В Германия издигат статуя на Карл Маркс, произведена в Китай

Германският град Трир, родното място на Карл Маркс, реши да приеме там да бъде издигната статуя на родоначалника на комунизма, изваяна в Китай.

Обратно в новината

Коментари - В Германия издигат статуя на Карл Маркс, произведена в Китай | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Над 160 коментара и повечето от тях ПЪЛЕН СЛОВОДРИСЪК. Критикувайте Маркс от позицията на икономическата теория и приносите му към нея, а не от позицията на подхвърлени изказвания от "експерти" в стил "Една жена каза", които дори не са се докосвали до "Капиталът", пък било то и случайно.

ВРЕМЕ Е МАМА МЕРКЕЛ ДА Я ЗАТВОРЯТ В ПСИХИАТРИЯТА! МЕШАРЕТО ПРЕДЛАГА ДА НАПРАВИ ПОДАРЪК НА МАМА М. -ВСИЧКИ РОМИ ОТ БГ ДА ДОЙДАТ В ГЕРМАНИЯ И ПО ЦЯЛ ДЕН ДА И ПЕЯТ НА УХО ЧАЛГА. АЗИС ЩЕ ПЕЕ И НА БИС

МИСЛИТЕЛЯТ НА 19 ВЕК

Комунизмът възниква на базата на хищническата капиталистическа експлоатация.Т.н. западна демокрация е внесена от древна Атина и е форма на управление на робовладелското общество. В момента го виждаме навсякъде.Капиталистът е робовладелец, а работниците са роби. Маркс е този който направи дисекция на този робовладелски строй.

Комунизма построи 8 Българии. Преди 20 г. Виденов отказа да подпише робовладелското предложение на Свет.банка: 75% ликвидация на българската икономика и 25% приватизация. Иван Костов подписа и ликвидира България.

БЕЛИТЕ РОБИ Гражданите на арабските страни живееха като робовладелци и използваха бели роби-още са живи тези щастливци.,които работеха за дойлери в Сирия,Либия,Кувейт,Ирак,СА и щастливо купуваха от Корекома дънки и уйски,лади и касетофони. Още има бели роби в Катар,СА,Дубай и т.н. И изведнъж палачинката се обърна и бившите робовладелци се кандидатират за роби в Европа??? Кой е толкова наивен да повярва ,че тези хора ще работят тука???Та те цял живот не са работили,не са плащали бензин,ток,вода,единственото им занятие е било да правят деца за които после да вземат субсидии по 18години и да се крият на сянка. Мама Меркел май си мисли ,че ще ги вкара в заводите на Германия???? Не това са бивши робовладелци те настояват за дюнер без свинско,те искат къщи и по 800евро на дете. Те искат телефони. Те искат джамии. Те казват:Вие сте бели роби,вие ни развалихте рахатлъка-сега ни хранете. Защо тяхните братя от СА,Кувейт,Катар не ги приемат???Защото знаят ,че те няма да работят,че те не могат да работят защото никога не са работили.БЕЛИ РОБИ СЪБУДЕТЕ СЕ !!!

Много точно казано.

ДРУГАРКИ И ДРУГАРИ,ТОВА ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ ЛИ Е ИЛИ АФРИКАНО-АЗИ-ЕВРОПЕЙСКА БУТАФОРИЯ? АКО ЦЕЛТА Е ДА СЕ ПРОЧИСТИ ЕВРОПА ОТ ЕВРОПЕЙЦИТЕ ТО ЕС ТРЯБВА ДА СЕ РАЗТУРИ,КАТО НЕРЕНТАБИЛНО ПРЕДПРИЯТИЕ И ДРУГАРЯТ СОРОС ДА ГО ПРИВАТИЗИРА.-(бурни продължителни ръкопляскания) Другарки и другари, започва се Великата октомврийска революция в Зап.Европа. Който още не е забравил да чете да си припомни . Отново призиви към "пролетариата" .И този път разграбването ще се ръководи от "богоизбраните", а горките зап.европейски бургери даже и не подозират какво ги очаква.Пролетариатът е див,гладен,брадясъл и желае да е бял човек, той помита всичко по пътя си.Но този нео-пролетариат иска помощи,иска бели жени,иска социал-той не обича да работи .Ако ги обискират ще намерят хиляди долари и килограми злато в гащите им.Всичките имат сметки в турски банки. Повечето са участвали в групировки и грабежи. . Режимът в Катар и турската мафия издадоха огромно количество фалшиви сирийски паспорти на джихадистите

МОЙСЕЙ МОДЕХАЙ МАРКС ЛЕВИ Баварски Илюминати Съюз на Праведниците Обществото на Четирите Годишни Времена Протоколи на Сионските Мъдреци и т.н. и т.н. Четете, а не само глупости да пишете!

