Поскъпна най-масовият тип бензин у нас

Докато цените на горивата в световен мащаб падат, в България най-масовият тип бензин поскъпна с между 1 и 2 стотинки за литър.

Обратно в новината

Коментари - Поскъпна най-масовият тип бензин у нас | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

предлагам в магазина си за дрехи 20% дискаунт за който гласува за мене! Гласувай народеее!

на балъците, които блеят пред Магарешки - благодарение на вашите гласове той Ще си ИЗБИЕ тая по - ниска сега цена след изборите... Нямате никаква разлика от римляните и и гласуващите на кебапчиите като манталитет!

преди избори, дето всички обясняват къв рай ще настане? А гадовете даже от кумова срама не забавят до след изборите, толкоз нагли! А всички се борятсрещу картелите, горките -за тва никакво гласуване, а протестииии!

Ха, манипулация преди избори. Марешки ще излезе месията, цената на бензина ще му даде още повече гласове и ще направят коалиция с ГЕРБ. Пак ни нагласиха. Докога ще търпим бе тъпанари......

Aми то от хаъдушка държава с картели кво да чакаш

По другите новинарски агенции излезе вече новината за новооткритата бензиностанция на Марешки в Люлин, атук в ДИР-а - НЕ !! Защо ли ?? Защото ще почнем да си задаваме едни въпроси : КОЙ е спекулантът-монополист : КАРТЕЛЪТ ли или МАРЕШКИ ??? Ако не беше "декларирал" по време на президентските избори, че щ бъде ББ - патерица и подлога щях да гласувам за него !! Ако слушаме мошеника Златев, Марешки работи на загуба или внася горива от ИДИЛ на половин цена - което са глупости откъдето и да ги погледнете !! НЯМА капиталист КОЙТО да работи на загуба, може да работи при мин печалба с оглед завоюване на пазарен сегмент и налагане на стока, но на загуба - НЕ !! Разсъжденията оставям на Вас.

Е то ти си го каза - ще гласуваш за тия дето те нареждат- честито

Като поизчете човек 20-30 поста по темата остава с впечетлението, че Русия е най-могъщото явление на света плюс притежаването на паранормални свръх способности-по интернет:)(образно казано) си поръчва президент на САЩ (обръщам внимание, все пак САЩ, не Занзибар), дестабилизира ЕС, вероятно е накарала Великобритания да го напусне:), управлява задкулисно една камара страни, определя (намесва се) във вътрешните работи, в случая определя цените на горивата, готви се за световна агресия, та трябва да я сдържаме, в същото време бедна, гладна, матряла им лош търпят маса санкции-е как става тая работа, за какво са и ракети, ми тя май контролира всичко:))). Дали пък на калпав х.й вълната не му пречи, без значение дали вълната е руска, американска или марсианска.

Приятел остави троловете-тъпаци да упражняват словоблудство, те за това са създадени и това си могат !

А за "компетентните" коментари (уважение към хората които са изказали разумни обосновани мнения) какво да кажем-кумунизъм, та в коя страна в света е имало комунизъм камоли сега в нашата какви 300 000 руски ( явно съветски е имано впредвид) е имало след 1945 г. в България за 3 или 5 години-малка част от странни факти и терминолгия, също коментирам, да не ме пишете комунист, за едното нищо.

Марешки работи за Путин и иска да унижи Герб в тези предизборни времена, като продава на дъмпингови цени. Трябва да накажем Лукойл и Марешки и да зареждаме само на Шел и Омв

А В. Златев за КОЙ работи ???? КОЙ предпочиташ , Златев с цни на бензина 2.34 , или Марешки с цени 1.86 лева ... КОЙ за КОЙ работи ,.....А ?

ти на търг за бензин ли си или в предизборна кампания?

Овньо си ти. Нали затова писах. Трябва да зареждаме само на ОМВ и Шел

Марешки отвори бензиностанция в София. Може да зареждате .

