ЕС се чуди кой от 5 пътя да хване след Брекзит

Европейската комисия представи пет възможни пътя, по които ЕС да се развива занапред без Великобритания.

Обратно в новината

Коментари - ЕС се чуди кой от 5 пътя да хване след Брекзит | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз съм за варианта- "Правим по малко но ефективно и бързо". Единен европейски отбранителен съюз ще направи Европа значителна политическа сила с която ще се съобразяват всички - и американци и руснаци.

Аз съм за федерализация.

Една яка цицка от вимето за ЕС си отива. Няма вечни приятели, има вечни интереси - ингилизите. За къде де се хванели ?

И третия опит на Германия да "обедини" Европа е на път да се разпадне. Или поне да продължи да съществува във вид далеч от първоначално замисленото. Прочетете малко история. Истината е проста. Съюзите и техните правила и принципи се налагат и се пазят със сила. "От мно'о при'азки полза нема". Единствената грешка на германците е, че не трябваше да тръгват на изток 1941-2. Ако бяха тръгнали на юг, сега такъв ЕС щяхме да имаме, че думата "гей" щеше да е като "гръцка ваза" - нещо дето го е имало едно време.

А защо не посочен най-вероятния път към който се движи ЕС - спукването на безумния гейскио-популиски балон с название ЕС

Федерална Република България-хахаха с натресен от съюза СЕТА.

Вперёдь към Африка и Азия! Слагайте бурките, взимайте вазелина, юруш на дюнерите!

Това наистина е мнение на еврогейско КУКУ

А бе, кукундел, Африка и Азия са вече в Европа! Така че, заплахата от бурките ще ни дойде откъм Федерална Европа! ...А ти си задръж вазелинчето, щото вече си привикнал с употребата му....

Пътя към голгота. То се видя че 4ти райх по-мирен път е невъзможен, а 99год договор на Германия за послушание със САЩ от 1945г. не е изтекъл. вземайте си куклите за нас парцалките, а ний май пак ще чакаме дядо Иван да дойде,но едва ли.

БЪЛГАРИЯ : 2 ПЪТИ В СЪЮЗ С ГЕРМАНИЯ ... 2 ПЪТИ ХХХХ В ГЪЗА .... В ЕС НЯМА ПРИРОДНИ РЕСУРСИ, А НАКРАЯ ЩЕ ОПРЕ ДО ТЯХ :))

СЛЕД 3-Я СИ СЪЮЗ С ГЕРМАНИЯ - СЕГА СТЕ НА ПЪТ ДА ИЗЧЕЗНЕТЕ :)))

за страни като бг най-добър е последния вариант, пълна федерализация и дори въвеждането на общ европейски паспорт... но не разбиам как може да има малоумници които да твърдят, че за българия е по-добре съюза да се разпадне, което означава, да ви затворят границите, да ви лепнат визите, да спре мониторинга от брюксел, да се върнат приятелските кръгове от типа костов и виденов, да ви подберат старите и нови мутри и тогава ще възтържествувате озъбени от страх, мизерия и пълно недоумение, как така се върнахме 20 г. назад!!!

JMM®

Тези които искат ЕС да се разпадне , не милеят за България. Това са руските и русофилски мекерета, боклуци и утайки. Те са водени от принципа - не е важно на България да се добре, важно е на Русия и Путин да е добре

поражда тава безумно мнение

ЕС ще остане в Историята като нещо минало , но не донесло на България нищо приятно ! Чао Банбина ЕС !

Хич да не се чуди, ами да хваща гората!

Защо не подготвят вариант външните икономически договорки да НЕ са в ръцете на избраните от лихварите Еврократи? Вариант 6 - Съдбата на разходите на еврократите е в ръцете на локалните парламенти. Приходите са изцяло тяхен проблем.

Като гледам за всеки вариант има по 3-4 желаещи, така че разпадът може да е пълен...

А защо не споменават, че Европейският съюз е съюз на християнски държави ?!

Не се кахърете за Великобритания. След Брекзита решава два проблема, контролът над миграцията от ЕС и възможността за независима икономическа политика спрямо САЩ, Канада и страните от Британската Общност. Освен това, Великобритания след излизането си от ЕС ще има по-голяма интеграция и икономическо сътрудничество с ядрото на ЕС, отколкото България. Тя ще има достъп до европейския пазар срещу заплащане, като няма да се въвеждат мита.

Ми то много лесно било - по 6 страници за вариант... А ква администрация бехте развъдили...

ЕС,НЯМА БЪДЕЩЕ!!!

Ще се хване за палците !

Нашият проблем не е дали искаме нещо, а дали ще ни го дадат и ще ни пуснат... за разлика от други дето просто не искат това или онова. Липсва равнопоставеност.