че комунистите-социалисти си траят.Ще си траят,защото тези данни ги насират напълно.Изпуснал си Великата / Еврейска/ Октомррийска Социалистическа Революция,червеното изчадие на Марксистко-Ленинското учение.

Китайците трябва да изпратят и статуя на Мао Дзе Дун...като бонус.

да им направим една и на Гошо тарабата?

Няма ли да се появи някой немец да поясни как статуя на евреина Маркс ще се впише с джамиите и разбиранията на арабите за евреите?

какво пушеш съседе? Евреин за теб да не е обидна дума? Но понеже не си умен , прочети някъде че евреите са дали 1000 пъти повече на света от колкото ние българите, които нищо не сме дали

Дааа, много страдание са му дали, моше, много, да знаеш. А българите спасиха от гибел в концлагерите една част от тия световни злодеи. Сега ни се "отплащат" като бавно ни унишожават. Но аз съм оптимист, че нещата ще си дойдат на мястото.

Преповтарят разни из форума че много народ бил избит заради Маркс.. въпреки че човека умрял много преди Остомврийската революция.. Ами по тая логика дайте да изгорим де що църква има! Колко народ е избит и изгорен на клада заради Христос? Борис 1 избива 40 болярски фамилии до 9 то коляно заради Християнството!

Баси мамата, намека дето правят китайците - "Таковахте ни майката с тоя Маркс, вземайте си го обратно!" :))))))))))))))))))))))))

Абе нека и на нас някой да ни е.. майката като на Китайците! 40 години икономически растеж без нито една рецесия! Първа икономика в света! Ще кажат ама много народ! Абе те и Индийците са най - голямата демокрация в света и са колкото тях.. ама не могат на малкият им пръст да се опрат!

джаф, джаф! точно така! само някакви си 70-80 милиона са измрели в глад и нечовешки мъки, джаф! в днешно време само 60-100 000 политически затворници даряват доброволно органите си ежегодно. а щастливите работници скачат от покривите на заводите, джаф джаф!

Що не станеш едно китайче и да бачкаш за центове по 14 часа на ден всеки ден без почивен и да живееш в общежитие с други 20 000 китаеца, което има топла връзка с цеховете? Събуждаш се, работиш, прибираш се, спиш. И ще имаш и ти 40 години икономически разстеж! :)))))

Велик учен, философ, икономист и човек!

И най-вече богат евреин, който пише книжки за бедни за самоусъвършенстване и как да живеят :)))))))

....ЕДИН ПРИЗРАК БРОДИ ИЗ ЕВРОАПА - ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА...

Да бе 150 години след първото бродене .. пак броди.. абе има нещо в тая работа!

Някой има ли обяснение защо японските войници са носили петолъчки на кепетата си по време на 2-рата световна война?

щото и хамериканските самолети са били с такава)))

Абсолютни комунисти са били всички!

Питайте Ротшилд!

Това, че е един от най-изявените интелекти на своето време не му е попречило да създаде една от най-коварните идеологии, на основата на която се изграждат десетки мракобесни диктатури. Този човек е ярка част от историята на съвременното човечеството, но не заслужава никакви паметници.

то и Нобел едва ли е мислел ,че динамита ще се използва от терористи ... дай да го оплюем сега, че го е изобретил щото много хора загинаха в терористични актове.

Какво е виновен човекът, че неграмотни сибирски аборигени са решили да се интерпретират идеологията му през дивашкото си възприятие за света?

Преди да правиш изказвания, първо проучи какво точно е правил Маркс през живота си и какво онези които са се нарекли по-късно "комунисти". Вярно е, че Маркс е поставил философските идеи за комунизма като строй, но това което са правили неуките идиоти от ком. партийте по света е много далеч от идеите на Маркс и Енгелс. Освен това една ме малка част от това как работи капитала и капиталистическата икономика е дело отново на Маркс, а този механизъм ...определено работи и то доста по-добре. А в края на краищата, една държава ако не уважава умовете, талантите и учените си, а постоянно ги свързва с прогнилити идеи и глупостите които вършат политиците, тази държава не може да върви успешно напред. Именно заради това и хората от бившия Карл Маркс Щатд в бившата източна Германия, си върнаха старото име на града Кемнитц, но оставиха на площада си огромната скълптура-глава на Карл Маркс.

