Смениха цялото ръководство на ”София тех парк”

Цялото ръководство на държавната компания "София тех парк" е сменено, съобщи министърът на икономиката Теодор Седларски пред журналисти, цитиран от БНТ.

Обратно в новината

Коментари - Смениха цялото ръководство на ”София тех парк” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Предприети са мерки, след намеса от външен фактор...това показва че този фактор е Фактор, а тези в парка явно не са. Изводът ми е, простичък...между държавния и частния бизнес трябва да се търси и намира баланс, така че и двете страни да работят добре и разумно да си партнират , а печалбата ще дойде след това, а не обратното...както е в случая,..дай пари за да работиш, така не става, не сте за там ....и резултата не закъсня!!!

Докато в научния съвет на парка с разпореждат представители на придворните мафиотските фамилии от навръх Лозенец, това нещо няма да заработи. Дори те самите нямат интерес да заработи, за да не им бърка семейния бизнес скрит във факултета, в личните им катедри.

Ако гледаме експертния съвет, по-обезпокоително е ако има агенти на ДС и/или съвпаденията с наноцентъра на Стенмарк.

Какво съвпадение!

За кокошка няма прошка за милиони(те) на Пленелиев няма закони.

А в БАН няма пари за инвестици да не говорим!Защо ли?

Проба грешка,проба грешка.

И все не казват колко милиона на година струва тех прка на българските данъкоплатци? 100 млн. били подарък от европейските платци! Това го чухме сто пъти.

Сигурно са пъхнали нашто бившо президент на службичка там. Роско ще оправи работата отвсякъде!

София Ленд парк. Сходни съдби? Поради сходни планове(схеми)? Комсомолски бизнес.

До края на месеца през ден да ги сменят и подменят - Тиквата профука сто милиона заради грандоманията си. Ето още един повод за бъде в раиран костюм до живот.

Не беше необходима смяна, а въобще заличаване на целия борд и администрация в този парк. Сега какво стана - едни големи заплати за нищоправене ще отидат при други хора, пак за същото нищо....

Хайде, лъсна май мун ския зад на новото правитекство. Едно "бизнесменче с късмет" се изказа - и се започна присвояването на софия тех парк

Събранието е планирано отдавна, но смяната на ръководството на тех-парка е вкарано в дневния ред в последния момент. Или по-скоро - в подходящия момент :). Сега набързо да се разберат кой назначават вътре (от партията-майка) и операцията се брои за успешна. Дори няма нужда да се обясняват какво, защо и т.н. Държавнически кеф.

единствения обитател на Тех Парка е Росен Плевнелиев с извинение, когато не е във Вашингтон.

Отказал е да ги съобщи, защото още не ги знае, Вуцова е отишла на плуване и не смее да я безпокои!

Крадат докато са на власт, както Роско Плевнелиев, а после виновни няма, само че улиците се задръстиха с поршета, ферарита, мазератита, бентлита, майбаси и ролс ройси изкарани с "честен труд" да не говорим за яхтите и вилите в офшорните зони.

едни от големите, световно-известни тех. фирми не са тръгнали от "тех-паркове", а от гаражи. на територия от гаражи тръгнаха "бутиците" търгуващи с турски стоки, "кафенетата" и "мини-маркет"-ите. инак в България имаше имаше много надарени техничари. а имаше и сравнително добре развита техническа база. тук се сещам за две приказки: "по-добре последен търговец, отколкото пръв производител"; "изпуснаха питомното за да ловят дивото". всяко развитие на собствено производство е потенциална опасност за другите производители... а и за търговците с вноса.

