Пенсионери се вдигнаха на протест, искат по-големи пенсии

Възрастни хора протестираха пред Президентството под мотото "Да спрем геноцида на българските пенсионери".

Обратно в новината

Коментари - Пенсионери се вдигнаха на протест, искат по-големи пенсии | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

добре,де ами нали местните феодали във всеки областен град всяка година си самоглaсуват да им се увеличават месечните доходи!ba]ite,sinowete,dy]erite na ha[ite prawini hora ne se pritesnqwat za pari i dohodi,prosto si re[awat ,`e imat nujda ot powe`epari, gotowo

За всички. Какво значи 160 лв. пенсия без трудов стаж и осигуровки. Искал да получава ? при соца имаше работа за всички ама не им се бачка. Иска се образовани, квалификация, опит, усилия.

нека да създадем поне един български автомобилен завод по добър от даимлер,фолксваген,рено,тоиота,ссериино производство,и да отваряме заводи по светът, както белите държави и тогава ще има пари и за български пенсионери!

Опитваме се, но корупцияа е на такова ниво, че подобни начинания са опасни за живота и здравето на нормалните хора.

Абсолютно ги подкрепям! Хората са си изработили парите! Правителствата вдигат само минималната работна заплата и за да доизцедят малкия и среден бизнес, но не и пенсиите. Геноцид е това над родителите ни наистина!

И пенсии и заплати са смешни. Преди няколко години, минималната бе 270 лева. Хората напускаха работните си места, бягайки в чужбина, защото 1500 евро на мхамалска работа, бяха много по-добре от 270 лева. Аз рабтих, по 50 часа на седмица и ми плащаха по 270 лева, от които ми оставаха 230 лева. Представям си, бедните пенсионери, работели по 40 години (ок, някой са работели по-малко !), живеещи с минимални пенсии, с деца, едвам свързващи двата края. Това трябва да се промени.

Ако пенсионерите се обединят, могат да свалят всяко превителство. Посочните горе искания са токова минимални, че само показват липса на всякакво самочуствие. Геноцида е не само за тях, всичко кадърно напусна Бг в търсене на достоен живот.

Хубаво се вдигат за високи пенсии, но за да го получат това, което го искат, трявба да пратят БСП а майната им и да гласуват вдясно. Това е начинът. БСП от 4 управления има 4 кризи и 3 икономически краха. Мииличките пенсионери не забелязват ли, че БСП изпрасват хазната, която други са напълнили?! Ами да прогледнат, да си сложат очилата, да си изчистят ушите с клечки и памуче, че да чуят какво им се приказва, ама не само от клуба на БСП, ами от хората, които изкарвме парите за паенсиите им. Дясното изкарва пари за пенсии и ги раздава. Лявото харчи и краде повече, откокото изработава. С днешните икономически параметри идват високи пенсии. Но ги иакзара ГЕРБ. Ако дойде БСП - парите са готови изфирясали и след 2-3 години пак шще излизат да искат повишение, но няма да има пари :-)

Точно дясното докара народа до просешка тояга. Съсипаха икономиката, разпродадоха или дадоха на концесия всичко читаво, не желаят да се строи нищо, защото сме нямали нужда нито от мощности, нито от сериозни предприятия. Дясното у нас е съставено от кариеристи, които в миналото не постигнаха нищо поради липса на качества. Нямаше дисиденти, такива се появиха след промените, за да ползват привилегии и постове. У нас винаги е било така! Такива бяха и АБПФК!

хвани единия ,та удари другия!!!това е истината ,другото са само партийни залитания.

Идат избори и сега всички наддават сумите за увеличение на пенсиите.Къде са ми парите от първите осигуровки от 08.10.1973 година до днес заедно с лихвите.ГЕРБ които до вчера ни управляваха и те надуха балона.Къде бяхте досега все нямаше пари за пенсии.Два три лева увеличение за тях бяха достатъчни.Персонални пенсии на политици,спортисти и т.н.За обикновения гражданин парче хляб и лъжица кисело мляко.А пари за парно,ток,вода телефон и други.Да не говорим , че чрез косвените данъци държавата си взима обратно 20 % ДДС върху дохода ти,Тъй че си сметнете пенсиите с 20 % намаление.Някои си мислят , че няма да остареят но те са откраднали достатъчно за стари години.Не си дават сметка че дървеното пардесю ги очаква и никои нищо не е занесъл от този свят.

