МО прекрати процедура за доставка на копютърна техника

Министърът на отбраната Стефан Янев прекрати откритата процедура за възлагане на обществена поръчка за доставка на компютърна техника.

Обратно в новината

Коментари - МО прекрати процедура за доставка на копютърна техника | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

МО корупция кадрова. 15 % полковници пенсионери и военни служители. Корупция с квартирните пари. ВМА ген. Тонев окрал милиони. Продадоха техника за милиони за жълти стотинки. Някои станаха милионери.

Правилно. ще изчакаме новия 3ядрен руски процесор - Тройной :))

При ясни характеристики и критерии най ниска цена нищо не може да се открадне.а сега става мазало:да ама този е по хубав ама е дел.... Подготовка за кражба това е.

ми щом е "копютърна" и аз бих я прекратил. що за процедура?!

При критерий най-ниска цена се поставят едни минимални изисквания на които да отговарят всички предложения и се взима най-евтиното, т.е. ще вземат на най-ниска цена това, което им трябва. Няма по-прозрачно класиране от това. След промяната ще се направят едни "обективни" критерии, които ще позволят да се купи на по-висока цена, като се оправдаем, че е заради по-високото качество, но дали това е така и дали има нужда от по-високите параметри?!! "Хубавото" тук, е че можем да си купим от нашите хора на висока цена без да има нужда да се съобразяваме с останалите участници. Това все едно е да ти трябва малка кола малолитражка, но да си купиш Порше, защото съотношението цена/качество е по-добро...

Ти участвал ли си поне в една обществена поръчка, че да даваш мнение?

хич да не я отменят, щото на 1 септември ще има нови избори и пак ще се чудят що не им стигна времето

И това се прави защото... ? Да може фирмата на нашия човек да си продаде нещата скъпо, докато сме на власт ?