Сериозно ли мислиш така или само си пишеш. Кадърните хора в България успяват и без да е нужно да се говори за тях, и да стават известни сред медиите. Успели БГ фирми колкото искаш за нашия пазар, а и за световния. До кога ще се насажда мнението, че видиш ли капацитетите на България, разцепват световния бизнес в чужбина и са прокудени от страната. Колко са успелите българи зад граница и колко са тираджии, детегледачки, чистачки и тн.? Не сме избягали, тук сме и се развиваме повече от добре. Десетки гаражни бг фирми в момента движат it икономиката в страната. Ако живееш с идеята, че Правец 8 е щял да промени света просто няма какво да коментираме. Вземете в предвид даденостите на страната и капацитета на хората.

wow, разтреперахме се

Да почука на вратата на Плевнелиев, който освен тлъстите комисионни си уреди и офис в Тех Парка и да му потърси отговорност за прахосаните 100 милиона?!

Артилерийска подготовка. Китайците ще купуват. Трябва да се намали цената. Някъде към 1 евро ??

То целия Софиятехпарк няма никакъв смисъл. Това беше " да вземем едни пари". Проверете само колко празни сгради на БАН има в София с всякакви обеми и за всякакви нужди. Трябва само да се реновират. Да не говорим за сградите и имотите на армията

На българските фирми им трябват пазари, не офиси. Още повече скъпи и прескъпи. В първите години на фирмата не и е до офиси, до лъскава дограма. Трябва да развива продукта. А за това офис не трябва, трябва труд, пари. Не се започва с офис.

Плевнелиев да си направи офисче и да прибере няколко милиона, че президентската заплата не му стига.

Правилно, който не иска да работи- шут и да идват можещи, ако ли не, пак - шут и така!

работата - българска -патардията била за - стани ти да седна аз!

Крайно време беше! Не може едни некадърни чиновничета, дето един лев не са изкарали да се гаврят и унижават хората които ги хранят. Виждали ли сте данъчен на проверка във фирма? Английската кралица ряпа да яде! То са фасони, то е надуване, заплахи и явен рекет. Ако не му платиш може да закопае бизнеса ти за нула време. На това трябва да му се сложи край. Предлагам да се отвори бутилка шампанско и да се пререже лентичка за първия случай, когато държавата е застанала на страната на данъкоплатеца.

Ами те са изкарали. Пък и от друга страна, повечето от "изкаралите" кинти меринджеи са назначени за такива от Партията.

правителството на потайните работи. сякаш не са назначени да служат на държавата, а на някаква потайна масонска ложа. крият кои са новоназначените в "парка", крият кои са в комитета за настаняване на територията в евро-зоната, безмалко да покрият цяла планина без да се разбере... и всичко това, от назначените от радев. радев, на кого служи твоето правителство? въпрос е!

че схемата за кражба на Плевнелиев в Тех Парка е идентична с тази на Бизнес Парк София, с тая разлика, че при първия се крадоха европари а при втората парите на германците от Фа. Линднер. И двете схеми са наказуеми, но наказани няма.

А схемата на БСП е да извършат следната ПРОМЯНА НАШИТЕ СЯДАТ ВМЕСТО ВАШИТЕ И ПОЧВАМЕ НИЕ ДА КРАДЕМ

Да.Така е! Това оправдава ли схемата на другите?!??!?

Отвратителна държава, отвратително правителство! От ненаситността на двама " бизнесмени" сега ще приватизират за жълти стотинки и технопарка. Не че е голяма загуба за науката и техниката, но бизнесменът Пенчев ще се настани с безкраен имот в центъра на София. Съд за Герджиков. Веднъж го свалиха - изритайте го пак.

Прочетох биографията на Седкларски - ама то не е човек, а извънземен Нон-стоп специализации в чужбина, престои и пребивавания . Е кога успява да работи в България? Освен това специалист по всичко в икономиката. И май главно е специалист в нагаждането.

За БГ друго и не требва!

И нашият бригадир, през соца ходи на специализация в Полша и СССР 4пъти! Сега си показва сертификатите, знания-0, на негово място щеше да ме е срам. Сега при него ходят само цигани и хора на 60години. Става въпрос за телевизионни сервизи.