Aми защо ходите да гласyвате ???!!! Kато гласyвате това значи, че сте сbгласни сbс стандарта минимyм !!! Aз няма да гласyвам за Tози скоTcки стандарт при положение, че имам пbлен трyдов стаж !!! SORRY !!! BASTA !!!

Протеста е основателен ,но инициаторите му са съучастници в тежкото състояние на работилите повече от 4 десетилетия ,защото продължават да гласуват у левото ----------

ги изпапкахме...сладко, сладко!

d4

никой не коментира къде и как се изпариха милиардите от пенсионния фонд след "демократичните" промени от 1989 год. М??

Ама за всички не само за бедните, измъчените, не квалифицираните. А тези които цял живот са блъскали и са внасяли в системата ?

Защо не протестираха пи Калфин и Борисов и Гоанов, а сега? С тяхната успешна пенсионна система нямаме шанс да доживеем до пенсия. Защо на старците чак сега им дойде юнаклък?

Твърде много пенсионери ! Да се намалят ! Не може всичко да се увеличава ! Утрепи бг пенсия , нахрани мангал !

Отдавна писах, че пенсионните системи са си чист тип "пирамиди", но на държавно ниво! Задължително се събират пари от всички, а на малкото които стигнат до финала им подхвърлят трохи! Пита се кой изяжда останалите пари (на тези, които нямат шанса да стигнат до финала - т.е. на починалите)? И за да е по сигурно да са по малко доживелите до пенсия, постоянно се вдига летвата, т.е. годините за пенсиониране! Разбира се би могло част от парите на починалите и недостигнали до пенсия да се разпределят и добавят на останалите, но тогава пък ще се намали "гушата" на НОИ. Истината е, че ти взимат реални пари, а ти подхвърлят обезценени и деноминирани пари!

4351, Zатова синовете ни напyснаха булгаристан !!! C много заеми и много yсилuя завbршиха престижни yниверситети !!! Cега работят на високи позиции, кbдето пожелаят ! A внyците Hи вbв всички слyчаи ще завbршат Xарвард и вbобще ще забравят, че сbществyва Bulgaria !!! Jaлко за красивата ни страна и високо ценените балгарски спецuaлисти по света !!! Hо тези балгарски спецuaлисти работят за чyжди икономики !!! Dо там ни докараха нашичките мили родни yправници !!! Zа такива yправници няма да гласyвам !!! SORRY !!!

Ако оставим на хората, сами да си събират за старитните, 90% от тях яма да имат и една спестена стотинка.

Аз съм Сънчо, ида от горица.... За един заспал народ, това трябва да бъде химн! Според сметките на Борисов, пенсионерите трябваше да се вдигнат още с първия сняг. Нали затова му се наложи да напусне демонстративно НС. За да може друг да е виновен. А той да започне с асфалта... И така ще се оправят образованието, здравеопазването, икономиката.... Нали така? И сега на сергията пак къси цели и дребни стоки. Единият щял да вдигне пенсиите, другият щял евтин бензин да продава, третият някакви националистически идеи имал, четвъртият искал силни връзки с Турция, петият с Русия и т.н.... И който изберете, той ще оправи икономиката, образованието, здравеопазването!? Дръжки ще оправи! Та вие не знаете какво да искате. Не знаете как да отделите истинското от фалшивото. Затова ви казвам - с тези наивни мисли ако пенсиите ви станат 350, значи хлябът е станал 2 лева, млякото също и т.н. защото не знаете кое е първото и кое последното в редицата от смислени и истински ценни неща на този свят!

