Хиляди гърци пестят пари чрез български паспорт

Все повече гърци пестят пари, като стават българи, пише в днешния си брой "Стандарт".

Обратно в новината

Коментари - Хиляди гърци пестят пари чрез български паспорт | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЧЕ ТЕ И БЕЗ ТОВА СА СИ БЪЛГАРИ ПО ГЕНОМ,ГОВОРЕЩИ ГРЪЦКИ ЕЗИК!!!

Данъците в България са 10% само за богатите. Бедните плащат много повече от 10%. Ако не вярвате - смятайте. Минималната заплата е 460 лева, но задължителната вноска социално осигуряване е 87 лева, което е около 18%. Имаме и допълнителна здравна вноска от още 8% и здраво ДДС на всяка стока от 20%. За сравнение ДДС в Гърция и Турция за повечето стоки е 8%, а здравната вноска и около 2%.

Не е лоша идеята данъците за чужденци да са поне 50%. Нямаме нужда от нови боклуци, които да експоатират работниците ни и после да бягат през нощта, без да са плащали заплати 2 години.

пюр манипулейшан....

Крайно време е вече да обърнем палачинката и да почнем да сваляме номера на гръцки коли посред магистралата.

Запада се опитва да ги накара да плащат вече данъци да си приберат вересиите, ама тарикатите идват в кенефа, щото тука няма да плащат нищо!

Това нали го четохме преди два дни , същата статия, разбрахме вече, стига манипулации!

Аз днес разбрах затова, но е хубаво. Еврейските пари дето ги откраднаха гърците, сега ще се харчат в България! Обаче, може през носа да ни ги изкарат!

А Дано , само че не приятелю защото данъка в БГ не е 10 процента като сметнеш такси скрити ит.н иджа към 30 , а цените в гърция не са доста поразлични от в БГ особено като сравниш качеството

Потомците на българите от беломорието, които бяха погърчени, днес отново стават българи.

Това е само след две години успешно управление на ГЕРБ .Ако Борисов управлява още два мандата половината Гърция ще е наша и цяла Македония .Демографския проблем ще е решен!!!!!!!!.

дира, пак партенки...

Щом пестят значи е ефтино да си българин.

Приятел , расъл с турци и гърци мимказа следното: Турчина може да ти е кръвен враг-замръкнеш ли му обаче пред къщата в беда, ще е посрещне , подслони и на другия ден ще те изпрати с думите: "Айде по живо -по здраво и не забравяй , че ние си оставаяме врагове. Гъркът може да ти е най-добрия приятел, но паднеш ли му в ръцете ще те преебе по всички възможни начини и когато келепира свърши, пак ще ти се пише приятел. За македонците дори не си струва да говорим - те не ни броят за хора ,а ние регулярно си ядем боя заради тях.

Да, но ганьовеца го научиха да мрази турците.

А животът е не какво мразиш, а какво обичаш!

кави са тия глупости

Ти какво очакваш? Гордей се! България стана привлекателно място! Да живее геният на бат'БМБ! Сега, ако дойдат и жените им, да ни обслужват, я надминахме Гърция във всичко!

Това са "чуждите инвестиции". Правят фирми тука, с месеци не плащат на работниците, макар и минималната заплата . ,и, тя им се свиди. А глупавите шивачки бачкат месеци наред без да гъкнат ,че не им се плаща.

Баба ти колко пенсия взима - 250-300 лв докарва ли? Е на гърка баба му взима 800 евро! Настигнал си а да не казвам кое на гърците

Доживяхме българите да се връщат в родината си !

Доживяла си в съняти, ти повечето Гърци не искат да чуят за БГ камоли да идват всичко е фиктивно кариниче

Идват, щото не са виждали бесепарско управление..Подпомагано от Менти, Салита и Бисеровци....Ще бягат обратно, че пушек ще се вдига..Тяхната криза ще им се види песен

Въпросът е само да устоим на "номера на китайката" със свръхзадлъжнялостта, който им го спретнаха на тях! Иначе хората не ни пречат!