как се създава принадената стойност на стоките.... Стоките се състоят от средства за производство и жив труд. Материалната част на стоките констнатна величина ,физическия труд е променлива...колкото повече жив труд влиза,и колкото по малко се заплаща за възпроизвеждането на живата сила...толкова принадената стойност на стоките е по-голяма. Т.Е.живия труд създава печалбата. Много го мразят заради това.

И какво, при социализЪма нямаше ли принадена стойност? А? И кой я присвояваше? Партийно олигархичната върхушка, директори миректори разни и прочее лапачи по веригата. И ангария имаше даже, ангария. Аз съм работил по студентски бригади, ръцете ми до лактите в захар от гроздето, а оня дебил комсомолец тръгнал да ме убеждава, че не съм си изработил за хляба днеска. То наглост, то чудо. А той качен на колата и цал ден си разхожда любовниците и ни надзирава как работим. Няма да му казвам името, сега е в политиката пръв "демократ". Това си беше другият вид капитализъм, т. нар. държавен капитализъм, ясно ли ти е? Айде бягай у лево с простотиите си. Голямото откритие направил вашият Маркс, топлата вода открил.

за природата на печалбата. Въпросът е в заплащанито на труда който я създава. Не го ли проумяваш? Това важи за всички общества.

Е точно тук ни е проблема!!! Защо да не му кажеш името? Така вече 27 години, и цели 45 преди това всички прикриваха всички, всички крадяха кой от където може и...си разказвахме вицове, но в тайничко в къщи. Както казваше Милен Цветков - така им харесва на хората да живеят.

тогава си бил глупак сега сащо *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ти сигурно го мразиш за това, но капиталистите от цял сват го...боготворят и трупат милиард, след милиард.

ХИ ХИ В ГЕРМАНИЯ ИЗДИГАТ ПАМЕТНИК НА БРАДАТИЯ КАРЛО А НАШИТЕ ПИШМАН ДЕЧОКРАТИ И НОВОИЗЛЮПЕНИ КАПИТАЛИСТИ РУШАТ ВСИЧКО КАКВОТО ИМ ПОПАДНЕ .... ВКЛЮЧИТЕЛНО И МАВЗОЛЕЯ . ТА КАКТО КАЗА ЕДИН ИЗВЕСТЕН БАНКЕР ..... ПИТЪР ЩРОС КАН .... "ОКАЗА СЕ ЧЕ КАПИТАЛИЗВЪТ Е ЕДНА ГРАНДИОЗНА ДАЛАВЕРА". ЧОВЕКЪТ ДОБРЕ ГО Е КАЗАЛ АМА В БЪЛГАРИЯ ИМА 7 МИЛИОНА ОВЦЕ ..... ХА ХА

Това,ва Питър Щрос Кан не съм го чел,но лично слушах др.Т.Живков,когато изрече гениалното заключение "социализъма се оказа едно недоносче". Карл Маркс не можа да стигне до този извод,защото създаде теорията,но не видя резултатите от практиката.

Много хубаво,само че защо на китайците се разчита.Аз съм разочарован от тях.Да не стане като барелефа пред кметство Калофер.Имам чувството че е изработена една отливка на образ с брада и надписа под него определя коя е личността.Ботев,Че ге вара,Карл Маркс и още други.Аз понеже съм с брада ,внучката ми възкликна : " А това е дядо".И никой не смее да заличи това недоразумение,за да не развали отношенията ни с Китай,понеже е подарък от китайското посрство.И това кощунствено творение ще остане в историята на България.Циганите бяха на път да решат в положителен смисъл този проблем,но след кражбата се оказа ,че барелефа е от бронзирана черна ламарина и както никога пък полицаите си свършиха работата и взеха та върнаха този боклук.

Какво става с Евгени Бъкарджиев,ни се чува ,нито се показва. Бутна мавзолея от третия път,свърши си мръсната работа и сега сигурно се гърчи някакде . Дано ги изяде съвеста от вътре за това ,че от ярост и злоба той и неговите саратници седесари унищожиха един паметник добър или лош за идните поколения. Ама съвест? Каде ти!

