Възмущение от ”демокрацията ни отне много” на Нинова

Остри реакции възмущение сред политици и общественици предизвика репликата на лидера на БСП Корнелия Нинова "демокрацията ни отне много".

Обратно в новината

Коментари - Възмущение от ”демокрацията ни отне много” на Нинова | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Изобщо не оправдавам Нинова за нейното глупашно изказване. Къде е обаче този взрив от негодувание на непрекъснатите лъжи, глупости и простотии които Борисов ни сервира всеки ден?

Фани единия, че удари другия.

Би трябвало да има реципрочност на понятията. Реципрочен на комунизма е капитализмът, а не демокрацията. При комунизма казваха, че това е диктатура на пролетариата, макар, че това бе диктатура на комунистическата върхушка. При капитализма са още по-лицемерни - казват, че това е демокрация, а всъщност е диктатура на олигархията.

Само в БГ е така

Демокрацията разби семейството, най-малката градивна частица на социалистическото общество, защото имаше гражданство, живеехо по три поколения в едно жилище, защото се чакаше ред за купуването. А сега дядо и баба на село, синът в София, дъщерята във Варна, внучката в Лондон, внукът в Берлин. Няма го вече старото семейство. Това ни отне демокрацията.

Факт е, че когато България беше комунистическа държава не беше най-бедната държава в Европа. Дори напротив. Западните държави са добре не защото са капиталистически, а защото са имали друг път на развитие и не са били засегнати да речем от последната варварска вълна в Европа - турците. Можем само да гадаем какво би било да речем Франция да бъде комунистическа държава - може би един европейски Китай. (чакам минуси!)

Истината е, че демокрацията отне много на примерно 80% от населението на България и най-вече ги лиши от правото да казват каквото мислят. На други 10% демокрацията даде много и те са тези, на които демокрацията даде право да налагат мнението си на останалите.

Ако демокрацията ни е отнела много, да вземем да й дадем и Корнелия с нейната партия, за да ни е отнела всичко и да се свърши веднъж завинаги! И да си живеем щастливо.

тая да я гледа Стефчо актьорчето/р. 1942,75 лазарника, окото му едното гледа към нея, а с другото Бойко увреденото, лакомия , спрете се хора, не е шега работата, почивайте, колко ви остава или направо да ви изнесат и погребат. старческа и болна бг

Да демокрацията ми отне: -Излизането в Европа с разрешение,само,на другарите. -Отне ми играта на криеница с милицията. -Отне ми радостта от Лукановата и Виденовата зима.Намирам си някъде,ориз,захар,плодове и в къщи настава неистова радост. -Отне ми от сбирките когато ни спираха и пускаха тока през 2 часа. -Отне ми спестяванията при фалита на една от 9-те банки през 90-те години. -Отне от живота ми 27 години. Ще бъда отново радостен,когато тези престъпници ги изправим до стената и ги принудим да върнат всичко ограбено от народа.Готов съм,както казваше Станишев,да използвам всички позволени и непозволени средства" Плюя на вашите обещания и никога няма да гласувам за престъпници. Ще гласувам за ГЕРБ!

И аз няма да гласувам за престъпници. Което означава, че НЯМА да гласувам за ГЕРБ.

Само не забравяйте, че основната линия на кампанията на БСП е "Конта на всичко". Спорът за ползите и загубите от "избухналата" демокрация е на 27 години и едва ли ще го решим днес. Забележете, че с това си изказване другаката Корнелия отново успя да раздели обществото. И докато ние се джафкаме за това кой колко точно е изгубил от прехода, те си проучват нещата и си нареждат парламента, за да могат отново да прокарват чужди интереси за наша сметка и срещу лична комисионна. Не само "Тя" и не само "Той", всичките. Да, може и да сме изгубили от демокрацията. Но изгубихме, защото докато ние скачахме и протестирахме, докато се деляхме на сини и червени, про-Запад и про-Изток, русофили и русофоби, докато чакахме да стане и при нас като на Запад, същият този политически елит буквално ни открадна разликата от Ладата, която имахме до Пежото, за което мечтаехме. Затова сега мислете - и гласувайте. За Бат Бойко, за БСПето, за Ма(га)решки... няма значение. Само гласувайте, но се гответе всички да излезем на протест след изборите, ако те не работят и за нас. Може и да са ни откраднали последните 27 години. Нека не им позволяваме да ни откраднат следващите. Гласувайте сега и протестирайте после. Нека им покажем, че можем да вземаме властта, така като и да я даваме. Едва тогава, ще трябва да започнат да слушат и нас. Не само "Тя" и не само "Той", всичките.

