Евростат: Висок риск от нищета в България и още 7 от ЕС

Близо една пета от населението в страните на Балканите живее в риск от бедност и социално изключване.

Обратно в новината

Коментари - Евростат: Висок риск от нищета в България и още 7 от ЕС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И по лошо ще става. Затова ловете пътя за чужбина по на време.

Лек път и попътен вятър! Аз моя дом и родина не искам да ги напускам! Трудничко е верно, и бавно се случват нещата, но тя и България не е основана и развита за едно или две поколения! За да направим обаче, държавата си отново силна трябва желание и работа от всички хора. За апатичните наистина е по-добре да отидат там, дето вече има ред и закон и от тях се очаква просто да плуват по течението. Останалите сме нужни тук!

Изчезвай. Стига провокира нормалните хора.

симо

Преди това ме хвани за оная работа....ЗА късмет де.

Коя чужбина, Чехия ли? Според тая класация там е най-добре...

Пеем стара хвалебна песничка за комунизъм. Капитализъм, глобализъм и либерализъм, на които сме се молили 25 години вече са поставени под въпрос. Учените започнали критически обсъждат тези явления. Ако само 8 семейства притежават половината от богатства на света срещу 3,6 млрд. от останалите хора това ли е правилното развитие на света при капитализма? Нормално ли е когато огромни корпорации поглъщат и подчиняват цели държави поради по-голямата си печалба и блокират икономическото им развитие? Така стана в бивши соц. държави след влизането им в ЕС. Всичките тези държави беднеят и губят икономическия си потенциал. Само Полша относително добре. Защо ли? Защото в нея от 2013 г. по специални съображения налели 200 млр. А БГ? Защо в БГ богатата Тракийска равнина изключена от селско производство? Ограничения от ЕС. Защо селското стопанство почти го няма? Ограничения от ЕС. Защото така жадувания ЕС ограничава БГ тотално и не компенсира загуби. При това несправедливо разпределя дотации. Много просто: богатите държави на ЕС премахват конкуренция в лицето на БГ. БГ от производител се превърна в пазар за чужди стоки и в обслужващ персонал. И беднее. А защо БГ живее на дотации и не развива производства, възможно ще остане без газ и започнала да взема заеми? Фактически ЕС спира развитието на БГ. Стигнало до там, че узаконяват положение на държави от втора ръка с втора скорост. Това е резултатът. Да продължим да се радваме за щастието, че сме в ЕС със стотинки в джоба.

Друго си е да живееш в Русия, където минималната заплата е цели 129 яки, американски долара, а не като нашите жалки 460 лева! Можем само да завиждаме на разкоша в който живеят братушките, благодарение на царската щедрост на най-великия Президент на света, другаря ПУТИН В.В.!

Отговорът е малко относителен в случая - не е важно дали вземаш 460лв или 129$ , важно е какво и колко може да си купиш с тях. Аз например от мойте 200 юро мсесечен доход давам веднага половината за сметки , с останалите 100 се питам дали да нахраня и облека детето си , дали лекарства да взема и т.н.Хората са го нарекли покупателна способност.

100 долара е месечната сметка за апартамент в Русия и това са само режийните разходи, т.н. комунални! Кво шъ купиш с останалите 29? Да не мислиш, че в една Империалистическа страна като Русия, където вноса е 75%, храните са по евтини от България! Порови се в интернета!

Абе, загрижения, какво ти засяга Русия? Ти там ли живееш? Що не оправиш своята държава,която няма изгледи да се оправи.Няма предпоставки, тъй като живее на дотации и не развива производства, а красивите и младите бягат в други държави и т.н.и т.н. А за Русия не бери грижа.Тя никак не зле, макар, че като всяка държава има свои проблеми.Тя е на първо място на света по износ на пшеница,напълно задоволявя населението си със свинско и пилешко.Там няма гладни хора,което злосторниците го тиражират. Те са много по-добре от българи.Русия богата и мощна държава,тя ще реши проблемите си тъй като е суверенна - никой не можи да й наложи дължината на краставици.

