Прокуратурата откри 172 наредби с незаконни такси

Върховната административна прокуратура (ВАП) е установила 172 наредби на общински съвети, които противоречат на закона.

Обратно в новината

Коментари - Прокуратурата откри 172 наредби с незаконни такси | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ИМА УСТАНОВЕНА ГРЕШКА,ТРЯБВА ДА ИМА ЕФЕКТИВНО НАКАЗАНИЕ!!!

Некадърниците в прокуратурата и корумпираните съдии имат изключителни заслуги за геноцида над българския народ.

А другата простотия кога ще оправите. Живея от родния си град на 360 км. Там съм оставил затворен магазин вече осма година. Таксата смет е направо убийствена! Задължително в определн срок трябва да декларирам, че магазина е необитаем и не функционира. Задължително трябва да стане на място, не може по електронен път. Това означава всяка година да пътувам до там и да се върщам. И то ми редуцират някаква несъществена част от таксата. Като сметна горивото в двете посоки излиза, че съм заложник на остаряла и тотално идиотска система. Няма значение какво става с магазина - задължен си им до гроб!

еми като си чорбаджия ще биеш път, а може зявлението да се подаде и по пощата с обратна разписка ама нали гласиш някаква хипотеза за да предизвикаш интереса на хейтърите във форума така ще е ...

Е, като е открила, да ги отмени!

Да възстановят парите с лихвите, а ония за затвор. Измамници!

Тия наредби да не са от няколко дни случайно? Какво е правила прокуратурата толкова години? Защо до сега не е открила, че с наредбата на топлофикация се извършват углавни престъпления описани в членове на наказателния кодекс?

Миналата пролет Бойко събра кметовете на ГЕРБ и ги "посъветва" да си вдигнат данъците за да имат пари за администрацията си! На обезлюдените общини, такава огромна администрация какво очаквате- само вдигане и измисляне на нови такси и данъци! Е сега кажете кой глупак ще гласува за ГЕРБ??? КОЙ?

Гербаджийски данъци, такси и глоби. Кажете какво си купихте с тези пари бе! Подменихте ли си служебните костюми? Чорапи? Заплатите как са?

И кво?

А защо столична ми начислява данък смет след като не е декларирано като осносвно жилище?????Всички администреации се чудят как да ни ударят в джоба,,

гласувайте за ГЕРБ ! Нещастни българи!!!

СТО СЕДЕМДЕСЕТ И ДВЕ наредби на общини, противоречащи на закона. Запомнете го добре, овчици! Местната власт издава незаконни наредби, стриже гражданите по тях с глоби и данъци, и пет пари не дава, че са незаконни, нито някой ѝ търси сметка. А ако ѝ потърси, припомням тълкувателното решение на ВАС, че не може да се претендира за щети от неправомерни административни актове. Така че пари няма да се връщат на потърпевшите, като например ако отсъдят, че една година вече столичани плащат незаконна цена на билетчето (не че те ще се съберат да си ги поискат, българия е, все пак), а познайте пък колко осъдени държавни служители ще има за тия 172 нарушения на закона.

И кой сега ще връща парите на ощетените граждани?! Или бития- бит, е...- е...

Именне, че битият - бит, а... ситият - сит. Нали ВАС е изтълкувал, че у нас е законно да не можеш да си търсиш правата при административно беззаконие.

Заспала провинция,слаба държава. Дерибеите мачкат тъпия народ,щом ги трае ТОЙ минава по магистралата и казва:Гледайте какви чудеса строим и викайте УРА,а утре сте пак така

Ама тая цацаратура май се прави на олигофренска след като се хвали с това че бая години не си е вършила работата.. Та кой незнае че и ако кихне пред някой от държавната хранилка - администрация, управляващи веднага същата тая прокуратура му спретва някаква ''такса'' нарушение рахатлъка на хрантутниците,,Ще връщат ли парите дето са ги взели е по важно и дали ще има наказани за това беззаконие