Тази червена шапчица ни обещава и два нови ядрени реактора - вече платени (руския и американския), и "Южен поток" с вече платени тръби и компресори. Обещава ни и олигархия от чист руски тип в комплект с руската мафия. Обещава ликвидация на българската нация.

Заради прекрасният и доволен живот осигурен ни от политиците през тези 27 години,ниската корупция ,липса на безработица,осигурена вътрешна и външна сигурност и с доброто здравеопазване и образование , българската нация се самоликвидира и емигрира ,като от 9.5 милиарда Б.Г. граждани през 1990г. в момента в 2017 г.сме около 6-6.5 милиарда.Затова и сметките не са верни при избори.

Интелектуалецо... какви милиарди и трилиони, максимум стигнахме малко под 9 млн. Деветмилионният гражданин не се роди, защото още тогава имаше отрицателен прираст, а после дойде и голямата екскурзия!

имам различно мнение от теб, мисля че днес всичко е по-добро от това при Тато - верно само бяхме по-млади. Но това е положението - НИКИЙ НЕ ИСКА КОМУНИЗЪМ, никой не иска комунетата, само ние си плачем за тях. Няма къде да отидете мили български комунета - дори Русия не е същата. Както един препоръча - бегайте във Сев.Виетнам.

Казваш КОМУНИЗЪМ е имало ... е това да знаеш НИКОГА не го е имало ... комунизмът мило ми непросветено шушлече е УТОПИЧНО УЧЕНИЕ ... ама това кой да ти го обясни ... а "комунета" какво означава, че си го и написало ...

дрън-дрън, дрън-дрън... Комунизъм уж не е имало пък на, ти говориш по комунистически. Даже и истина известна доза има в думите ти, всичко е въпрос на гледна точка. Бедата е обаче, че е напълно неясно все пак, каква аджеба теза защитаваш. Както казах вече, типично по комунистически. Е, не по комунистически, в смисъла на утопично учение, но съм сигурен, че всеки с IQ над 80 ме е разбрал.

а един по-долу СТРАННО потвърждава, че демокрацията отнела на него и на Курнелия много. Неговото дете в Щатите ли е в най-скъпия и най-добрия университет в света според някои изследвания. А най-големите олигарси в коя партия са. Не искам да определят живота ми тъпи селяни като теб, затова и аз като Курневия съм отдавна в САЩ и ще се радвам като се сгромолясате .

да бе да, явно си на принципа не така ама онака.

Имаме свобода да пътуваме,да ни манипулират и лъжат политиците,да живеем мизерно,децато ни да напускат България,да ни грабят циганите издържани от работещите,да нямаме справедливо правосъдие,да имаме висока битова престъпност.Нинова е права в едно ,че българската псевдодемокрация унищожи науката , образованието и съсипа здревеопазването.Унищожи промишленоста,даде водата и електричеството на чужди фирми с което навреди на националната ни сигурност ,ликвидира земеделието и животновъдството.

ама килограми не им отне демокрацията на нея и на синът ѝ. Приличат на свини.

15 години Бойко плещи всевъзможни простотии,глупости и лъжи и нито един "възмутен" гражданин. Корнелия каза една истина и платеното психодясно наскача като един. Добре ,че все по малко и по малко хора им се връзват на режисираното възмущение. Да убеждаваш хората ,че гербаджийското авторитарно управление е връх на демокрацията си е перверзия отвсякъде. Не Корнелия,АЗ го казвам -анонимният обикновен българин-ТАЗИ ДЕМОКРАЦИЯ ни задушава ,фалшива е ,за ползване само от определени хора ,не е това което искахме .