Погледнете какво пише на табелите пред всички бензиностанции ,......2.43 лева . Какви ти , 2.15 ???? Въобще не съществува ''КАРТЕЛ'' на горивата , всички сме слепи .

нормалната търговска практика ''колкото по-оборотна е дадена бензиностанция, толкова по-скъпи са горивата. По-непопулярните са с по-ниски цени.'' Преди конкуренцията от Марешки високите цени се обясняваха от слабият пазар!

Нямало Картел?!...

Герджиков смс ли чака да му кажат че бензина поскъпна !

Публикувано във факти.бг: Марешки стъпи в София. Бензин по 1,88 лв./л, а дизел по 1,86 лв./л https://link/bulgaria/228309-mareshki-stapi-v-sofia-benzin-po-188-lv-l-a-dizel-po-186-lv-l

И в Бургас! Купи бензиностанцията на ДАП Бургас! Дизел 1.88лв.!

При отсъствието на държавата така се получава! Разследване на картелно споразумение-разследване-приказки за балъци. Точно картелите започнаха войната с Марешки, защото липсва държавата! Разни вагинални подобия се слагат да управляват държавата и търситке справедливост? На върба в сряда!

"Значение при определянето на цените има и местоположението на обекта" - да, дали е във Варна и колко близо се намира до която и да е бензиностанция на Марешки.

мошеници, дано децата ви се задавят с бензин

Hе виждате ли че всичко е предизборно.Mарешки продава по евтин бензин и всички да може да гласувате за него.A глсувате ли за Mарешки,това означава че гласувате за герб и боко тиквата.

Реагират веднага на атаката срещу единствения останал доставчик на Марешки. Просто свържете точките.

Въпрос с повишена трудност. Защо Марешки обещава да направи горивата 1.80 ако бъде избран а в новопостроената си бензиностанция в София ги продава по 1.88? Защо направи една мегабензиностанция на неудобно място вместо две по-малки но достъпни за повече клиенти?

БРЦК

Доста си тъп. Ако имаш власта можеш да влияеш повече , нали? Сега е безвластен никой и затова продава по 1.88. Ако вземе властта не виждам що да не може да продава и по 1.80. За местоположението - сигурно не е лесно да извадиш разрешително за 2. Доста по лесно е да извадиш за 1. Само кусури намираш където ги няма - никой не те кара да купуваш от него или да глсуваш за Воля.

Е то е очевидно кой е тъп. Хем искате демокрация и пазарна икономика хем искате тоя с власт да ви определи нереално ниски цени. Ясно ли ти е че акциза и ДДС на горивата съставляват около 1 лев и това е толкова независимо от цената на нефта? Ясно ли ти е че бензина има себестойност която не е 20 ст на литър а освен това имаш разходи за транспорт, заплати и сгради? Ясно ли ти е че един бизнес ако няма печалба поне 10% по-добре не се хващай с него? Това че Марешки работи без печалба с изкуствено занижени разходи и така дефакто си финансира предизборната кампания е по-скоро въпрос за прокуратурата. А мястото на мегабензиностанцията му е избрано нарочно с цел да не се ползва. Ако не живееш в Люлин имаш далавера 1-2 ако заредиш пълен резервоар без да броиш загубеното време в път. И да питам като правиш мегабензиностанция дали ще я построиш на пътя на гастербайтерите или там където те не минават?

Що се косите! Марешки има бензиностанции във Варна, Пловдив, София, Айтос, Сливен, Габрово, Горна Оряховица, Павликени, Разград, Добрич, Свищов и Русе. Зареждайте си от там. Пак да повторя - НЕ КАЗВАМ ДА ГЛАСУВАТЕ ЗА НЕГО, А ДА ЗАРЕЖДАТЕ ОТ НЕГО. Кво толкова има?!

Браво за добрата новина, 1-2 стотинки и захранване на троловете.

След като бензина у нас се произвежда от руски монополист Лукойл, какво друго искате?

Ако беше американски сигурно щеше да е два пъти по-евтин???ебаси и тъпунгера си!!!

