Големи маневри в Крим: Русия стоварва десант от 2500 военни

Учения с участието на три съединения от руската армия започнаха днес в Крим, предаде ТАСС, цитирана от БТА. Ще бъде тренирана отбрана на полуострова.

Обратно в новината

Коментари - Големи маневри в Крим: Русия стоварва десант от 2500 военни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Путин трябваше да покани и американци да участват , на съвместно учение. Един вид благодарност за това, че похарчиха повече от 5млрд. за да върнат Крим на Русия.

Междувременно получих пресни новини от руснак, който следи руската телевизия. Резервите на Русия са на привършване и Думата се събира да решава каквоп ще правят. Руснакът го каза с усмивка - ето така се прави политика и икономика в Русия, като свършат парите. Майтапът настрана, но Путин е от този тип политици, които ще вувлекат Русия във война, когато няма друг вариант да се задържи на власт. Всъщност това беше и подкупа към Украйна преди няколко години, от който тръгна на Янукович самоволието и на хората протестите. Очаквам второ действие, което няма да е със зелени човечета без пагони. Този път очаквам да е с пагони и да е полет на Русия към пропастта. Ако народът не се осъзнае как е манипулиран. Надявам се да постигне прозрение, като усети глада. Макар че руснаците са осбена раса фино-татари и осъзнаването не им е силната страна поради татарската жилка в гена. Но като заключение давам напомнянето към путинофилите: обратно на агитацията ви Русия не е с безкраен ресурс, не е със силна икономика и не е с безкраен резерв. Русия е държава, объркана от лидера си. Индикациите са безброй вече, а единственто свидетелство за силата на Русия са думите на Путин, който мами нацията си. Русия е силна с броя хора и територията си, но това не е онази сила, която прави хора щастливи, а разрушителна сила, която избива хора. Има ли някой, който е готов веднага да стане бройка труп заради безумието на любимия си лидер Путин? Да се обади.

Ех, че си умник, жалко, че не си станал политик. България загуби много без теб, велик политически анал лизатор.

На собствена територия са си, ще си правят каквото си искат!

TIREX

браво ! Крим си е Руски населен е с Руснаци. македония например е марсианска но в булгаристан я броят за българска. за косово може да дето са сган от изроди албански. а за Крим не?!

Човек трябва да се учи от грешките на другите и от своите грешки. Въздушният десант е сложна и опасна мисия. Първото място по негатив при десатите държат германците при десанта на Крит 1941. Една от ротите 0т 110 души оцеляват 6, другата от 100 парашутисти -100 убити.; Голям Съветски десант пада погрешно в разположение на германска танкова дивизия и е разпилян и избит. Груба грешка платена с безмислени жертви е десантът на Парашутната дружина на Страцин.; 3 часа след десанта на Турска парашутна рота в Кипър- 20. 05.1974 в 08,00ч.от 120 души 79 са убити,6 пленени и останалите захвърлили всичко тежко са се разпръснали хаотично, въпреки слабия противник- кипърци въоръжени предимно с Манлихер обр.1889 г. 1980 в Иран-провал на мисията-сблъскаха се десатни вертолети на САЩ, някой им направи мръсен номер, като изгаси осветлението на стадиона, което беше ориентир в нощта.

поправка: Кипър- 20 юли 1974г.

; Голям Съветски десант пада погрешно в разположение на германска танкова дивизия и е разпилян и избит; Споменатия десант е на Англия. Попадат на място, където германците правят учения.

тръгнал срещу света, който иска да докаже на народа си, че е много велик, нищо че винаги е гладен. За да не го попита кой даде на олигарсите националните богатства на Русия.

До колкото знам не Русия е тръгнала срещу света а е точно обратното. Но Путин не е некадърника Горбачов или пияницата Елцин.

Започва се ! Да не объркат и да да навлезат много дълбоко къде Варна и Бургас ! Леле Божке,пази ни,че няма оттърване после.

