По 500 нелегални буса на ден возят до чужбина

Най-малко 500 микробуса на ден извозват нашенци в чужбина – най вече към Западна Европа. Незаконните превози се извършват по всички линии, където има пътници, пише „Монитор“.

Обратно в новината

Коментари - По 500 нелегални буса на ден возят до чужбина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ние сме хитър народ, когато става дума за пари - веднага надушваме къде е наи-евтино, наи-изгодно, но пък с такива уволнени е рисковано, обикновенно уволняват алкохолици.

не обиждайте на цигани.бг трябва да бъде заменено с "циганин". Циганите имат професия, а и там ги чакат кюрдите(цигански, турски, бг и пр....), а бг и с бг е зле .. по улиците само турска реч, западни държави. Навремето насила , а сега ни казвате със самолет. Техен проблем, а не ваш. Пътуват, защото от вкъщи ги вземат, а за торбите не всичко е така описано от вас. Там нещата са при промоция много по евтини от бг големи вериги`немски. всичко купуват колкото и да е скъпо от държавите, където учат, работят. Оправете си държавата, за да спрат да пътуват. Ама как да я оправите като е сладко краденето при вас бкп..герб.

а защо са нелегални?? не са регистрирани в кат? или нямат застраховка? или технически преглед не са минали? или нямат валидни винетни стикери?

Защото извършват търговска дейност, без да плащат данъци и защото извършват транспорт без лиценз. Защото местата в буса не са застраховани.

Затова не са виновни хората, а нормативната уредба. България е единствената страна в СВЕТА където си ВИНОВЕН ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО. До КОГА ще търпим това? Толкова ли е трудно в данъка на буса да влезе и застраховката на местата и да оставим хората да се хранят от занаята си? Ако им спреш поминъка, ще започнат да крадат.

от къде разбра че нямат лиценз за превоз ?и за застраховката за място как разбра? а това че не плащат данък, си е друга манджа! и ковашки не плаща.

Кое е незаконното в случая? Че не са си платили рекета в министерството ли? Нрмалните хора ползват самолети. След като има пътници за подобен транспорт, ще се намери и кой да го предложи.

Че не са платили стотинка данък и за това майка ти има ниска пенсия. Другия път да нИ рИвеш.

не мисли майка ми. Не са виновни хората, ако държавната машина не е кадърна да си събере рекета от поданниците.

Тия автобуси возят само цигани и дребни крадци. Нормалните пътуват със самолет. Кой има време да се търкаля дни с коли и бусове.

За това не е виновен Бойко, нито Цецо, нито пък международното положение! Простотията и циганията са си характерно за народонаселението и то си ги носи със себе си - заедно с любимата рецепта боб с наденица, лютите чушки, мързеливите баници и другите мързеливи просташки навици! Ням спасение - нито срам, нито свян, нито някакви забележки могат да ги спрат! Граничарите и митничарите срещу някоя пара си затварят очите - и кого лъжем, като не плащаме данъци, не спазваме изискванията за безопасност на движението, за натоварването и техническото състояние на МПСто?! Себе си лъжем - и всичките си ходим излъгани, с отвратителна репутация в света ... от което страдат дори и тези, които са усвоили по някой цивилизован маниер и се държат като бели хора, но докато се докажат ... минават месеци, години ... Простащината на огромна част от сънародниците нещо страшно!

Абсолютно точно. Но нещото което мен ме притеснява, и което унищожава нацията е тоталната некомпетентност на хората. След това е връзкарството, но те двете вървят ръка за ръка.

Държавата - това са хората. След като 27 години всичко кадърно я напуска, кой в момента я движи?

и кога точно пътува с бдж за чужбина, и за коя чужбина по точно , нещас..тнико??

ето реалността-борба за хляб,и борба за власт ,пари,лукс,богатство,о охолен начин на живот за сметка на другите бедни български души!ето избори за български властници идват!

като мога да стана мутреса! (ако не стана мутреса, мога да стана сервитьорка!)

абе да ги карат към православната братска нам русия тези бежанци!напрво към сибир!а през лятото вече като руски туристи да пълнят нашите хотели и ресторанти на нашите хора, и да изкупят и другата полoвина парцели и имоти по черноморието!защо не!

АМИ КАТО ГИ ЗНАЕТЕ , ЗАЩО НЕ ГИ СПРЕТЕ !!! 5 ДНИ ПО 100 ДА СПИРАТЕ = 500 . ЗА 1 СЕДМИЦА ПРОБЛЕМА Е РЕШЕН !!!!!!!!

Знаем я маршрутката Видин-Брюксел. Представям си как мирише вътре след 20часа орките да пушат потят и пърдят.

Мирише на аатокочинка:))

НЕ СЕ ТРЕВОЖЕТЕ УПРАВЛЯВАЩИТЕ ЗНАЯТ КАКВО ПРАВЯТ, ДОЙДЕ ПРОЛЕТТА, да ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ!

Циганска работа! Така е било, така и ще бъде:(

Парламента е изграден от обръчи,кръгове т.н. лобита. То не бчха зимни гуми, разговорни устройства ш асансьорите, автобуси по черни линии , всичко е дерижирано. Това е следствие , че Независимата съдебна власт не работи. Само лапа заплати. Години наред не работи, нарочно за да лапа ...

Не е вярно,бусовете са пет.Останалите нули ги пиша на редакторите на ДИР.Честно, писна ми от бомбите с новините.

Бусове...Седнали бусове да смятат...А 500 буса по минимум 6 човека в бус? А? 3000! Трихиляди българи на ден! Бягат от прекрасния живот и от Европейска Бугария! От държавата , в която на власт са мутри, цигани и проститутки и в която бежанците имат по-големи права и социални помощи от българите!

Хората бягат. Не искат да бъдат бели роби със 360 лева мизерна заплата на месец. Не искат да бъдат роби на червени тъпанари, некадърници и мазни комунистически плужеци като Бойко Тъпото или КУРнелия. А джурналистическата пасмина да не рови и търси под вола- теле, а да се поинтересува и разрови колко тона кокаин и хероин минават ежедневно през българските граници с протекциите и знанието на митничари, прокурори и полицаи!

Те и там са роби,само по-платени.

Едно че не плащат данъци. И ако стане нещо на пътя такива пътници нямат застраховка. Сигурен съм че техническото състояние и квалификацията на шофьорите е далеч от необходимото.

Имат застраховки а техническото състояние не зависи от лиценза и документите.

Защо ровите ?Да ги возят тихом-мълком и навън.

Ровят щото им вземат от пътниците. Затова

Държавата не защитава интересите на легалните превозвачи.Затватя си очите.Няма такава Държава.