Тръмп обеща ”историческо увеличение” на бюджета за отбрана

На среща с губернатори американският президент Доналд Тръмп обеща "историческо увеличение" на средствата за отбрана в следващия федерален бюджет.

Обратно в новината

Коментари - Тръмп обеща ”историческо увеличение” на бюджета за отбрана | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

САЩ СА ДОБРИ САМО В ДВЕ ОСНОВНИ ДЕЙНОСТИ!!!ВЕЛИКИ ШОУМЕНИ И ЛЪЖЦИ!!!ОТ ВСВ ДО СЕГА САЩ,СА СПЕЧЕЛИЛИ ЕДИНСТВЕНО СЛАВНА ПОБЕДА СРЕЩУ"СИЛНАТА"ПАНАМСКА АРМИЯ,ВСИЧКИ ДРУГИ ВОЙНИ ПОЗОРНО ГУБЯТ!!!

"Съединените щати воюват в Близкия изток от 17 години, похарчиха 6 трилиона долара за военни операции и подкрепа на съюзниците си...." Ако тези пари се бяха инвестирали в училища,болници,театри и т.н......картинката ще ше да е различна,уви.

Бо Бо

САЩ воюват в Близкия изток от 17 години защото чрез тази безкрайна война те имат възможност да всяват безредици по света, както и да контролират пазара на черното злато. Миграцията е само малък отзвук от това, което САЩ причиняват в световен мащаб, защото зад тази агресия стои идеята за изкуственото поддържане на техния стандарт. Американският писател Гор Видал е описал всичко идеално в книгата си "Кръв за Петрол", как всичко започва с изграждането на образа на терориста и събарянто на близнаците си. За всички соросоиди има видео материали в ютюб, където те могат да се образоват в контекста на казаното по-горе.

Американският писател Гор Видал е видна руско-съветска подлога. такава пасмина като него са защитници на анархизъм, социализъм комунизъм и всякаквъ вид политически онанизъм. Които се развиха на мястото на янтиимперилаистическите движения, подкрепяни и финансирани от СССР. ега основната цел на Русия еда дестабилизира Запада. И подпомага всеки, който го прави. Точно както преди ВСВ Сталин е подкрепил Хитлер. Точно толкова безпринципно, колкото година и 10 месеца по-късно антикомунистът Чърчил е подкрепил Сталин. Това, че САЩ увеличават военните си разходи означава само едно - без значение от личните симпатии на Тръмп към Путьо (ако въобще има такива), военните ще наложат на Русия нов кръг от въоръжаването. С което ще я съсипат.

много ми харесваш, особено за Гор Видал. Голям чаровник си, направо сладур. Дано да сме живи да видим кой ще се съсипе - май ние ще сме първи. А най-много ми харесва дето Тръмп вика, че НЯМАТ загубена война - особено във Виетнам. Той визира разбира се ВСВ, АМА ТАМ ПОБЕДАТА НЕ БЕШЕ ТЯХНА.

Я да си помисля, коя война са водели само и са спечелили, че не се сещам. Спечелените им войни са в коалиции. Самостоятелните войни като Виетнам и Сомалия ги загубиха!

Лумпените много харесват Тръмп. Винаги съм казвал, че човек не може и да е умен, и да е беден. Сега се оакза, че Тръмп ще налее още милиарди на магнатите, производители на оръжия. А избирателят ще се хапе за гъза. Щото е прозд. Путин и той това прави. Руснакът вече е наполовина по-беден. Само си представете вие да обеднеете наполовина, вместо да получавате двойно по-голяма заплата. Бойко е по-добър политик от Путин. Залага на собствен растеж в контекста на ЕС и го постига. Путя снижи заплатите наполовина, Бойко ги увеличи почти двойно. Уха! Путя се чуди как да си уреди среща в някоя развита държава, а Бойко е добре дошъл в целия свят, като страната му получава двойно на това, което дава. Бойко е печеният. Путин е КГБ-йско дърво.

Държавата с най-големият бюджет в света още повече си увеличава бюджета за да победи една измислена "държава" намираща се на една пустиня, в която живеят... 1, 2, 3...... 10 хиляди души. Бре.. взех че повярвах.

Ако се чете внимателно статията се вижда, че Тръмп не смята да увеличава бюджета, а просто да вземе от парите за други цели (шпионаж, пропаганда, плащане на подривни елементи в.т.ч. и в България, купуване на оръжие за т.нар. "Опозиция" и за безотчетни сметки за ЦРУ.)

