КЕВР отложи поскъпването на водата в София

КЕВР отложи решението си дали цената на водата в София да поскъпне. Членовете на регулатора не уточниха мотивите за поредното отлагане.

Обратно в новината

Коментари - КЕВР отложи поскъпването на водата в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"..... не уточниха мотивите..." Ха.!! Ами идват ИЗБОРИ

Представете си ако водата се произвежда,както бирата и млекото,тези таргаши каква цена ще сложат.Време е както в Канада,вода ,ток и газ да се доставят от държавни фирми.

ХИТРИ МИШЛЙОЦИ В ЗАТВОРА ДО ЖИВОТ.

.....манипулатори. Подбирате само това което ви "харесва" в блога.... сериозните мнения се изтриват.... за да не вредят на партиите и институциите виновни за пладнешки кражби и високи сметки на Соф-гола вода.... ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ така. То държавата си стана клоака.... сега ще се вмирише... но след изборите...... ХАЙДУТИ

Каква е причината за поскъпването? Ремонти ли правят, някакви инвестиции? Водата е природен ресурс и ако има такса, то трябва да е минимална.

Според бизнес плановете на веолия досега за 20 години тръбите в цяла София трябваше да се платинени а не златни.Това си жив пладнешки грабеж.Вода по 0.02 лв. от язовира и на крайния потребител 2.18 лв.Ако това не е далавера здраве му кажи.В Румъния ги изгониха французите , тъй като те са повече от гнили ябълки а направо са си една фекална помия.Вижте си фактурите за вода.Количеството доставена вода е равно на тази на пречистетаната.Във ВИАС учеха , че загубите на домакинствата са средно 50 % от доставената вода.Вариш супа тя се изпарява ,Пиеш вода и пикаеш,също така переш и после се изпарява но това не пречи да ти взимат пари за нещо което не се прави.Държавата има сметка от пладнешния обир тъй като влиза ДДС.Заемите на пожарникаря трябва да се връщат и това е един от начините.Следва ел.енергията , газта, парното, както и всички цени.Спиралата на инфлацията се завърта.Заплатите се увеличават с 20 лева чисти , пенсиите с три лева а бериите върху тях със 100 %.За горивата да не говорим.Живеем в една държава с пладнешни обир.Крайно време е да вземем пример от съседите- те не си траят.

"... дали ЦЕНАТА на водата в София ДА ПОСКЪПНЕ" ... Цената може да се увеличи, намали, запази, но не и да поскъпне! ВОДАТА може да ПОСКЪПНЕ ...

Как така ще поскъпва водата нито заплатите са се вдигнали нито нищо . А тези пари където трябва да ги влагат трябва да е от печалбата . Те взимат пари от евро фондовете и после казват че те са ги инвестирали все едно са техни .Едно вро не са донесли да инвестират от Франция а са пебрали милиони

Se taia

Предизборно задържат ... Както винаги...

Намерете това от Фрогнюз: ФРОГОКО: ДПС вдига цената на водата на софиянци

Договора за концесия да се публикува в три ежедневника с подписите на подписалите лица! Никъде в договор за концесия несе дават пари напред - авансово! Концесионера инвестира, а след това компетентната комисия, си взима комисионна и подписва новите по -големи цени! До тук концесионера не изпълни Договора и следва процедура по прекратяване на договора!?!?!?

че трябва да има увеличение на цената нали Veolia - концесионера на Софийска вода е спонсор на Олимпик Лион а идва и трансферен прозорец за да се купуват нови футболисти за сметка на български данъкоплатец, като има български идиоти нека плащат.

Изхвърлете дъртият бълхарник!!!

Няма ли кой да махне това старче от този отговорен пост-председател на КЕВР?

КЕВР е тумур в отношенията - Доставчик - Клиент! Договарянето трябва да е между Столична община и Концесионера и тогава - Къде си Кмете!

Ал

КЕВР не смее нито да вдигне цената предизборно, нито да откаже на концесионера, поради политически причини. Политическите причини са, че Веола купува и управлява Софийска Вода от 2010 с благословията на КОЙ? Точно Този, Който е назначил и КЕВР. Та тъй. Иначе по договор средната цена на водата през 25-годишната концесия трябва да е 0.435лв/м3! Освен това загубите в първите 5 години трябваше да спаднат от 60% на 30%... Та КОЙ НЕ следи за спазването на концесионния договор и е допуснал 4 -кратно по-висока цена на водата? КОЙ? Явно точно Този има изгода от това. Гласувайте пак за ГРОБ и 5 лева на кубик ще ви се види малко!

НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ПАРТИИ С ПРОДАЖНА ПЛАТФОРМА!!!ТЕЗИ,КОИТО РАЗДАВАТ КОНЦЕСИИ И ТЕГЛЯТ ВЪНШНИ КРЕДИТИ!!!ТЕЗИ,КОИТО УВЕЛИЧАВАТ ТАКСИ,НАЛОЗИ И СМЕТКИ ЗА НЕОТЛОЖНИ РАЗХОДИ,ЗА СМЕТКА НА ОГРОМНИТЕ ПЕЧАЛБИ НА ЧУЖДИ ФИРМИ!!!

