ГИТ: Молдовки и украинки уж на обучение, а работят

Опити да се заобиколят правилата, които регламентират достъпа до пазара на труда на граждани от трети държави у нас, установи Главната инспекция по труда (ГИТ).

Обратно в новината

Коментари - ГИТ: Молдовки и украинки уж на обучение, а работят | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

справят украинките и молдованките на обучението по устно боравене ?

В София е пълно и с македонки и никой не пита как са взели паспорт! Уж учат пък си останат тук за постоянно.В Македония не е прието жени да работят по заведенията ,но тука алчните работодатели са ги устроили на работа.

Алооу, ГИТ ! Обърнете внимание на законите в такситата , че там 90 % от шофьорите работят без трудови договори и осигуровки ! Комшията е таксиметров шофьор , и ми показа че са така направени законите за автомобилните превози , че спокойно могат да си работят и от бежанците , стига да си купят шофьорска книжка и документите за бакшиш ! Нито някой ще им иска разрешително за работа , нито някой задължава фирмаджията да регистрира мюслито в бюрото по труда !

Я виж ти, а пришълците според Меркел дето нямат документи имат право да работят по рождение. Но предпочитат да получават по 1000 лева помощи от Боко. Тези да си хвърлят паспортите и да се представят за чужденки, защо ще се хабят да работят. Може да си заработват допълнително.

знаем ние какво работят....

особенно Украинките и Молдовките.... много са добри.....

loyola

Ми отнеме им лиценза, вкарайте ги в затвора, както се прави по света? Как се плашим само по новините?

хора, научете се да пишете правилно! Пише се молдованки, а не..."молдовки" ?!