Прекупвачи вдигат цената на агнешкото за Великден

Прекупвачи надуват цената на агнешкото за Великден. С бусове те обикалят селата, изкупуват животните и ги продават на преработвателните предприятия и магазини.

Обратно в новината

Коментари - Прекупвачи вдигат цената на агнешкото за Великден | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Имам свободни 40 парчета агнета искатели

Щом управляват правителства на червената партия или нейни производни, веднага започват повишения на цените. Водата, агнетата, следват тока, зеленчуците и т.н. Кои са тези прекупвачи, които при предното правителство не смееха да се вихрят и цената на агнешкото не мръдна 8 години? И в настоящия момент няма основание за това!!!/.Спомняте ли си кои фигури с дебели вратове и ланци държаха складовете преди десетина години и си слагаха каквито искат надценки, за да карат Мерцедеси и БМВ-ета? Не се чудете, и сега ще бъде така, при това "временно" правителство, с което БСП "няма нищо общо".

Ей коз крив космос!!! Ей таз крива нима!!! Само червените са виновни за всичко! Когато БКП управляваше, ако ти е слаб спомена, имаше агнешко доста по-евтино, имаше здравеопазване, раждаемост.... Е нямаше наркотици, трошки купени от Италия...

Супер новина.Направо се накефих.Браво на дирниците!

Тези "прекупвачи" са ихтиманските мангали...Те са специалисти в тази дейност .Говорят български със софийски акцент,въпреки ,че някои от тях са си черни кюмюри...Обикалят из страната с разните му бусове и изкупуват агнета Големи фокусници са на омайването,пазарлъка ,кантара и ..."врътката" .После минават на шилета ,овце и ...куци магарета и коне ,които колят из горите обират само месото и го носят в нелегални колбасарници...

Ма интересно - и цената на кучешкото са дигна!

ей тези лоши прекупвачи, комунисти ли са, а сушата и кишата къде са

а кои кара да се купуват цели агнета - и в англия да купиш цяло агне, дори да имаш голяма заплата, е скъпо, защо не си купят една порция от 200 грама - за 1 човек е напълно достатъчно?

Пак ли се появиха прекупвачите? За няколко години ги бяхме забравили. Кой ги пусна?

консерва копърка с доматен сос 160 грама 180 лв.

Много ти е златна копърка....

Не скъпо агнешкото бе идиоти ,а заплатите са мизерни.Как за мен в чужбина агнешкото не никак скъпо а.

домашна едро смляна лютеница дерони 520 гр. 4.90 лв. едро смляна лютеница хорцето 300 гр. 5.19 лв.

Така е, защото по принцип сме селяндурска държава, пълна със спекуланти, посредници, мутри и андрешковци. За това и трудно се прави бизнес тук, освен ако не си връзкар с протекции.

То и протекциите са до края на мандата. После идва друг и протекции от новите. Затова "удриии" спекула докато има, че манадата свършава и така стават големите надценки. А народа пуфти и плаща и накрая сме най-бедните в Европа.

литър пещерска 14 лв.

ЗАЩО Е ТАКА ? ... АМИ В НОВА ЗЕЛАНДИЯ ИМА НОРМАЛНА ИКОНОМИКА И ЗАПЛАТИ КОМПЮТЪРДЖИИТЕ СТАВАТ УФЧАРИ ... А В БЪЛГАРИЯ ПОНЕЖЕ НЯМА НОРМАЛНА ИКОНОМИКА И ЗАПЛАТИ УФЧАРИТЕ ИСКАТ ДА СТАНАТ ОПЕРАТОРИ В КОЛ ЦЕНТЪР :))

Защото такива тъпаци като теб влязоха да управляват България ЧЕРВЕНИ БЕТОННИ ГЛАВИ

Извинете, Иван Костов, който ликвидира селското стопанство и промишлеността дали беше ЧЕРВЕНА БЕТОННА ГЛАВА, или действаше по нечие външно разпореждане? Просто питам...

При социализма имаше на 9 милиона българи 10 милиона овце. Стрижаха овцете за да живее народа. При капитализма има 7 милиона народ - другите от хубаво избягаха и 1 милион овце за сртигане. За да се допълни бройката капитализма стриже яко и 7те милиона щото това джипове, яхти, почивки на бахамите, шопинг в Милано, къщи в Женева, поршета и т.н. не се купива с 1, а поне с 1+7 милиона остригани и оглозгани. Кое е по-пазарно сега. Кое е по-демократично? Кораби отнасяха по десетки хиляди агнета за арабистана, а в 4 вагона се товареха 100 хиляди пилета за руснаците. Сега стягаме колани. Ядем квото внесем.

цоциализма умре! Само ако БСП спечели изборите, ще може да възстанови нещата!

