Британец продава буркани с планински въздух от Швейцария

Британецът Джон Грийн, живущ в швейцарския град Базел, е започнал бизнес с продажба на чист алпийски въздух, съобщава вестник "Локъл".

Обратно в новината

Коментари - Британец продава буркани с планински въздух от Швейцария | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

четох вчера - 1 март бил и ден на котките - за много готина услуга срещу заплащане - даване на котаци компаньони под наем. За добро настроение и съпричастие, ако човек се чувства самотен. Пък една приятелка ми разправи как някакъв давал котака си под наем за трепане на мишки и плъхове - слаб и рижав френски котарак така ги насмел, че повече не са се вяснали. Има си предприемчиви хора... бравос. Тавана обаче удари някакъв руснак, който си продал котарака като ясновидец и лечител за един милион рубли. Купила го някаква ясновидка.

Мога да им продавам пръдня в буркани, ама първо да изпия 1-2 литра зелева чорба.

Следващият път когато пътувам ще мина през Швейцария за да ми излезе без пари. А за да съм на абсолтютна далавера ще посетя и някой публичен дом, че да се надишам. Ово е стандарт - таковаш и печелиш!

Абе умното си е умно. Хората си направиха история, продават се. Имам приятел норвежец, и той ми вика веднъж. От тая чешма, изворче, пълнят вода и я карат в щатите. Слагат я в хубави бутилки, един хубав етикет, вода от Норвегия и ги продават по 3 долара нагоре. А в България толкова минерални води имаме, а в Европа не съм видял ни една.

Не е британец .... 100 % е потъмък на някой оцелял от холокоста ...

Няма ли кой да му строши от главата тези буркани !?? Чувал съм от човек живеещ в Англия ,че в миналото някакъв Крал наложил данък върху слънчевата светлина и хората започнали да правят много малки прозорците на къщите си !? Такива са били винаги тези долни капиталисти ..

Шило

Що не? Докато има телета, ще има касапи.

Начи тоа баце ако го набарам, че му отеснеят Алпите!

В буркани за детски храни, етикетите са на английски! От Много различни породи, включително Каракачанки!

Мисля, че от този момент с всяко вдишване всеки турист в тази държава буквално ограбва бизнеса на този човечец...и ужасно забогатял се връща у дома. А как ли издържа при мисълта, че немци, австрийци, италианци и французи дишат от същия въздух? Сигурно не може да спи. Но пък, който си купи от неговите бурканчета, сигурно получава и бурканче "зелен хайвер" бонус.

Дайте на тоя Отворко, Й- мейла! Имам два бидона Фасул- пръдня! баба Тодорка

Продавам натурални кравешки Старопланински фъшкии: 418 евро/кг.

А имате ли влажни, а може и течни, събрани от вимето, на ваште крави, каквито сега отиват, във Бългърски млечно-кисели и подобни продукти

Имам всякакви! Само ми дайте адреса на оня швейцарски малоумник и доставката ще ви е безплатна: плащате 2 (безплатно) - получавате 3!

Стига сте го идеализирали този запад. Човек да си помисли че там пикаят одеколон.

В България пък,,политиците,, ни пращат за зелен хайвер...а ние си плаща ме,плаща ме и сме доволни,доволни...:)))

продавам пръдня в буркан. екологична чиста след ядене на боб и кисело зеле.

d4

добави салтка от кисел чесън и ряпа. и 300 гр.мастичка! еликсир неземен...

Водата, от коритото, на едно таман къпано Вакедонско дЕвойче!

...КАК ЩЕ СЕ УПОТРЕБЯВА СЪДЪРЖАНИЕТО В БУРКАНА? С ЛЪЖИЧКА ЛИ? С ВИЛИЧКА ЛИ? СЪС СЛАМКА ЛИ?СИГУРНО ЩЕ МОЖЕ И ЧРЕЗ БЛИЗАНЕ.ТАКА ДЕ АКО НЯМА ЛИСТОВКА.

Да си чувал за Лондонски смог. Не ти пожелавам да го дишаш.