ти си пълен идиот! отивай да се поклониш на сифилитика бланк в раша, докато още не са го мапнали и него, некроман малоумен!

да ама не съвсем да му подскажа че на "Валяка" случайно музадигнаха 200 000 евра които ей така случайно държал в къщи....смешко си ти май а и измекярче нали?))))

Как буржоазията преодолява кризите? Чрез подготовката на нови кризи, още по-всестранни и изпълнени с още по-голямо насилие. И чрез намаляване на средствата за предотвратяване на кризите. Karl Marx (1876) Все едно днес го е писал!

как ги преодолява социализЪма - като взема кредити от същите еврейски банкери, които правят западните кризи, докато не им кажат - това беше, връщайте взетото, а парите са в чинията на Бузлуджа.

Дано МИтоди Андреев прочете и види,как се съхранява историята и символите ! Простите хора измислят само простотии ! За съжаление такива са повечето които и сега са се набутали в листите на различни партии да решават съдбата на българите. Боже опази ни от това наказание! 27 минаха ,колко още ?

'как се съхранява историята'? -поръчва се в Китай ":)))

Както е тръгнало, хората бързо започнаха да се отвращават от двуличната "ценностна система" на запада, та нищо чудно да се намери някой млад чичко с "мустачки"!

КомунизъмЪт менте-значи и статуята китайско"менте",биха казали автентичните турски производители на ментета.

Ама и iPhona и iMacа ми ли са ментета също? А аз си мислих че са Американски...

Шило

Що не. Световно известен човек, техен сънародник...Ще го помнят и след като Меркел потъне в забвение...

прав си! то и путин ще го забравят след петилетка, две, а ленин ще го помнят доста по дълго. а и за хитлер важи същото, или не?

изобщо не им е сънародник, а е шибан хазарин!

добре си вдигат паметник на Маркс, че знае ли човек...

Това е вашият дегенерат Маркс-Мордехай - из поетичното му творчество. От стихотворението "Играчът": "Пробождам безгрешно с меча си черен душата ти, за Господа скрита. От ръцете на Черния аз го получих - Той, който сила ми дава и знаци подсказва." В друго стихотворение: "Ще прегърна скоро вечността и към нея аз ще изкрещя проклятие за цялото човечество." В "Молитва на отчаяния" се казва: "Ще отмъстя на Онзи, който горе сам се разпорежда." А "Човешко достойнство" завършва така: "Като Госпосд ще газя в руини, докато победя. Всяка моя дума ще е огън, ще е жар и с гърди наравно с Бога ще се наредя." Ако ви харесва уродливата поезия на тоя урод, значи сте като него.

твое стихче, може да си по-добър

Аз поетично псувам..на майка!

РАЗВАЛЕН ТЕЛЕФОН! Дир-а чули нещо, ама недочули! НЕ Германия е решила да постави статуя на Карл Маркс, а КИТАЙ! Статуята е ПОДАРЪК от Китай, по повод 200 годишнината от рождението на Карл Маркс! Градския съвет на Трир е отобрил поставянето на статуята, след дълги дискусии! Или Дир-а манипулира обществото с тези статии, или това е качеството на "журналистите" им DER SPIEGEL Die Volksrepublik China will der Stadt Trier eine riesengroße Karl-Marx-Statue schenken. Nun hat der Stadtrat dem mehrheitlich zugestimmt. Die Entscheidung bleibt kontrovers. Wie wichtig war Karl Marx - und lohnt es sich, immer noch über ihn zu streiten? Zum 200. Geburtstag von Karl Marx im Jahr 2018 wird Marx' Geburtsstadt Trier eine Statue von ihm aus China aufstellen

до пишман анаЛЛизатора и преводач -В Германия издигат статуя на Карл Маркс, произведена в Китай - ВГерамния не значи Германия ама то с това хапче мозък - толкова!

Тоя Карл Май ли беше написал "Винету"?

Не ба брачет! Карл Маркс е написал "Защото сме социалисти" (търсете в интернет)

Чак пък родоначалник? Той е измислил думата комунизъм, но комунисти е имало и преди него, само че са ги наричали с други думи. По нашите земи им викали дембели.

Този човек е изказал ТИТАНИЧНАТА МИСЪЛ:"БИТИЕТО ОПРЕДЕЛЯ СЪЗНАНИЕТО." Чалга, батко,чалга!Това е твоята България!