Ден година храни смрадливи ориентал идиоти пример не гледа зената в лицето ,а в задника какво е това ориенталци ( сте иа скъсам)

С какво сгнешко някакви овце ще заколят. Най-добре да не ядем животни! Има какво друго да се приготви.

След като всичко това се знае и не е тайна за никого, защо съответните органи не предприемат нещо, за да прекратят тази недобра практика?

Проблемът с прекупвачите в България е стар, колкото... демокрацията. Вече съм убеден, че в България има цяла изградена схема за систематичното изнудване и печалба на гъба на хората - производители и потребители. В момента, за почти всеки земеделски продукт, между производителя (на село) и потребителя (в града) стоят средно между 2 и 5 прекупвача. Обикновенно има един, който действа на местно ниво (няколко села) и изкупува продукцията. Той препродава на друг, който действа на регионално ниво. Той от своя страна препродава на друг регионален. А регионалния препродава на някой "локален", който зарежда сергии, магазини и вериги. За единичния производител е на практика невъзможно да "заобиколи" някое от звената, защото първо няма да пприемат стоката му, второ може да го набият, защото е опитал и трето ще го изключат от веригата за в бъдеще, което означава глад. И така нещо, което на село се изкупува по селата за стотинки, стига в градовете за левове. Любимият ми пример е млякото, което в нашето село го изкупуват за 15-20 ст., а в магазина до нас е 2лв/л. За другите продукти принципа е същия, но мащабите (може би) са малко по-малки. И цялата система съществува, става все по-всеобхватна и успешно изолира производители от потребители. Как? Като всяко звено не забравя да праща редовно пари "нагоре". А тези, на върха на пирамидата, където се събира всичкото "нагоре" контролират медии и държавни органи, за да гарантират, че системата винаги ще работи и винаги ще има за "нагоре". Обединение на производителите? Може и да стане, но не от първия път. Първия опитал да създаде такова обединение, за да се противопостави на схемата, ще бъде пребит от местния Ценко Чоков, а местната полиция дори няма да погледне случая.

Ами няма да ядем агнешко, да го духат! Една хубава свинска пържолка с чаша мерло ще ми дойде добре! За бога братя не купувайте! Да видим къде ще си го завират скъпото овче месо! Ха наздраве!

Алелуя. И аз съм така - на Великден съм с личната си колекция "пържоли" и бири. Тази работа със "задължителното" агнешко на Великден и Гергьовден е само "задължителен" оборот на разни тарикати решили да ударят кьоравото, защото народа е много "традиционен".

най-добре купувай отсега щото те и свинското ще вдигнат и яйцата. За яйцата е рано ама за свинското не е. Пък и бири на промоция има , че е още студено. Така обаче се усещам, че стадото сме май точно ние, хората, които ще направим точно това, което ви написах, а не овцете.

то добре взех свинско на промоция. Знаех си, че така ще стане. Охлюви. Вместо агнешко охлюви - пости е, а охлюва бил постна манджа. Почвайте ги от сега. Валя добре, но е студено, мамка му за охлювите. На някой да му излязат 17 цирея на задника за тази цена на агнешко с кокал.

БГ производителите не могат да се сдружат - те отдавна са се скарали за дреболии в селото. А никой не ви кара да купувате агнешко за Великден. Има пилешко, свинско, телешко. Ако толкова искате агне вземете си 1 ден по-късно и си поискайте отстъпка.

Това новина ли е??Ами върнете се назад и може да си приписвате писанията години наред едни и същи...Освен това на всеки мислещ му е ясно че българските агнета са за навън а в България ядем остатъците от отказаните некачествени и вноса на замразени преди години и размразени сега като ''охладени''

ЗА МЕН НЯМА СТРАШНО.НА ПРАЗНИКА ЩЕ ЯМ СКУМРИЯ КОНСЕРВА И ЩЕ ПИЯ БИРА.

скумрия консерва, от кой да е вид, е по скъпа от агнешкото! и живият шаран и той е по скъп! и пъстървата и тя!

скумрия 2.43 лв. за 180 гр.

шаран 6 лв кг. като махнеш главата и карантията става 16 лв килото

Политическа фразеология - бий кулака.

Всяка година все едно и също по темата. Все прекупвачите виновни! Това не е новина! Новина ще бъде ако агнешкото стане поне колкото свинското за килограм. ама това е вече утопия!

Решението е да не ядем агнешко на Великден , аз например обичам за Великден антрекот цял печен и ДГД прекупвачите.

а бе пешев, телешкото е по скъпо от агнешкото бе!

