Когато обезглавяваха българската интелигенция

Това предопределя пътя и съдбата на България за десетилетия напред: обезглавяването на българската интелигенция след 9 септември.

Обратно в новината

Коментари - Когато обезглавяваха българската интелигенция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Съгласен с написаното. Но и Щатите и Канада ,по отношение на производството, не е било по-различно през 60 те години. Дива експлоатация, ниска безопастност на труда , трудови злаполуки. До 2000 година със средно образование се ставаше инженер. Сега нещата се промениха. В северна Америка стимула са парите, а в комунистическа България строежа на светло бъдеще. Огромни средства потекли от СССР благодарение на Льонката и бай Тошо бяха насочени в икономиката и потънаха там. Можеше да се пусне малко към народа, но качеството на живот щеше да надскочи много това в СССР а това беше недопустимо.

"Още през първите три месеца на народната власт са избити без съд и присъда близо 30 хиляди представители на интелигенцията" ------- Като чета постовете на апологетите на отминалия социализъм се убеждавам, че е нямало как те да бъдат избити след 9.09.....

...на шумкарите след 9.09 беше да изтребят интелигенцията и на ключови места да поставят свои хора - неграмотни, тъпи, но верни ... Така беше трасиран пътят към падението на страната ни. "Интелигент" години наред беше мръсна дума в комунистическия речник. Властта беше на "работниците и селяните". Питам аз коя държава може да просперира без интелигенция - учители, университетски преподаватели, лекари, инженери?...За нещастие и аз принадлежах към тази категория и десетилетия заплатата ми на университетски преподавател беше по-ниска от тази на един фатмак! В една от водещите европейски страни получих заплата 18 пъти по-висока. Там никога не бяха строили комунизъм и всеки беше наясно, че без много труд и старание нищо не се постига...В социалистическа България раздаваха илюзии вместо заплати. Някои още чакат на гишето, за да получат от партията-майка поредно подаяние. Глупостта никога не се свършва на този смят, казват мъдреците.

ТОВА СА ИЗМИШЛЬОТИНИ НА ЧАСТ ОТ РЕФОРМАТОРИТЕ - ПОЧУДИХА СЕ КАКВО ДА СИ ИЗМИСЛЯТ ТАКИВА КАТО М.АНДРЕЕВ,Е.МИХАЙЛОВ И ПОДОБНИ

А сега каква интелигенция е цъфнала!!!! Само дето от години не успява да върже! Голям елит, голямо нещо!

Цвят на нацията ли? Елит? Които докараха България до 2 национални катастрофи, загуби на територии, и население?! "Цвят на нацията", които взеха властта с кървав преврат на 09.06.1923?Огън за такъв "елит", не Народен съд!

Изобщо,българската редакция на дойче веле е едно гнездо на българомразци.Българомразци,стояли на завет и на добри пари по време на комунизма.

А произхода им на някои от тия джурналя чифутски тъмночервен. Дирници изнесете малко факти за тия да видят хората от какви котила произхождат. Крадецът вика дръжте крадеца.

За около 6-7 месеца само DW изля върху България повече помия, колкото Свободна Европа и Свобода заедно в годините, когато двете държанки на ЦРУ денонощно въртяха плочата "България стреля срещу папата".

"...повече помия, ОТколкото..."

БЪЛГАРСКАТА ИНТИЛИГЕНЦИЯ ВИНАГИ Е БИЛА С НОВАТА ВЛАСТ ПОНЕЖЕ ВИНАГИ Е БИЛА ДЪРЖАНА ГЛАДНА И НА КАИШКА :))) ... ДОРИ "БЪЛГАРСКИТЕ ИНТИЛИГЕНТИ" В ДОЙЧЕ ЗЕЛЕ ПРОЯВЯВАТ ТОЯ КУЧЕШКИ ИНСТИНКТ ОПИСАН ОТ ПАВЛОВ :))

Оставате тролове разделени на комунисти и антикомунисти. А всичко писано от нормални триете.