В Исландия продават консервици с въздух от ледника Ватнайокул от години. Пак със сертификат. Но са по-скоро закачка и сувенир ( 7 евро). Ако обичате хималайска сол, зачетете се в етикета. Пише, че солта е образувана в Хималаите преди 250 млн. г. Нямах си работа и писах на дистрибутора, че Хималаите съществуват от около 40 млн. г. - да проверят и да си оправят текста. Получих малко рязък отговор, че били сериозна фирма и не се занимавали с глупости :) Солта не е лоша иначе, добива се край Краков, но в никакъв случай не е на посочената преклонна възраст, камо ли пък хималайска.:) Та така за мошениците.

Вие как проверихте че Хималаите съществуват от 40 милиона години, след като нашата планета е на около 6000 хиляди години?

А , костите на динозаврите какво да ги правим? Да ги закопаем обратно?

Солното находище в град Провадия е на над 200 милиона години. Какво ненормално има в това. Няма значение кога са се издигнали Хималаите а възрастта на скалите и възрастта на каменната сол.

Не се сещам за нито един научен метод, с който може да се определи възрастта на материална проба без пряко свидетелство на интелигентно същество? А не се сещам защото няма абсолютно гарантирано

d4

добави салтка от кисел чесън и ряпа. и 300 гр.мастичка! еликсир неземен...

d4

образувана преди 250 млн.год. срок но годност - 2 години...

Наи ефтината суровина от която се правят пари е човешката глупост!!

В ГЛАВАТА СИ ИМАМ ИДЕЯ ЗА МИЛИОНИ ТРИЛИОНИ.НО НЕ Е РЕАЛИЗИРАНА ЗАЩОТО НЕ Е ГЛУПОСТ!

Бай Стояне за теб не знам но аз и тук в България си имам пари.

...ДОЙДЕ И ТОВА ВРЕМЕ.ОЩЕ ПРЕДИ ПОВЕЧЕ ОТ 40 ГОДИНИ КАТО НА МАЙТАП СЕ ПИШЕШЕ ЧЕ ЩЕ ДОЙДЕ ЕДИН МИСТЪР ДОДЪЛ КОЙТО ЩЕ ПРОДАВА ВЪЗДУХ В БУРКАНИ.ТОГАВА БЕШЕ МАЙТАП АМА НА СТАНА ИСТИНА!

N. S.

Имаше и игрален филм, 'Продавач на въздух'.

Какво да измисли един Пост Ингилизин.

В Британия само пръдни ли дишат ?

С такова "производство" да се чуди човек защо ЕС "не бил способен на чудеса" ! С такива кретенизми се занимават презадоволените западняци, докато хората в "периферните" държави им работят като роби !

У нас да не би да не продават подобни билки, даже и с фалшиви сертификати. А шаранчета бол..

Елена Поптодорова е била задържана за кражбата три дни, след като я е извършила. Това става ясно от отговор на полската полиция до вестник Стандарт.

Докато има телета,ще има и касапи!

Продавам въздух от Луна. Буркан 3 л. - само за 99 US.

Е такъв артикул продават в България вече от 27 г.Даже и въздух от Марс.

Щом британецът е намерил пазар за бурканите с въздух, значи е добър в забогатяването! Този е начинът да бъдеш богат - да измислиш или да направиш нещо, за което още не се е сетил никой друг, след което да намериш достатъчен брой глупаци, които ще платят за това нещо. И така се доказва, че по-богатите са и по-умни!!!

А кой казва че е забогатял ? :)))

Може и да не успее да забогатее от бурканите с въздух, но важен е принципът за намиране на нещото, за което глупаците да си дадат с благодарност парите! Може би ще продължи с някаква напитка, която дарява вечен живот или вечна младост.

Главният пазар е в Китай!!!! И там наистина си подаряват бутилки и буркани с чист въздух. Преди имаше статия за предприемачи от Канада. Отделно, че разни учени им обясняват, че един буркан с чист въздух, не може да те спаси от смога в многомилионния китайски град, но снобите се кефят, а някои хора печелят от глупостта им.

gonzales

хем въздуха е от "тайни локации в планините" , хем са му написани GPS координатите откъдето е взет. :-) едни са изкукали като предлагат, но купувачите са 2 пъти по-изкукали.

