Капсула на ”Спейс екс” се завърна с товар от МКС

Капсула на космически кораб "Дракон" на частната американска компания "Спейс екс" се завърна на Земята с товар от Международната космическа станция (МКС).

Обратно в новината

Коментари - Капсула на ”Спейс екс” се завърна с товар от МКС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не разбирам възторга на еврогейчетата от нещо, което руснаците го правят вече повече от половин век. Американците се върнаха доста назад в своята космическа програма - не по-малко с половин век.

Песента "О кара Лайна"

ако в канада отреJaт субсидиите от дърjaвата ,70% от предпрятята ще затворят още утре . и като данъкоплатец ви давам в цифри : годишна заплата 80000 $ месечна заплата - чисти -3700 $ къде са другите пари ли ... за тежката бурокраця , и за онези които писах по горе . същото е за SPACEX и за вашата бурокраця EVROPA

Връщай се в БГ изобщо не го мисли, опитен IT тука взема чисти 6 000 - 7 000 лв.

Част от забележителната статия на Виктор Мараховски "Разривният шпагат на Илон Маск": "След като SpaceX е спасена от банкрут през 2008 чрез първия държавен контракт, космическата компания на Маск продължава да функционира само защото тя е получила $6,5 милиарда от договорите с НАСА и американските военни. След като SolarCity, компания за поставяне на слънчеви панели на покривите, стана публична, тя не е имала нито едно печелившо тримесечие, независимо от получените данъчни привилегии, които би трябвало да и помогнат да свали цената на панелите. В ноември 2016 SolarCity толкова се приближи към банкрута, че Маск бил принуден да я спасява чрез покупката й от компанията Tesla за $2,6 милиарда. Но Tesla, компания на Маск произвеждаща електромобили, сама постоянно е имала и има сериозни финансови проблеми, въпреки че, правителството и тук е предоставило данъчни облаги за намаляване цената на автомобилите. От 2010, когато компанията е станала публична, и до третото тримесечие на 2016 Tesla е показала печалба само в две трмесечия. Показателите на четвертото тримесечие, които трябва да се публикуват към15 февруари, не изглеждат много по-добре. Анализаторите очакват още едно тримесечие на загуба."

и още... " По тази причина , добрите отношения с държавната власт в САЩ за Илон Маск са не просто необходими- без държавна поддържка, фактически изразяваща се в изплащане на смелите бизнес начинания на южноафриканеца от държавната хазна, неговата иновациона империя рискува просто да спре да существува. От друга страна глобалната слава и блестящия имидж на вожда на всичко напредничаво се базира в значителна степен на симпатиите към Маск от племето на "потребителите прогресисти". Това племе обикновено се изобразява като карикатурен хипстер в кардиган и рогови очила, с айфон и старбъксово кофе, качен на жироскутер. Това племе - при цялата му комичност - се явява този не по-малко мощен източник на обществено мнение, доколкото именно от неговите представители се състои болшинството от категорията на "креативните специалисти" в големите градове на планетата. Това племе е свикнало да мисли, че просто потребявайки правилно, то се бори за екология, за по-бързо, по-удобно и по-ефективно бъдеще. Затова Илон Маск в блясъка на слънчевите си батерии и искрите на тесла се явява за него в последното десетилие културен герой от прометвеевски мащаб. Тъкмо тази масовка едновременно се явява носител и нерефлексиращ разпространител на маса други модни убеждения, в частност - "либералния интернационализъм", войнстващата политкоректност и, освен всичко друго, на твърда анти-тръмповска позиция."

Няма да е лошо да усъвършенстващ българския, хм. Можеш и на руски 1/3 от твоите може и да те разберат

Абе Гуфи, къде видя тук ракета за многократна употреба?

Връстник съм на изстрелването на първият изкуствен спътник на земята. За исторически много кратък период в рамките на един човешки живот космическите полети се превърнаха от изключителен подвиг в рутинно ежедневие извършвано от частни бизнесмени.

Всъщност ако беше следил по-внимателно космическата история, щеше да знаеш, че след първите успехи настъпва с НИЩО НЕОПРАВДАН ЗАСТОЙ. Чудеса друг път, трябваше вече да сме много по-напред отколкото сме. Но така работи капитализма -убива всичко, включително и мечтите.

Като гледам как повтарят руски постижения от преди доста години започвам да се питам дали наистина не лъжат за кацането на Луната?