Това си е от начало до край цялото начинание с тоя парк Роскова простотия и кражба. Роско требе да бъде бая здраво поосъден за тая работа. По членове с от 5 до 15 г.!

Много чевръст този седларски! Сега трябва да очакваме - какво - да "изригнат " едни печалби, един възход - ум да ти зайде! Не се лъжете - ще заповядат да не се пише и да не се говори за това, ще приватизират тех-парка, но няма да змнаем кой. напълно в стила на Седларски..

Бизнеспарковата мафия, Плевнелиев, Прокопиев, бившия гл.арх. на София Диков и Елица Панайотова първата директорка на Тех Парка.

А Е. Ангелов и И. Младенова защо са пропуснати? Може да се разсърдят!

"отказа да съобщи кои са новите ръководители на технологичния парк" - не стига, че това "отдавна планирано" начинание е държано в по-строга тайна от операция на ЦРУ, ами и сега отказва да съобщи подробности на журналистите (преди да минат изборите ли?) Ама "вервайте ми, всичко тук е чисто"! Нито ги знам, нито ме интересуват, ама ми лазят по нервите всички тия държавни чиновници!

Ще са под прикритие.

Тех Парк е чиста злоупотреба с публични фондове на общността.

Стани Гоше да седне Тоше! файда и управия - никаква!

Росковата работа, мирише много и дълго.

Ха-ха-ха било планирано от преди това! Мога да се хвана на бас че ако не бяха изревали и не им бяха казали в лицето цялата истина за безумието на държавата и нейната администрация изобщо нямаше да има такова събрание!!! Те обаче продължават да си мислят че пред тях седят идиоти и могат да си разправят врели некипели!!!

Каква истина са казали, бе? Поискали са си безсрамно парче от баницата и Седларски им го дава, като сигурно също печели/

Ама много бързо реагира правителството, което уж трябваше да подготви изборите. Дали инициативата е на т.н. Седларски, още повече че е удобно да бъде "я хан'

Тук прокурор трябва да пипа, че много пара се източи, да не говорим за никому ненужния надлез през Цариградско шосе.

Когато в цялата държавна и местна администраци, министерстава, агенции и прочие е гъмжило от калинки (няма значение от коя партия са назначени), няма как нещата в тая държава да вървят напред. Този "парк" е един от многото примери, как една нелоша идея, се изпълнява по български.

Смяна това е добре. Обаче да напишат какви са задачите на новите, какви са сроковете, какви са им целите. А така - сменихме един с наши, ама то няма нищо общо с оплакванията. И какво - не техните ще грабят, а нашите

Промяната в София Тех Парк по бесепарски е факт Сега ние сме на хранилката. Не ми харесва

За теб знаем.Ти си дежурен.

имитация на дейност, първо недоволни бизнесмени, след това уволнени шефове и какви са новите поемат ли вината с мезетата, а старите

аве тея стени и хватки ся като почнат и китайците да ги правят и са изместили "голямуту кучи" до 5години ама той вече си е окей затваря фирмата дава сградата под наем и той ше стане директор на тех парка - белким го развие по-добре ней да не знае как

Плевнелиев, ще бъде подведен под отговорност и кога ще върне комисионните?

...Айде сега бат' Ивайло гусин "гулямуту кучи" завиши заплатите на работиците че без тях закъде

В БГ не трябва да има държавни компании, защото те винаги ще са хранилки за "наши хора".Тариката от Уолтопия бил най-големият спонсор на ДБ. Изборите са след 10 дни, но служебното сменя наред ... а, и "нямало" връзка . До изборите, ще сменят и ватманите! А колко червени зарази са озверели за реваншизъм!

Фантомас си постигна своето , а по- мързеливи хитри кърлежи от него бяха решили да го цицат ама еййй тей я мислите вий той затуй станал мильонер щот обича да дава ли бе!?