тази статия. Истината е, че с малоумния си опит за подмяна на ценности, комунистите в България оставиха след себе си една земя след ято скакалци. Много години ще са нужни да се съвземем.

Истината е, че тогава имаше ценности за разлика от сега през капитализма.

Какви ценности е имало тогава бе другарю, ТРОЛ? Сигурно не си бил планиран още ... ама здаеш ги ти тези работи ааа! Е, нали плащат на пост- та доста си оакал форума!

Комунистите оставиха една изградена държава, подредена а мръсните капиталисти я съсипаха за 27г.

Днешните капиталисти са вчерашните комунисти! Та, ти кои казваш че били по стока?

а кои са тези капиталисти? ами като им провериш биографията всички са членове на бкп, освен наи-младите. иван славков, внука на тодор живков те бедни комунисти ли са???? с изказвания като това показвате, че или сте политагитатори лъжци или сте абсолютно неадекватни на политическата реалност. няма герб, няма бсп - има само една партия бкп и неината силова структура държавна сигурност - всички са се клели в партията, комунизма, ссср и вечната дружба, те са и днешните капиталисти.

КОМУНИСТИТЕ СА ИЗРОДИ. УБИВАТ, КРАКАТ И ЛЪЖАТ. ИЗРОДИ.

Сложи капиталистите вместо комунистите и изречението ти става самата истина.

Защо, фашисти, убихте Гео Милев? Всичко писано от философи, поети - ще се сбъдне! - Без бог! без господар! Септември ще бъде май. Човешкия живот ще бъде един безконечен възход - нагоре! нагоре! З е м я т а   щ е  б ъ д е   р а й - ще бъде! 1924 г.

ЗЕМЯТА НЕ МОЖЕ ДА Е РАЙ ДОКАТО ИМА И ЕДИН ЖИВ КОМУНИСТ.

Така е, за вас мръсните капиталисти със сигурност няма да бъде рай.

забрави негрите.

Богдан Филов е интелигент, неговото правителство подписва пакта с хитлеристка Германия и покрива България с позора да бъде съюзник на нацистите, не мислете, че това е забравено, учат го в учебниците по история в целия свят, България до Германия дрещу антифашистка Европа - САЩ, Англия и Русия. Винаги ще ни го напомнят и ще го имат предвид.

абе Германия е по-добре от доста от победилите я...като например БГ...

българският лев е конвертируема валута. Само тогава.

И какво е топлило това народа.

мойта пра-баба ми е разказвала за 4ервения терор след 2-та св. война. затова как са се криели с децата и не са смеели да запалят пе4ка или лампа по тъмно, когато въоръжените банди на комунистите са вилняли и тропали по вратите на хората. викали са хората за проверка в районното и цели комшийски семейства, заедно с парите им безследно са из4езвали. после разни "партизани" са се нанасяли в къщите им и са заплашвали комшиите 4е ще ги пращат по концентрационните лагери на смъртта. по същия на4ин са иззели имотите на хората и по селата. затова сега най-заможните "бизнесмени"-олигарси са потомци на комунисти4ески убийци.

Явно е смесила приказката за Торбала и действителността.

Ама простите лумпени не могат да те разберат! Аз знам, защото дядо ми е бил от интелигенцията, безпартиен, бил се за България в две войни, и ми е разказвал, а той по чудо се е спасил от червените изроди - вкарват ги всичките в стаите на училището и викат по списък - който се обади и го вземат, не се е върнал!!! Вижте с гуглето за деянията на червените изроди: Извършеният от комунистите Геноцид и Холокост над българската нация (1944-1989 г.)

Има хиляди българи избити и изчезнали без съд и присъда от ,,интелигентите" от преди 9ти септ. 44г. А като гледам каква е сега така наречената интелигенция, си представям каква е била и онази.

