Запечатаха рафинерията на ”Полисан” в Русе

Служители на ГДБОП атакуваха рафинерия в Русе. Акцията е под надзора на специализираната прокуратура, която проверява фирмата за данъчни престъпления.

Обратно в новината

Коментари - Запечатаха рафинерията на ”Полисан” в Русе | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

конкуренцията при капитализма се разрешава с помощта на държавните служители. Все пак държавата прибира всяко 5 то левче само от ДДС и поради това е заинтересована от високи цени.

Брей пък как ги научавате всичките тия неща бе? И с какви подробности сякаш Вие сте правили разследванията,а не сте ги чели по жълтите вестници,щото не вярвам човек от специализирано звено или институция занимаваща се с такива разследвания да кръсти себе си с ТОЗИ помпозен и многозначителен ник!

Егати поръчката? Някакъв си там ще се мотае в краката на Лукойл/Златев/. Айде - баста - прокурори и НАП. Той за какво им плаща? Пък и изборите са скоро я!

Ама ти от интернет ли се информираш? Както информирано пишеш, останах с впечатлението, че си пътувал с танкерите за които говориш и са ги претоварвали пред очите ти. А документите пред теб са ги подписвали. Между другото забравил си само да кажеш коя е праведната верига бензиностанции, в коя да зареждаме? Предполагам че е Лукойл, но все пак ти кажи, от твоите уста по-достоверно ще звучи.

Бас ловя, че нефта за евтиния бензин е от ид.

Чета коментарите и се чудя, наистина ли има хора, които си мислят, че в нашата държава (с доскоро премиер ББ), някой ще остави Марешки ей така просто да продава на тези цени и да прави някакъв вид дъмпинг на пазара. Не разбира се, всеки мислещ човек би се сетил, че за това си има причина.

се преследва от закона !! Според Споразумение на Световната търговска организация (СТО) дъмпингът се осъжда като ценова практика

lu4ka

"Дъмпинг" и "по-ниска цена" са различни неща.

зареждайте още от тариката Марешки и се тровете с некачествените му горива. Беше ясно ощ отначало че не му е чиста работата.

и отвсякъде изпълзяха тролове и се започна едно голямо плюене...

Факт - 50% от цената на горивата са ДДС+Акциз или - 0,90 производствена цена на дизела плюс акзиз 0,65 ст = 1,55 + 20% ДДС =1,86 лв+разходи за транспорт и разходи за заплати и разходи за обекта ?????? при 0,80=1,75 производствена цена????

Мутраджийската държава разчиства терена от конкуренти. Главните кожодери с горивата в България все така остават зад завесата - Лукойл, Инса ойл, все под опеката на мутрата, слугата на Златев и Цвета. Нямаме държава, а мафиоти на власт. Герджиков, защо не разформирова тая продажна КЗК, очевадно купена от картела с горива??!! Главна прокуратура има работа за цяла година, ако подхване измамниците с горивата.

Чия собственост е тази рафинерия Полисан? Името на собственика?

Людмил Вълков се казва

И за децата е ясно, че една рафинерия която да произвежда моторни горива, не може да бъде съставена от няколко куба за окисляване на мазут до битум, една примитивна и със съмнителна разделителна способност саморъчно направена ректификационна колона.Тази т.нар.рафинерия произвежда малко битум и битумни продукти, но има ж.п. рампа в съседство с Инса ойл и от там и двете фирми работят с горива.Ако ГДБОП наистина искат да премахнат контрабандата с горива, трябва да се насочът към Лубрика в Русе и към Инса ойл в Белозем и бургаското пристанище където от две места се доставя контрабандата: корабно място 2А и бившото рибно пристанище, което в момента се притежава от г-жа БориславаБорисова.Бургаската товарна гара е пълна с цистерни на Инса Ойл, нека само един път се проверът и контрабандата ще падне с 80%.Не случайно хората от ИНСА ОЙЛ казва, че докато Борисов е на власт и ние ще сме добре.

Подвеждаща и лобистка статия за акция, която е организирана от политици и монополисти. Забележете, че все пак никъде не е написано, че в бензиностанциите и в цистерните на Марешки не е открито некачествено гориво. Само подвеждат да се мисли така. Все още не съм зареждал от негова бензиностанция, но съм убеден че горивото му е читаво-иначе всички медии стократно да са ни го повторили...

От вчера можеш да го заредиш в София в Люлин.Интересно ,защо никой не тиражира тази новина?

точно това се казва в статията

Ех,магарешки,крадецо долен,крадец на едро си ти,дано повлечеш крак и да ви опъндизят всички.Приискало му се "дупетат "да става .Хеина ненаситна.Дано българите прогледнат.

Да проверят и вноса на ПОЛИСАН на солвенти без акциз от БОСНА. В Русе само се смесват с бензина и евтината цена е готова.

Марш в училище!

И като чу тази новина кандидатът за депутат и бизнесмен Веселин Марешки си го премести от единия крачол в другия....

"се премести"?