при големия дял на сивата икономика (не контролиран от държавната администрация) няма как да има достатъчно средства за висок осигурителен доход и свързания с него процент осигуровки . Като резултат от всичко това са ниските пенсии за работници, които сега се пенсионират. Тези, които са се пенсионирали до 2010 са още по-зле защото тогава дялът на сивата икономика беше още по-голям и от сегашния. И ДНЕС ИМА МНОГО РАБОТНИЦИ, КОИТО ПОЛУЧАВАТ КЕШ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ ЗА ТРУДА СИ , НО НЕ ЗАПЛАЩАТ И СТОТИНКА ЗА ОСИГУРОВКИ И ДАНЪК НА ДЪРЖАВАТА, а същите щом навършат годините за пенсиониране реват срещу ниските помощи от държавата (пенсиите).

Това което пишеш не е вярно, защото хора с 40г стаж и плащани осигуровки между минималния и максималния осигурителен доход не могат да се подсигурят със заслужения размер на пенсията. СЕТИ СЕ ЗАЩО???

Тая лъжа за 219 евро минимална пенсия в Сърбия могат ли да я докажат? Източник?

Защо не протестираха срещу Живков и комунистите? Когато вземаха по 150-200 лева заплата? От 200 лева заплата как да вземащ 350 лева пенсия?

не можеш да сравняваш заплатите , вземани от работниците преди 30 години с размера на сега получаваната пенсия, защото тогава удържаните вноски за пенсия , ако са правилно финансово управлявани, са донесли големи приходи в пенсионния фонд Но от 1990 г настъпи страхотна девалвация и всички спестявания и фондове се намалиха хиляди пъти - това бе резултата от смяната на икономическия модел. Като се прибави големия дял сива икономика от 1990 до сега , става ясно че парите не стигат за нормален пенсионен фонд.

ако през 1980 г. работник е получавал в касата 150 лв то ТОВА НЕ Е ИСТИНСКИЯ РАЗМЕР НА ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕТО НА ТРУДА МУ. Тогава - посещението в болничните заведения не се плащаше от пациента, както е сега, а ИЗЦЯЛО ОТ ДЪРЖАВАТА (това също са заработени пари) - обучението (начално, средно, висше, преквалификация, допълнителна квалификация) НАПЪЛНО ФИНАНСОВО ОСИГУРЕНО ОТ ДЪРЖАВАТА (заработени пари) - символични такси за много от ежедневните услуги (по-голямата част беше дотирана от държавата)

въпросът не е в размера на пенсията но тъй като си тъп не разбираш нищо от покупателна сила на лева.Билетче за транспорт 0.06 лв.,кисело мляко 0.23.,прясно мляко 0.30 ст.Хляба беше 0.36 бял,0.26 добруджа и 0.15 типов.Билета за самолет до Бургас беше 20 лева а до Варна 22 лв.Сега всичко е по 7-8 пъти в повече

Тъпако , онези 200 лева тогава , бяха равни на 700 сега ! Анадънмо ?!

щом защитаваш тези гниди,наречени български пенсионери,алчни,нагли,самозабравилисе,съсипаха държавата,крадейки толкова години,сега и с претенции,нямат граници в лакомията си,вместо да се засрамят и наведат глави,да се извинят на днешните млади,те протестирали кърлежите,е няма такава наглост

Като не могат да излъчат хора, които да защитават интересите им.

кой нормален човек би защитавал подобни търтеи,дето знаят само да искат,а една стотинка не са допринесли за тая държава

Това че албанските пенсионеpи получават по-големи пенсии от бългаpските е позоp за упpавниците В Бългаpия има повече супеp скъпи коли и яхти отколкото в Евpопа, Ясно е че паpите са от откpаднатото от пенсионеpите и наpода, Позоp!

Само дето не е вярно! Средната пенсия в Албания е по-ниска

Докато има валутен борд ще е мизерия за мнозинството и рай за една малка групичка! Най-добре е борда да се махне, но трябват и умни, и честни управляващи, което за момента го няма!