Виж в гугъл цена на бензин в САЩ и ще ти излезне цена под 0,68 цента. Какво излиза, че по-тъпи от българите няма. Хем скъпо горивото, хем с най-мизерните заплати. Как става това, не мога да си обясня!!

Ми направи си рафинерия и произвеждай по-евтин

Лукойл не е руска компания. Президентът на Лукойл Вагит Алекперов притежава 20.6% от акциите, вице-президентът Леонид Федун притежава 9.08%. На американската нефтена компания ConocoPhillips са принадлежали 19.21%, към 2011 г. е продала акциите си, вкл. на самия Лукойл. Осталите акции се търгуват на Лондонската фондова борса, Франкфуртската фондова борса, РТС, ММВБ. Номинални собственици на акциите на Лукойл са: 61,78% Bank of New York, 10,79 % кипърската компания LUKOIL EMPLOYEE LIMITED. Щаб-квартирата е в Москва, но има още една, в предградие на Ню-Йорк. Сами преценето къде отива печалбата, чии са интересите, кой посланик защитава Лукойл. За тези, които ще кажат, че се повтарям - извинявам се най-смирено. Но колкото пъти някой публикува едно невярно нещо, толкова пъти ще го опровергавам. Да си мълча ли ?

Време е да се пусне една прахосмукачка...

Руската паразити Лук Ойл "избраха" нов президент на РБ, свалиха Боко от власт и в момента, когато ГЕРБ да не е на власт започнаха отново с игрите на цените!! Ако Боко не се бе прецакал сам , обвързвайки оставането на премиерския пост със спечелването на президентски мандат- то досега Картела на ЛукОйл с останалите щеше да е доведен до край и престъпниците от картела щяха да бъдат осъдени на огромни глоби!!! Сега със Служебния кабинет на червения Герджиков и очертаващия се кабинет на нова Тройна ламя -БСП/ДПС/Обединени РУСКИ патрЕоти- очаквайте пъти по-високи цени на горива и всичко останало! Те ще доубият България-а вие спите!!

А OMV;SHELL;ECO какво общо имат с руската ЛукОйл?!?

Ти мислиш, че горивата в австрийската OMV се карат от Австрия- в голямо заблуждение си!

Vinetou

Че той Боко си пие питието заедно с Вальо Златев, лично съм ги виждал, а ти ми говориш за край. Няма правителство в България, което реално да се е опълчило на руските интереси. Провери кой продаде Хефтохим на Лукойл!

stan_posta@

Борисов е първа дружка на Златев. Фирмата на Борисов охранява Нефтохима. Ако слуша - плащат му тройно, ако се дърпа - почват да му бавят плащанията. Всичко е абсолютно законно и почтено, договор, фактура и ДДС. Е, има елементи на зависимости, но Борисов бди да не се приеме закон за зависимостите на депутатите и политиците.

Колеги , скоро марешки отваря бензиностанцията в софия така че сам там ще се зарежда и ще заминат и шелове и омвита и тем подобни боклуци

Вече отвори

Марешки който гръмко обещава да стане цената 1.80 ако хората гласуват за него, вече отвори бензиностанция в София и неясно защо продава бензина по 1.88

Тя България тогава е била наравно с Швейцария почти, а сега е с 20 пъти по-нисък стандарт. Пак поради руския ботуш разбира се. Българите можем. Махаме комунизма и гледай какво става! Ще ни обират праха за 10-15 години. Далеч от смрадта на комунизма и от Русия. Русия - само за онова, за което ни е нужна - само, само. Никакви заигравки, никакви подавки. ТОВА Е ПРИНЦИПЪТ, КОЙТО ЩЕ НИ ДОВЕДЕ ДО УСПЕХ.

Къв комунизъм те гони бе???я изтрезней!!!!!!!!!!!

А тук в Америка, дето си нямаме комунисти и русофилистици е $2.20 за галон или 1лев за литър.