сбирай си синът в САЩ и ходи в Северен Виетнам, белким поотслабнете там.

възможно ли е кандидат за държавник да сее внушения?! Защото да отричаш достиженията на българското здравеопазване и да внушаваш недоверие е равносилно да сечеш носеща колона в държавността. Да си против демокрацията е абсолютно немоларно. Но на тези дето са по авантата със сигурност би им отнело твърде много ,за това с всички сили се стремят да я разбия и я заместиха с анархия и грабежи!!!

тази госпожа със всеки изминал ден изтрещява все повече и повече, за коя свобода говори - за тази дето комунистите бяха затворили с десетилетия границата ни и не се разрешаваше да се види бял свят , а който избягаше жална му майка на роднините , аз не се чувствам Не свободна та тя разбираш ли да ме освобождава , госпожо престани с някакви ТЪПИ комунистически лозунги

vasi,ти одавна си за 4-ти километър ,но те търпим.

isav ,ако си мислиш , че ще падна на нивото ти жестоко се лъжеш....

А, не е ли вярно??? Сигурността, образованието и здравеопазването които имахме при Тодор Живков няма да ги достигнем скоро (ако въобще ги достигнем). За другото не държа, а и Нинова това казва.

Лекарите ни са перфектни ...доказателства е ,че и младите ги приемат в чужбина Апаратурата е на европейско ниво. Нещо ,за което преди 1989г дори не се знаеше ,че съществува. Има обаче обществено недоволство ,което се подхранва точно от такива не зрели и неморални политически изказвания ,често тиражирани и от медиите. Ето това е трагичното ....няма обяснение кой има полза от изопачаване на реалността.

Браво, Корнелия! Добре ги сгриза тъпите седесарски и герберастки гейове! Все така, с теб сме!

Това ,че бесните кучета на бойковизма наскачаха като глутница на две думи-показва истинността на тези думи и фалша на тези "демократи".

НАД ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ ПАДА ОТНОВО ТИРАНИЯТА НА ОСВИРЕПЕЛИТЕ ЧЕРВЕНИ БАБИЧКИ! ПРОЛЕТ ПУКНА,МАЙДАН ЗАШУМИ- ВРЕМЕ Е ЗА ГЪРБЕНЕ НА КОМУНЯРСКИ ЧУМИ!

Жалко, че синът на Курни учи при фашистите в Америка! Горкото дете, няма да вкуси свободата и щастието, които ще донесе майка му на България!

Учи в САЩ, защото в България няма образование.

...Мдааа, очевидно има ИСТИНИ, които никой не бива да назовава, защото противоречат на догмата! В случая, засегнатата, изпразнена от съдържание и изтъркана, като избелели джинси думичка "демокрация" биде развяна отново, като байрак от пияни "революционери" на бостана, но в този случай, това са десните радикали и лумпени... Спокойно бе, дами и господа с разхлабени нерви, кака ви Кур-не-е-ли не разчита да я харесвате вие - истерясалото малцинство Тя разчита на тези, които харесват жени с топки, а не мухлясали седеарстки меки китки и ревльовци... ;-)

Е, стига де - чак толкова много ли са извратеняците, които харесват "жени с топки"?;)) И ако е така, как ще се изпълни плана на Корни да станем бързо 8 милиона - загрижена съм за демографския аспект на програмата ѝ;)

Споко кольИежке! ТЯ е "с топки" САМО за тези с меките китки... А Вие, "деформаторка" ли сте или просто "дефлораторка"?! :-D

Псевдо-демократите и десните истерици наскачаха... Няма проблем! Гласувайте си пак за маймуната Борисов! Той ще ви ДООПРАВИ... Щом вече сте пристрастени и ТАКА ви харесва, давайте, спретнете си поредния политически гей-парад!!

Индианците са си продали богатствата за шарени стъкълца,Украйна за понички,а ние българите за банани!

СПАСИ БЪЛГАРИЯ,СКРИЙ НА 26 СУТРИНТА НА ДЕДО ТИ БАСТУНА!!