Какви руски постижения повтарят бе глупако. Кога Русия е изпращала ракета за многократна употреба, ясно е че не си наясно, ама бълваш глупости в нета.

ПОНЕЖЕ СИ МЛАД И ПРОЗДЪ ГЕРБЕРАСТЪ ЩЕ ТЕ СВЕТНА ЧЕ РУСИЯ ИМА ПОДОБНА РАКЕТА И ТЯ СЕ КАЗВА "ЕНЕРГИЯ". С НЕЯ БЕШЕ ИЗСТРЕЛЯНА СОВАЛКАТА "БУРАН" ПРЕД НОЕМВРИ 1988 Г. СОВАЛКАТА НАПРАВИ НЯКОЛКО ОБИКОЛКИ ОКОЛО ЗЕМЯТА И КАЦНА В АВТОМАТИЧЕН РЕЖИМ. НЕЩО ДА КАЖЕШ ПО ТЕМАТА СОРОСОИДЕ СКАПАН ?

След десетките милиони финансиране, които другарят Мъск прибра от държавата, беше време да има и успешно приземяване.

Над 5 милиарда долара са.

Каква космическа драма само.Какъв напредък само.Скачихааааа се и после и паднаха в Океана на километри от брега.Напредвате и това радва всички без мен. Не сме прости и знаеме ,че тези техники са от преди 50г. Товар от 2,5 т. -браво ,почти колкото една сериозна лимузина. Ще направите ли KFC на МКС за първото шимпанзе,което ще качите там или NASA няма да е съгласна с вашите ЧИФУТСКО търговски експерименти.

Еййййййй измислил го руснака!

Тия освен да предизвикат някоя авария с МКС друго мяма да направят!

невъзможно е американска капсула да направи успешен полет... тия нещо са се объркали когато са преписвали от тасс

И това е новина защото!? Никой не го е постигал до сега!? Или защото е на съвременния "Батман" !? :)

Новина е, защото от доста години няма друг кораб, който да върне на земята толкова тежък товар. "Союз" може да връща значително по-малък. И също е новина, че не САЩ, а частна компания го е направила.

А аз са чудя защо като ходя навън от време на време ми капе вода по главата, значи това било.

Оказа се все пак, че Фащ могат да направят ракетен двигател. Остава да разберем руснаците могат ли да направят продаваема микровълнова

И ако може да не е на въглища.

Вие сте мнооого зле. Руснаците имат микровълнова и за това имам сериозен довод да гарантирам за истинхост, защото, защото личнос е бях сдобил с такава през ранните години на настоящия 21 век, респективно на настоящото хилядолетие. Проблемът беше в това, че се оказа тежичка и шкафът, върху който трябваше да стои поддаде и се разчепи, та се наложи да го усилвам с винкел. Имаше и друг проблем, че шумът, който издаваше, можеше да заглуши един средностатистически водопад, но важното е че работеше. Имаше и предписание да не се стои близо до нея, но това не беше ясно колко близо, та май съм прекалявал, защото сега се оказва, че все ходя ухилен и обичам силно руснаците, а за путкин давам кой каквото ми поиска... Та пак казвам: хич не сте прави!

Да изведеш в орбита лайно .. такова като теб! И човек СА МНОГО АМА МНОГО РАЗЛИЧНИ НЕЩА! Инак казано не бързай драги :)

О, да, да се изведе в орбите лайно като теб е страшно лесно, особено изакано от рашуънски г.ъз.

Двигателите за сега ги купуват. Но все пак е постижение.

Space X си правят сами двигателите. те се присмиват на руските двигатели.

Имам преки впечатления от поточната линия на процеса за правене на двигатели - там в Калифорния, така че те си ги правят. А отделните части - не знам, кое от къде се купува и вероятно не всичко се създава от фирмите на Мъск. Но така е и за всички други неща.

да бе, и аз не разбирам как издържат 4те слона ,на които се крепи плоската земя на тея изстрелвания

Едва ли са словнове, много ще се мърдат и ще има земетресения, по-скоро са големи костенурки.

Аз

Еми... ИМА земетресения!

малеее трябва да внимаваме да не са пробие тавана че съседите ще ни наводнят

Ама как така без руски двигатели?

Те москвич и зил са с руски двигатели - уникални и безаналогови!

Руските двигатели са си много добри. Проблемът им е, че бавно се усъвършенстват и трудно се внедряват нови.