Защо цените на горивата в нашата България са НЕНОРМАЛНИ? Трудно е да се обясни. Защо ли? Как да обясниш на един русофилски идиот защо през 1939 г. България е по-богата от Гърция, с по-високи заплати и по-голям брутен продукт, а през 1989 г. заплатите и пенсиите в Гърция надвишиха над 5 пъти тези в България?! Как да му обясниш, че разликата идва от факта, че в Гърция не е стъпвал руски ботуш, докато България беше окупирана за три години от тристахиляден контингент на Червената армия, чиято издръжка е по-голяма от бюджета на държавата ни. Как да му обясниш, че 4 десетилетия България беше задължена да предава селскостопанската си продукция на СССР под себестойност, докато гръцките фермери продаваха на нормални пазарни цени?! Как да му обясниш, че през целия този период България купува руски петрол на цени над международните и освен това, за да плаща, не само, че е източен целият ни валутен резерв, не само че на Кремъл е предаден и целият ни наличен златен резерв на БНБ, ами и взимаха дългове от западни банки, за да плащат на Русия с долари, щото те левове и рубли не признават. Как да му го обясниш на такъв идиот, защо и как е натрупан външния ни дълг от 10 милиарда долара до 1989 г. 600 милиона пенсии, като тази на баба ми по това време?! Равен по покупателна способност с днешни. де факто ние продължаваме да изплащаме Как да му обясниш, че от 70 години България се управлява от Кремъл, че огромна част от икономиката ни е в ръцете на руския империализъм и днес. Официално вече над 30%. Чрез подставени лица, офшорки, местни олигарси техни слуги поне още 30%?! Как да му обясниш, че ¼ от брутния вътрешен продукт на България (20 МИЛИАРДА ЛЕВА) заминава ежегодно за Русия само през две от техните фирми Лукойл и Газпром и то по най-високите цени в Европа. И то без възможност за алтернатива. 100% зависимост. Как да му обясниш, че източените милиарди и фалираните банки през 1996 г. пак са тяхно дело?! Как да му обясниш, че целият преход, престъпните групировки, всичко това беше направено по руски образец и съгласувано до последния детайл с Кремъл?! Как да му обасниш, че КТБ е руска банка, създадена още по Живково време през 1988 г. и то банка, в която големите ни държавни предприятия наливаха държавните пари, за да се финансират обръчи от фирми на ДПС и другата руска агентура?!

За окупаторите - 30 години от както САЩ ни колонизира. Тотална циганизация, свестните избягаха в чужбина. Не че там ги чакат със хляб и сол но тук САЩ нарочно направиха живота невъзможен. За предишните окупатори - "османското" присъствие и пренаписването на учебници под диктовка пак от САЩ - това не коментирам...

Не можеш обясни. Ако имаха капацитет да разберат, нямаше да са кухи русофили.

БРЦК

Какво си изписал нова война и мир? Отговора е кратък. Защото тук има "не народ а мърша"! Просто е.

Няма как да им се обясни. Глухи и слепи са, говеда. Обичта към русия и сляпата вяра на глупостите идващи от БСП, Атака, ДПС, руските патриоти, че и от ГЕРБ, няма обяснение. Безнадежно е. Пропуснаме момента за разлика от Румъния.

А бе я се разберете колко Руски войски и за колко години са окупирали България??? ти казваш 300000!твоите дружки казват 500000-600000!!! между 3 и 5 години!!!а пък то май е нямало и един руснак в България сле 1945 г.!!!!!!!!!!!!!!!

К,во станало? В света нефта пада,а тук цената на бензин и газ се вдига.Ще проверяваме до пенсиониране.Резултат не чакайте

Цената на петрола е 49$ за барел и продължава да пада, логично ми се вижда бензина да поскъпва, все пак сме в БГ!

Добре време е за голямото измитане...