аз уважавам дядо си и ако каже, ще го закарам с колата до секцията, ще му помогна да стигне , ще си гласува сам! после ще го прибера удома! този човек ме е гледал, грижил се е за мен и е част от моето семейство! Аз го УВАЖАВАМ и ОБИЧАМ такъв какъвто е! Всички остаряваме един ден.

Браво! Достойна позиция и достоен изказ! Хубаво е, когато виждаш, че все още има и нормални хора...

Хич не се притеснявайте, Курни такава свобода ще ви върне, че времето на Жан Виденов ще ви се види Рай!

Ами отнела ви е демокрацията както се вижда човешкия облик и професионализъм на медиите защото никой реален журналист а не подлога не би извадил две думи от изречението и да си прави статия преди псевдодемокрацията в България..

СПАСИ БЪЛГАРИЯ ,ЗАКЛЮЧИ БАБА ТИ НА 26 СУТРИНТА В НУЖНИКА!

Най много дъртунгели събира Боко май хаха

БЕЗГРАНИЧНА ПРОСТОТИЯ! и нищо повече.....

как им е бръкнала по едни места с това си изказване..... чак ме кефи, нищо, че няма да гласувам за нея.

Ами може и да не им харесва на "демократите" ама истината си е истина. От 1989 година загубихме страшно много неща а спечелихме доста съмнителни придобивки

Изглежда лидерката ви курнелкатае е спечелила от цялта работа, след като е милионерка и сина и учи баш в най-голямата упдаща капиталистическа страна.

Лоша работа. Някой каза една забранена истината. "Демокрацията ни отне много". Проблемът не сегашните "общественици" е, че не могат да отговорят на въпроса "Ако сега е по-добре, защо живеем по-зле?". Защо демокрацията дойде на такава цена? И най-лошия въпрос - Ако това е цената, заслужава ли си тази демокрация? И всеки, който зададе тези въпроси моментално бива посочен с пръст, заплют и мерен с камъни. Със същото настървение, с което преди 30 години бащите на същите тези "демократи" са сочили, плюли и замеряли всеки, който е питал "Това ли е комунизма?". Защото демокрацията е новият идол, на който трябва да се кланяме без да задаваме въпроси. А който се кланя най-дълбоко и без абсолютно никакви въпроси, ще получи кокалче. В България и демокрацията и комунизма май не се различават много. Но при демокрацията има повече за елита и по-малко за народа. Тогава, за какво ни е тази демокрацията на нас? За елита и платените му лакеи - ясно, но за какво е нужна на останалите? Нинова (нарочно или не) дръпна една дебела, но забранена струна - въпросът "За какво ни е тази демокрация, ако ще живеем така? Не, че тя ще промени нещо, де. Но поне даде повод да си припомним.

Бих се радвал ако аз бях написал това. Поздравления!

Закъснял си, тя те изпревари по тъпотия и идиотизъм!

Само едно си пропуснал: че въпросът за демокрацията е зададен от човек, който е бил достатъчно дълго във властта, когато се е изграждала точно тази изкривена по нашенски демокрация! Все пак Нинова не е чисто нов лидер, а човек с политическа история! И голяма част от тази ѝ история е била в партията БСП и в НС! Тя какво - вчера ли прозря и изживя катарзиса или...?

Ще доживеем до 27.03.2017г. и тогава ще разберем кой бил крив и кой прав!Сега във форума не е достатъчно мнението на посочените хора и подръжниците им от една страна и опонентите им от друга!Да имаме търпение още няколко дена!

Достатъчно ми е само да погледна списъка на възмутените "граждани" Ивайло Дичев ,Иво Инджев,Даниел Смилов,все едно Мартин Димитров,Петър Славов,Методи Андреев. Ами точно за това става въпрос -Все едни и същи са по медиите поучават,напътстват,казват на хората как да се чувстват . Това е демокрация за лично ползване . Колкото повече антикомунизъм ,толкова по силна реакция. Хората искат обективно да им се оценява миналото и настоящето. Никой не желае да му обясняват как е живял и как живее сега. Когато бях малък ни казваха за турско и фашистко робство . Сега ни убеждават във комунистическо робство и когато не сме съгласни ни заливат с гъста синя помия. Няма да стане,и няма да има помирение. Точно тези морализатори трябва да ни убедят ,че могат да градят държавата а не само да рушат.