съвършенството няма нужда от подобрения. :)))

Светът вече не се нуждае от технологично остарелите руснаци, умрели директори и пияна банда Светът лети напред с космическа скорост Руснаците означават ужас, война и заграбване на земята

Както е тръгнало ще настигнат руснаците в усвояването на близкия космос.

вари го , печи го , но на русофоба все руснаците са му в устата, все да клъвне по техен адрес , а беее малоумник погледни от друг по-позитивен ъгъл нещата - като постижения на човечеството , разбираш ли за какво ти говоря тъп ? а ? м ?

Бай Ставри

Човечеството, а не руснаците

Нещо не ми стана ясно,как така като е летяла на 2.5 км. от МКС,Спейс лаб е успял да вземе товара на връщане?

Джурналиста пак е оплескал нещата уж пропускайки да добави "от първи път". Така както го е написал излиза, че изобщо не са се скачили с МКС, а всъщност отложиха скачването и след 24 часа всичко мина по план и се скачиха

Казано честно - дреме ми! С какво това е полезно на нас хората, които не можем и парното да си платим?

Да, като си неудачник няма да може да си платиш парното, пак гласувай за Курито, тя ще ти плати парното.

ВИЖДАМ ЧЕ НА ТЕБ АГЕНТ БУДА РЕДОВНО ТИ ПЛАЩА СМЕТКИТЕ ...... И ЗАТОВА НЕ СИ НЕУДАЧНИК . ЛОШО Е ДА СИ ТЪП ..... ОСВЕН АКО НЕ СИ ИДИОТ .

На едно място бях чел, че до като ние мечтаем да има метро до Овча купел, а американците мечтаят да изпратят хора на Марс.

В тия мечти има прилики, има и разлики. Приликата е, че все някой ден ще стигнат, както метрото, така и американците. Разликата е, че метрото ще стигне до "Овча купел", а не до студио "Бояна".

И на хлебарките, въшките и на червеите не им е полезно, тоже!

За вас мързеливите и тъпи, понеже сте вечно ревящи, има решение: зарежи компа и отивай на село, там няма парно, но има нива, която да ореш, сееш и ако не се предадеш за пореден път - да ожънеш и ядеш.

Що за шум, що за страсти - краварите най после кацнали без да се разбият ...

е за тези дето им вярват.

Американците освен,че качват ами и смъкват товари от сосмоса!При това частна фирма,при това за символична цена,при това ТУКа и СЕГА,при това без руски двигатели и при това положение какви глупави лъжи ще ни лъжат путлераските тролове!

Те и другите фирми са частни, но тази е основана с частен капитал преди само 15 години и вече догонва държавни учреждения с десетилетия опит!

Друго си е сега след полюцията нали?

САЩ слагат началото на нова ера в космоса. Супер модерни кораби, с високо КПД и надежност. Някои други, още си изтрелват космическите Масквичи, които от 5 опита 3-4 отива на дъното на океана. Там е станало като гараж на Роскосмос. БРАВО на САЩ !!! Лидерът в технологии, икономика, иновации....във всичко. God Bless America !!!

God bless надежденските кофи

Де се буташ и ти в цивилизацията?

А на "героя" Мъск колко опита и пари отидоха под дъното? Мъск си е един обикновен мошеник, който много обича да дрънка за мечти си и да прахосва чужди пари.

Всичко си е същото, само имената са различни-биха казали от Bon Jovi.

Ужас и газ за съвета имате! Южноафриканският комсомолец Елон Мъск бие яко през ръчичките. С малката си частна фирма, ще отнеме всички обществени поръчки на космическата агенция Советского союза!!

леле мале пропаднааме

При всеки успешен опит на Елон се напиваш до козирката -хаха. Наздраве!

Не съм Руският зет.

Нали може и така. Ужас и газ за САЩ (ФАЩ)!. Южноафриканският комсомолец Елон Мъск бие яко през ръчичките. С малката си частна фирма, ще отнеме всички обществени поръчки на космическата агенция на САЩ (ФАЩ)!!

Тези поръчки ги дава космическата агенция на САЩ! Абе вие сте наистина уникално невежи и прости! Всички полети до МКС от американска територия 2017-18 се изпълняват от частни фирми и повече от половината са на SpaceX.

спокойно, и едните и другите са евреи, ще се разберат за квотите ..