второто ти изречение доказва красноречиво защо не бива да се снема валутния борд. Нито бизнеса у нас е заслужил уважението на обществото (не могат да осигурят за еднакъв труд-еднакви заплати с другите страни и ние сме с най-ниско заплатения труд, а в същото време бизнесмените имат равни възможности на международния пазар както останалите участници) С отпадане на борда всички контролни функции трябва да поеме БНБ, но видяхме как тя нищо не направи превантивно и унищожи една българска банка и потънаха парите на много държавни фирми и организации..... без борд това щеше да означава една незабавна и сериозна инфлация в страната.

Пари в България има за всичко...!!!Само ,че тия управници и ялови законотворци не искат пръста да си мръднат за подобряването на социалния стандарт на българина , а гледат само да си пълнят гушите...!?Ще се въведе подоходно данъчно облагане с 4-5 скали -до 35%-за най-богатите-с над 10 000лв мес. заплата;да се премахнат партийните субсидии и харченето на безотчетни средства в парламента и администрацията мсъкращаване на държавната администрация -поне с 30%мзамразяване на депутатските заплати ,защото те се актуализират ПРЕЗ 3 МЕСЕЦА ,В ЗАВИСИМОСТ ОТ СРЕДНАТА ЗАПЛАТА В ДЪРЖАВНИЯ СЕКТОР, а пенсийте не са актуализирани ...с осигур.доход от 2007г.!?Налагане на яки глоби и санкции срещу нарушителите на финансовата дисциплина и срещу сивия сектор,контрабандата ,не плащането на данъци и акцизи.,задължителни касови апарати за ВСИЧКИ ТЪРГОВЦИ....-и ще има пари за всичко в тази държава

не знам от кога си счетоводител, ама тая със скалите сме я играли, и то не много отдавна. Помниш ли, защо въведоха плоския данък, и то от ляво управление?

че счетоводителят принципно е прав, но като се стигне до изпълнение - всичко се опорочава- пример- БСП казаха че принципно нямат нищо против да се намалят субсидиите за партиите(както гласува по-голямата част от избирателите преди няколко месеца), но когато се гласуваше в парламента гласуваха за старото положение - осигуриха си пари и за следващия изборен период......)

Защо тези пенсионери като се събрали не попитат президента или най- добре наследниците на БКП КЪДЕ са парите им, които са внасяли в пенсионен фонд? Като са си сменили името от БКП на БСП и се гордеят със 100 годишната си история да вземат да отговарят и за това, което са свършили!

Че българите се славим като най-големия боклук на света.

Шилo

Недоволни, ама пак ще гласуват за БС(К)П, идиотите! Моите родители са пенсионери, но работят. на жена ми родителите - също. Здрави са, работоспособни са, не чакат на пенсията и не се оплакват изобщо. Напротив, вски ден благодарят на Бога, че са здрави и могат да правят нещо полезно. А търтеите - протестират.

А тези пенсионери, при които и Матсан Дойч не помага и те ли да не могат да преживяват от пенсията. Ей тва големи съветници се извъдихте бре?

пожелавам ти и ти като се пенсионираш да работиш,само че болен,за да влезеш в положенито на тези,които са болни и много възрастни и не могат да работят. Аман от дебили.

да вземат да спонсорират АЕЦ Белене и да започнат да получават СИГУРНИ дивиденти от нея!

сега като доидат комундетата от чешмите ще потече мед и масло.

вечна дружба с Москва.

Бюджет 2017 ( нерегистриран ) 09.03.2017 17:27 ПРИХОД 1.1. Осигурителни вноски 5 614 738лв. РАЗХОД 1.1. Пенсии 8 936 300лв. Недостига е 3 321 562лв. За тези, ( нерегистриран ) 09.03.2017 17:40 с митусите: справка "ЗАКОН ЗА БЮДЖЕТА НА ДЪРЖАВНОТО ОБЩЕСТВЕНО ОСИГУРЯВАНЕ ЗА 2017 Г. В сила от 01.01.2017 г. Обн. ДВ. бр.98 от 9 Декември 2016г."