Британец продава буркани с планински въздух от Швейцария Някакъв Алпийски по-голям, няма ли кой да му подари на Британеца.

Това е също като еко зеленчуците. Пълна измама.

Леле аз колко скъп въздух съм издишал живеейки от 25 години в Швейцария:-) Има една хубава приказка: Не е луд този, който яде зелника, а който му го дава... Щом има ненормалници да си купуват буркан с въздух на такава цена, що да няма умници да им го продават?

Абе това не е нищо ново. Някъде по соц време като ученик видях за пръв път във Франция подобно нещо, но в консервени кутии. След това съм виждал и на други места . Но цените бяха нормални като за ташаклийски сувенир . Този с тия цени няма да има масовост, само някой по-паралия с цел благотворителност.

Човечеството няма бъдеще ...

Тоя подиграва ли се? Кой ще му диша пръднята в буркана? Че и пари иска хахахахха! Всеки човек може да отиде в Швейцария на екскурзия само и да си диша колкото дни иска директно там! Границите са отворени...

продавам натурална пръдня в буркан само 50 евро

какъв мириз? Питам за един преател

ех защо на мен не ми идват такива идеи?сумати глупаци има които ще си дадат парите за такова нещо!

На първите сто закупили, примоция - бурканче зелен хайвер.

Продавам слънце от Карибите, в бирени шишета. 100 евро шишето. На каса 5% отстъпка, на палет 25%. НАСААААМ, НАРОДЕЙЙЙЙ!

Aбе няма ли тука будни цигани да продават буркани с въздух от Витоша на дъмпингови цени?

Цигани не толкова тъпи, те направо продават метеоритите ))

То всичко хубаво, но това разбира се, си е чиста измама. НЯМА такова нещо като "въздух от определена местност", по елементарната причина, че въздуха постоянно се движи във вид на вятър. С други думи, въздуха днес над местността Крива ливада е един, но след няколко дни, при нахлуването на студен въздух от североизток, примерно, въздуха над същата местност ще е вече друг, с примеси, дошли примерно чак от Украйна или Русия. Но както и да е, има хора, които обожават да бъдат лъгани, ей така, заради "романтичната тръпка". Та, нека да върви бизнеса, щом има балами с много пари, защо не.

Който е чел Швейк ще се сети за случката, когато един зевзек беше пратил някакъв Мунчо да купи камък, светен от епископа и му бяха дали камъка, с който си затискали зелето. Та и тука. Нищо ново под слънцето. Ще завърша с цитат на Айнщаин. Две неща в тоя свят са безкрайни - вселената и човешката глупост, но за вселената не съм сигурен. Та така.

ОТДАВНА ти го продават без възможност да откажеш. Квотите за СО2 са налог на въздуха. Заадължитението ти да плащаш за "зелен" ток, е налог върху вятъра и слънцето.

Нищо ново. Този бизнес със въздух отдавно въртят ))) Това е чиста и узаконена измама.

Само дето се чудя още ли има наивници да им се връзват.

Тези буркани купуват за сувенирите ))

А пък ако буркана е бил от кисело зеле и не е умит добре още по добре ще има и фолклорен привкус

Няма да се изненадам, ако някоя Корпорация придобие правото върху това да ни продава въздуха. Както ни взеха ВОДАТА и другите природни блага !

Никой не може "да ни вземе въздуха". И никой не ни е взел водата. Това, че плащаме сметки за вода е заради водоснабдителната система- тръби, хидрофори и цялото обслужване покрай тях. Но ако можеш да се снабдяваш с природна вода БЕЗ да ползваш тази система, тогава НИКОЙ няма как да ти вземе и една стотинка за това- примерно да ходиш в планината и оттам да си наливаш вода от някоя чешма.

violeta_lukova@abv.bg

Ами не си съвсем прав - защо тогава собствениците на кладенци, които сами са си изкопали в дворните места, са длъжни да имат уред за отчитане на ползваната вода и да плащат такса за нея?