имитира законови действия. След като българите не можем да се справим с мутрите, единствената ни надежда е в това да се самоунищожават. И физически, и физически, моля!

С което Вазелин Мерашки е прибран отново в чекмеджето на празните илюзии.

който дава горивото, той поръчва музиката. Марешки е кукла на ''Полисан''. Остава прокуратурата да каже кой точно стои зад Полисан. Нали е ясно, че русенският собственик е поредната кукла на конци. За да разбере избирателят кого избира.

Ясно, че ПРЕДИЗБОРНО се удря конкурента, който очевидно влиза в Нар. събрание! Обвинителните актове ПЪРВО СЕ ПИШАТ и ...след това идва сериал - ГДБОП екшъните.

И на него му намериха цаката. Да се радва че още не са го гръмнали.

Който прекалено се навежда от прозореца, може накрая и да падне от него... С тоя речник...

И ТОВА ЩЕ СТАНЕ. ВСЯКО НЕЩО С ВРЕМЕТО СИ.

Другарите от ГДБОП изпълняват партийната поръчка да унищожът потребителите за сметка на лукоил и комунистическата номенклатура

напълно съм сагласен,лукоил неса плащали данаци от десетилетия.наи хубавото е ,че тази руска измет е изгониха от америка

Хубаво е да я изгоним и ние от БГ! Така стотици хиляди МПС ще спрат да замърсяват въздуха и ще съхраним природата, нали?!

Ти май на училище не си ходил, иначе от всичко разбираш, даже от данАци....

контрабанда

и още един въпрос разбирачо... какво се случва с черният газов румънски кондензат като се духне през колоната? с малко базово масло ес ен 150 и дизел не става ли смес готова за двигатели ? а тяхната колона е законна .... ние искахме да сложим но това е невъзможно без държавата в лицето на някоя партия да застане зад теб

Илиев това е лайно и напроаво те запечатвам. А за Полисан контабандата от Крим е ясна, но ги пазят все пак са на баце сика ...

собственик съм на данъчен склад всезнайко и мога да ти напиша детайно какво се случва там с държавна протекция, защото от тях такива като нас страдат

Бензиностанцията в Люлин отвори и цените са със 30 ст.разлика.........ГHусната мафия се опитва да го бутне, ама ще яде шамари....

Понеже тука има много специалисти, да кажа и аз. Работя в лабораторията към "Сакса". Фирмата не внася форива от Чехия и Австрия. Внася основно от Гърция - дизел и от Румъния - бензин. Между другото е единствената фирма, която всеки божи ден прави поне по веднъж проверка на горивата си. Нека плюенето започне сега. Но факта си е факт.

В тая колония само рафинериите на Товарищ Путин имат право да работят!

Pesh0

Държавата подкрепя мафията си . А нефтозавода , кога ще го проверите милия , че 10 години работи на загуба . Проверете го до де не е довел лукойл до фалит .

Още през 1935г. Федералният Апелативен Съд на САЩ (Съдия Лърнид Хенд 1872-1961) по делото Хелверинг срещу Грегъри постановява: ВСЕКИ Е В ПЪЛНОТО СИ ПРАВО ДА УРЕЖДА СВОИТЕ ФИНАНСОВИ ДЕЛА ТАКА, ЧЕ ДА ПЛАЩА ВЪЗМОЖНО НАЙ-НИСКИ ДАНЪЦИ; НИКОЙ НЕ Е ДЛЪЖЕН ДА ИЗБИРА НАЙ-ИЗГОДНИЯ ЗА МИНИСТЕРСТВО НА ФИНАНСИТЕ МОДЕЛ НА БИЗНЕС; ПЛАЩАНЕТО НА ПО-ВИСОКИ ДАНЪЦИ НЕ Е ПАТРИОТИЧЕН ДЪЛГ

Но не и неплащането на данъци-в случая акциз и ДДС!

"ПОЛИСАН" и рафинерия?! Ха, ха, ха, хааа.........,ха,ха,ха!

ДрОгари промяната идва. Затварят се фирми, нефта пада, бензина се качва. Ура дрОгарииии!!!!

До тук стана ясно, че плющенето на шамари между червените бесепари и червените герберасти е право пропорционално на наближаването на изборния ден.

Само не се навирай между шамарите.

Човека снощи обяви, че отваря в сряда новата бензиностанция в София и комунягите направиха това, което винаги са правили, потопиха го само и само за да не вземе доста от гласовете им на изборите. Това ни чака. А за горивата, от месеци карам с негови горива и да Ви кажа качеството е доста на ниво. А да попитам дали случайно Еко или Ром петрол случайно и те не са зареждали от тези рафинерии, ама само Марешки изтипосаха. След 26 Март тоягата ще е дебела с г-жа Нинова.

тоя Путин пак ни прецаква!

Ударихме Веско, да се готви Бойко.

я се сети с кого беше Златев ??? ББ или .... и не ми обяснявай врели-некипели, аз В.З. го видях с кого е

Карам хс 60, дизел...предполага се, че е капризен...хайде със здраве ходете си оправяйте....главите и зареждайте за 2.20лв

Каквото и да сипеш на дизел, върви. И с олио става. Пробвай и с газ за осветление - ще видиш, че пак върви.