И още едно допълнение:Като е толкова хубаво при т.н. "демокрация",защо хората бягат от България?Хубаво им е на изброените люде,нали?

Ами логичния извод на възмутениете ''демократи'' ще да е - защото НЕ са демократи:(((((

Най-лошото, което ни донесе "демокрацията" е отмяната на софийското жителство, опустяването на селата, опростачаването и чалгаризацията на по-голямата част от нацията, стимулирането на циганската престъпност...ох станаха много..

Права е Курни, демокрацията лиши БСП от правото да крадат като за последно!

За съжаление не си прав, те и копеленцата им не са спирали да крадат. Преходът го измислиха за да предотвратят линчуването си и да узаконят откраднатото.

На 26-ти скрий личната карта на баба си, спаси България за поне 4 години напред.

това ли ви е демокрацията,да крадете правата на бабите ви ?защо не ги убедите,че няма нищо по-хубаво от ком.мафия гроб ?

Бабите и дядовците ни също са виновни за лошото си положение. Защото ако не бяха роби щяха да сринат комунизма още на втората година, да избият самообявилите се за борци против фашизма, а сега щяхме да сме едно нормално развиващо се общество, което не се управлява от лекета, на които мама била комсомолски секретар а тати прецедател на отечествения фронт, от хора които печелят парите си със способности, а не с гъзоблизане.

Да знаеш колко пъти съм им обеснявал, но уви склерозата си казва думата, и най-страшното е като ги питаш за кой са гласували не могат да кажат, казват ти само номера

Лично мен такива бабички са ме питали веднъж за една журналистическа камера, до като бях на опашака, вика това за какво е, да ни снимат кой за кого гласува ли? Едвам се въздържах да избухна в смях.

Не знам какво точно се е опитала да каже другарката Нинова с това си изявление ... кой какво взел, дал, отнел, придобил ... ама виждам нещо осезаемо - МЛАДИТЕ И КАДЪРНИТЕ БЯГАТ - на по старите ако им излезе възможност и те - България е в най тежката си демографска криза - България е икономически и политически не стабилна и оттам много зависима - всеки се е свил /без една шепа "забогатели" хора/ в собствените си проблеми ... ... а всичко това от "демокрация" ли е или от нещо друго е съвсем друга тема ....

Такъв голям и дебел автоГОЛ си вкара тая тъпа патка само с това изказване!Тия в БСП са най-мазните и гадни интриганти, подлоги и слуги на външни и вътрешни господари и началници! Не е само Курнелата, взела сила с картбланш от Кремъл, ами и оня Кадиев, дето уж се цепи, Първанов, и той се "цепи", Татяна Дончева, Кутев - до един милионери и до един мазни лицемери! Духайте го, собаки кремльовские! Лично аз ще гласувам в квадратче "Не искам никой"! Интересен казус - какво ли ще стане, ако поне 1 млн души гласуват с това квадратче?!

Пази боже майка България от комунисти!!! Моля те, господи влей мозък в кухите кратуни и им дай просветление да не гласуват за кокошката Курни и кункикът и!!!

невежа, да ти кажа, че комунистическата партия, няма шанс да влезе тази година в българския парламент.

е, как може народа да е читав, след като "елита" е побъркан?

ДЕМОКРАЦИЯТА НИ ДАДЕ - старите коли на европейците - старите гуми на колите им - парцалаците които свалят от задниците си за да ги носят българите - правото българите да работят като чистачи мазачи и хамали за 1000 евро на европейците - наркотиците - корупцията - продажбата на деца - продажбата на органи - Българската Коледа- общонацонална просия ...... и още и още благинки непознати при социализЪма

Да страшно много сте прави. През соца нямаше нищо и нямаше как са си го купи човек, ако случайно внесат нещо по свястно. Затава поляците и "югославяните" обикаляха соц лагера и търгуваха с какво ли не. А относно престъпността - имаше я същата и наркотиците даже, но беше забранено да се оповестява. Та хайде да вземете да си спомняте не като отгледани в кафез, а като по-нормалнихора, ако е възможно.