Тия вицове от съобщенията на ТАСС ли ги четеш, на съществуващата агенция на фалиралия СССР? Голям оптимист си!

А Албания е извън класацията, със Словения вероятно. Всички сме бедни, само Албания не е, ами идете да видите със собствените си очи, господа статистици.

ай стига бре... и от кога така сме заплашени??? че съм пропуснал кога не сме били...

Всичко съсипаха ТИЯ еййй. И пари не дават, и работа. Здравеопазване няма, и образование! Окрадоха държавата! Верно, че аз само седя и се чеша по дупето - нито всички данъци си плащам, нито в обществени каузи участвам, нито съм се напъвал поне веднъж да подобря живота в държавата (не личния си!), ама аз съм си аз - Ганьо Балкански. На мене всички сами длъжни затова дето пръскам благодат и божествен аромат по тая земя! Всичко съсипаха тия, ейййй

НЕ става дума за още няколко страни а за територията България , съсипана от малоумните еврогейове превърната от родните комунисти в ъв фронтова територия.

където е минал ЧЕРВЕНИЯ БОТУШ е нищета Идва нова "СПОЛУКАААААА" от Крушовица

Нищетата е в главите ви и в душите ви. Всъщност никой от вас не знае какво е нищета - нищета е да нямаш дрехи, дом и храна - колко от вас, тролове, пишещи в момента са в това състояние? Поредната поръчкова статия.

Сигурно не ходите по улиците на градовете ни и така не виждате хората, които ровят в кофите за боклук. Сигурно не сте и чували за хора, които не могат да се лекуват, не се отопляват и често гладуват...

Тия които ровят по кофите са циганите, и го правят защото така искат. Ако им предложиш работа за 600 лв не искат. Ама ровят по кофите за 300. Нормалния човек не егол и бос- това е нищета.

Стига еквилибристика с проценти и сравнения, за да се създаде впечатлението, че не сме най бедни, сравняват се ябълки с портокали, стандарта на живот е различен в различните страни и е нелогично да се прави сравнение само по доходите. Логично е, че най бедните са страните свързани с Русия. Русофилистиците и комуняките са по голямо зло за България от циганите

И що така всеки ден се намира по един беден пенсионер да хвърля хиляди от балкона?

постовете ти са само твоята гледна точка,но моята не се покрива с твоите виждания за живота в България.Не ставай смешен,моля те,погледни реално на нещата,а не от позицията на постоянно хвалещите се политици.

Ама супер сме-няма спор? Работим за 2-3000 евро но на година. Караме нови коли,от миналия век? Всяка година ходим на почивка по скъпите курорти-но на сън? ......... А бе какво искаме ние?

Сега да ме светнеш какво разбираш под нищета - значи имаш ки компютърче, платен ти е нетът, данъкът за жилището, караш неква колица, облечен си - това нищета ли е?

Пенсионерите в България са над два милиона. Да, някои наивни стари хора дадоха спестените си пари на измамници, но знаеш ли колко от всичките нямат пари и живеят цял месец с пенсии от по 200 лв. Това на фона на хилядите, които получават политиците, например.

България е рекордьор по укриване на доходи. Повечето от пенсионерите разполагат с още едно жилище, което дават под наем. Никой от тях не признава с колко го подпомагат близките. Сравнете си критериите първо.

Щом можете да пишете в нета - значи имате компютри, значи има откъде да пишете и сте си платили интернета. Нищатата е само в умовете ви!

Хайде стига чернилка и глупости. Огледайте се около вас - е къде е тая нищета. Спрете се, хора, това ви е мисленето!!!!

това е долна лъжа СПОРЕД ПРЕМИЕРА СЛЪНЦЕ,НИЕ ТАКА ДОБРЕ СЕ РАЗВИВАМЕ,ЧЕ СКОРО ЩЕ ЦЪФНЕМ?

