Китайци с бизнес интерес към ”София тех парк”

Представители на китайски бизнес и на китайското министерство на финансите изявиха интерес към "София тех парк".

Обратно в новината

Коментари - Китайци с бизнес интерес към ”София тех парк” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Наляти много пари/като в Белене/а после частен инвеститор,а за хората ВИНАГИ НЯМА,Е КАТО ВИ КАЗВАМ ,,НЯМА ЛЯВО,НЯМА ДЯСНО,,ПРОСТО САМО КРАДАТ

Само вижте имената на тия в управителния съвет на лабораторния комплекс и ще разберете защо има проблем с комуникацията с научните среди. Там са все мафиотски фамилии при които всичко е семеен бизнес и скрито и тайно от всички останали колеги. КОЙ всъщност си поръча точно тези лаборатории?

Китайския "интерес" към въпросният парк е пробен проект за това как да си купят цялата държава която е в същото състояние като парка. Почти празна, малко надърници които се разхождат там си клатат топките и се разписват за смешни заплати. След годинка-две ромите ще започнат да идват и да задигат врати, рамки и прозорци.

Че на кой инвеститор не му трябва изгодна сделка? Налята е 100 млн. немъчена пара , за кво да не го купят за 80 млн.? Само като уволят държавните чиновници от там, цената ще скочи пак на 100 млн. Проста аритменитека !!!

Всяка "сделка" започва с артилерийска поготовка - медийна атака срещу обекта. За да може да му се снижи цената до удобна за купувача стойност. От порядъка на 1 евро.

те китайците имат интерес към всичко щото имат много пари за харчене... купиха вече америка сега почват и Европа.

Тех парка е олицетворение на "Видяла жабата, че подковават вола и вдигнала крак". По начало идеята за старт-ъп е дабра в Америка, но не върши работа в Европа на регулациите. Винаги, когато се говори за такива фирми се дава пример Силициевата долина и никога Европа. В момента това са само фирми "усвояващи" евросредства с бъдеще докато похарчат парите.

На българските фирми им трябват пазари, не офиси. Още повече скъпи и прескъпи. В първите години на фирмата не и е до офиси, до лъскава дограма. Трябва да развива продукта. А за това офис не трябва, трябва труд, пари. Не се започва с офис.

Е що да не се дава Европа - вчера меринджеят на Лукарски отвори дума за София-Антиполис, но кой знае защо я прати в Париж.

стига с тия партенки - по избори кви ли не небивалици... знаем ги китайците - и те като нашите комунисти големи ги говорят - после нищо! Пример - заводът в Ловеч на Грейт Уол.

Много ми допада начина, по който държавата подкрепя младите, младите предприемачи, бизнеса в зародиш и тн. Отговорът обаче е съвсем противоположен на нещо позитивно! Създават се уж някакви условия но за съжаление, те са само една бутафорна изценировка на евро-атлантически разбирания и бизнес интелект. Не съм русофил и не защитавам нито европейските, нито американските разбирания за бъдещето, но е тъжно когато виждам как младите по никакъв начин не са приветствани да стартират собствени начинания, да развият талант и уменията си. Много от младите бизнесмени и предприемачи за най-огромно съжаление на всички, следват примера заложен още на държавно ниво а именно схеми, далавери и беззаконие! То затова и "startup" културата ни е толкова изкривена. Повечето от младите пускащи се по това течение са абсолютно бездарни с много високи амбиции но никаква международна култура за правене на бизнес, а тези които оцеляват те слугуват предимно на просташките интереси на някой добър благодетел подкрепил идеята им. Винаги съм и ще продължавам да приветствам младите към независимост и развитие на това оставено от предците ни, но просто няма как Бай Ганьо да не похапва сланинка и чесън...и да за съжаление всичко започва от там. А докато бизнес средата не създава условия за платежоспособност на свойте служители то този болен кръговрат няма как да спре.

ли ми се струва, че Тех-парка изобщо е за прокуратурата? Неговият истински двигател не беше ли бившият президент, който очевидно искаше да построи втори Бизнес-парк. При това държавата участваше с терен, после, за да не се разсмърди историята, предприятието стана държавно и с държавни инвестиции. Може да греша, но ми се струва, пари там са дадени държавни, ама собствеността може съвсем неочаквано да стане частна, и то за жълти стотинки. Изобщо - за чий беше цялото това ручане на жабетата, като София е пълна с офис площи и се задъхва от нови малоумни строежи. Софиянци имат единствена алтернатива за почивните дни или Витоша, или някой мол. Как никой не се сети да направи я аквариум, я парк, я нещо такова. Голяма мизерия сме като държава, уви.

Колкото е президентът, толкова и Трайчо - неговият екип започна да изгражда концепцията за техпарка, а когато Трайчо си тръгна, екипът отиде при Плевнелиев.

Ей, тия китайци ги вадят като зайче от шапката на фокусник всеки път когато се размирише около провал на държавна инвестиция. В Китай сигурно всеки квартален МОЛ е два пъти по-голям от тех-парка ама друго е да се каже "китайски инвеститор".

В момента съм в сградата "Джон Атанасов" и чакаме Роско да открие мероприятието под егида на английското посолство. И директорът Иван е тук, та барем използва случая да си подаде оставката.

какви англичани бре- ми те вече не са в Европа- полза никаква за нас

Стига с тия китайци бе- един пирон не са забили тук, а само ходят по министерствата и по държавното да оглеждат. Е празни зелени поляни- моля, а държавното и ние можем да си го крадем!