че всяко увеличаване на пенсиите намалява средствата за живот на младите хора и децата им! И без това детските надбавки са 30лв. на месец и то не за всички деца, защото на работещите родители децата не получават добавки!

Ами държавата да се хване да си върши работата , и да започне да си пребира всички данаци от фирми и мижатурки ( правещи се на велики фирмаджии) и плащащи под масата. Не са виновни работниците че се съгласяват да работят така , нямят избор . Дуржавата не си върши работата ,а , пък и инспекторите и те лапат доста.

Което значи, защо се заблуждаваш?!Управляващите ни милиардери настройват едни срещу други обществени групи, за да крият грабежа си зад мантрите:"Пенсионерите изяждат храната на децата ви." "Един работещ носи на гърба си пет пенсионера." Държавата е абдикирала от основни нейни задължения и права в полза на обръчите от партийни фирми. Там потъват огромните пари, с които заплати и пенсии биха били добри доходи. Не са ви виновни пенсионерите. Те са най-ограбени от престъпния преход. Отворете си очите и вижте истината. За 27 години стоите като зомбита и мачкате невинните, защото не мислите.

за има-няма 150 пенсионера пред Президентството.Вярно е,че се борят за правата си, но проблема се преекспонира излишно.Този въпрос нашата Корнелия ще го реши скоро,след като стане м-р Председател.Аз си мисля,че пенсиите на тези хора ,може да се увеличат 100%.Като размисли човек,че на тях им остава малко животец,нека го направим по-достоен а и харчовете не са големи.

АКО ВАШАТА КОРНЕЛИЯ ИМ ПЛАЩА С ОТКРАДНАТОТО ОТ ТЕХНОИМПЕКС И БУЛГАРТАБАК -СТАВА:):):)

Бъпгарски колхозници,сега ще ви пратя кифлата и тя ще ви оправи за 45 години

с мотото на протеста- самата действителност. Но защо сега, предизборно, защо пред президентството? / риторично питане/

ЗАЩОТО ПРЕДИЗБОРНО ИМ СЪЗДАВАТ УСЕЩАНЕТО ЧЕ НА ПРЕЗИДЕНТА МУ ПУКА ЗА ПРОБЛЕМИТЕ ИМ.....

ТЕЗИ, КОИТО СА ПРОТИВ ДОБРУВАНЕТО НА ВЪЗРАСТНИТЕ И ГЛЕДАТ С ПРЕНЕБРЕЖЕНИЕ КЪМ ИСКАНИЯТА И НУЖДИТЕ НА ТЕЗИ ОТРУДЕНИ ХОРА, ЩЕ СИ НОСЯТ ГРЕХОВЕТЕ, ЗАЩОТО ТЕ СА СРЕЩУ ТЕЗИ, КОИТО СА ГИ СЪЗДАЛИ - РОДИТЕЛИ, БАБИ И ДЯДОВЦИ... КОЛКОТО ДО МЕДИИТЕ ТЕ СА ЕДНИ ОТ НАЙ-КОРУМПИРАНИТЕ ИНСТИТУЦИИ...

ТЪЖНОТО Е ЧЕ ДОБРУВАНЕТО НА ВЪЗРАСТНИТЕ МИНАВА ПРЕЗ ИЗТОЧВАНЕТО НА НАШИТЕ ПЕНСИОННИ ФОНДОВЕ,КОЕТО ОБРИЧА И НАС НА МИЗЕРНО СЪЩЕСТВУВАНЕ В ПЕНСИОННА ВЪЗРАСТ.А ДОКОЛКО ТЕ СА ДОПРИНЕСЛИ ЗА ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ С БЕЗДЕЙСТВИЕТО СИ И С ПРЕОБЛАДАВАЩО ГЛАСУВАНЕ ТОЧНО ЗА ТЕЗИ ДЕТО ИМ ОТКРАДНАХА ПЕНСИОННИТЕ ФОНДОВЕ ВЪОБЩЕ НЕ МИ СЕ КОМЕНТИРА.