Те мнооого отдавна са във Варна и в Бургас и нищо лошо не се е случило. Няма как да влезеш някъде, ако не си излизал от там.

€236 е минималната заплата в България. В Русия - наполовина... Егати колоса-алкохолизирана вата...

Бойните битки не се печелят от средната заплата, а от други фактори. Преди ВСВ, работната заплата в СССР е била два пъти по-ниска от тази в Германия.

Всяка похарчена рубла - пирон в ковчега на Путя... Накрая смешното, джобното диктаторче, Батюшка-Царь на СССР-2, ще свърши така, както свърши СССР през 1989 г. - с разгром!

Явно трябват още много пирони в ковчега на "Путя", защото сянката му свободно излиза и се разхожда над Вашингтон.

Когато бяхме нормална държава до 89г и ние правехме такива учения, че и по-големи.

Говедата мучат безпомощно .

Мили приятели, запомнете от мен първа и единствена опорна точка по темата. Тя гласи следното: Русия може да започне трета световна война заради Крим. Запада - не. Вижте само колко е просто и точно. Интересно защо другите не мислят така. Всичкито това дрънкане на оръжие и от двете страни на барикадата е дрън дрън ярина. Прав ли съм или не? Питам ез, въпреки че отговора е ясен.

Не съм съгласен. Бизнеса на Русия е "мирновременен" - тя продава това, което предишните векове е спечелила със силата на оръжието и духа. Повтарям за евентуално неразбралите - Русия владее повече то богатства на света и бизнеса и е да ги продава. И да ги пази, с най-ефективните оръжия в света от Земята, моретата и Космоса и с най-подготвените бойци. Това и се налага, защото чакалите вечно обикалят да отмъкнат по нещо, а на всеки 100-120 години има по един кандидат за голямо парче - разбирай големи отстъпки от тези богатства. За съжаление последните трима бяха европейци.

Русия е най-богатата на богатства стана на света-факт.Руските граждани са на опашката по жизнен стандарт в света-още един факт.А защо най-богатата страна в света не може да подсигури ако не най-високия стандарт на света на своите граждани,то поне приличен стандарт на живот?!?!?!

Десантчици се изпозлват при нападения, не при отбрана. Дотук с "отбранителната" военна политика на Русия

прекалено педантичен :) Не е по евро-либерастки такъв един намек, нали Путин ще върне Крим и ще плати репарации на психически травмираните укропитеки и приятелчета, начело с жИлезния сенатор Маккейн.

Че то има ли войници за отбрана.

браво на хората, а соросоидите умират от яд. двоен кеф!

От тях колко ще останат живи?

Руснаците се научиха на приличен стандарт, западни стоки и добри заплати. Крим обаче ще направи така че ще минат на кубински или севернокорейски жизнен стандарт. Жалко за руския народ. Не заслужава такава съдба.

Не се притеснявай за руснаците, те ще се оправят , ами гледай нашия стандарт, който е по-зле от на африканските държави.

Ясно послание - Не се опитвайте да ядете мед с мечките ! За кого е посланието също е ясно. И те така ..................... !!!!!!

Руснаците са боклуци които могат само да воюват и пият? Алкохолизирани престъпници?

"Воюват" ама само срещу по-слабите и по-малките, като последни подлеци. Там, където получат ритник в зъбите, там кротуват, като циганите.

Как да воюват с по-силни, след като такива няма.

Суверенитетът е право и удоволствие за този, който има волята и средствата да си го позволи! The Legend.

У дома си прайм кво си щем}:-)))

Затова сте на това дередже!}:-)))

точно така в противовес на Западната заплаха-агресия в Черно море

Руснаците в по голямата си част са потомци на Чингиз Хан и са с интелектуално ниво на хората от това време.Единственият им прогрес е в алкохолизма!

А ти си потомък на харе кришна и живееш във филиповци нали познах?

Педалските морски пехотинци ПАК НАПЪЛНИХА ПАМПЕРА ХА-ХА-ХА.

