцидът на белгийците в Конго - за него даже не се и говори. Хари Труман с 2 указа - за Хирошима и Нагазаки - влиза в 5-цата на най-масовите убийци в историята на човечеството, но в САЩ подобна теза е табу. За тях с помощта та двете бомби Америка спасява целия свят и му носи така лелеяната демокрация. Наполеон е обърнал Европа надолу с главата. Изтребвал е цели селища до крак, заедно с децата, но за французите той е герой. А за останалия свят - просто историческа фигура. На Сталин, унищожил колосално число собствени граждани, мястото му е също там - в учебниците по история. Тоя списък може да продължи още няколко страници. Цялата история на човечеството е кървава. Но смисълът е ясен. Критиците винаги виждат сламката в окото на противника от другия отбор, но не и гредата в собственото. Живеем в медиен свят, в който битките за умовете печелят войните.

срам го е да си признае какъв комуняга е, капиталиста Путин

Ха-ха! Присмял се хърбел на щърбел! Рупорът на Deep State критикува путинизма! Все едно някой Рокфелер да критикува някой Ротшилд, че е милиардер.

Хм..чудя се защо все русофобски статии се пускат в дир, при положение, че българският народ като цяло, съвсем не мисли така..

Виж ся, не мисля че на всяка проститутка й прави кеф да обслужва всеки клиент, но какво да се прави - парите са взети и трЕбе да се отработят.

като цяло не мисли въобще

Платените от Джей Пи Морган Стенли и Джордж Сорос медии чрез американските фондации - Aspen Institute, "Atlantic Bridge", German Marshall Fund of the United States, "Америка за България", "Отворено Общество" и още десетки подобни, ВСЕКИ ДЕН бълват пропагандни статии чрез ройтерс, дойче веле, асошейетед прес, вашингтон пост, франкфуртер алгемайне цайтунг, гардиън, блумбърг и стратфор. ИЗВЪРШВА СЕ МАСОВА ПСИХОЗА НА НАСЕЛЕНИЕТО, платена от личните интереси на американски олигарси. ХОРА БДЕТЕ!!

не даваите акъл как да живее мечката :)) гледаите си вашата демокрацuя ,правете си геи паради ... нас ни оставете на мира !

циганина който я държи на синджир много я бие и държи гладна, затова е мършава и проскубана

за мечката иде реч, не се знае колко още може да издържи

Путин си свърши пъкленото дело- сега е ред на ЕС да покаже парите на Украина и да я избута от мизерията до статут на годен пазар. А то само с приказки няма да стане- ей го султана за пример- мотаха го 30 години пък му писна и ще става като Путин - международен хулиган.

Трябва да си абсолютен неудачник в живота за да харесваш Путин. То и затова сме най-бедни в ЕС.

Трябва да си абсолютен неудачник в живота за да НЕ харесваш Путин. То и затова сме най-бедни в ЕС.

идиот

вярно ли така са писали? Путин може да ги осъди! Съмнявам се тва да е 1:1 текста. Съдържа обидно отношение към руската държава. подобен пасквил може да се напише за всеки, вкл. и за САщ - примерно опорните точки - цивилизация на каторжниците и робите на британската империя, изтласкали коренното население и заграбили природните богатства и т. н...

пак тука препечатват от началниците в НЙ за битка на троловете... Голяма индустрия е тролската. А на ню йоркския парцал да му вярва който иска. Американците не му вярват, Тръмп не ги кани по пресконференции - например липсваха при срещата с Меркел.

А кой, кой финансира тази революция? Кой даде парите на Ленин и Троцки? Пишете обективно, все пак.

Евреите , то се знае!

тоя е прекалил е с ботокса. Ще избликне отнякъде.