Тези възрастни хора от къде имат хиляди левове, които да хвърлят от прозорците на ало- измамниците? Да си ги държат под дюшеците и да си пестят паричките защото ония подсмърчащите пак ще им звъннат и няма да има какво да метнат от прозореца.

показват повече и по-дълго и им дават дори думата само на предизборните срещи на партиите с електората.Особенно дейни са от БСП-т,защото използват по грозен и подъл начин носталгията на старите хора за годините на тяхната младост.А преди 1989 г. т.н. земеделска пенсия на кооператорите от ТКЗС беше от 30 до 60 лв.

Ама и баничката беше 0,13лв и това в края на 80-те, а днес е 1,13лв.

Вместо да протестират, да внимават за кого ще гласуват. Макар, че всичките са маскари, както бе казал Бай Ганьо.

Що се оплаквате бе! 66 МИЛИОНА давате на година ромите, почти милиард на мобилните. Само ако спрете парите към тези ало измамници ще имате по 50-60 лева на месец.

половин минута маститите електронни медии - БНТ,БТВ,НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ показаха сухо за "някакви"протести на "някакви" си пенсионери.Това бяха визията и излъчването на трите медии.

талавизиите не са на пенционерите!? Който хрантути джурналята там, той диктува новините! Пенционери ще ти показват, я колко по-интересно е какво Боцко и подобните му казали тази сутрин и какво измислили вечерта, къде ходили, какво ги почерпили...

Aре ве, нъл ви дигнагха пенсиите с 2,49лв С два хляба сте напред и пак недоволни!

А колко държат под дюшека?

Е, добре де, ама и останалите пенсии да се вдигнат със същите проценти!За да има справедливост все пак!

veska

Въпросът е метода за изчисляване на пенсиите! Как за 20 години трудов стаж, с осигуровки, плащани от бюджета може да им се изчислят максимални пенсии? Въпросът е, как човек, осигурявал се 43 и повече години, сега да получава под 300 лева пенсия? С какво военният, милиционерът, държавният чиновник е допринесъл повече от учителя, работника... към пенсионния фонд, че пенсията му да е в пъти по-висока?

статистиката в края на статията ясно обяснява всичко - колкото по-малко комунизъм, толкова по-високи пенсии...и обратното:)

що пред президентството сте отишли мили пенсионери, идете в Банкя и питайте къде са обещаваните пари за пенсиите Ви, президента не е крадил и обещавал и е на два петъка служба, но Боко обещаваше манна небесна, притеснете него, че е охранен за разлика от президента....

президентът-сопол през цялата си кампания обещаваше като ненормален високи пенсии...така че точно на място са отишли дядовците.

Т.н. пенсии, а по-правилно помощи, може да бъдат спряни нацяло. Трябват пари за джобни на герпавите, пардон за саниране.

Никъде по света, дори и в Африка, хора който са работили по 40 години не получават пенсии по €100 месечно при европейски цени. Това не е само геноцид, а си е чисто убийство на уялата се политическа пасмина от разбойници. Народа не трябва да гласува, защото всички са лъжци и разбойници, откърмени от БЛП ДС, Народа трябва да направи революция и да ликвидира всички, които са управлявали през последните 73 години!

преди 73 години в България пенсии са получавали САМО ТЕЗИ КОИТО СА РАБОТИЛИ ДЪРЖАВНА РАБАТА - ЧАСТНИЦИТЕ , включително И СЕЛЯНИТЕ, НЕ СА ПОЛУЧАВАЛИ И ЛЕВ ПЕНСИЯ. След 1950 г комунистите решават да дават пенсия за старост , като размерът й зависи от възнаграждението от три последователни години, през които са удържани проценти от заплатата.

Пак гласувайте за Герп. Боко и Герп ненавиждат пенсионерите, затова и нямаше никакви индексации. Сега се имат за силните на деня, НО утре Народния Съд може да отсъди друго яче. Който се бизика с пенсионерите не отива на добре и ще дойде време отчет да дава.