Ден първи: бизнесмен нещо е недоволен (сигурно с право) и писва в медиите. Ден втори: втори бизнесмен, от най-чистите, дето притежават някакви спортни клубове писва и той. Неясно по какви точно причини. Сигурно с право. Ден трети: управата е сменена. В България като писнат двама души и сменят целия борд - съвсем обичайна практика. Всеки ден се случва. Няма нищо общо с овладяването на държавата.

ЗАЩО ЛИ НЕ РЕАГИРАХА ТАКА НА ИСКАНЕТО ЗА РЕФЕРЕНДУМ ??? ТРИ МИЛИОНА И КУСУР ХОРА ИСКАХА , А ВЪПРОСНИТЕ ДЪРЖ ИНСТИТУЦИИ СЕ ПОДИГРАВАХА И ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СЕ ГАВРЯТ С ХОРАТА

Че то това чалгари бе! Нии тех ги не броим за ора! Тех ги даваме на Рита Ора, та да ги рита! ;))

само този цвят лейка познаваш или само червенички цветенца поливаш? Може би не вярваш, че смяната на ръководството е ПЛАНИРАНО /преди изказването на двамата бизнесМени/? Частниците не пискат, защото държавата боксува, а защото чувстват болка от ухапването на някоя мравчица. В случая няма защо да са недоволни като наемите и почистването на офисите им са ЕВТИНИ. Въпросът за мен е КАК така може да имаш КАПИТАЛ ЗА 10 ЛЕВА, А ДА ПОЛУЧИШ ПОРЪЧКА ЗА 1,100,000 лева ??

Тука няма дилема..... лимоните (китайците) искат да го купят-"бизнесмените" си го искат за себе си,обаче лимоните са дали кинти на "политиците" и ето ти "новина"........

е това е държавната работа, всеки гледа да краде от нея

добре ве що Фантомас мильонера като каже че държавната машина не работи го чувате а нормалните хора като се оплакват от същото ич никой ги не чува

Сега в Банкя скоро и в други градове

София Тех Парк е едно свърталище на някакви тъпаци дето си мислят, че правят нещо с някакви стартъпи. Бивши кадри на тая и оная по-голяма фирма от ИТ бранша решили, че и те могат да правят бизнес, и държавата им дала едни стаи за почти без пари, и нарекли туй нещо Тех Парк. Е те това е цялата глупост. И тоз юнак Ивайло Пенчев не знам как се е набутал там като единствения шаран дето дава свои пари. И сега му е криво на човка, ама кьорав карти не играе.

ай стига за тоз Ивайло Пенчев бе !!! той си е на далавера не го мислете него , ся ше подменят ръководството новото ръководство ще се разшава и ще свърши нещо и дори ще се съобразява с напътствията на тех парка - демек ся фантомас ше стане сив кардинал в сянка и ше почне да дава акъли как да опраят парка и ше се получи бе ... е никой път няаа стане силиконовата долина в щатите ама к'во пък ше си имат съвсем прилична офис бизнес зона за що годе технологични фирми ...барабар с Ивайло Пенчев и подивялото му търновско его на успял предприемач - то па егаси и иноватора де ама хайде все пак заплати дава и осигуровки брои няма значение колко ниски Фантомас е на кяр вече - с едно писмо и малко дрънканици разклати дървото на хрантутниците

Хич не се е набутал. Държаватаму дала без пари място да си построи сграда от всякъде е на далавера. И ако сградата му не е завършена пък е в експлоатация си е за глоба от всякъде. Колко му е високотехнологичен бизнеса е друга тема и какво му прави сградата там е друг въпрос. Сградата на цска беше собственост на МО както и целия терен там, който някога беше щаб на ВВС тоест мрънкането на някъв шеф дето продава играчки също е неоснователна защото терена е преотстъпен на техпарк и беше ясно че ще бъде съборена, ЦСКА е нищо повече от наемател който не иска да си тръгне щото наемите бяха нереално ниски. Май се оказва че на единия тарикат не му излизат сметките а другия като спонсор ще трябва да спонсорира повече.