скъпо е , но си струва! доста от пишещите тук плащат скъпо и прескъпо за съмнителното удоволствие да пушат, но мрънкат за цената на агнешкото! та един килограм агнешко струва 14 лева! а един килограм цигари струват 280 лева. всеки месец изпушвате по десетина кила агнешко!

Като чета статията, оставам с едно единствено убеждение, а именно: България е един разграден двор и всеки си прави каквото си иска. Държавата е безсилна да се справи с който/какъвто и да е проблем. Това е горчивата истина!!!

Производителите да се организират- е има европрограми и да си направят изкупвателна кооперация

ПРОСТИТЕ ГЯУРСКИ УФЦЕ ЗАРАДИ ПРОСТОТИЯ , МЪРЗЕЛ И НЕКАДЪРНИ ПАШИ ЩЕ НАБИВАТ НОВОЗЕЛАНДСКО АГНЕШККО :))

Миналата година по Велик ден жената беше направила агнешко със спанак и дроб сърма.Дойдоха граждани на гости бъркаха у чинийти намачкаха сичко един не си натопи хапка хляб със вилицата в агнешкото със спанак само начупиха сичките яйца и си отидоха.Отврат.

грозен обичаи!агнето е такова безобидно и красиво животинче,като малко дете е !да му отрежеш гърлото струва ми се отвратително този примитивен обичаи!за това можеби бог наказва българите със българската мафия!и българия си остава бедняшката колиба на европа!

А защо из цяла Англия по всички хълмове само агнета?

Ами те там само си пасат и никой не ги яде ;)

При агнето рандемана може да е към 50 процента, но агнешкото месо обикновено върви с кокал. Така от 5 лева изкупна цена една ефективна икономика би извадила месо на 11-12 лева, а не на 15-17 лева. Ама нашата е мутренска. Тези горни 5 лева после ги отчитаме като БВП, а то е едно нищо. Точно едно нищо се превръща в хвалби. Така пак сме с 3.4 процента ръст на БВП, а селското стоп. и индустрията имат спад по един процент за 2016та.

Само в нашата държава без държавност и без надзор се случва това за всеки празник цените да скачат!!! За Нова Година свинското, за осми март цветята, сега за Велигден агнешкото! Ама защо ли не за натрупаме пари за цела година това е мисленето в тази държава! Ако имаше контролен орган който да определи цената в такива дни нямаше да е такаНа всякъде по нормалния свят намаляват цените но ние не! Преди 30 години в така наречените още развиващите се държави при празници цените падаха драстично! А на госпожата по повод времето на социализъма в кварталните месарници имаше всичко, свинко, телешко, говеждо, шилешко, овчо и тем подобно, а сега свинско и тележко ама телешкото от бабата и дедото на телето!!!

Не контролен орган , а например Държавен резерв. Пазарен механизъм за контрол в пазарна икономика дето се вика. На великден директно да продава от портала. Ама Държ. резерв така яко го обомбиха и окрадоха, че чак имоти има загубени за далавери. Държавни имоти - отнети през съда законно от собственика РБ в полза на мутри работили с ДРВЗ. Договори, тинтири, минтири....

Ауе, няма да ми казваш какво да правя, бе!

d4

не са се сетили от Австралия покарай агнешкото да внесат и кенгура... там поне има свръхпроизводство.

Мартенички купихте ли? А цветя за 8-ми март? Скъпи ли бяха, а? Сега и агнешко ще си купите щото всички си купуват, какво да се прави, модерно е! Е, някои бедни нищо не могат да си купят, ама те нямат интернет и не четат Дир-а. И умната, да не се минете с цената, та съседа да ви се подиграва!

Никой от младите хора не яде агнешко.Ядат дюнери ход дог сандвичи бургери .Никой нема да ви яде нито дроб сърмата нито агнешкото печено а пък агнекшко на манджа със спанак -ЗАБРАВИ.

че има ръст 3,4 процента. Агнетата като намалеят с 10 процента и прекупвача вдигне цената с 13,4 процента става ръст от 3,4 процента точно. Сериозно ви говоря. БВП расте - чинията по-празна. Селското стопанство и индустрията имат спад от по 1 процент за 2016та. Те са основата на икономиката. Другото е разтегнат ластик на тяхна база. Услуги, туризъм - нищо. Храниш чужденците с вносна храна - доста неефективно. Колкото го ратягаш толкова по-силно ще те шибне накрая ластика. Агнешкото и по 6 лева е вървяло. Не е много. Овца гледаш цяла година, храниш, агнето и то, а за 365 дни вземаш по 30 стотинки дневно от агнето. А то не е чиста печалба. Да не кажа, че никаква печалба не е щото овцата и от вълна и от мляко нищо не ти носи от ниските изкупни цени. Да живее търговията и капитализма. Хахахаха.

Тук няма никаква, ама никаква новина та да ни я пишеш!!!