Интересно за 2016 година доклада е още по - унищожителен или те просто толкова си могат и все стари данни ни пробутват. България е в икономически колабс! Това не е криза! У нас няма сериозни производства, не се разкриват работни места, така прехвалената ИТ индустрия плаща дребни левчета на фона на същия отрасъл в развитите страни.

И по-зле ще става. 27 год. крадлив, айдушки модел, създаден за децата и внуците на ЦК. Всички партии са една крадлива камарила. Нищо добро не ни очаква. Пенсионерите живи - умрели.

мнението на добре охранените ни политици по въпроса. Тиквата и минетката обясняват колко добре живеем, а пък то не било точно така. След толкова години на растеж при ГРОБ пак сме на дъното.

Колко меко са го казали- "риск от бедност". Алоооооо, чиста бедност си е. Не е риск.

Аз на Евростат ли да вярвам или на Бойко?

Щом сега сме с висок риск от нищета, когато 50% от приходите в бюджета е от европейски помощи, какво ще е положението след 3 години, когато вече няма да има такива помощи? Тези помощи бяха за преструктуриране на икономиката ни, за да можем сами да се издържаме, а ние ги изядохме и изпихме- И след 3 години нито помощи ще има, нито работеща икономика!

имаме Боко, Дебелянчо, Доганчо всичките с по няколко млрд. в сметките

в бг при така наречен преход ни изпосъкратиха и за недостиг за 1 месец в 2000г. Костов ни уби с пенсиите-всичко вдигнаха,а работа нямаше,камо ли въведеното изчисление от последната годинадоход при пенсиониране....това е чист ГЕНОЦИД над поколение от ч5г.набор и накрая минимална пенсия с трудов стаж....

Баце, кви ги говорят тез ва? До сега ни разправяше че сме станали много богати-магистрали, изолации...

риск означава, че все пак може и да се избегне; уви, нищетата, по-скоро мизерията, е факт в българия през последните 27 години, а перспективите за бъдеща още по-тежка мизерия са 100%

винаги е било мизерия и не от 27 години насам по простата причина- лош материал, лоши политици!

Най зле са пенсионерите в България, живи умрели с 80€ пенсия,това е положението,а другото е ала бала.

И що така всеки ден се намира по един беден пенсионер да хвърля хиляди от балкона?

Докато няма производство, а се внасят стоки ще е така. Вносната стока обогатява чужди икономики и повишава тяхната покупателна способност и обеднява внасящите. От услуги не можа да се образува принадена стойност. Услугите са претакане от един джоб в друг на наличната парична маса.

изнася и вкарва пари в България.

Сбъркването "богатството" с "покупателна способност" е мнооо яко! Обезценените хартийки ти дават гаранцията, че можеш да участваш в измислената схема на купуване. Богатството е в собствеността и възможността да произвеждаш храна и блага, което ще те направи максимално независим. А купуването е робска схема.

бе правими впечетление в изложението че държавите са почти всички от вършавския договор а от загниващия капитализъм почти няма та до там я докараха другарите комунисти и сега пак искат да управляват с другарката курнелия

Кога Испания и Гърция са членували във Вършавския договор? И се върни в първи клас, че си много зле с историята и правописа!

по-малко доверие в собствените ти преценки ще ти бъде от полза, плиткоумецо

Бреей, ние сме на нивото на Испания! Слава на бокото! Само че откакто прочетох "За вредата от краставиците" на статистика не вярвам.

Дайте големи пенсий на хората за да изживеят достойно старините си и да не заемат работните места на туко що завършилите младежи които нямат работа и ходят и пият пушат.......... къса се веригата

"Риск он бедност" е едно, а "бедност" е съвсем друго. Беднос значи, че човек няма пари. а риск от бедност значи, че има пари ама го мързи и има опасност да остане без пари.