Ами назначихте си комуняги, как няма да поскъпне, сега като ги изберете официално, ще поскъпне всичко, те идат изгладнели, с нож и вилица в ръка

БРЦК

Не народ, а мърша. С това ще започна и с това ще завърша! Само за месец потребителите на горива могат да фалират всяка верига. Много е лесно и просто. Само е нужно единство. Просто всички спират да зареждат на Шел примерно. Точно за месец или са фалирали или са излезнали от картела. След това се преминава към останалите вериги - една по една. Но за това се иска народ, а тука има ОФФЦЕ!

Ти верно ли мислиш че можеш да фалираш Лукоил, ОМВ или Шел?

БРЦК

Ти какво не разбра от горенаписаното? Ако ШЕЛ не продаде нито един литър гориво за един месец какво според теб ще се случи?

След като магарето си изигра играта вече е ненужен на тиквата! Само че явно заради руските му другарчета не могат да го светнат като мишо бирата и затова го изкарват от играта като жертва!

Държавата ни се управлява от ГРОБАрско Луколойлско правешка мафия! Акцията в Русе е съшита с бели конци! ДИР изтри вчерашните гневни постове, заклеймяващи плоските номера на цървула и мутрата - тъпи полицейски номера! ГРОБАрите се мъчат всячески да елиминират Марешки от предиозборната битка, а той самият е голям глупак, че им се кланя. Те се опитват да го подчинят за патерица при оформянето на правителство в следващото НС, защото на ГРОБарите ще им е от жизнено значение да съберат мнозинство срещу БСП и приятели сега преди изборите и преди формирането на правителство. Герджиков защо не уволни и закрие цялата КЗК веднага, очевадно купена и подчинена на картела за горива. Какво вършат тия предатели, вече цяла петилетка разследват има ли картел, а то е видно от космоса, че има. Разликите в цените на Марешски с Лукойл и другите е 25-30 стотинки на литър!!? Т.е. картелът си граби българите най-безсрмано, а ЛУкойл дори не плаща 1 стотинка корпоратвен данък в България. Главна прокуратура ще има работа поне за една година ако подхване крадците с петролни продукти Лукойл, Инса ойл (Цветелина Борис--ова).

Отново ще напиша крилатата фраза на един вече покойник политик-"ЗА БОГА БРАТЯ НЕ КУПУВАЙТЕ ".Трябва бойкот на тия гадове ,да се обединим и да им покажем както гърците и др. ,че сме единни и да устоим на решението си. Да се кооперираме и да си помагаме, като се возим повече хора само в една кола или подобни неща ,но да намалим драстично потреблението и тия да се озорят. Не се наядоха бе!!! Да им приседне!

Зареждал съм бензин и при Марешки ,и при другите изедници - разходът на бензин е с 2 л. на 100 км повече от нормалния разход на колата. Само дето Марешки продава с 30-40 ст по-евтино.И си зареждам вече само от Марешки.

На мен поскъпването не ми се отразява, аз винаги сипвам за 20 лв.

Вазелин Магарешки ще ги излекува

трудно ще се справи с червения руски агент Валентин Златев.

Нормално, руските хиени влачат..Да им благодарим и да настояваме да отпаднат санкциите за братските бандити...В Румъния ги съдят...за контрабанда и пране на пари

Днес е добър ден за монополистите.Вчера удариха "извънсистемен" играч и безобразията на картела не закъсняха. Напук на международните пазари картела на горива у нас показва кой кара влака (кой влачи) в България.

ЗАЩОТО НЯМАМЕ ДЪРЖАВА.ВСИЧКИ СА ПОДЧИНЕНИ НА ОЛИГАРСИТЕ.В НОРМАЛНА ДЪРЖАВА ДА СИ ИЗРИТАЛИ.

Ами ритай,какво дращиш само.

"Докато цените на горивата в световен мащаб падат" хахахх споко като почнат цените на петрола да се покачват в БГ цените ще падат.... вервайте ми...

Да благодсарим на ГЕРБ, на БАце и на нефговия личен приятел и парньор по карти - В. Златев! Благодарение на него плащаме най скъпо в Европа, а държавата ни прибира най малко! Последните 8 години (от които 7 управлява ГЕРБ) Лукоил е вечно на загуба!