Агресивните азиатци пак се занимават с военщини, вместо да си оправят скапаната кочина, в която дори децата на комунистическите им лидери не искат да остават.

Мили български народни люде! Като Стоян Михайловски и дядо Славейков , бих искал да ви попитам : " Защо руската военна машина дрънка с оръжия точно сега? Дали пък не е свързано с нечии избори?" България, Франция, Германия, Норвегия ..... Каква ли е целта на коварното кремълско джудже?

Към червените маркировачи за поста на kalin.vt Ако искаш и Глупако Сталин е бил на доста посредствено ниво в сравнение с Хитлер. За радост негова, на руснаците и на другите съветски народи е разполагал с много добри военни началници (голямата част от които той като сатрап и поради глупост унищожи)!! Бек граунда на Хитлер (генералитет, висши, нисши офицери и войници) е бил много силен, на косъм от спечелването на войната - освен фау 1 и фау 2 е бил пред създаването изпреварващо на атомното оръжие, цяла Европа работеше за военната му промишленост!!

Докато Путин троши милиарди рубли за старо желязо, ние ще вдигаме наздраве за Победата с парфюмите за баня!!!

ИХАааа! Голем го извадиха рашъните! На джуджи дните са преброени, но може да му напраим един мавзолей до този на Ленин!

ТОВА СИ Е РУСКА ТЕРИТОРИЯ,КАКВО ПРАВЯТ ТАМ СИ Е ТЯХНА РАБОТА.ГЛЕДАЙТЕ ГОЛИТЕ СИ ЗАДНИЦИ...И КАКВО ИДЕ ОТ АНАДОЛА...

Значи анадола да гледаме, а това, че последните ни окупатори дръкан оръжие на граничното ни море е без значение?! Или си много тъп или още си пиян ...............

Айде, стига ревали за маневрите и войските, докато са си на тяхната територия! Ще си потренират малко момчетата, какво толкова - на никого не пречат и не са тръгнали към другото полукълбо да учат някого на нещо ... А някои са тръгнали, и където са минали, камък върху камък не е останал! Много по-страшно оръжие от 2000 десантчици са руските подводници с Булави и Калибри - сериите "ЯРС" и "БОРЕЙ", за които наскоро гледах специален филм, направен, за да го видят западняците и да разберат, че това оръжие просто няма спиране, за него не съществуват прегради, поразяващата му сила е невероятна -само една лодка, напр. "Юрий Долгорукий" може да срине цял континент (познайте от един път кой ))))) само с обичайните си няколко ракети Булава (не казаха колко са на борда) с по 12 отделящи се, самонасочващи се глави! 4-5 такива ракети по възлови цели вдига във въздуха всичко, прави огромен кратер, мощта ѝ е 4 000 пъти по-голяма от бомбата над Хирошима ... И като се сетя, че миналата година плевнята и пасито през ден пищяха по телевизиите, че щели да воюват с Русия в Черно море с нашето пробито корито "Дръзки" и няколко гранични катерчета ... и ме хваща меланхолия! Нашият шанс в една евентуална война е никой да не ни забележи на картата, и заради турската АЕЦ Акую (дано по-бързо я вдигнат, та да ни пази!) да ни отминат тези разрушителни ракети, нищо друго не ни спасява! Само да се молим на някой светия-магьосник да ни закриля отгоре ... )))))))))

А някой иска ли да напада Русия, че така си се разгорещил да хвалиш руското оръжие ? Някой да е тръгнал да анексира (разбирай "заграбва") територии, включени в държавата Русия ? Единствените, които в днешно време заграбват територии и се обявяват за собственици на заграбеното са Русия и ИД.

Ти наистина ли си мислиш, че ако Русия използва ядрено оръжие срещу нас радиацията няма да отиде на тяхна територия до няколко дни. Ей го къде е - има-няма 600 км. Русия няма сметка от едно радиоактивно поле, в каквото ще се превърне Европа - то ще ги затрие косвено.

