ЕС иска САЩ да премахнат визите за българи

Може ли ЕС да накара САЩ да премахнат визовия режим за пет европейски държави, сред които и България? И как да стане това? С въвеждане на визи и за американците?

Обратно в новината

Коментари - ЕС иска САЩ да премахнат визите за българи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Крайно време е след падане на визите за Канада и САЩ да премахнат визите за нас и за румънците! Дано само руските ни поробители чрез агентурата си да не успеят да провалят усилията на Правителствата на Борисов в тази насока!

По- скоро сега момента е сгоден ЕС да го зачукат на Тръмп, който хич не ни цепи басма и иска да си купуваме американско оръжие и харчим кинти. Това, обаче не е добре за запада и е срамно.

на дедовия. Изобщо нямам намерение и не виждам смисъл да ходя при тъпите кравари,ако ще и да премахнат визите . Тия както е тръгнало така ще се "опаткосат", че ще почнат да въвеждат и за собствените си граждани визи за пътуването от един щат в друг

Тъкмо се зачудих отгога Дойче Веле проявява каквато и да било "загриженост" за България и отговора веднага си дойде на мястото, цитирам- "Много мултинационални компании са притеснени за своите служители, които досега влизаха в ЕС без виза "...

да видим как някакви млади костюмарчета с "библии" ще се возят в градския транспорт и ще обикалят кварталите.

предпочитам да уредят новите визите за Китай, които китайците НИ НАЛОЖИХА НАСКОРО

Хаха, китайците без визи в България не могат да влизат. Все пак комунистите в Китай трудно могат да гарантират, че тези които влизат в България са читави. Ще минат още едни 50 години "правилно" развиване на Китай (което е напълно възможно) преди да говорим за отпадане на европейските визи за Китай :D

Някаква промяна ли има за визите с Китай? До преди 2 години беше супер лесно да си извадиш виза - срещу 50 лв всяка туроператорска фирма вадеше туристически визи без да ходиш до посолството. За хонг конг не ти трябва виза.

С виза или без виза всеки тлъст негър от граничният контрол може да те върне обратно от летището ,само защото нещо не му харесваш ,такава е практиката и закона в щатите ,от друга страна визите са си един добър приход за администрацията ,за БГ граждани е 150 долара ,като ти ги взимат без значение дали ще ти дадат или не виза ,така ,че ме съмнява скоро да ги махнат ,особено при Тръмп ,както е не вярвам ,че дебелогъзите евро чиновници ще посмеят да сложат визи за американските граждани .

$160 въобще не са висока такса, при условие, че визата ти важи за 10 години! А дори и да бяхме без визи, пак си има ESTA и там цената е $14 на година. За 10 години, пак ще дадеш почти същата сума, само дето трябва да си правиш регистрации всяка година. Честно казано, визата е за предпочитане, ако ще пътуваш по-често.

много се е загрижил за нас - лъжете се. Става въпрос за реципрочност.

Не е само за нас. Има още 4 държави в ЕС които са с визи за САЩ. Общо са 5 мисли ЕС. А реципрочност е, че ЕС ще въведе визи на американците за всички държави от ЕС. А не само някои определени държави да слагат визи. Така че американците ще го ядат големия ако не махнат визите за тия 5 страни.

Че благодарение на Европейският Съюз живеем много по добре от преди

Ако ти лично живееш "по-добре благодарение на ЕС", кой те упълномощи да изразяваш личното си мнение в мн.ч. като всеобщо/обществено?! Ако си сляп, или хвърчиш в облаците, "слез на земята" и се огледай наоколо,за да видиш Истината:колко много млади и възрастни хора живеят зле:в недоимък, без зъби, без пари за лечение и норма живот!На ЕС не й дреме за нас! Ес е създадена по идея на Сащ, за да контролират икономиките на държавите в Европа! Държавите членки на ЕС се подчиняват на Решенията на администрацията на ЕС, а Сащ,чрез Ес, реализират плана си за Световно господство!Така, на Сащ е по лесно да контролира и влияе едновременно и директно на всички държави членки на ЕС, отколкото поотделно, на всяка суверенна държава! Е, скоро ще видим дали Тръмп ще промени отношението си към идеята за Световно Господство на Сащ!

Нормално и да се работи в тази посока.

Стига вече с тия визи бе идиоти. Хората нямат пари за елементарни неща в България вие се посрахте с някакви визи....Та нали и без виза може да ви върнат от летището защото са ''намерили'' нещо???

Мисля , че е взаимно изгодно. Ще изтеглят много интелигентни и добре образовани българи, но те ще вървят и със зестрата си, мангалите. Ако вземат само доброто, ще ни унищожат.

Те и досега си вземат това което им харесва така че не визите ще спрът това а подобряване на жизнения стандарт в България.. А ''зестрата'' американците ще я връщат преди да е излезнала от летището..

Принципност и реципрочност е нужна! САЩ имаха много предварителни изисквания, като оповестяване предварително на списъците на пътници в самолетите, за да могат да ги проверят за терористична опасност и да спрат нежелани пътници още преди качване на самолета - например лица с криминално минало, осъждани за наркотици, тероризъм и тежки престъпления. При това изискването за пръстов отпечатък (за да няма фалшифицирани документи) отдавна е осигурено. Колкото за просрочени визи - в момента миграционните власти и полицията има право за незабавно депортиране на такива лица и глоби. Това е нещо персонално за някои хора, но не трябва да има обща ДИСКРИМИНАЦИЯ на ЕВРОПЕЙСКИ СТРАНИ по расов признак (източноевропейски славянски страни)!

не, че на ес чак толкова му пука за българите, че са с визи за сащ, а това е един повод да ги спират да влизат безвизово в ес

" тези държави със сигурност имат право да постъпят по същия начин по отношение на американците", казва тя. " --------- хитра си ама не достатъчно! никъде ЕС не е казал че само тия 5 страни ще наложат визи за американците, а че ЦЕЛИЯ ЕС ще наложи визи за американци! ;) Т.е. ще забравите за Германия, Франция, Испания, Италия, Австрия и т.н. свободно да си ходите и работите. Само заради тия 5 държави на които още държите визи, ще си отрежете пътя за цели 28 държави в ЕС !

за ЕС на различни скорости да си чувал нещо напоследък

Да, но това какво общо има с визите?! :DD

Ако е реципрочно няма проблеми. И американците ще идват тук без визи.

Ти, пък! Гражданите на САЩ си идват когато и колкото пъти поискат в България, като у дома си, без визи! Това е на база споразумението между ЕС и САЩ за безвизов режим на гражданите от двете договарящи се страни! Да, ама САЩ не им пука от нищо и за България се правят, че не сме членове на ЕС, независимо, че те ни вкараха в ЕС, за да го отслабим!

За нас Българите е по-важно, че САШ не искат да ги премахнат. ТОВА ГОВОРИ МНОГО