Шило

И се оказа истина.

нема ли да издигнат и паметник на жертвите на комунизЪма..Все пак това е оръжие за масово поразяване.

Имам чувството, че с този Карл Маркс ни действат мъчително на нас бившите комундета ,начело с СССР. Не може ли ние да си поръчаме на китайците да ни направят един на ф. Енгелс ,докато не са ни изпреварили.

Колко неграмотни и промити мозъци са се нароили в тая дръжава ... Нито са чели нещо, нито знаят за какво иде реч, обаче имат мнение! Както се казва в една поговорка - глупостта не ходи по дърветата, а по хората.

Яко германистански дебилизъм! Скоро на Аллах и Мохамед, заедно с камилата.

що ли не се учудвам, че Булгаристан е на това дередже?! държава, пълна с увредени от комунизма мозъци

никой не се интересува от соросоидните ти учудван4я бе тюфлек.

Паметника го слагат в Германия, не в Българя бе тъпигьз!

Този път дано германците да дадат пример по добър от руснаците! Защото след капитализма,(който се изчерпа) трябва по добър строй, а кой друг освен комунизма??? Либерастите не предлагат нищо добро, най много да докарат шерията!!!

Викайте Бъки бомбата да я гръмне.Има опит с мавзолея.Идиоти вижте и се учете от германците.Историята си е история продажни боклуци.Това което е минало няма как да бъде върнато назад и забравено.

Хора, какво Ви става? Всички вие демонизирате Хитлер, а аплодирате бащата на комунизма! Та нима комунизма не е убил повече хора от фашизма? Маркс е застанал със своята сатанинска идеология срещу християнството. Успял е достатъчно да му навреди, може да се каже повече от римските императори. Той е евреин и добре знае кой е Христос. Евреите в по-голямата си част от тях, и до днес не приемат Месията Исус от Назарет за Божий син. Нали те са в основата на Неговата смърт! Комунизма е успешен заговор за потискане на евангелието за Спасителя Христос. Милиони хора са убивани затова, че са християни вследствие този пъклен план. Нима мислите, че това е плод на случайност? Ако мислите така, то вие сте за съжаление?!

момче !!! а днес кои убива цял свят с кредити и лихви ... бавно но сигурно ... а стоковите борси .... а и имат атомна бомба в израел ...

същият, дето е написал чека на Маркс

Демонизирате Хитлер и Сталин, но забравяте , че колонизаторите на новият свят са избили много повече хора (индианци , абиригени инки)! Не може страни като Англия Испания после САЩ, коити са дали много лош пример , да са съдници, НЯМАТ МОРАЛНОТО ПРАВО! Когато Сталин е правил чистки, във Франция още са правили публични екзекуции с гилотина( последната е 1939)- кой на кого дава пример???

Първо, ти си пълен неграмотник. "Капиталът" на Маркс е икономическо, а не политическо съчинение. Вероятно не си го чел, нито изобщо знаеш за какво става дума в него. Безсмислено е да те ограмотява някой, защо даваш мнение?

венци читатель, венци не писатель че да вземе тъпигозина да прочете нещо от Маркс, а още повече и от Енгелс и тогава да пише щуротии по форумите!

Кой,бе,некадърници ви каза,че Карл Маркс е "родоначалника на комунизма" ?

Леле можеше нашите Марксове и Ленини да им ги продадем ако СДСерастичетата не ги бяха разрушили.. От тая сган няма спасение, всичко разрушиха!

Скоро в Германия ще издигнат и статуя на Хитлер, произведна в Турция!

Ротшилд си пази децата!

Маркс го начука на соросоидите в анала толкова яко, че тънките им черва им излязоха през устата. Факт.

Начукал е болната ти глава така като гледам. Маркс и соросоидите са от едно котило. Богоборци и сатанински синове и това правилно си го пише в поста. Всички ще получите според мерзостите си. Явно никой и нищо не може да ви измъкне от заблужденията ви, Загинали сте отвсякъде.

В Германия отдавна вече не раждат собствени деца . Немкинята си поръчва такова нещо от каталог , или си е намерила подходящото някъде по време на годишната почивка . Такива трудни задачи се дават в нашето време по ишлеме на поръчкови майки . Затова , зъщо да не си вземат Германците едно Карл Максче от Китайска Народна Република ?

