Наследници на жертвите в Хитрино искат над 10 млн. лева

В Софийския градски съд днес ще бъдат входирани исковите молби от наследниците на всички починали и тежко пострадали при влаковата катастрофа в Хитрино.

Обратно в новината

Коментари - Наследници на жертвите в Хитрино искат над 10 млн. лева | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За справка - при самолетната катастрофа на Луфтханза във Френските Алпи, където лудналия пилот се заключи в кабината, Германия плати обезщетение за жертвите малко под 20 000 евро на близките им.

Оня ден българският съд постанови 3-4 години затвор на шофьора от Пловдив убил 3-ма души.

Малко са , малко са

Защо им строим ново село ,след като нямат застраховка имущество? Трябваше да си съдят виновните и ако спечелят здраве да е .

Има си виновни - две фирми, и застрахователи! Те трябва да плащат, дори и ако се стигне до фалит. Работата на държавата е да не допусне умишлен фалит или прехвърляне на активи преди съдът да се произнесе!

Какво значи искат над 10 милиона??? Колко е застраховката за смърт при транспортна злополука? Ами разрушените къщи? Това варварство струва нат 150 милиона! Ако трябваше да ги санират тези згради без да са разрушени ГЕРБ щеше да вземе 1 милярд ПО ПАЗАРНИ ЦЕНИ!

Данаилов, ти ли си, бе? "нат" "згради" "милярд"

само да не се окаже,че е предизвикано умишлено !

Разкостиха БДЖ и то тия гадини нашите политици от Иван Костов до сега БДЖ направо го разкостиха, наша държавна народна собственост. До къде докарахме! Колко тъп народ сме!

Малко са! Забравих, колко бяха жертвите, но доколкото за 1 000 000 живот не може да се купи, цената трябва да е поне десетина пъти по-висока. От същия порядък трябва да са обезщетенията и за жертвите по шосетата.

Кой ще ги плаща тези пари? Колко ще струва задължителната отговорност при лимит от 10 милиона на човек? 1000 лева?

тцтц , малко ли е им на тия , нали се снимаха с главния маркуч

d4

все някаква справедливост трябва да има. когато се докаже кой е виновен за Хитрино/което ме съмнява много/, ще трябва да се докаже и кой е виновен за Бисер, Мизия, Горни Лом, Петолъчката, Чепинци и т.н./което ме съмнява още повече/... Невинните жертви са доста. А цената на живота не се измерва с милиони. Ще поживеем, ще видим.

Правилно!

Ще искат я, нали Борисов им ги обеща пред тв камерите миналата година!

ДИР-аджий, да ви ВХОДИРАТ задниците! Чухте една глупотевина от Цецо Гербаджията (много обича да входира документи) и веднага подлизурковски почнахте да ни я навирате в носа! По-правилно е да бяхте използвали термините вписване, или завеждане на молбите? Иначе си мисля че сте ги пренесли през входа на сградата. Не забравяйте, че човекът е завършил ВИФ, а не български език и литература. Макар че едва ли знае що е то челна стойка.

Абсолютно сте прав - тъкмо иаз щях да пиша колко бързо възприемат простотиите на политиците. Ваканцуване, заедност, входиране, усмихва ме - такива думи и съчетания в българския език няма.

Аз също се чудя как толкова лесно влизат в употреба някакви измислици на политици, които нямат правомощието да "обогатяват" езика. Има езиковеди, нека те се изкажат по този въпрос. Тези нови думи направо са смешни и не показват особена езикова култура. Още по-малко трябва да бъдат официално разпространявани.

И политиците и журналистите са с бедни речници и им се налага да си измислят думички.

Ако ти кажа, че професионално е правилно да се каже "входиране" на Искова Молба. Тва не е иск за недвижим имот, че да се вписва. Такава Искова молба само се "входира" в регистъра на съда, за което получава "ВХОДЯЩ НОМЕР".

Къде отидоха милионите , за Хитрино .

къде???

Всъщност да претендират обезщетенията от министъра, не от министерството на транспорта. т.е. от данъкоплатците. Не може фирма с 5лв. капитал да превозва опасни товари със застраховка с по-малко покритие отколкото е покритието на на застраховка "гражданска отговорност" на лека кола.

Нали се внася държавна такса, която е процент от иска. 2-3% от 10 милиона са си доста пари. Кой им дава тези пари? адвокати?

То лакомията граници няма както севижда....Нима живота на роднините ви струва някакви пари?????Малко ли изгълтахте до сега при положение че Бисер Перник и други пострадали преди години не са получили и 1/3 от това дето вие налапахте...

Да им ги изплатят когато осъдят виновните, не от държавния бюджет и от пенсиите на хорицата ! Ха сега да видим Наглата Независима Съдебна Власт как ще си свърши работата. Да осъди виновниците и да им събере наложените глоби. И то бързо !

Застраховката е доста по-малка сума. Такова обезщетение досега не е изплащано и едва ли ще бъде.

А вярно ли е, че тези цистерни с газ са пътували КЪМ Украйна, за да им бъдат ПОДАРЕНИ?

Да, вярно е. Даже и локомотива искаха да им подарят, а машинистите да останат да бачкат като роби на украинците.

Били са натоварени с уран и са пътували по черния път отстрани на релсите, че да не плащат такси. Едно магари изскача от храстите и влакът рязко завива, за да го избегне. Затова се качва на релсите. Една жена чула друга да го разправя.

абе щом в Пик, брадвабг и секирабг пише, няма как да не е вярно