Яж шоколад и си карай колата, явно това ти е достатъчно. Думата "достойнство" явно ти е чужда

Така е, но всичко това се дължи на червените ти "другари" от държавния "комунизъм"! Или ти не захапваш от кого ти идват злините?!

Тези червени другари ги имаше и преди демокрацията, само че другите неща ги нямаше

И НА МЕН ДЕМОКРАЦИЯТА МИ ОТНЕ ВСИЧКО !! ОТНЕ МИ МОСКВИЧА, ДА СЕ РЕДЯ НА ОПАШКА, ДА НЕ МОГА ДА ПРОТЕСТИРАМ, ДА ЗАКУСВАМ БАНИЧКА С БОЗА, ДА СЕ БЛЪСКАМ И КАРАМ В ТРАМВАЯ, ДА ХОДЯ НА БРИГАДИ, ДА ХОДЯ НА МАНИФЕСТАЦИИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, ДА МЕ ГЛОБЯВАТ И ЗАПЛАШВАТ С УВОЛНЕНИЕ АКО НЕ ОТИДА, ДА ПЛАЩАМ ЧЛЕНСКИ ВНОС НА ОФ, НА ПРОФСЪЮЗИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, ДА СИ ВАДЯ ОТКРИТ ЛИСТ ЗА ДА СИ ХОДЯ В РОДНИЯ КРАЙ !!! ТОЛКОВА НЕЩА МИ ОТНЕ ДЕМОКРАЦИЯТА, ЧЕ РАБОТЕХ 10 г. В ШВЕЙЦАРИЯ, И СЕГА МИ ДАВАТ ПЕНСИЯ 1200 ФРАНКА. ИЗОБЩО,ОТНЕ МИ ВСИЧКО ЛОШО !!!

Абе аз да питам - по соц време, като беше всичко безплатно що ни взимаха данъци? Че даже имаше и некакви "доброволни" самооблагания...

Имаше и ергенски данък. Цените се повишаваха след Нова Година минимум с 10ст.

данък никак не е лош! не искаш да гледаш деца, децата на другите те издържат, плащай си. лошо нема!

Корни, на 09.09.1944г. дойдохте на власт и казахте, че монархията и капитализмът са лошо нещо и започнахте да строите социализма. На 10.11.1989г. казахте, че социализмът и тоталитаризмът са лошо нещо и започнахте да строите "свободната икономика" и "демокрацията". Сега пак се борите за властта, като казвате, че демокрацията е лошо нещо. Какво ще строите сега, Корни? Може би, тоталитарен капитализъм? Но вие вече сте го построили.

Много точни въпроси задаваш ,но се съмнявам ,че и самата КУрнелия е способна да ти отговори на тях !

Изключително точно!!!Кратко и ясно! ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Точно това е мършата сред българския народ - тия 10-15% сред 85-90% достойни, трудолюбиви и измъчени българи! Народ сме, но тая мърша сред него трябва да бъде изчистена!

Нарича се "Червен език".Протича с хаотично говорене без връзка с главния мозък.Неизлечимо е !

Сигурен съм, че Корнелия сега притежава много повече отколкото преди демокрацията та не знам какво точно и е отнето на нея и семейството и.

Явно има хора, които смятат, че преди демокрацията е била още по-богата? Не знам, може би знаят нещо повече от нас.

На драскачите по-долу, особено на Николай Младенов демокрацията им е дала много: служби и какво ли още не.Но на нормалните хора освен празни приказки и "свободата да говорят" нищо друго не им даде. Но тя им взе пенсиите, работните места и всичко останало, а да говорят нямат сили защато хората са казали: "Гладна мечка хоро не играе", да не добавям болна и какво ли още не.