Рекордно високи температури измериха в Антарктида

Аржентинската изследователска станция "Есперанса", която е края на Антарктическия полуостров, е регистрирала рекордните 17,5 градуса по Целзий.

Обратно в новината

Коментари - Рекордно високи температури измериха в Антарктида | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

честно казано в Уикипедия пише, че са 60% приблизително то запасите от прясна вода, а не 90%, ама това са подробности. Добрата новина е, че сметката за нивото на океана е правена малко бакалски и може да не е чак 58 метра. Лошата е, че когато това се случи със сигурност няма да ни е най-големият климатичен проблем.

Ннняма как да видя дали пппингвините правят опашки в БикиниВилидж ...за бббански де ;-) НО ! - Нещо Става ! - Многонационалният Проект (на 12те + Други) НЕ функционира Вече. => Следва да попоРазгледаме Защо .

За повишаването на температурите в Антарктика е виновен Путин, а от време на време и Тръмп.

не са виновни те, но много активно работят по понижаване на температурите и възстановяване на ледените покривки не само по полюсите, но и в северното полу-кълбо като цяло.

В момента Антарктида е покрита с 20.4 кубически километра лед. Колко енергия и за колко време ледът може да се разтопи? През това време останалата част от повърхността на земята ще бъде ... ша ла ла. Господа ДИРове смятайте и мислете преди да публикувате или се консултирайте с математика за седми клас. УСПЕХ!

Това с 20.4 куб.км. сериозно ли го писа или действително е така.

тая сметка са я направили хиляди учени, но изследванията на стотици от тях показват, че ледът се топи по-бързо отколкото показват техните изчисления и са потънали съответно в размисъл - "защо така?" От тези стотици има десетима дето вместо да си гледат науката са били камбаната, че става нещо необяснимо. За съжаление тези whistleblower-и са незначително количество в океана от лаици, които от 7-ми клас си спомнят само часовете по физическо заради подскачащите цици на току-разцъфтелите съученички. И на теб ще ти кажа - вземи прочети статии по темата.

и сега малко данни. Според скорошни проучвания в Антарктида ледената шапка се топи с 90 кубически мили или около 375 кубически километра годишно и това е рекордно високо постижение за последните 20 години. Предвид, че целият лед се оценява на 6,4 милиона кубични мили или 26,5 милиона кубични километра за пълно стопяване при сегашните темпове ще трябват около 71111 години. Респективно много повече ако скоростта на топене се забави и значително по-малко, ако скоростта се увеличи.. За зла беда се наблюдава точно вторият случай.

тъкмо се чудех къде ше ходя на море!

Не е манипулация. Самата истина е. Неприятна, неудобна, но са си факти. Става все по-горещо, а ледниците се топят и заголват вече сверната суша. Това е факт. Километри суша вече не са бели, а камъни и пасък. Това какво ти говори? Нищо ли? Или пишеш тук да си запълваш безсмисленото време?

опитваш се да обясниш някои очевидни неща на човек, който свързва глобалното затопляне с това никога да не сменя летните гуми.... предвиждам, че ще загубиш спора.

Съвсем нормално като за лятото и в края на Антарктида, съвсем близо до Аржентина! Но пропагандата за Глобалното Затъпяване продължава с пълна сила!

изобщо даже не е нормално. обичайните температури по това време се движат около нулата. С уговорката, че сравнението е принципно неуместно това е все същото на друго място с голям марж на температурата в един ден температурата да скочи с 15 градуса. Например - кога у нас на 15 септември е било 40-45 градуса?

През 2015 г. станало нещо си. Алооу! Информацията от Юпитер пристига по-бързо.

Супер, айде и у нас, че тази зима ми се видя бая студеничка.

Нибиру иде - това е положението! Има доста материали за крайните метеорологични състояние на планетата последната година.

Ами да. Просто сега нещата не са естествени, доста боклук ще бъде изчистен, но такъв е естественият ход на нещата.

Разстопениот сняг пръво ще залее Норвегия щвеция русия и до дунава ши доди ама ши са отиче по ряката надоле към морето.Таз година много ши са харчи картофа щот саму у българия ши стани риколтата

И как от южния полюс ще залее първо Норвегия??? Ще прелети 4/5 земно кълбо за да кацне там?! Чукча не читател -чукча писател!

Малко съм прост. Все ги бъркам Арктика и Антарктика. И Иран бъркам...с "к" ли е накрая или с "н"

Още преди доста години Дънов е казал: Няма смисъл да се дават жертви и българите да се борят за излаз на беломорието. Не след дълго морето само ще дойде при тях!

във аржентина термометрите почват от 25 градуса щото иначе не се хваща на скалата... и явно са объркали термометрите, ех тия аржентинци

а сега бай Тръмп да плати сто милиарда та ние евреите да упраим дирижето

Отново не издържаха без да манипулират. Температурата на платото я сравняват с температурата на аржентинската станция, която е на полуострова.

Продавам ваканционни апартаменти по българското черноморие, цена 2 евро на квадратен метър , екстра безплатен гараж!

От 30-я етаж нагоре.

Голяма новина! Рекордът е бил отчетен на 24 март 2015 г. Публикацията е от 05:28/2.03.2017 Сигурно е стигнала до България на пътувайки на борда на лодка с един гребец....

Скоро гражданите на Холандия, Бангладеш, Балтийските страни и пр. подаващи се на педя от морето страни ще посещават родните си места само като водолази.

Е, браво! Нито е на Антарктика, нито е 20, а 17,5 градуса, че е и от преди 2 години .... Какво изобщо сте написали?!

полюс, в който се намира и континента Антарктида е известен под името Антарктика. Така че по този въпрос няма несъответсвие. За градусите - доста са ги закръглили наистина. А че новината е от преди 2 години, явно в световния обмен някой журналист е претоплил стара манджа и дир-а го е подбрал между останалите новини - няма лошо, аз например не го знаех.

Добре, че си ти да им обясниш на учените нещата. Те, горките хабер си нямат, че оста на Земята е под наклон. Направо да вземат да се абонират за дир-а, да ти четат коментарите и да спрат да се тревожат по темата. Много по-важният въпрос в случая е защо чак сега, 2 години след въпросното измерване се съобщава за него. Месец март при нас съответства на месец октомври в Южното полукълбо на Земята. Абсолютно ненормално е в която и да е точка на Антарктика в края на октомври да има температура +17 С.

Я пак сметни на кой месец съответства март, не е чак толкова ненормално септември да е топъл...

и ти и тоя преди тебе (г-н Тиквун вече е неспасяем случай) вземете отворете книгите и прочетете за климата. 1. не може по едно измерване да се съди колко топъл е бил целият месец! 2. Антарктика не е България - там климатът е друг и какви температури са достижими е невъзможно да се прецени от 15 000 километра. 3. ектстремалните температури са ясна индикация за феноменът наречен от учените "глобално затопляне" ама за да го разберете, ще трябва да отворите и дебелите книги по физика на флуидите. Които пък за да ги разберете ще трябва да отделите месец-два за да се гмурнете в Математическият Анализ. Всичко това е предпоставка да не пишете глупости в публичната мрежа. Ако ви пука разбира се ;)

Кои са останалите крайни граници на Земята?

граница се разбира място, където са измерени екстремално ниски температури. Други крайни граници на Земята съответно са: - мястото, където са измерени екстремално високи температури - мисля, че беше в Либийската пустиня - най-високото място на планетата - в. Еверест - най-ниската точка на планетата - Марианската падина и т.н. за всякакви други места за които може да се сетиш и където условията за съществуване на живот са крайно непригодни.

Русия е крайна граница!