Е как герп няма да ненавижда пенциите, като МУ (БиБи бел.моя) изядоха десер..., пардон, резерва, като се наложи да притури някой и друг лев на мизерните пари, наричани незнайно защо "пенсии" и не останаха за църкви, където да МУ се молят...

А защо пенсиите трябва да бъдат в пъти по-ниски от заплатите? В другите държави толкова голяма ли е разликата? Чий опит ползваме?

Името Българин има много разнообразни говорни имена - по цял свят името Българин се произнася различно, но означава едно и също име. Получава се заради това че: - Българският етноним съществува прекалено дълго време на земята, още преди 7 хиляди години, а може би от преди 25 000 години, когато седем племена се събрали и създали държавата ИДЕЛ. /всяка буква има свое значение/. И всички имена -етноними носят в началото си буквата Б. (Бурогари), Балти (Балхи, Балги), Келти (Белти, Белги), Белуджи (Бълъджи), Пелазги (Бълъзци, Бълъджи, Българи, Бугари, Бугри, Болгари, Волгари, Бургари, Вургари, Балгаръй, Балакрии, Бългери, Бюльгари, Бугури). Истината е, че няма нито един друг народ освен нашия, който да може да се похвали с толкова много синоними на своето народностно име, а това определено говори в полза на становището, че Българите са най-древния народ на земята, както е казал през XV век византийският книжовник Лаоник Халкокондил. Всеки народ наричал българите с различни имена, но значението било едно, а в зоните около Алтай казват, че "Булгар" означавало "Човек, който оцелява". И това е вярно, колко са годините, които Българите са били под чужда власт (робство)? И...пак са оцеляли. Народностното име "Българи" е толкова старо, че няма народ на земята, който да помни неговото истинско значение! То е много по-старо от народностните имена на гърци, римляни и египтяни, китайци, келти и германи, индуси, евреи и шумери.

Българите - това е народът, който имаше всичко, което е пожелал. Тъй или иначе, България е най-старата европейска държава, която не е сменила името си през вековете. Испания е Испания от 1479, Швейцария е Швейцария от 1291 година, Швеция е Швеция от началото на XI век, Полша е Полша от края на X век, Франция е Франция от 843 година, Англия е Англия от 827, а България е България от 681 година. Така пише в учебниците по история. Така знаех и аз.

Стефан Цанев - Хроники.....

Вярно нашите пенсий са унизително ниски,но ми е мъчно ,че заплатите на работещите бедни са още по унизителни.Винаги казват,че няма производителност,а те наимоверно забогатяват.Това са бъл. ЕКСОЛОТАТОРИ

СКЪПИ ПЕНСИОНЕРИ ВСЕКИ ДЕН ОТ МНОГО ДЕСЕТИЛЕТИЯ, КОИТО ВИЕ ЗНАЕТЕ МНОГО ДОБРЕ, ЧЕ СТАТИСТИЧЕСКИ ВСЕКИ ДЕН СЕ УВЕЛИЧАВАТ МИЛИОНЕРИТЕ ПО ТЕЗИ ЗЕМИ, А КОЙ ПЛАЩА ВСЕКИДНЕВНИТЕ УВЕЛИЧЕНИЯ НА ИМОТИТЕ???? А??????

Причината да няма пари е, че някои разполагат с повече отколкото мога да изхарчат. С това разхищение трябва да се спре.

парите са стока! купуват се с труд, можене и талант! купи си и ти!

Някъде, неизвестно къде, може и да е така. В България парите се печелят с далавери и кражби. Това е доказано.

Ако поне беше чул за Маркс щеше да си наясно от къде идват парите, не от белото.

и с далавери ...... къде по-малки, къде по-големи....

Аз искам да лежа цял живот, да не работя , да не внасям осигуровки и Курни да ми даде 500 лева пенсия !!!

Абе овчар, искаш да кажеш, че 2 милиона българи не са работили ли? На тебе баба ти ква вноска е внасяла?

Да пита комунистите баба ти къде са парите ??? А аз достатъчно внасям осигуровки за старини !!

шест лева месечно, пенсионира на 50 с 30 г . трудов стаж и живя до 90!