абе кой им го е спретнал този ''номер на китайката'' ? Ако бяха яли по-малко отколкото може да изкарат от другата дупка, нямаше да има и никакъв номер на китайката. А ако случайно бяха и работили повече отколкото ядът ..ехеее..

че като станат "българи", ще започнат да ядат по малко и ще спрат да провалят нечия икономика? До вчера са проваляли гръцката икономика, а сега, от утре, ще сапочнат да изграждат българската. Така ли?

Ти почна ли да "ядеш" повече, щото и нашият външен дълг от 7 милиарда е "ояден" на над 40, НО никой не знае точно колко? Въпрос е на управление на държавата и ядене, но на едно високо ниво!

Е, как кой?Лошите западняци пъхали насила пари у ръките на гърците..Те се дърпали, не искали, ама...Взели, че ги изхарчили...И сега, онези гадняри си ги искат

Аз лошо не виждам! Една голяма част от тези хора са "славяноезични гърци" - разбирай българи от Беломорието, останали под гръцко. Другите са хора европейци, християни и културни, не като сганта дето се опитват да ни натресат!

Какво лошо има? Вместо нашите българ(к)и да ходят в Гърция, да бършат задници, задниците идват в България, да бъдат бърсани. Така и демографията ни се подобрява. Пък и повече пари остават за новите "българи", отколкото в истинската им родина. Разбира се, ако досегашните им партньори не свалят договорните им цени като за българи.

Докога ще се раздават толкова лесно български паспорти! В Австрия напр. за да получиш паспорт трябва да си живял там поне 5 год.,да имаш работа,да се осигуряваш,искат се куп документи,явяваш се на изпити-история на Австрия и немски! В България раздават паспорти на какви ли не хора!

Паспортите не се раздават, а се купуват. Така отпадат задължителните правила на другите страни. Ние сме си ние - хахахахах

Нищо ново под слънцето за просветените. На гърците (а пък и на испанци, италианци...) им спретнаха вековният номер на чифутина. Помпат с пари едно място за определен период от време, като създават инфланция и временен просперитет, който обаче - забележете - води и до огромно задлъжняване, няма как иначе да издържиш на инфлацията и бума, ако не припкаш до банките. Ако си бизнесмен е същото, и ти припкаш до банките - няма как иначе да се възползваш от икономическият бум, (макар и временен, нещо което не знаеш и не допускаш). След което когато всичко удари тавана и тази прилагана от векове финансова пирамида вече спре да расте, парите секват (не от самосебе си), тези които ги помпаха (чифутите с банките) се омитат и отиват на друго място (като България и Румъния) с ниска база (цени на труд, жилища, задлъжнялост), където могат да започнат нова пирамида на друго място с потенциал за ръст. Гастролиращи мошеници с пари, на които по модерно му им викат инвеститори. Така че, същата шапка и на нас се крой в дългосрочен план. Важното е вие къде ще сте - сред тези които ще се възползват от временния бум и в мътната вода ще направят пари, или сред другите които после само ще връщат парите които други налапаха, чрез по високите данъци. Така че, не спете, а действайте

....

И още нещо в допълнение. За да им е по-сладко и законно лапането, гастролиращите мошеници там където се местят предварително са си подсигулрили едни от най-ниските данъци. В Бълагрия данък печалба е 10%, един от най-ниските в ЕС, ако не и най-ниският. Кой облагодетелства този данък най-много? Познайте от пръв път. Защо не направят ДДС 10%? Просто е за обяснение. Той се плаща от птребителите (народа) ... така че важното е онези които лапат да не плащат много... да има как хич да не плащат - има и такива, с офшорките, но и те са от същото котило като споменатитите, а не обикновенни работещи хора...Всичко това е случайно и в кръга на конспирациите - вервайте.

stan_posta@

В Гърция корпоративният данък е 25%, в Германия е 29%, във Франция 30%, във Великите Съединени Щати, Да Се Свети Името Им, корпоративният данък е 40%, от които 35% за щата и 5% за федералните. В Швеция 28%. А в България, Македония и Молдова - също 10%. Най-най-бедните страни в Европа. За какво им е Панама на западняците, то тука в България е по-благо и от Каймановите острови ! Значи какво става - в бедните България, Македония, Молдова е 10%, в процъфтяващия запад 25%-30%. Да няма някаква връзка тука между благосъстоянието и корпоративния данък ? Смееш ли да питаш !?