ахаааа значи да минат изборите и после дай абе саше ние да не сме малоумни бре......

Идат избори кой ще посмее да вдига цени, виж след тях дупе да ви е яко

Идат избори кой ще посмее да вдига тсени, виж след тях дупе да ви е яко

след изборите какво парти ще има.....

Тази фирма монополист прилага една много хитра хватка, печели два пъти на гърба на народа. Тъй като самата тя си проверява общите водомери, при съмнение дали отчитат правилно!!! Това е същото, като управителя на магазина сам да си проверява кантара, на който тегли стоката. Та по тази причина спокойно може да манипулира общият водомер да отчита повече от реално изразходвата вода, разликата, която се появява между общият и сбора от индивидуалните се разпределя на всички във входа. По този начин осигурява извънредни приходи за себе си, за вода, която реално не е доставила, а от друга страна снижава собствените си загуби, за тяхното намаляване мисля е ангажирана според договора за концесия. За пример давам нашият вход във софия за тримесечното изравняване през декември 2016 - 240 кубика разлика по тази схема. Като стана дума на работа ми, един колега си провери фактурата и при тях положението е още по тежко - 500 кубика разлика за три месеца, но те са от блоковете, които са на по 16 етажа. Тази разлика представлява и в моят и в неговият случай повече от 25% от общата консумация. Когато има такава разлика доставчика трябва да направи проверка, но ня тях не им пука, нито са уведомили домоуправителя, нито дават информация на някой абонат , ако се опита да търси информация откъде е тази разлика. Както се казва в тях е и ножа и сиренето, ашколсун на нашите партии и досегашни правителства, "вии сте сигур", както казва моят герой и не ви е еня какво правят монополистите на които сте дали фирми за по 30 години ( а искате и за по 100 да ги давате ). Ще чакате пак някой да ходи да гласува, ама този път оIo.

Ами имате общи чешми между етажите и в мазето, които не са водомер. Как да сравнят входния водомер със сумата от тези по апартаментите?

Човече, как "общите чешми", които едва ли са повече от 1-2 във вход, могат да "направят" 240 кубика??? Знаеш ли колко вода е това? 12 ТИР-а с вода :). Това е всеки месец по 80 ТОНА вода. Всеки ден - по 2.7 тона вода да минава през тези общи чешми :)

БРЦК

Вижте престъпната шайка на снимката. Трижди проклети да са. Долни крадци и мошенници. Загубите от 50% дето текът по улиците и ги крадът циганите - що ниги таксувате по 2лв , все едно сме ги източили през чешмите си? Таксувайте ги по колкото ги купувате от язовира - по 5ст. Иначе лисвате една мътна водица по улицата и ни я таксувате като доставена. Къде го има това? Другото - къде го има потребителя да плаща инвестициите на инвеститора преди още да ги е направил? Това не е инвестиция по нито един икономически закон!

Привет, софийски баламурници! За мезе ни взимат . В Плевен пък отлагат за след изборите да затворят 2 училища...

Мотивите са,че идат Избори.И още един пирон в гербаджийския ковчег на Фандъкова,ще дойде много в повече. Страшни,продажни,политески зависими типове.

Клекнаха пред софиянци, що ли. Или поскъпването не е наложително, или пък щадят хората от столицата.

Да не си е драснал некой клечката по площадите? Все пак избори идат!

Искам камери в реално време , запис от заседанията на "работната група" по казуса с цената на Софийкса вода. "ЗА ДА СЕ ИЗБЕГНЕ мнението , че КЕВР е ПОДКУПЕН при увеличението на цената" искам да е ясно: 1. как точно работи тази работна група 2. Какви данни се ползват за всемане на решения 3. Какво представля работата на "работната група"?

"Работната група"и представителите на Общината,брат,работят на древен и простичък принцип-всичко под масата в бозави,хартиени пликове.Валутата е по избор на клиента.

Преди изборите обещания за светло бъдеще,а след изборите дране,като за последно! След изборите идват увеличения на тока,водата,парното и всякакви други сметки,а БСП дори ни обещава от сега увеличение на данъците!!! То не,че при ГЕРБ не вдигнаха билетите за градския в София и винетките... При ГЕРБ се вдигнаха данъците на автомобилите и имотите в Северозападна България и то двойно при все,че там живее най бедното население в Европа! При ГЕРБ въведоха и данък колиба,а сега замислят и данък върху земята ни тези изедници! Затова хора вразумете се и спрете да гласувате за крадливите мафиоти от ГЕРБ и БСП!!!! Има други партии,които не са обвързани с олигарси и мафия,които нямат минало,гласувайте за тях за да има промяна!!! С ГЕРБ и БСП-ДПС-ПФ-РБ-ВМРО-АТАКА-ДОСТ промяна няма да има,те няма да ни оправят Съдебната система,те няма да мислят за народа си,а ще мислят,как да ни крадат и дерат и за паричките,които влизат от ЕС,за друго няма да им дреме...