Само че десантни подразделения се използват при внезапни нападения и никога за защита така че да не ни разправят глупости,че целта на учението е защита на полуострова от въображаем противник.

Нека тренират! От Крим ще ги изгони мизерията и глада, без нито един изстрел. Забравиха как се изнесоха от източна Европа - "по валенки" голи като тояги.

А защо да се изнасят от Крим, все едно ние да се изнесем от Южна България?

Само кръгъл идиот може да се радва на военни маневри на чужда държава и на струпване на военна сила... Бугари беци...както казваше поетът. Прост народ- слаба държава....

ми русолюбци, какво да ги правиш!

ти не се ли радваш, че нато е струпало войски в БГ ?

Ами да ти кажа честно, по принцип не би имало нищо лошо Русия да си провежда такива учения, ако те бяха например на територията на Красноярския край. Обаче проблемът тук, виждаш ли, се състои в това, че Русия провежда военни маневри на окупирана от тях територия. Ето, това е лошото, ако ме разбираш. Иначе, бреговата ивица на Черно море си е наша, българска, ние никого не сме окупирали и няма нищо лошо в това да си провежаме тук учения - не пречим на никого. Затова въпросът ти е неуместен, или по-скоро неясен, неразбираем...

толкова силно са зомбирани,че дори и след като правнукът на Толстой заяви че ще ни изкупи като стадо,те продължават да му се кланят като мазохисти.А дивите ватенки само чакат руското население по българското Черноморие да стане мнозинство(вече са половин милион) и ще приложат кримско-донбаския сценарий.И ето ти Варненска и Бургаска "народни републики".

JMM®

Един ден(скоро), когато се капичне кремълското джудже, ще лъсне истината за фалиралата Россия ...

да те питам, верно ли некво джудже, не повече от 20 санта, се било скрило под леглото ти, и еб на ло тебе и женка ти ?

Путин си лъска мъжкото достойнство с маневри, а народа му гладува. Явно състоянието на народа му, му е през онази работа.

Не гледай брат си, я себе си погледни! Че си най-бедния в Европа - работещ беден, а често и безработен и ровиш в кофите пред блока! Ако не лично ти, то много от българския народ.

Първо българите не са най-бедните в Европа, ако разбира се приемем, че поне част от Русия е в Европа. Поне все още не пием шампоани, одеколони и анифриз за забавление както в Русия. И не съм сигурен че за беднотията в България са виновни ЕС и САЩ. Все пак съм бил и в Русия, и в САЩ и в страни от ЕС и мога да видя от къде произлиза заразата и да направя сравнение.

Абе аз като гледам около нашите кофи само цигани с каруци се въртят като изключим хората които отиват да си изхвърлят боклука пък блока ни е доста голям 147 апартамента ама на някой като му отърва да пише глупости и да се самоунижава нека не включва другите в това число. А иначе като излезеш привечер заведенията пълни места няма...ейй... направо да ги съжалиш тези клети и гладни българи бре.

Вълчанов

Ами, драги драгинко, това, бедността, е относително нещо! Казваш, че ние, българите, сме бедни и ровим в кофите за боклук? Когато се казва за някой, че е беден, то трябва да се уточни спрямо кого? бедни сме спрямо развитите страни в ЕС, но спрямо 99% от народа на любимата ти Путерландия, не може да се каже, че сме бедни :)

жожа пак гледа на кръв, няма насищане

Путев стига глупаво харчене. Мужиците гладуват. Жалко за мужиците,парите отиват за лъскане имиджа на Путев.

Ватенките кой знае колко години ще гладуват след тези маневри Май ще трябва пак с кораби да им карат зърно както едно време.

Какви хубави военни учения правеха руснаците в България ??? И пак ще правят, за радост на българския народ. България е най-сигурна, когато е в съюз с Русия

Путин ни разката фамилиите ...