АБСОЛЮТНА ,,ПАРТЕНКА'' е тази новина! Информацията в цифри, изнесена от корпоративни медийни слугинажи на абонамент и хранилка от нечия партийна централа никога няма да се позовават на истината. За тях манипулацията е ежедневие а цифрите просто стъкмистика. Няма роден човек, създадена агенция или компания досега, която абслютно точно и достоверно да предаде цифрово изражение на даден човешки фактор. Това е пълен абсурд. Все едно избраната Мис на световен конкурс за красота да е най-красивата жена ?! Няма такова сравнение или титла, поради манипулирания изначално начин на избор.

Ако преместим 700х мангала в Белгия, и там ще отчетат същите параметри.

а хвърлят парите си от балконите вместо да си купуват храна

настигнали сме Испания!!! Само ,че там е пълно с българи да бачкат,а тук жив испанец рядко се вижда, що ли?

БНТ ПЛАТИ МИЛИОНИ НА ЕВРОСТАТ И ЕВРОНЮЗ ДА ПУСНАТ ТАЯ НОВИНА :))

сте разменили процентите на България и Румъния или статистиката ви е от татово време?!?

Хората в България ще стават все по-зле благодарение на продажните ни политици през последните 25-30 години. Ограбиха и унищожиха всичко- образование, здравеопазване и т.н. - това е демонокрацията. Всички комунисти и агенти на ДС - от всичките партии борещи се за власт - унищожиха всичко само те да са милиардери. И те ще мрат.

" Румъния, където на риск от нищета са изложени 25,4 процента от хората, Латвия (22,5 процента), Литва (22%), Испания (22%), България (22%), Естония (21,6%), Гърция (21,4%) и Хърватия (20 на сто)." Значи мързеливците и мърлячите са средно около 22% от населението, но в Румъния са малко повече :)))))

НАЙ - МЪРЗЕЛИВИЯ НАЧИН ДА ИЗКАРАШ ПАРИ Е ДА УТРЕПЕШ НЯКОЯ МУТРА И ДА ГО ОГРАБИШ :))

Не си в час , и те обедняха

Покупателната способност ли е единственият показател за бедност? Статистиката е да не казвам кфо!

В СЪЩОТО ВРЕМЕ : - БЪЛГАРСКАТА МЕД , ОЛОВО И ЦИНК ХРАНЯТ ГЕРМАНСКИТЕ ПЕНСИОНЕРИ - БЪЛГАРСКАТА КАЛЦИНИРАСОДА ХРАНИ БЕЛГИЙСКИТЕ ПЕНСИОНЕРИ - БЪЛГАРСКИЯ ЦИМЕНТ ХРАНИ ИТАЛИАНСКИТЕ И БЕЛГИЙСКИТЕ ПЕНСИОНЕРИ - БЪЛГАРСКОТО ЗЛАТО ХРАНИ КАНАДСКИТЕ ПЕНСИОНЕРИ .... И Т.Н ... ЩЯХ ДА ЗАБРАВЯ - ШЕПА БЕЙОВЕ И ТЕ МАЖАТ ФИЛИЯТА С МАС ПОКРАЙ ПОРОБИТЕЛИТЕ :))

Не се ли усещаш, колко си жалък?

забрави буля Корна - дясната ръка на Костов

БРАВО! Това е точно така. Всички богатства на България отдавна са продадени.

ОТКАКТО. СЪЩЕСТВУВА ЕС ДЪРЖАВИТЕ ОБЕДНЯХА. И НАЙ. ГОЛЯМАТА. ГРЕШКА Е ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА, КОЯТО. ЩЕ СЪСИПЕ ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ ПО СВЕТА!

ВСЕКИ СВОБОДНЕН ГРАЖДАНИН НА ДРЕВНИЯ РИМ Е БИЛ ОБСЛУЖВАН СРЕДНО ОТ ПО 3-МА РОБИ:))) ...

Откога Македония, Сърбия, Турция и други са в ЕС? Вероятно целта на тяхното споменаване е да покаже, че има и по-зле от България. Ама скоро ще се наложи да споменават държави от Африка.

И Исландия е извън ЕС. А виж как добре си живеят.

Да ,но офицерите от ДС са им малко , а и нямат традиционна връзка с Русия...