Много точно и кратко описание на вековната схема. Спретнаха ни я и на нас - в началото на 90-те. Спретнаха я и на Арежентина. През 2014-та - на Украйна. През 33-та го направиха на Германия и това доведе до Втората световна война. Опитаха се и на Русия, 2015-та (санкции, сриване на валутата), но там номерът не мина.

Те, гениите не се раждат от конвейра. Но и тези, слезнали от конвейра, няма как да разберат какво им говори геният. Липсва нужната комуникация, а на мястото на липсата, по закона за запазване на пространството, се намества измамата, лъжата и мошеничеството. Прав си! Браво!

Точно така е. Работя в България в гръцка фирма. Преди 3-4 години нямаше нито един грък на работа при нас. Сега са няколко и работят за по-малко пари от мен. Някои , след съкращение, дори се регистрираха на нашата борса.

И коя е тази фирма?

На Христофорос Аманитидис - Таки. Дрога влачим.....и така.

Аз викам направо да дадем български паспорти на цялото беломорие :) Наведнъж !

ще загубим за мвр тюфлеците паспортна служба!!

евро мозъците и решили да няма данъчни разлики/заради които идват гръцките фирми/ само не чух какво ще правят с Ирландия,Лихтенщайн,Люксембург или защото политиците ни са мижитурки и търпят да се качват по главите ни ?!

С партията велика която ни води към светлото бъдеще и градим ЗАЕДНО ЕВРОПЕЙСКИЯ КОМУНИЗЪМ И СОЦИАЛИЗЪМ НАИСТИНА ЩЕ СМЕ НАЙ-ЗЛЕ ОТ ВСИЧКИ-Най-ниски доходи в България и демографски небивал срив и с тия бежанци дето се настанаиха, които взимат по 1000 лв на месец обезщетение като емигранти и бежанци.Ами и аз да взимам по 1000 лв на месец и да кисна по цял ден пред гранична полиция на Мариа Луиза и да пласирам черни плочки-дрога дермек ще ми е супер готино.

А на коя партия лидерът се хвалеше, че уредил 160 милиона да настани тук бежанците?

Трябва спешно да се изградят стени по всички граници, иначе до няколко години тук ще се напълни с английски, германски и швейцарски гастърбайтери. За нула време ще съсипят цветущата държава, която създадохме под мъдрото ръководство на г-н Доган, г-н Станишев, г-н Борисов и останалите ни политици .......... и лично г-н Пеевски разбира се!

Това са абсолютни лъжи.Що тогава в България пенсионерите работят за 425 лв като пазачи и охранители, а чистачките за 600 лв на месец взиамат дермек повече от дядовците и за инвалидите, които живеят сьс 150/200 лв на месец.Интересно ми е като ги гледам гърците на мойта работа имаме такива карат луксозни автомобили добре са облечени въобще не изглеждат като нас.Ами да взимаш 800 евро социална помощ от Гърция и с тия пари да живееш в България си е направо супер.

България се очертава като най-спокойното за живеене място на Балканите и ако мързеливите, необразованите, глупавите и бетонните глави , които за съжаление са мнозинство не вземат да изберат изперкалата Нинова, Северна Гърция, източна Македония и Сърбия и южна Румъния ще си ги побългарим...

Щото умните, образованите, работливите и най-вече скромните са електорат на Боко, дето и магистралите му се разпаднаха, а да не говорим за това, с колко забогатя горкия, докато беше назначен от своята шефка г-жа Меркел на този пост.