Който ти дава минуси нека обясни,защо би гласувал за мафията!!!!!???!!!!

няма по-голяма мафия от червената мафия - "Сполука за България".

Чиста проба предизборен популизъм

Хаха, пак показаха колко са "независима" институция! ГОЛУЕМА РАБОТА са, тъй да знаете.

Айде стига сте ревали бе!!!! Не стига, че парите от данъците на цяла България отиват бюджета на София, ами и евтина вода копелетата искат!!! Ще плащате и хоро ще играете, ясно ли е???? Никой не ви е карал насила да ходите в София, копелета такива!!

Ама мноооооого си ПРОСТ бе САШЕЕЕ!

Къш, келеш!

Парите от данък общ доход на София отиват в бюджета на държавата.

Отиват и от цяла България!!

боклук

боклук е на майка ти софиянеца, боклук!!

И защо отложихте , защото вали дъжд или защото е грабеж !

Ама няма да им се размине!

Само дето няма кой да измери с колко кубика надписват, няма водомери на входа, има само по обектите, срамота!

Ромпетрол, Шел, ОМВ, Петрол, ЕКО - кеф ти евтини западни горива, келеш.

по 0,02 лв,а искат да я продават по 2,19 лв???? Намерили са на баницата мекото. Толкова години концесия къде са им инвестициите?????

намерилиса едни балъци, които си траят, и ги скубят ли скубат, кого сме се вдигнали като стена срещу тях до сега - никога, пишем си по форумите и това е, визирам и себе си за жалост

Освен покупка на питейната вода в цената се включва и отвеждане на използваната вода, така че това което си написал си е чиста спекулация. Софийска вода поддържа 6500 км ВИК мрежа, две големи градски и още две пречиствателни станции, 64 резервоара за питейна вода и една голямапречиствателна станция за отпадъчни води в Кубратово. Ако ти се струва че тази подръжка с ремонтите по улиците е евтина жестоко се лъжеш.

В нашия квартал кърпят по 20 пъти в годината на едни и същи места. След 15 години концесия едва сложиха крановете по улиците. Пфууу!

Имам вила в южнозападна европа. Близко до морето но без басейн. Не живея там. Ходя от време на време със семейството. Миналото лято бяхме 3 месеца там. Сметката ми за вода беше точно 306 евро или към 100 евро на месец. Не сме харчили излишно....най вече пералня и душ без да прекаляваме (пестеливи българи сме все пак :) Това е разбрах е много нормално там. Мисълта ми е че неколкото евра дето плащате за вода в БГ са поне 10 пъти по ниски от това което плащат други европейски държава. Ерго, не водата ви е висока - напротив, тя е безбожно евтина в БГ - а доходите са ви супер ниски! Тоест, хванете се да оправите икономиката а не цените за вода!

И си гледай работата! Да сега българите ходеха гладни,сега ни гласят да сме и миризливи! Няма да стане! Вън на концеесионерите!

Ти за това си беден като използвана дамска превръзка. Защото вместо да гледаш как ти можеш да спечелиш повече, гледаш колко друг печели и така от завист, нямаш време и сили да сам да постигнеш по добри доходи. Само в България можеш да чуеш коментар като твоя в стил "Я не сакам да съм добре а сакам Вуте да е зле". Колко щели да спечелят от концесията...да спечелят бе! Гледай ти КЪДЕ и КАК можеш да спечлиш вместо да бориш процентите на другите!

Поредната лъжа за да се укротят страстите преди избори която обаче ще стане реалност след тях защото комисионните дебилите не желаят да връщат:(((

То ясно, че ще го отлагат докато минат изборите и после ще мине. Но в крайна сметка това увеличение ще се отрази само на бизнеса. Почти всички частни клиенти харчат до 10 м3 вода на месец. Т.е. вместо досегашните 18 лв. ще плащат 21. Едва ли някой ще фалира от това.

17% печалба гарантирана на концесионера! Концесионната такса отива не в общината а в"инвестиция" на концесионера. За съд е Столична община.

това концесията блага работа - почти нищо не влагаш за да стоят загубите огромни, правиш си собствени външни подиспълнители и от там печалбата си я източваш, всички нормални българи им знаем номерата, не само на софийска вода но и на енергоразпределителите. Нашите умни управници ми се струва, че за едната комисионна и майка си ще продадат, какво остава за нас!!!

Ми не, защо да не влагаш като имаш гарантирани 17% печалба. По договор. Напротив - влагаш си като пич и после държавата определя цените така, че да можеш да си прибереш печалбата...

а само кърпят.

да де мнооооооооооого влагат, загубите трябваше отдавна да са не повече от 5%, а те все още са над 20%. Водата доскоро я купуваха за по 2 ст.