Ей да вземем да пратим няколко бомбардировача с напалм в Донецк и Луганск като "бързо реагиране против незаконни въоръжени формирования и редовни войски на (не)условен противник", а?

айде да не ти обяснявам, че правителството в Киев е незаконно, защото се е нанесло не с избори, а с нацистки метеж.

Вълчанов

Правителството в Киев е резултат от редовни парламентарни избори! Направи си справката кога са проведени последните избори в Украйна, кои парти са участвали и какви проценти поддръжка са постигнали! Явно четеш стари вестници или си в някакъв путински изолатор, нейде в Сибирия!

Вълчанов

Понеже ти явно няма да посмееш да си признаеш, ето ти резултатите от последните, предстрочни, парламентарни избори в Украйна, проведени през октомври 2014 година: ----------------- "Според официалните резултати от изборите в Осмата Върховна рада по партийни списъци в парламента влизат шест политически сили: Народен фронт 22,14% (64 депутата) Блок на Петро Порошенко 21,82% (63 депутата) Обединение Самопомощ 10,97% (32 депутата) Опозиционен блок 9,43% (27 депутата) Радикална партия на Олег Ляшко 7,44% (22 депутата) Всеукраинско обединение Баткившчина 5,68% (17 депутата). Останалите партии, които взеха участие в извънредните избори на 26 октомври, са получили по-малко от 5% от гласовете на избирателите, колкото е долният праг за влизане в парламента." ---------- И сега, като имаш пред себе си резултатите, посочи кои са фашистите и бандеровците, които управляват Украйна? Ще можеш ли или предпочиташ да станеш за смях?

Калинчо, артерилията ти нещо криво бий.Ваз ,в старата столица ,не ви ли учат на български ,ве?

За тези, които искат да научат истината за ВСВ и руската политика в онези и по-късни години, нека да имат търпението да изгледат поредицата от руски филми "Вторая мировая война - день за днем". Там ще разберат истината за руските планове за включване на цяла Европа, а по-късно и останалия свят, към СССР. Сталин е бил готов да нахлуе в Европа и е струпал на границата си няколко въоръжени до зъби армии. Хитлер го и изпреварил само с две седмици...Филмите са руски, не са "соросоидни", както тъпите руски и български тролове биха казали...

това на коя точно НПО е изделие? на онова, което ни обясняваше, как Батак го е нямало, или на онова, което ни дудне, че не сме спасявали евреи по времето на ww2?

Според съветски източници, към 22.6.41 година Червената Армия е имала на въоръжение над 25000 танка и около 16000 самолета! Това са официални данни, които бихте намерили в книгата "Провал "Блицкрига"", издание 1975 година, на руски език! Всички съоръжения от старата граница са били демонтирани и знесени напред, а бойната авиация е била в процес на предислокация на полеви, изнесени в непосредствена близост до границата, летища! Най-новите типове самолети са били най-отпред. Същото е било положението и с танковите и механизираните корпуси!

Ти май си пендел ,а ?

Както са я подкарали едните, и другите, за какви условия да си подготвим дрехи. За пустинни, за арктически, за тропически, или въобще няма да има нужда нито от едните нито от другите. Че то акъл съвсем малко им остана....Остава вече да се надяваме, какво ще реши Той, че при нас разум направо си е в дефицит....говоря за тези, които са на власт независимо, в коя посока се намират. Обикновените хора, все още ги използват за курбан. Жалко, но е факт особено с това мислене, което не се е променило от векове, както на управляващите така и на овцете.... Жалкото е, че сме в нова ера, която би трябвало да се откъсне от негативното на предишни векове, но уви работата се очертава да стане по трудния начин, защото лесния го пропуснахме много лековато, но умишлено....

Тези учения са предвестник на масирано руско настъпление към нашата страна. Началото на операцията се очаква след около осемдесет дни. Знам го от много сигурен източник

Не! от там правят обратен завой за Саудитска арабия. Осведомен източник.

ти не си ли от Мелмак

те руснаците си знаят от опит, че любовта на освободените от тях народи трябва да се поддържа жива с нужният брой тежко въоръжени войници!