да и заради това какт додуха седерастите разпродадоха де що беше построено от комунистите дето не можеха разрушиха и изпокрадоха живия пример Иб. Костов и шуробаджанака

Не винете Дойче Веле!Това е нашата история и ако сме истински българи трябва да се интересуваме,сами,от нея за да се спре с този дългогодишен терор на най-престъпната групировка,както и да е нейното име БКП или БСП.Другарите от БКП предадоха,като по наследство България на новопокръстилата партия БСП.Манталитет,възпитание,методи на тормоз и лъжи.Дойче Веле не е измислила нищо.Съществуват,все още свидетели и документи.За съжаление за комунистите винаги България е била само територия от която се краде,а народът е стадо за стригане.Харесва ни или не,това е истината.

Чета и се кефя тука как една група тролове на БСП оправдават избиването интелигенцията ни по команда на болшевиките, а точно тази интелигенция има приноса да си спасим евреите от холокоста, с което се хвалим по света. А САЩ благодарение на инженери бивши членове на германската СС си развива ракетната програма. Само се замислете в ръцете на какви некадърни политици е била БГ след 44-та.

А само се замисли пък ти децата ти на курсове по английски или по турски ще ги запишеш?! Май по-добре да хващат самолета за САЩ, че тук скоро няма да я бъде, благодарение на такива ИЗРОДИ като теб!!!

Отностно децата ми, учат английски в частната детска градина в която ги пращам, за турския аз съм се записал, впредвид че имам бизнес партньори от страната им.

Всяка цивилизация е погазена от варвари...абсолютно всяка...за жалост и сега се очертава така... И после варварите градят,докато дойдат следващите варвари...Перпетум мобиле...

За наше съжаление е така

Едно е сигурно: Ние сме най-проклетият народ в света!!! Поне сме на първо място по нещо! Патологична крайна ПРОКЛЕТИЯ и ИНАТ! В историята тези качества много пъти са ни помагали, но и много пъти са ни пречили...На фона на съвременната МИЗЕРИЯ, повсеместна ПРОСТОТИЯ и невиждана ПРОФАНЩИНА, на фона на съвременното ДУХОВНО ПАДЕНИЕ, ИНТЕЛЕКТУАЛЕН КРАХ, широкомащабно БЕЗКУЛТУРИЕ, вродена НЕГРАМОТНОСТ и ТОТАЛНА И АБСОЛЮТНА ЛИПСА НА ЗНАНИЕ, мислите ли че на някой от младото поколение МУ ПУКА за КОМПЛЕКСИРАНИЯ ВИ и НЕАДЕКВАТЕН ТЕНДЕНЦИОЗЕН анти-анализ на събитията след 9-ти Септември?!?!?! Вижте СЕГА какво е!!!!!!!!! Полза от подобни жалки опити за поляризиране на обществото НЯМА!!! Анализирайте сегашната СМРАД и ХАОС в душите на БЪЛГАРИНА! Анализирайте ОПАСНОСТИТЕ от напълно реален КРАЙ (в духовен и физически смисъл) на българската нация! С Е Г А!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

исторята го е доказала ,комунягите идват на власт с крадене и убииства ,никои не ги е избирал и досега си карат така на яко крадене,някои да ми покаже работлив комунист ,такав не съм виждал!!???само знаят да разказват ,на по-умствено ограничените как уж всички били равни пролетарии да карат москвичи, а те видиш ли да карат лоши западни мерцедеси ха,ха,ха!!!!

Напоследък дойчовците с голямо старание се стараят да ни скарат помежду нии да ни убедят че фашизма на третия райх е бил най-щастливия обществен строй в Европа.

Навсякаде по света комунистите са боклуци и крадци и носят само мизерия,то мизерията им е в кръвта какво друго може да се очаква !!!

Пак Дойче Веле Пак "На Фокус" ?? Пак стари скелети от гардероба. Пак неудачно и бездарно облъчване.