"Каквото сипеш вървяло" само се въздържай от технически коментари/расъждения платена,тъпа позитанска тикво!

Нито го харесвам, нито се канех да гласувам за него, но след скотските коментари по-горе, може да дам гласа си за него, по-малкото зло....Най-общо казано, хората на Корни, зомбита и проверяващи са много тъпи.....или Марешки и Б.Б. са много умни, което е невярно...

Това да не е на инса-жорката?Всички, които го проверяват бяха уволнени.Някои даже и умряха!

БСП на всяка цена ще се опита да спре Марешки и евтините му бензиностанции в името на Лукойл!!! Мафията се завърна и започна да отстранява всички по пътя си!!!

Абе бихлюл, кой беше на власт последните 6 години и с колко паднаха цените на горивата през тоя период???

А с колко паднаха предишните 15 години,когато беше БСП на власт??? Ай стига защитава тая долнопробна мафия БСП бре!!!!! Това са най долните престъпници в България!!!

... си ти, не консултант!. Човекът много хубаво си го е написал, ама ти нали си рязан пищов - иска ти се такива, като Валентин Златев да те клатят.

Горивата на Марешки са като лекарствата му - менте !

О боже....... тоя да го прибереш бързо

Ти си тъп като .... Добрев син.

Аман от неграмотни журналисти каква рафинерия има в Полисан. Полисан произвеждат биодизел, но там процесът е съвсем друг. Търгуват с горива, но това също не е рафинерия

Точно там е проблема. Внася контрабандно гориво, а обявява, че е произведено.

полисан има и колона за крекинг на която прави тежко гориво за отопление и там се случва същинската фалавера как един продукт внесен като ниско.акцизен или без акцизен прекарам през тази колона става чист дизел който.се декларира като безакцузен продукт

Горивата на Златев са същите лайна, но него никой не го проверява.

Истината е, че горивана на Лукойл се изнасят и за Средиземноморския регион и НИКОЙ НЕ Е казал, че не отговарят на изискванията. Само няколко соросоидни капута си разцепват от крясъци, щото - видите ли , Лукойл бил руски.

На Лукойл бензина е най калпавия и най скъпия!!! Лукойл не плаща данък печалба въпреки,че има десетки милиарди печалба!!!!

Значи досега който е пестял с горивата на Марешки ще се бръкне за ремонти.

Поредният кьор фишек:))))

В новината вярното ще излезе едно-някой пак иска да удари нечий бизнес и после да се оправдае,че той по това време не е бил на власт:((( Въобще не става дума за Марешки

Марешки съзнателно ли е участвал в далаверата ?

Нападната е фирма Сакса, която доставя горива на много дружества, а не само на Марешки. Ударът е олицетворение на поръчковата данъчна и икономическа полиция. Това не е пазарна икономика, а унищожаване на икономиката и конкуренцията при решение за изобличен монопол и задкулисна договорка в ущърб на потребителите. Сакса не е от групата на Лукойл. Още по- лошо. Използва се поръчка за спиране дейността на голяма фирма, а не се извършва само проверка. Сега остава Марешки да си достави горива от Гърция и нашите са мъртви. Спирането на Сакса е престъпление по служба.

konsultant@dir.bg

Аха. Начи ударят ли наш - поръчка е. Ударят ли чужд - ГДБОП си върши работата бе!

Това е добра новина. Червените си го набиха четвъртит. Ще видите резултатите на Марешки след седмица. И този който не е мислел да гласува ще излезе и ще пусне .бюлетина за Магарешки.

Kalin

Само дето с Марешки се заиграва ББ но не и червените.сори ама май не следиш нещата

Kalin

За глупаци ли ни имат или ....смеси такива по рождение.Всички такива акции започват точно преди избори и свършват веднага след тях без резултат.В момента искат да смачкат Марешки и затова е тази акция.Сакда продават горива от бая години и проблеми с тяхното качество не съм имал.Факт е че винаги цените им са по добри от другите.Нищо чудно че Марешки купува от тях.Единствено това цака другите от картела.И да не харесва човек аптекаря поне не трябва да се прави на сляп и глух и тия неща да не са му ясни.

марешки купува бензина от Сакса - и то с 14 дни - предварително плащане... Дизела е основно от Полисан , има защита от НАП , ДАНС , Гроб и др. Масон е от много висока степен. Има връзки дори в Метрологията и когато му звемат проби и те не излязат , повторните от лабораторията в София - излизат и не го глобяват. Успя да сложи контрола на акциза и качеството на горивата на цялата държава на колене за 1 година. Представете - каква ни е държавата...

Kalin

Не е така Сакса ги внася от Чехия и Австрия!

Срещу избори всичко е възможно Комунягите започнаха да отстраняват опонентите си

Kalin

горивото на Сакса идва от Чехия и Австрия така че не говори глупости.От години зареждам при тях и оплаквания нямам

Добро утро. Целия град знае само данъчните сега разбират....