Ще отпаднат 19 млрд. € годишна вноска от острова за ЕС и става страшно за оядената бюрокрация.

Една от дойните крави отпада, остават само телетата!:))

Само като начин на изказване, звучи добри: "Третата възможност е т. нар. ЕС на няколко скорости - всяка държава да преценява в коя от общите политики да участва." Това принципно е най-добре. Всеки да участва в което реши за правилно, но никой да не е принуден да приема разпоредби. Договарят се само за това с което са съгласни и премерно 12 страни се спорязумяват и важи за там, а за 26 например не важи. Лошото е, че в долното обяснение не го обясняват така. А трябва нормите да важат при съгласие, а не по принуда, като колониални държави. Само че точно това се съмнявам да направят и затова е по-добре да се излезне от ЕС. Няма да искат да изпуснат контрола.

Да му мислят десетките хиляди евро дупетати, комисари и бюрократи, дето ще останат без работакато се разпадне ЕС

Сега вдянахте ли, че онези с БРЕКСИТ са най в час. Не били империя вече ? Че британската общност от 54 страни командорени от кралицата, какво е че не е империя. 4 страни в общността са ядрени сили ? Англансонците пак ще му скроят шапка на райха. Сега е 4 райх. Островитяните от 200 год. са в управлението на света и нямат загубена война. Битки да, но война не. Норвегия, Исландия, Швейцария не го щат, заради бюрокрацията и корупцията. С това паляческо управление ЕС си заминава. Прави са ингилизите. Федерализация е спасението.

Проучи по-задълбочено колко страни и до каква степен се "командорят" от кралицата.

Има само една възможност - Европа на различни скорости. 27 държави в никакъв случай не могат да намерят единен интерес и да постигнат единно мнение. Има според мен пет групи с хомогенни държави в тях. Те ще имат различна степен на интеграция. Например, учредителките могат да постигнат федерация в най-голяма степен по много направления. Северните страни и в момента имат по-тясно сътрудничество и могат да се федерират, но в по-малка степен. Страните от бившата Хабсбургска империя в момента също имат по-тясно сътрудничесдтво - Вишеградската четворка плюс Австрия, Словения, Хърватска. Средиземноморският басейн е четвъртата скорост с още по-малка интеграция. Петата скорост са останалите с възможности за най-малка степен на интеграция, където са и най-изостаналите икономически страни, където сме ние и другите страни от бившата Османска империя.

Ами в такъв случай чий ще го крепим там? То и сега Европа е на много скорости, поради което от Чехия и др. страни се обадиха, че храни с еднаква марка имат различен състав (само 1 пример). Това не е ли доста унизително?!?

Крепим сътрудничеството, което означава пазар, което дава възможности! Без тях се превръщаме в Северна Корея.

А бе важното е педерастите да могат да се женят и да осиновяват, миграстите да идват от цял свят на пълен пансион и краставиците да са прави. Ах да, и кокошките да са щастливи.

d4

всички колективни мероприятия водят до големи недоразумения, биене в гърдите кой е по по най, дърпане на чергата към по силния и накрая до разпад. примери в историята колкото искате. чудно е ,че ЕС все още се надява на нещо. но не предполага, че е заразен със смъртоносен вирус... а България отдавна е превключила на "задна скорост".

Най-добре да хване гората!

Пълна федерализация. Всеки друг вариант води до разпад, а разпад значи изяждане от странана Русия, Китай и Щатите.

Сега ще с видят кои изповядват евроценности и кои егоизъм.

Тъпако тъп,точно федерализацията ще доведе до бърз и доста болезнен разпад. На места сигурно ще бъде доста болезнено. Как се разпадна Югославия? Османската империя? Как е в Украйна като там общо взето са 2 народа,а не могат да жиеят по едни правила защото са с различен манталитет.

Haide po-poleka i po-daleche ot Rusia!

Като утопия звучи добре колега, но има още егоизъм и алчност, които се проявяват не само при отделните индивиди! Ето това се проявява в политиките на "великите" страни и ще води до невероятни чиновничества, теглене на чергата към по-силния и по-голям, а не ще бъде ОБЩА еднаква по посока и сила политика за целият ЕС! И това ще е препъни камъчето на еврокаручката! Британците се усетиха и се дръпнаха овреме, като ще направят чудо да ни извият ръцете и си прокарат и наложат техните велико британски и американски интереси!И това ще им минава ако не сме равностойни, тоест федерализирани!

Това свободно движение на стоки,хора и капитали прави от държави като БГ колонии.

Всеки сам да се спасява и делото на давещите се е дело на самите давещи се!!!

По-малко ЕС навсякъдее най-дория сценарии. От всички вариянти най-бързия път за разпада на ЕС е федерализацията. Не можеш от различни народи,с различна култура и манталитет да правиш федерация,да ги уеднаквяваш ,и да искаш да живеят задено по общи правила. Има много примери в историята,а и в съвремието за подобни държави,които са се разпаднали,други скоро ще се разпаднат.