В Бангладеш майки под наем са още по изгодни !

Германците са умен народ и разбират че благодарение на Маркс и комунистическия блок успяват да придобият безплатно образование, субсидирано здравеопазване и силна социална система! Но с разспадането на Соца.. облагите полека лека започват да им ги вземат. Производствата ги местят в Комунистически Китай и Източна Европа, заплатите започват да намаляват.. и да им премахват социалните придобивки. Германия още го крепи, но останалата в Европа и САЩ системата започна да се разспада.. Като изберат и Льо Пен във Франция може и на Ленин паметник да сложат!

Ясно , добро изказване ! Немците тихомълком се готвят да се местят до КНР . Какво е становището по въпрос от страна на партия ? А Меркел , дали е вярно , че има там ферма с черници и оглеждат копринени буби ?

елате и ми посочете стока която не е направена там или около там ... монавах през буффало ... десетки километри преместени в китаи фабрики в руини ... хората без работа , на генни храни с дебели задници и психични проблеми ... нали знаете онази - залудо работи , залудо не стои ... кои е виновен ? евреите - техен е и комунизма ...само че го приложиха не у тях :)

Ами че те защо избраха Тръмп? От зор и немотия! Като Льо Пен спечели във Франция и на Ленин ще му издигнат паметник..

Карл Маркс е един от великите умове, което е раздвижило историята на човечеството. Много от неговите идени са претворени в дела днес. По негово време работниците са били нещо като рая, нямали са никакви права. Блогодарение на неговите идеи стават масови революции, стачки и пр и в резултат се създават източните комунистически държваи и огледалните западни съвременни демокрации. Ако ги е нямало тия революции и до ден днешен 90% от тук пишещите щяха да работят по 15 часа на ден, без осигуровки, без пенсии. Да не припомням какъв е бил животът по негово време. В германските училища днес е задължително изучаването в детайли на комунистическия манифест. Даже и в западната част, във всеки един по-голям град има по една улица кръстена на неговото име.

Само не ми е ясно кой седераст ти слага минуси.. поне да се опитат да те оборят?! Тая сган не може вече и да спори като хората!

Чест им прави! Това се казва толерантност, към тезата на социализма и комунизма! Не робуват на идеологеми! Не са като нашите псевдо демократи само да рушат без да надграждат, да не си уважават историята и историческите личности, да не вапцват паметници и мемориали и паметни исторически места! Тях ще ги бъде и в бъдещето, а нас един Господ знае!

Мноооооого тъпи Сашета са се събрали тук... Маркс е писал теориите си по едно съвсем друго време, при едни съвсем други условия! И голяма част от филосовските сентенции, които е изказал, са валидни и днес и ще бъдат валидни винаги (за разлика от "европейските ценности"). Като например "Битието определя съзнанието!" или "Количествените натрупвания водят до качествени изменения!". Между другото появата на социализма и неговото разпространение в средата на 20-ти век принуждава западните страни да обърнат сериозно внимание и на по-бедните прослойки на обществото, защото се страхуват "комунистическата зараза" да не се прехвърли и там...

Всъщност, цитираните две твърдения са невалидни като цяло. Битието е неутрален фактор - може да бъде и трамплин, и стена, зависи кой как го ползва. А количествените натрупвания... водят до нужда от складове. Иначе, окей, Маркс има хубави теории.

Не казваше ли Маркс, че богатите ще стават все по - богати, останалата част на неселението ще продължава да обеднява? По новому му викат Inequality!

знаеш ли колко си прав ...

не се смеите на китаиците и на руснаците ... за народа говоря ! колкото вие сте виновни за орисята на българuя , толкова и технят народ е виновен ... само че и китаи и русuя са по напред от нас ...

Да бе, то системата е сбъркана навсякъде. Ето, САЩ е най-голямата икономика в света, ама бъкана с десетки милиони клошари. Иначе не са лоши хора. За народа говоря, не за тези във Вашингтон или южните имения.

Китайски Карл Маркс... какъв триумф на комунизма! явно ще се постигне в най- развитата капиталистическа държава- Китай! И стана като тука има- тука няма! Къде ли ще се падне най- напред комунизма? А може би в САЩ? Засега от предсказанието отпаднаха всички социалистически републики, а избитите в името на комунизма отидоха зян. Засега го няма, но пък причинителят на толкова страдание на милиарди хора ще си има китайска статуя..