Българин е в екипа, разработил революционен сателит

Българинът Ростислав Русев работи в компанията "Airbus Defence and Space", създала изстреляния тази нощ европейски спътник "Sentinel 2B".

Обратно в новината

Коментари - Българин е в екипа, разработил революционен сателит | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Новината е добра.Но много жалко че такива талантливи,можещи млади хора напускат страната и никога няма да се върнат.Тук остават възрастни хора и дебили.Как да просперира нашата страна след като властта гони младите можещи хора? хора

А ти какво направи по въпроса?

В екипа са участвали още - италианци, немци, французи, холандци, британци, поляци и други. По всички национални медии се въртят новини за участието на техните хора. Ако пък знаете всичките 3.5 милиона българи зад граница в колко проекта участват....

"Сателит", "спътник" - все тая за полуинтелигентните журналя. Зер така се "обогатява" "любимият" им Български език, нали?!

Добра новина, сигурно от утре пенсията ще ми стане 300 лв.

Браво! Добра новина!

Да, ще ви следят по качествено. Добра си е новината.

баба ми донесе яйца и сирене от магазина

урааа..... сега ще плюскате!

Руските спътниците по времето на бай Тошо можеха да разчетат номера на кола и залавието на вестник "Работническо дело" Се гашните на Бах Хой Кой виждали покривите на МОЛ-а като точка. Какво падение на науката. Дори и за това при бай Тодор беше по-добре.

Чак толкова не. Но имаше вече пуснати свободно да се гледа през спътници с точност пиксел равен на квадратен метър от някое десетилетие. Достатъчно е да погледнеш картата на Гугъл, че да видиш съвременните стойности на точност. На места като в САЩ спокойно се отличават очертанията на колите.

Насраният Бай Ганьо Балкански, вместо да се гордее с факта, че Българин участва в разработката на високотехнологияни проекти, пак тръгнал да вие на умряло заради поробителя си Русия. Няма оправия за този народ, който по нещастно стечение на обстоятелствата населява такова райско кътче.

Тези наглеци от ЕС гепят от парите на цялата общност за да правят шпионски спътници, които естествено ще се ползват само от Франция. Обаче масрафа се плаща всички държави! На тъпаците от Източна европа се пробутват лъжи и скапани продукти, за да си мислят, че ЕС ги обича!

прекалено си тъп за това с което си се захванал

Стига драска, само колкото да се отчетеш пред соросодомитите бе! Поне гледай да напишеш нещо смислено по темата. Ама явно нямаш акъл за пет пари, та само обиди и простащини ръсиш!

От където и да го погледнеш си е чист шпионски спътник.

гадове! ЕС гейове! оставете путлер на мира!

говорим за спътници, не за мелницата на майка ти

русофилските тролки са се размрънкали нещо :))))

гнусен вонящ соросодомит си ти! Само цапаш форума, деградирало смукало!

А бе селски помияри,не разбрахте ли,че вашия гном е един от тия 'сорсоиди" бе идиоти....КАКВА Е МАЙКА МУ НА ГНОМА?????Бива простотия но вашата е сравнима само с тази на бат сали

Защо не се съобщава, че спътникът е военно предназначение? Какви урагани и климатични промени ни пробутвате?

Така ще изтичат мозъци от България, докато сме в този еврогейски съюз. Ако Обединените Патриоти и/или БСП са на власт това никога няма да сле случи. А този иззедник ще работи за собствената си държава и нас патриотите,а не да робува на англосаксонци. Гласувайте за БСП или Патриотите, те ще затворят границите за да не могат кадърни българи да робуват на нашите врагове.

е отишъл да работи там по времето на гербаджийското правителство. Не е могъд да издържи на гербаджийския башибозук и сега станал известен.

Българи работят навсякъде в Европа и САЩ. Дайте да правим новини за всеки един от тях. Примерно, че успехът на BASF или ABB се крепи на плещите на българите.

Пич, а Сталинка пък работи в Световната Банка. Започваи да се гордееш с нея... Така, сега разбра ли че нещата съвсем не са еднозначни!

българина от екипа трябва да бъде съден за дезертьорство родината му има нужда от такива специалисти а той дезертирал

Браво на човека, само не разбрах, кое му е революционното на сателита?

сензори от космоса в точнт до конкретен мигрант илипоток от река вулкан .\..

Е това за конкретния емигрант, къде го пише? Има "потока на мигранти", което не е ново като възможности.

Имало било българин сред екип, който произвел софтуер за космически апарат. В целия процес плюс ракетата носител и други неща, не е ясно дали приноса на нашият достига 1% и с това трябвало да се гордеем. Ако това е проект на ЕС, то е съвсем нормално да има някой българин в него. Най-малкото като брой население сме сигурно над 1% в ЕС.

български произход

Чета коментарите и ясно се вижда, че НПО троловете се побъркват от новини за успели българи. Това какво ви говори неуважаеми? Липса на собствена реализация и яки комплекси.

Реализирай се де... или си пречиш...

Просто се опитват да изкарат едно работно ежедневие като свръх новина. Браво на човека че е успял да се реализира, но толкоз.Ходи на работа .Пише програми,В края на месеца си получава заплатата. Това новина ли е ?

Ееее,сега трябва да крием чувалите с фалшиви бюлетини по-добре

не се притеснявай вече съм омбудсман и не се занимавам с политически поръчки

българина е обикновен метач и сервитьор в екипа от учени

Дори и така да е ,помисли си ТИ КАКЪВ СИ!

Как какъв е? Не го ли виждаш? Неграмотен трол на поредната НПО хранилка.

Българинът, /забеляза ли, бг, че е подлог и се пише с пълен член/*, а пък дали този мъж е метач или сервира кафе, между другото, оценен е като участник в създаване на софтуера на сателита...!

Ами комуноидната селска власт това направи от вас пенсионирани зомбита-ЛОЗУНГАРИ И ТЪПАНАРИ!!!

Може да видим дали Манго сере на двора или не сере. А сега чичко Доналд ще наднича в на Путин супата.

Много ясно, че ще има и един българин, нали някой все пак трябва да носи и кафетата на специалистите! Запомнете, няма такова нещо като интелигентен и способен българин на Запад! Там вече има достатъчно специалисти и никой не иска да си внася повече некадърници от тук! Ние сме само донори на ниско квалифициран персонал!

Объркал си се жестоко. Никой не се интересува от това дли си българин, пакистанец или швед, гледа се какво можеш. Е,ако нищо не можеш тогава естествено другите ще са ти виновни, съвсем нормално. "Андрешко" никога няма да каже, аз сам съм си виновен за положението в което се намирам. Никога!

По себе си ли съдиш? Тогава е възможно. Никой вече нищо не внася или изнася. Има обявени позиции за които се кандидатства. В нормалните държави и компании. Печелят ги обикновено най-добрите и образованите. Измежду тях има и доста българи. Това е. Другото са тъпанарско-комплексарски обобщения неподкрепени от никакви реални факти.

Ти май противоречиш на червен атакист, а? Безсмислено е. Тия са изключително тъпи парчета и са като зациклили грамофонни плочи

Браво!