Абе не съм от семейство на интелектуалци от онова време, прародителите ми са се занимавали със занаяти. Но жена ми е от такова семейство. Може би 4-то поколение висшисти. Та попитах. Пра-дядо и е завършил в Германия през 20-те 30-те години. Работел като директор на банка и с университета. Баба и е физичка, дядо и е интелектуалец, майка и е научен работник, по времето на соца умира млада, баща и доктор. И жена ми сега е прокудена далеч от България, защото се занимава с наука и аз също и щяхме да умрем гладни през 1990-1995 та емигрирахме на запад от зор. Поне измежду познатите на техните не е имало никакво преследване на интелектуалци през 1945. Който се е занимавал с расистки теории и с науки за изтребване по расова принадлежност са го махнали. Не са ги избивали. Просто са ги махнали. Сътрудниците с гестапо са ги арестували и пратили в Нюрнберг, за голяма радост на останалите. Всичко се е правело по заповед на съюзниците до 1945 и след това по заповед на Нюрнберг. Та тези измишльотини за 30000 убити не знам откъде си ги вади този интелектуалец от страната наследила фашистка Германия. То тогава май е имало горе долу толкова висшисти. Питайте по-старите хора и ще ви кажат. Единственото подобно на преследване е било забрана за изучаване на военни и свързани с тях кариери от бивши полици и подобни до 1953. Абе ректора на СУ дълго време беше Сендов, баща му полицай по фашистко. Преследвали го били та ректор станал. Стига вече меркелови глупости от DW.

организацията на атентата е на английските тайни служби и използват анархисти еврейчета, а експлозивите са били скрити в мазето на сегашното МЗ. Избиват генералите, които са им били противници във войната, но предупреждават Борис и той закъснява, защото са монархисти все пак.

Ясно,точно,документирано!Комунистите са най-престъпната групировка,която зад красивите приказки,голите обещания извърши и извършва най-криминалният преход в новата ни история.Ако младите не вярват,не искат да прочетат за тези истини рискуват да изминат нашата безпътица,а по-образованите и по-умните да хващат терминал2.Ние бяхме лъгани бяхме следени и мачкани от бащите на днешните вълци.Ако искаме всичко да се повтори,нека бъдем лековерни,нека да спорим и да се караме,те,другарите на това разчитат.Всичко да се забрави,всичко да се изчисти за да приложат с нова сила наученото от техните предци.Бдете!Не спете!Вълците и преди и сега са ВЪЛЦИ!

ПОВЕЧЕТО ОТ ФАШИСТИТЕ 1944-1946 ГОДИНА СА УБИТИ ЗА УБИЙСТВАТА 1923 ГОДИНА :))) ... ВСЕ ЕДНО СЛЕД КАТО МИНАХА 27 ГОДИНИ ОТ 1989 ГОДИНА НИЕ ДА ЗАБРАВИМ КОИ СА ПРЕДАТЕЛИТЕ , МУТРИТЕ И БАНДИТИТЕ ВИНОВНИ ЗА 4-ТАТА НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА :))

точно така да не забравяме кои са мутрите,те са саздадените от комунягите групировки за натрупване на първоначален капитал и сектори,нали комунягите вече ще стават капиталисти ,ако не знаеш кои е саздал мутренските групировки сигурно си един от малкото неразбрали мозъци в тази държва.

Ами ако е била като сегашната интелигенция, да ме извинят, изключенията.

Вижда се,че не си на ти с мисълта!Има достатъчно материали от които можеш да разбереш за тогавашната интелигенция/повечето завършили в чужбина,със солидни знания/,а комунистите са били без образование-Георги Димитров,Васил Коларов,Вълко Червенков,Цола Драгойчева,Тодор Живков...с основно образование.Чети,не се излагай така!

И какво се оказа, че тези без образованието на запад много по-добре ръководеха държавата от уж образованите.