"Все повече стартиращи компании използват споделено работно пространство, като цените са същите каквито биха платили за собствен офис и консумативи. " - ползват ползват колко да ползват :) само да уточня, че цените са по-скъпи, защото за офис плащаш на кв.м., а в 'споделено' пространство плащаш за стол :) недай си боже да поискаш собствена стая в 'споделеното' пространство - ето там как се дерат кожи...

Колко интересно, точно едва седмица след като се вдигна панаир за този парк, пак дойдоха китайците. Ще се спукам от смях. :)))

На това ,,бизнес начинание'' му се вика: Впрегнали каруцата преди коня.

Е как веднага след като ви казаха че Боко и шайка са окрали 100 милиона?

Факт: В София Тех Парк нищо не работи, няма никакви лаборатории, в инкубатора има няколко "приятели", които провеждат "мероприятия" в камерен и съвсем камерен състав. Огромна схема за "усвояване" на евро-пари. Заприличал е на Българска Академия на Науките - скъпи машини под ключ, академици и професори се занимават с бизнес, разни хорица, "назначени" на работа, които всъщност работят на съвсем други места и в БАН ходят само да се разписват за заплатите

Всичко що се продава го купуват. Клозети, ресторанти, тех.паркове. Всичко. Господ да пази децата ни да не им се наложи да работят в китайски фирми.

София Тех няма как да се продава, защото е с евро-пари. А Европа много скоро ще иска сметка за това как и къде са отишли парите им. За България трябва не мониторинг от Европа, а постоянно надзиратели с бичове, защото в България се краде като за последно. Кражната е норма на поведение, начин на живот. Общото е наше, а моето е свещенно

Роската не можа да остави блестяща следа в Историята. Дано успее с тази летяща ютия (сградата е като Су-35 обърнат нагоре с колелетата) да остави следа в архитектурата и юпи псевдокултурата. Зачетох анализи в в-к Капитал и припаднах от смях. Бизнесмена, жалващ се от неправди, кара Ламборгини за 200к, а плаща на работниците по има нема 800лв. И са едни терминологии хай тек клъстъри, ай ти стартъпи. Съществува в обществото група граждани, които живеят в техен си свят на стартъпи и нищо не може да ги извади оттам. И презират другите безмерно. И е много забавно.

Връзките с научните среди били проблем? Това виц ли е? Я вижте научния съвет на ТехПарка - по някаква случайност председател му е сегашният министър на образованието и науката Денков!

И още маса "светила" в така наречените научни среди, които взимат една заплатка в някой "университет", за да имат контакти с младички студентки, взимат още една заплатка в БАН (за която не си мърдат и яйцата, но ходят на протести, защото в БАН нямало пари), взимат по 2-3 заплатки по евро-проекти (всяка по 3-4 хил евро), на които в края на срока някоя базова организация е принудена да ги върне, защото проектът е забатачен, но заплатите никой не връща И накрая "учените" пищят, че видиш ли, политиците "убили" науката Нищо не става от това племе, честно А който е умен, си бие камшика на Запад и то не защото заплатата там е по-голяма, а защото има правила, а не както у нас - който е в схемите, той успява. Аз на теб - ти на мен

Аз дори за един такъв не съм чул, може ли поне 2-3 имена да ги знаем? ;)

Къде китайците са виждали толкова празно пространство без един човек в него.

Жълтите глобалисти ни налазиха.

Довечера, в кварталната кръчма, Роската ще чете лекция на тема: "Как вървят китайските инвестиции в Технопарка?" За предатели, мошеници, мутри и криминални елементи, входа е свободен.

Чайниците заляха света с боклуци и плъзнаха като хлебарки. Освен да се чифтосват и да ядат кучета, не правят нищо по добро

Ми нормално. Националната политикана Китай е износ на хора и на капитали. Китайците са единствените в света, които ходят с една торба пари по света, за да си купуват бизнеси. Не мослете, обаче, че сделките с китайци стават лесно. Ако дойдат в тех парка, по-вероятно е да се стигне до един гигантски процес в някое международно съдилище, от което България ще олекне още няколко стотици милиона евра. Тех парка е една анти пазарна, паразитна, НЕФУНКЦИОНИРАЩА структура, стъпила на изцяло грешна философия. Подобен клъстер се създаде в Калифорния, но не защото някой построи там купчина сгради, които да се наричат тех парк, а защото бизнесът реши да стъпи на науката в Станфорд и 20-ната други световни университети там. Прочетете писмото на Ивайло. Бесен е, разбирам го напълно, а всичко, което казва, е самата истина.

Кластерът в Калифорния случайно да се казва "Силиконова" долина? Иначе отвори нета и потърси техпарк в Германия - ще излязат десетки!

Китайци, Марсианци и какви ли не проявяват интерес към последната далаверка на Плевнелиев. Държавата даде едни милиони за да се нагуши човека и няколко приятелчета от ГЕРБ. Какъв тех парк какви лаборатории, като у нас хората дето могат да четат стават малцинство вече

"София Тех парк - това не беше ли измислица на Росенчо глупака, нищо чудно че нищо не работи там! Както винаги, всичко свързано с Росенчо глупака е просто една далавера!

Така се прави, другарите знаят най- добре ! Изсулиха 100 милки , резнаха ленти и сега продажба на некви азиатци и следите от кражбата са заличени....след няколко години всичко бе сън.... ( Цеко Минев подготвя същата схема с Банско, дава зор за нови лифтове, хотели и бази и после продажба на дубайци и аре чао балъци)

Що ли се сетих за Прамот Митал?

Тоя не беше ли индиец?