ли говориш. Защото колкото бази по света има НАТО/разбирай САЩ де/ никоя друга страна няма

единствената територия, присъединена към щатите о повече от век насам е аляска, която както знаем е купена с $ , а не е заграбена, както всички руски територии!

стара руска пословица б'ет значит любит

ако някой си мисли, че може да се подиграва с Русия, да й стъкмяват цветни революции и инфилтрират демокрация, да я разлагат и подчиняват дълбоко се лъжат. Руснаците са горд народ, народ с достойнство, хора, които са готови да умрат/и умират/ за родината си. Така, че умните глави от САЩ нека пак си премислят политиката спрямо Русия - че да не четат записките на Чингис хан, Наполеон и Хитлер

Еех, промито ми русофилчее...нямате оправия.

вие сороските тролове само лозунги и квалификации може да правите. Кое, от това което съм написал не е вярно. Ама като нямаш аргументи - жвакай дъвката, NO PROBLEM.

Украинците са не по-малко горд народ, но руснаците се опитват да се ебават с украинците

Украйна е изкуствено създадена държава, с помпано от Нюланд фалшиво самочувствие. Смесените бракове в Украйна между руснаци и украинци са много голям %. Просто няколко ненормални бандеровци/и добре платени, разбира се / са решили да ликвидират страната - и страшно добре се справят

Украинският (окраинският/покраинският) народ е народ от избягали руски крепостни селяни в покрайнините на Руската империя. Те са толкова различни от руснаците, колкото македонците са различни от нас, българите.

С агресията си срещу Украйна Русия събуди НАТО и ни накара да подготвим армията си за унищожаване на руския десант. Не е зле да започнем с анклавите Камчия и Поморие

Рокфелер умря. И Сорос ще умре. Но ти по-умен няма да станеш.

а пути да не е кашчей безсмъртни??

Ех деца, деца, Вий не знаете какво е десант!? 500 000 с техниката на 20 срещу 21 август 68 в Чехословакия

хамерите наляха 5 милиарда $ в преврата за да върнат крим на руснаците , на това му се вика да удариш греда

Ако искаш да се просветиш за истините за ВСВ, прочети книгите на Виктор Суворов. Там черно на бяло със стотици факти и примери се доказва, че Сталин се е готвел да нахлуе в Европа и да я присъедини към СССР. Хитлер го е изпреварил само с две седмици. При това Хитлер е разполагал с далеч по-слаба армия. Само в танкове съотношението е било 7:1 в полза на СССР. подобно е било и съотношението в самолети и оръдия. Да не говорим за живата сила. Руснаците са били хванати по същество "пред скок". Струпана е огромна армия на границата, без окопи, заграждения и телени мрежи. Били са готови за настъпление, което Хитлер проваля...И губи войната поради глупостта си да я започне. Ама ако не я беше започнал, кой знае какво щеше да се случи на разглезена Европа? С казаното напомням, че склонността към инвазия и заемане на чужди територии съвсем не е чужда на руснаците...

чел съм "Очищение" на Суворов. Излиза от него, че СССР е била готова за големи бойни действия - т.е. настъпление в Европа. И в момента при бойни действия в настъпление, отношевието все ощге е 3:1 за настъпващия. Ако това което го пише е истина, може ли да обясни как изпреварвайки САМО с две седмици нахлуването на СССР в Европа, как така хитлеристите не са посрещнати от три пъти повече войска на СССР. Просто тогава нямаше да могат да минат. А ти вярвай безрезервно на тъпи писания.

Руските офицери (дори и командирите на дивизии!) не са имали карти на совята територия, а на тази извън СССР! те са били готови за настъпление, не за отбрана...Затова, бидейки струпани като пред заколение, са станали лесна плячка на германските бомбардиромки. Още повече, че в началото Сталин не е давал право да се стреля по немските самолети... За слепеца и бялото е черно петно.