интересува, с колко е забогатял Боко. Интересува ме, как живея аз. А живея по-добре, отколкото при Луканов, Виденов, Доган, Станишев и Орешарски!!!

Не са нито мързели нито глупави, нито необразовани. Ако четеш Дойче зеле ние сме всички такива. Гърците са мошенници, а испанците са живели над възможностите си защото са си построили къщи и не са ги продали на германците. Това е пропаганда на съвременния райх за да ни скара. Основният им инструмент е еврото. Това, което трябва да направим е спешно да уредим статут на двойно гражданство със всички страни в Европа, където има българи или откъдето се очакват имигранти. Има едно селце ферма с немски "хипита". Всъщност малко останали нормални немци и немкини, които искат да живеят нормално, да раждат децата си до 30 г. без предприятието им да ги изхвърля на улицата или училището да им забранява да учат децата си че мъжете са мъже, жените са жени и да им втълпява че всички са педераси по рождение а мъжете са насилници пак по рождение и трябва да се дресират. Такива групи западняци ще има много и трябва да се осигури двойно гражданство. И то спешно, защото иначе ще загазим. И разбира се трябва да отстояваме това, което имаме -- собствена валута, собствена национална банка, собствена данъчна служба, ниски данъци, относителна свобода на фирмите и хората за стопанска дейност, природа, толерантност. И ако може даже да го затвърждаваме. За съжеление предатели като Боко дето за да не е изолиран за едно погалване по главате (със съответните комисьонни) е готов да продаде и границите ни и хората много.

Гадна, маляшка, мързелива сган не ни трябва. Ако искат да стават българи, да могат да работят само на полето или в шивашки цехове!!!

то в Северна Гърция бая народ си говори един стар български или поне разбират доста добре. Както е тръгнало ще привлечем хората от Западните покрайнини и някои нормални македонци

Какъв стар български.. В цяла Северна Гърция вече си се говори чист български, в кръчмите менютата са на български, а основната кухня е боб с наденица, шкембе чорба, кюфтета по чирпански и свинско със зеле...

На кого ги разправяте тия бе, манипулатори. Защо не идват тук да мият задници, а продължават нашите да го правят там, като тук е по-добре. Глупости

дкми

Да започнат да дават на работниците си български заплати, и ще ги питам тогава къде ще живеят по-добре :)

Работниците са им българи!

Идват само фирми заради данъците ,освен тях има единични случаи да идват и пенсионери за постоянно ,защото с 500-600 евро пенсия в Гърция трудно се живее ,докато тук е съвсем приличен доход ,но това са в повечето случаи хора с български корени от северна Гърция.

Маргарита Попова трябва да бъде съдена за национално предателство - тя е дала гражданството (процедурата е дълга, а даването на гражданство е право на вицепрезидента). имам позната бесарабска българка, говореща архаичен български от Възраждането, на кочто бавят повече от 5 години документите. А тези ромеи, незнаещи и 10 думи на български, ще получат гражданство!

Е какво като се местят тука по-добри са им продуктите добре се харчат за сега са малко .Всичко си зависи от мозъка на българина - търчат да помагат на бежанци защото са чули че отпускат пари от Европа за тях ако може нещо да гепят от парите .

Засилили се богатите гърци да стават бедни българи! Що така ве? Нали Гутте Нахт фрау? Нали Венсеремос! Къде сте тръгнали сега при бедняците?

Абсолютно е вярно. Щом тук в София вече имаме страшно много запитвания от гръцки фирми си представям какво е в Благоевград, Сандански и Петрич. Наемат офиси, наемат хотели и апартаменти, наемат транспортни фирми, наемат производствени помещения, наемат адвокати, наемат счетоводители, наемат охранителни фирми, наемат персонал, плащат консумативи тук, хранят се тук, зареждат горива тук и т.н. Това са съвсем реални неща. Казвам го защото работя с подобни гръцки фирми и изобщо не са фиктивни регистрациите им тук, направо си се местят лека полека. Гръцката държава не позволява да плащаш данъци в България ако над 50% от дейността ти е в Гърция.