Поразителна безпомощност и липса на професионализъм. Защото все стигат до едно и също - някакъв вариант на по-ограничена или по-засилена съветизация. Защо само това да са вариантите? Нима не може да има междинни и/или други? Но ако това са единствените пътища, то... Ще перефразирам старата римска сентенция - Всички пътища водят към разпадането на ЕС.

А дано, ама надали! Така го е виждал Де Гол. Така си мислеха и много от нас на 1.01.2007 г. Но не би!

като се обърне каруцата пътища много, но в крайна сметка Неволята ще ни научи как да се оправяме сами

въобще не се чудят вече са решили в Берлин,Париж,Рим и дори вашингтон, сега само пускат мухи и пробват дали и как ги лапат д-вите от ЕС. Май ще се възстнановява варшавският договор и СИВ. Поне ТЖ умееше да заблужданва и лъже другарите в Москва,турците мируваха, а и външната търговия вървеше.

Za kogo po-tochno varveshe targoviata, che neshto ne razbrah????? Ne ni li e jasno,che po-dalech ot Rusia e po-zdravoslovno za nas?(spravka poslednite 50-100 godini)

Ако ЕС има бъдеще, то е само във ФЕДЕРАЛИЗАЦИЯ! Иначе никога няма да сме равностойни на другите велики федерации и няма да сме независими! САЩ винаги ще си прокарват техните интереси и ще ни ползват като маша срещу останалият Свят!

Точно така е. Пълната федерализация е единствения път срещу пълния разпад. Но за България дори и тази опция не е най-изгодна. България пак ще е далечна провинция, периферия и епидермис на центъра Брюксел,РуР, Париж. За Бълагрия е по добър балкански съюз отколкото европейски

ЕС да хване най-дългия ....бастун - и да се почеше!

Какво има да обсъжда еврокомисията - ЕС, аналогично на СССР, вече е хванал пътя. Към дъното. Затова ние българите (в страната и от чужбина) трябва да се хващаме на работа - по спасяване на Отечеството ни.

"спасяване на Отечеството ни" що шъ риче - построяване на мавзолей на Решетников/КУКУрнелия ли??? Пращане на инакомислещите да си мислят в Сибир ли??? Връщане на Кремиковци и Димитровград ли??? Или на бригадирското движение??? Или на разпределението след завършване на образование??? Или на ергенския данък, белким преборим ниската раждаемост???

Ами, някои от изброените от теб неща съвсем не са били лишени от смисъл. Благодарение на бригадирското движение са построени пътища, заводи и цял град, както си го написал. По онова време това си е било огромен прогрес. Разпределението пък е начин да се отблагодариш на държавата за безплатното образование и да подпомогнеш слабо развити региони с кадри. Сега примерно студенти по медицина получават скъпо струващо на държавата образование (което плащаме ти, аз и цял народ) и едва завършили, заминават в чужбина, да работят за друга държава. Не се ли чувстваш леко изпързалян?...

Има и друга възможност - както досега, но с по-малко чиновници и по-стегнато.

Нито един не устройва България. Всъщност, то е направено да устройва 4 държави

А кога ще приемат единна европейска минимална заплата, гарантираща еднакво самочувствие на всички европейски граждани?!?!

Този проект е дисбалансиран от самото начало. Нещо толкова поляризирано няма как да оцелее. Бъдещето на европейските държави няма да е по никой от изброените по-горе пътища.

Чудят се как да си запазят огромните заплати,че и данъците щели да вдигат!!!Затова ще има още напускания,само чакат да видят какво ще стане след Напускането на UK! Kaкво направиха тук? Народа забогатя,спряха корупцията или накараха партиите да реформират нещо? Само следят за навременно плащане на вноските изглежда!!!

Така е...няма опорни точки,ни могат да мислят.

ЕС се чуди кой от 5 пътя да хване след Брекзит Абе явно , че накрая всички ще хванат пътя. Лично на мен ми дпада федерализацията на ЕС.

Във всички варианти ЕС ще управлява икономически договори. Явно страхотен натиск от САЩ да се прокара договора. Кой каквото ще да казва но капитала управлява света, политиците са техните говорители, а народа е стадото за стрижене.

Айде да ви улесня. Вървете на путка си майна.

точно

Те да вървят на .....си майна, ама ние след това да не "кацнем" на Ердогановия, че там е болезнено.

Това последна гара ли е?

Да, вървете - в Масква, Пхенян... Може и в Каракас при другаря МЪдуро!!!

второто....само единен пазар. Това ще хареса на повечето държави дори и на Великобритания. Нас обаче ...не ни устройва.