Ами чели сме, оди за Хитлер, възхвала на немските орли, при нас и сега това се смята за добро, но в Западна Европа това е фашизъм, а партизаните са част от антифашистката съпротива в Европа, Мерсия Макдермот беше казала "Ако се откажете от партизаните, остава ви срама, че сте били съюзници на Хитлер." А бойните групи в България са финансирани от Европа, баща ми като участник в Окупационния корпус в Сърбия разказваше, че американците са хвърляли със самолети храна, оръжие и боеприпаси на партизаните, затова и партизанското движение е предимно в Западна България.

ИНТЕРЕСНО ЗАЩО ДОЙЧЕ ЗЕЛЕ НЕ ПИШЕ НЕЩО ЗА "ИТАЛИАНСКИТЕ ЗВЕРОВЕ" КОИТО УБИХА МУСОЛИНИ И ГО ВЛАЧИХА ПО УЛИЦИТЕ :))) ... death of mussolini YOUTUBE

симо

Вероятно си еталон за интелектуалец някъде си там....Тук си направо за Белене....Както и многото твои копия тук.

Чичото на видният "демократ" Асен Агов - майор Агов, доставя взрива за атентата в църквата Св. Неделя -1925г. за което е екзекутиран и става трамплин за кариерата на племеника си до 1989г.......Пък след това знаем....

Дойче Веле продължава да ни претопля и пробутва некакви стари, блудкави манджи. По-добре да бяха написали кой измисли комунизма и какви бяха по народност комисарите, които го налагаха с огън и меч в Русия, та да знаем къде да търсим корена на злото.

Ние си знаме, но лумпените не ги интересува. А и трябва да се напомня какво са направили червените изроди с България и българите!

КОЙ ЗАГУБИ ПЪРВАТА СВЕТОВНА , ХХХВО НЕЩАСТНА? КОЙ ИЗБИ СЕЛЯНИТЕ НА АЛЕКСАНДЪР СТАМБОЛИЙСКИ 1923 ГОДИНА (20 000) КОЙ РАЗСТРЕЛВАШЕ ДЕЦА ? :))

РЕШЕНИЕТО ЗА НАКАЗАНИЕТО НА ФАШИСТКИТЕ ВОДАЧИ И СЪЗДАВАНЕТО НА НАРОДНИЯ СЪД Е ВЗЕТО ОТ РУСИЯ , АНГЛИЯ И САЩ ОЩЕ 1943 ГОДИНА : ГУГЪЛ - Нюрнбергский процесс Материал из Википедии свободной энциклопедии ... 1 ноября 1943 был подписан Секретный протокол Московской конференции Министров иностранных дел СССР, США и Великобритании, 18-м пунктом которого была Декларация об ответственности гитлеровцев за совершаемые зверства. 2 ноября Декларация была опубликована в газете Правда за подписями Рузвельта, Сталина и Черчилля. В заключительном абзаце Декларации было указано: Эта декларация не затрагивает вопроса о главных преступниках, преступления которых не связаны с определённым географическим местом и которые будут наказаны совместным решением правительств союзников. ....... Во время Крымской конференции руководителей трёх союзных держав СССР, США и Великобритании (411 февр. 1945 г.) премьер-министр Великобритании Черчилль сказал, что лучше всего было бы расстрелять главных преступников, как только они будут пойманы. В ходе беседы Сталин настоял, что перед расстрелом главные преступники должны быть судимы. На вопрос Черчилля, какова должна быть процедура суда: юридическая или политическая?, Рузвельт заявляет, что процедура не должна быть слишком юридической. При всяких условиях на суд не должны быть допущены корреспонденты и фотографы. Черчилль говорит, что, по его мнению, суд над главными преступниками должен быть политическим, а не юридическим актом. Черчилль хотел бы, чтобы между тремя державами была ясность во взглядах по этому вопросу. Однако ничего на данную тему не должно публиковаться, чтобы главные преступники не стали заранее мстить союзным военнопленным[2]. Требование о создании Международного военного трибунала содержалось в заявлении Советского правительства от 14 октября 1942 г. Об ответственности гитлеровских захватчиков и их сообщников за злодеяния, совершаемые ими в оккупированных странах Европы.