Направо хаир ще теглим ;-) с маляки и пацавури... пова само неразбрах, към справяне с демографската криза ли да го смятаме? и към "успехите" на кое правителство?

Сега е момента данайците да направят номера, който преди са направили на египетските фараони, да задлъжнеят максимално и да се изнесат задружно от Гърция.

Че как така получават бг паспорти? Колко време са живели пистоянно в България? Колко добре знаят български?.... Ако българин поиска гръцки паспорт, толкова ли лесно ще му го дадат...? А бе.... Куче влачи самолет в България....

Това с паспортите са журналистически глупости. Тези 200 паспорта са си на хора с българско потекло, които са останали в Гърция след войните. Иначе на чист грък никой няма да му даде паспорт, не е толкова лесно. Просто местят фирми в България, не е нужно да си сменят паспортите.

Ако са гръцки граждани, трябва да отчитат доходите си в Гърция, а там има раздел за доход в други държави.

За да живеят и работят тук не им трябва български паспорт. Гърците, които получават български паспорт са от северна Гърция и вероятно доказват български корени. Имам един приятел, на който първите му браточеди са гърци /родени в Гърция/, а той си е българин роден в България. Та те са с български произход /нищо че селото им е останало в Гърция/ и могат да го докажат и да вземат български паспорт.

Май само в Б-я не искат знание на български език за придобиване на гражданство.

И в Германия е така, пълно е с мангали, които взимат гражданство без почти никакъв немски.

нема лошо нали 10% си ги плащат тук, хьли пазаруват тук

Как е възможно да на пишете името на страната ни с с главен ер малък, вместо буквата 'Б.. ИЗЛАГАТЕ СЕ УЖАСНО!

Афганистанците не искат да останат в България а тук ни убеждават за гърците... Само регистрацията на фирмите местят за да избягват данъци. Когато имат производство там работят български шивачки

Ако идват някакви гърци тук,то са такива,които инвестират бизнеса си тук или учат,други гърци не идват!!! Хубаво щеше да звучи гърците да ни работят,а ние да ходим на море при тях,но уви,доходите ни нямат нищо общо с техните,въпреки,че държавата им е фалирала и дължат стотици милиарди!!!! В България няма никаква социална политика,няма и синдикати,всичко е обвързано политически и краде ли краде,без да мисли за хората!

Пълни измишльотини!!! Нито българите се завръщат от Гърция,камо ли гърци да идват тук да работят!!! Гърците идват да учат тук,но не и за да работят,то никой в света не иска! Ако ще бягат гърците,то ще е на запад,както всички останали!!!!

Тъпия нашенец лесно се мънипулира драсни малко и го взема за златна монета липса на СИВО в главата.

paбиpaм

И на теб не ти е много сивото, щом пишеш "мЪнипулира", или само за мъни мислим?

Всъщност не сте прав. В областта на ИТ има бая гърлежи и то от южна гърция не българи от Македония и Тракия. Тенденцията не е от вчера, а основната причина е тривиална - у нас за това се плаща повече, колкото и странно да ви звучи. В северна гърция учител по гръцки в село взима 1200 евро, а програмист до скоро 700. Е нЕма как да стане.

То беше ясно, че прословутия бюджетен излишък дойде от хилядите гръцки фирми, които решиха да плащат на бг фиска вместо на Тройката кредитори.

направихте ли си труда да проверите поне дали случайно това не са наследници на българите от Беломорска Тракия, които не са се изселили в началото на миналия век?

Ноо ясно. Предпочитат Тиквата пред Ципурата.

Нищо, сега курнелийката и на тях ще им разкаже играта като им вдигне данъка. Никога преди не съм виждал партия да се рекламира с вдигане на данъци.