Истина която може да се провери.ДСО "Родопа"изнасяше за Сирия,да Сирия живи агнета със специално пригодени кораби по 25000 в един кораб.Това съм го виждал на бургаското пристанище,а един сърбин от екипажа на такъв кораб ми казва:Абе брачо ,от дека ги раждате тея агнета!?Това е факт!

Като по-умен от вас ще ви подскажа , че България има всички условия да бъде суперсила в животновъдството, защото има : 1. Пасища, включително високопланински. 1984 г видях в Стара планина над Розино на 1500 м . височина стада от по 500 овце, отглеждани от местните срещу много добра възвращаемост в парични средства. 2. Имаме около 500 000 потенциални общи работници във фермерството, а именно римляните , които сега са заети предимно с харчене на помощи , гласуване за пари и размножаване. Ако тези хора бъдат принудени да работят това , което могат, т.е да пасат овце, да ринат лайна, да копаят царевица България наистина ще стане рай. Те са близо 10% от населението, а В САЩ заетите във фермерството са по-малко от 5 % И тук имат думата политиците.

Ами ако българите бъдат принудени да работят? Тогава предвиждам такъв живот...

Прав си обаче да ти кажа овче стадо от 500 овце в планина не става. Само ще се нацепи. Стадото има свои закони. Да, по принцип овче стадо може да е до 500 овце, но в равната австралийска савана, също нашата, аржентинската. В планински и подобни райони стадото само ще се раздели на по-малки поради условията даже до 100 овце. При соца беше норматива 120. А бе то овчето стадо има закони, не е като нашето. Истината е ефективност. Направи гледането на животни ефективно, направи вълната. млякото, месото и кожата изгодни и това е. А то е обратното сега. При соца беше направено и хората гледаха на частно, но му викаха лично - частно беше мръсна дума.

Те да произвеждат за полицаите. КОГАТО стане като в европа, който има животни има складче, хладилно помещение и сам произвежда и продава в лидл и другаде и всеки си купува директно от него дори печеното, ТОГАВА

"Най-чувствително е покачването при агнешкия бут, който вече се продава от 13,20 лв./кг в Смолян до 17,20 лв./кг в Добрич и Шумен. Агнешката плешка върви от 12,50 лв./кг в Смолян до 15,84 лв./кг във Варна."

Ама дали се продава, или е изложено в магазина и при тая цена никой не го купува (т.е. не се продава) :)

В голям хипермаркет в София пускат на промоция агнешко за Великден. Обаче в магазина и транжорната нахълтали природозащитници и вегани. Те веднага се развикали: -Убийци! Спрете да убивате агънцата!! Какво са ви направили?? -Абе,много лаят нощно време бе... смутено отвърнали от отдел "Месо"...

При социализма агнешко си позволяваха от магазин малцина, знаем кои. За обикновените хора имаше села. Там под форма на лично ползване и т.н. се гледаше царевица и с нея се хранеха животни. България имаше 10 милиона овце за стригане, а народа от 9 милиона беше за живеене. Сега има само 1 милион овце и се налага да се стрижат към 7 милиона останали тук все още граждани. За абитуриентската баща ми искаше едно агне - прадядо ми ги гледаше даже, а той вика. Бе ква е тая абитуриентска с едно агне бе. Я вземи поне 2. Сега вие си знаете. Капитализма струва скъпо.

Мислите да го продадете по 15, ама ще е по 5лв.! Четете, бе - "280 000 българи тръгват на път по празниците" и то точно тези, които могат да си го позволят!

подобно на Великден, и тази история със завишените цени се повтаря ( и ще се повтаря) по едно и също време всяка година

И НАПОЕНО С ВОДА! ТОВА Е ВНОСНОТО ПОЛСКО МЕСО!!!!!!

ААА при светлио социализъм хапвахме агнешка карантия и то след висене по 2-3 часа на опашки Помните ли магазините с надпис КАРАНТИЯ ? А АГНЕШКО - забравете само за другарите от цк и партиините секретари

по соца и агнешко и свинско и всякакво месо се разкарваше в на баба ми двора... сега само кокошки благословен да е лидл, била, и т.н. за 70 годишните мръве дето ни продава...хаххаха

Родителите ми и аз си ходехме на село всяка събота и неделя и гледахме на 1астно - лично ползване царевици и кво ли не, за да отглежда дядо ми с тях овце, прасета, кокошки и т.н. Ама то у София ми е все едно кво е било и кво ще бъде. Кво ще бъде ще видите като скоро - щото ресурса на страната се изчерпа за едната София и няма откуде. От 10 сега БГ има 1 милион овце. Честито цени господа демократи и най-вече граждани от големите градове. Времето е ваше, агнешкото и то.