ПРИ ТОВА ЧЪРЧИЛ Е ИСКАЛ БАШ НАЦИСТИТЕ ДА СЕ РАЗСТРЕЛВАТ НА МЯСТО , А СТАЛИН ПРЕДЛОЖИЛ "НЕКА ГИ ОСЪДИМ ":))

Още от времето на Гьобелс - НАЙ- ГОЛЕМИТЕ ЛЪЖИ СЕ ФОРМУЛИРАТ ОТ ПОЛУИСТИНИ. Няколко публикации на Дойче веле за България красноречиво доказват тази мисъл. Някой има интерес да плаща на озлобени писатели да пишат срещу достойнството на българите за да величаят чуждите постижения. Лошото , в случая , е че има българи, които лековерно приемат полуистините за абсолютни истини....

ФРАНЦУЗИТЕ СА ИЗБИЛИ 20 000 ПОМАГАЧИ НА НАЦИСТИТЕ ЗА 2 ДНИ ... ИМА МНОГО ГРОЗНИ ФИЛМЧЕТА ОТ ПАРИЖ КАК ИМ ВЛАЧАТ ПО ПЛОЩАДИТЕ ТЕЛАТА ... А ФРЕНСКИЯ НАРОДЕН СЪД ОСЪЖДА 6800 ФРАНЦУЗИ НА СМЪРТ ЗА ПОМАГАЧЕСТВО :))

Не 20000 а 60000 и са ги бесили с главите надолу. Курвите са остригани О номер и влачени за показ по полощадите. Пусни им линк да се "радват" на френските каскети....

ВМЕСТО КАСЕТКИ ВСЕКИ МОЖЕ ДА НАПРАВИ ГУГЪЛ НА ... french collaborators YOUTUBE :)))) ФРАНСЕТАТА НЕ СА СИ ПОЛЮВАЛИ :))

НАЦИСТИТЕ ОТ ДОЙЧЕ ЗЕЛЕ СЕ ОПИТВАТ ДА ПРЕИНАЧАТ ИСТОРИЯТА НА ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА ГУГЪЛ НА Paris Peace Treaties, 1947 From Wikipedia, the free encyclopedia The political clauses stipulated that the signatory should "take all measures necessary to secure to all persons under (its) jurisdiction, without distinction as to race, sex, language or religion, the enjoyment of human rights and of the fundamental freedoms, including freedom of expression, of press and publication, of religious worship, of political opinion and of public meeting." No penalties were to be visited on nationals because of wartime partisanship for the Allies. Each government undertook measures to prevent the resurgence of fascist organizations or any others "whether political, military or semi-military, whose purpose it is to deprive the people of their democratic rights". ДОГОВОРА ОПРЕДЕЛЯ ДА СЕ ВЗЕМАТ МЕРКИ СРЕЩУ НАЦИЗМА :))

Трети състав на държавния съд функционира от 12 януари 1920 г. до Деветоюнския преврат на основата на Закона за наказване на виновниците за националната катастрофа, приет от правителството на Българския земеделски народен съюз. Основна цел на този закон е наказване на виновните за участието и поражението на Царство България в Първата световна война, а водещ мотив при приемането му е разправа с политическите противници, което прави Третия държавен съд предвестник в много отношения на Народния съд. .. След АНТИФАШИСТКОТО ВУСТАНИЕ от доминирания от комунистите Отечествения фронт (ОФ) на 9 септември 1944 г. започва изпълнението на договореното и планираното от Съюзниците на Московската и на Техеранската конференции наказване на виновниците за подпалването на Втората световна война (виж и безусловна капитулация). Първото практическо приложение на това решение е наказването на колаборационистите във Франция от привържениците на генерал де Гол (юли септември 1944 година без съд, просто по памет са екзекутирани приблизително 20 000 колаборационисти).[източник?] Следват дела от извънредния Висш съд по правосъдието (Haute Cour de Justice), който издава до 1951 г. 6 763 смъртни присъди в т.ч. на маршал Петен и на четирикратния министър-председател на Франция Пиер Лавал, екзекутиран на 15 октомври 1945 г. Изпълнени са общо 791 смъртни наказания. Последното дело е на Морис Папон от 1990 г. Така Франция, на практика първи идеологически колаборационист на Нацистка Германия в периода 1940 1944, сяда на масата на победителите на 8 май 1945 г.