Пак слабо изказване. Боко ли продаде Лукойл-а? НЕЕЕЕЕЕЕЕ......... Не че съм му фен на ББ, ама мисли преди да пишеш.

Ха, продаде го друг десен малоумник - Костов! Но тук не иде реч кой какво продал, а защо се събира толкова малък акциз! В Германия е 1,20 лв/литър, тук е 0,65 лв! Достатъчно, за да се вдигнат всички пенсии двойно, нали? Ама друго си е Баце и Златев да делкат...

Няма такава държава... Навсякъде пазарната икономика е ориентирана да се печели от оборот. Тук се търси оборот, за да се вдигат цените. Примери колкото щеш - бензина, агнешко по Великден, зеленчуци по празници и т.н.т....

То лошото е, че използват както казваш празниците, за да си дигат цената на горивата, НО като минат си ги оставят същите! За интересите на народа на никой не му пука!

до всички простаци и неграмотници, дето се празнят по материя, както, ако са на опашката за минерална вода с тубите със скъсаните дръжки. олигофрени недоучили и слабоумни, икономиката ни беше в топ 20 на света, с акцент на експорт и реекспорт. за постиженията в спорта и средното образование дори не е нужно да се казва. това няма ли го в опорните точки на АОНСУ и ВИПОНД, каиши проЗДи. и си го набийте в манерките, че няма комунисти и капиталисти, руснаци и американци, а икономически интереси на микро и национални такива на макро ниво. ако не бяхте толкова прости и неграмотни, щяхте да знаете, че капиталите на търговското дружество лукойл БВ са фламандски. а вие се храчете на рубашки и мурзилки докато правешкият приятел на боко тиквата проста и неграмотна, като вторият охранява обектите на първия, ви ебе и дере. приятен ден. прост народ, слаба държавност, крадливи политици, африкански стандарт, просто е. скотове малоумни.

Много обиди, много епитети, а нищо, което да не знаем. И да попитам - като сме били в ТОП 20 при комунягите, тогава не е ли имало икономически интереси и чии са били те? Щото не помня да съм живял по-добре тогава.

Приказките, че завода в Бургас не бил на руския Лукойл, а на някакъв холандски Лукойл са за полезните идиоти, както ги нарича Ленин.

не се хаби... идиотите няма да поумнеят... този народ го оправя само чалма, камшик и ятаган.

И руски ботуш. Но не ме кефи нито един от вариантите.

В Пловдив има 2 фирми, които продават на ниски цени. Едната е на Марешки, другата е Лайт комерс. Вторите купуват горивото от ИНСА. Пробвал съм ги и двете. Няма разлика в работата на двигателя. Не казвам да гласувате за Марешки, а да си зареждате гориво от него.

е много предизборно от БСП, ама е така като пазят интереса на руския Лукойл. Интересно ми е дали същия този "братски" Лукойл, продава на някой западен пазар толкова некачествен и съответно скъп за това ниво качество лош продукт, който ни го сервират на нас. Не знам дали сме братя но от джобовете ни всяка година източват по 5 млрд евро за "братска" Русия. После не сме били важен пазар - глупости !!!!

БРЦК

Лукойл е собственост на Ротшилд. Ако той е руснак - значи е руски. Имат бензиностанции дори в щатите. Дали ще ти продават боклуци зависи от това дали има оффце да ги купуват и да не са им запалили бензиностанциите. В щатите си продават хубаво гориво щото иначе ще ги избесят и изпозастрелят. Там има свободни хора , тук има мърша. С това ще започна и с това ще завърша!

НЕ ИЗБОРИ--КАЛАШНИК ТРЯБВА ДА ИГРАЕ!!!!

РПГ!

Заради тия лакоми тъпанари минах на велосипед. Придвижването е по-бързо, не цапаш, нямаш проблем с паркиране, физическата форма супер. Да им приседнат парите на петролните печалбарите и техните покровители от властите.