От няколко седмици ДВ публикува "фейк" материали които са явна форма на т.н. хибирдна намеса в предизборна България. А после ще ривът че Путин нещо правил!

DW злобарски прадържава да плюе. ЛЪЖА: Близо 40 на сто от постъпилите на работа младежи са без завършено средно или основно образование, е записано в доклад до ЦК на БКП от месец ноември 1989 година. ГНУСНА ЛЪЖА! От стотиците младежи, които познавах тогава, 2 - 3 бяха состанали с основно образование, една се омъжи в 10ти клас и 2ма циганина. Поколения деца завършваха масово, на 100 % средно образование. Квалификацията на специалистите беше на ниво, образованието беше на ниво. Всичко друго е лъжа и долна пропаганда. Гнусното антибългарско DW не спря да толерира цигани, турци и навлеците от майната си, не спря да унизява българските успехи, дух и култура! ДиР-а, какво ви плащат тези, та всяка седмица подобна антибългарска тяхна статия ви е на ФОКУС ???

Кои са тези титани на българската интелигенция. -Освен за Райко Алексиев-бащата на агента на ЦРУ -Алекс Алексиев и за Данаил Крапчев ,за други не се сещам. Факта ,че най близкият до двореца -Елин Пелин си умира с почести и уважение, даже град му е именуван. Явно "международната общност" чийто изразител е DW ,сериозно е загрижена за изхода от изборите -Не дай боже креатурата на фондация Фр.Науман -Борисов може да се препъне . Понеже са тъпи немци ,не им е ясно ,че загуба на ГЕРБ ще означава достойно преминаване в небитието . А ако спечелят това ще стане по трудният начин с ексцесии и размирици.

По официални данни стандарта на живот на българина от 89г. ще го стигнем след 20 години! По неофициални-НИКОГА!!! Пък ти пиши квото щеш! Квалификацията в инжинерно-технически персонал е загубена безвъзвратно! А ти чакай икономишчета, юришчета и артишчета да ти изградят някаква икономика...

Истината е, че почти цялата интелигенция е била с ОФ тогава.

Гео Милев,Йосиф Хербст,Никола Вапцаров ...... посочете ми имена на интелектуалци от тяхното ниво избити от Народния съд .Елин Пелин ли,Михаил Арнаудов ли или кой друг?Богдан Филов е големия наш учен забъркан тогава в политиката,който е трябвало да бъде пожален именно заради научната кариера.Иначе в цяла Европа след войната е нямало как да няма репресии към дейците на монархофашистките режими.В самата Германия и до днешен ден ги издирват и на преклонна възраст изправят пред съда...

Тоя дописник на дойче зеле само трябва да смени датите с тези след 89г и статията ще показва истинската действителност.

Много правилно до 89г тия западни манипулатори ги заглушаваха.

До автора на тоя пасквил, жертвите на капитализма от преди 9ти септ. 44 и след 10 ноември 1989 , са в пъти повече от убитите фашисти след 44г.

Вържи попа /и учителя/ да е мирно селото ... Народноселската власт е имала поговорки още от времето на руската и турската революции

Голямо откритие, няма що? Комунистите назначавали "калинки", верни на Партията?И кое е тук различното от сега управляващия ГЕРБ?И НДСВ? И СДС?

БСП не слагат калинки. Смехоран си.

Тази воня, която се носи откъм "Дойче Веле", защо се усилва все повече с приближаване на изборите?!Дали е случайно?

Намеса на Германия в изборите тук. Макар по-вероятно да е намеса на Сорос. Някой подизпълнител е решил, че така е правилно.