ДобрУтрУ как сте бре още ли гоните комунизЪма ? Гледам от коментарите някои го "борят" денонощно ! Та за "историческото увелечение" за разходите за отбрана- Коза и демокраД наяждане нямат та ха познайте тези милиони и милиарди за "отбрана" в чии джобове ще потънат ?

Разликата от американските и българските (смотани)политици,е че в америка се действа моментално и не им дреме от никой,а наще комплексари стават само за свиркаджии!!!

Ние мислихме, че Хиларито таковата, ама се оказа, че май Перуката ще е онаковата. Кво са това 54 милиарда долара... Наш Бойко с 5-6 милиарда левчета закопа държавата, а тоя Перукер само за военни цели толкова пара - те видехте ли сега кво праат генералите, дето са го наобиколили като коледна елха. Хиларито си беше ароматна бабичка и готина, а тоя каун паунов дали ще го бъде? Ах, кой ще ми каже?.. Оле...

С 14 милиарда фискален резерв и милиард и половина бюджетен излишък - пожелавам такова"закопаване" всекиму! Кого лъжете, бе?! Телета прости! 40% увеличение на заплатата! 30% увеличение на износа! 7.3% безработица. Кого лъжете? Нали знаеш колко са дълги на лъжата краката? Стигат до комунистически вонящ кенеф, от който едва-едва излизаме сега. Кого лъжете?

Започна се. Бедните ще стават по - бедни в Америка, а богатите - още по-богати. Да му мисли Европа. В Русия и Путин са ми надеждите за по-добър живот. Както казва един приятел, стягайте куфарете за Америка. Там се печатат доларите като салфетки. Не че рублите не са такива. Американците нема да стигнат цифрите на рублите, и затова ще го закъсат много. Голем бардак става света, както го описва батко Дончо Тръмпоф. И още по-голем ще става. Оле!

доста тъпо парче си за АДВОКАТ ....по-скоро си АВТОМОНТЙОР с уважение към професията

Всички, които толкова хипнотизирано се вторачвате в парите и доларите, в печатането им и големия дълг на Америка не схващате нещо много просто, според мен, че те репрезентират нещо (друго), и че по същество това са хартийки или монети, на които по едни ПРИЕТИ И СЪЗДАДЕНИ ОТ ЧОВЕКА правила на играта са им придадени, вменени определени качества и свойства. И че са важни не само и не толкова парите сами по себе си, а онова, което те репрезентират и представляват. В един момент конкретната физическа репрезентация на парите може да се промени, не че е толкова лесно, а може да се променят и ... правилата на играта! Ако една банка ти даде 10 или 100,000 долара заем, или милион, или дори десет милиона, ТЯ "ТЕ ПРИТЕЖАВА", притежава парите (имущсестовото ти, което ги гарантира например), но АКО ТИ Е ДАЛА СЕРИОЗНА СУМА, КОЯТО ПРЕДСТАВЛЯВА СЕРИОЗНА ЧАСТ ОТ КАПИТАЛА Й НАПРИМЕР, ПО НЯКАКВИ ПРИЧИНИ И ОБСТОЯТЕЛСТВА - НАПР. 500 МИЛИОНА ДОЛАРА ИЛИ МИЛИАРД, ТО ТОГАВА ... ТИ "ПРИТЕЖАВАШ БАНКАТА"! Образно казано, разбира се! Американският бизнес е един от най-диверсифицираните в света, и това е публична тайна! Ако разбираш какво искам да ти кажа, и каква е връзката между това и горните редове за това какво представляват и репрезентират парите. С две думи, ато световна резервна валута, там, където е стъпил и се приема долара, там в повечето случай има и американски (физически) бизнеси и инвестиции, не непременно пропорционално, които доларът предсталвява. Така че и сега, както през последните десетилетия смъртта на долара и крахът на Америка са силно преувеличени и не толкова неизбежни, както мнозина си мечтаят или мислят.

По-добър живот от руснаците ще видиш на кукуво лето!Не съм привърженик на американците ,но като знам какво беше и по времето на руският комунизъм ми става лошо!А може би наще продажници са виновни за лошият живот и по онова време!

БВП на Русия за 2016 год. е приблизително 1,268 трилиона долара. БВП на България за 2016 год. е приблизително 50 милиарда долара (50.446) От България бяха откраднати за годините след падането на Берлинската стена над 120 милиарда долара, тоест 240% от БВП за 2016 г. По просто тройно правило се получава, че грубо от Русия са откраднати поне 3 трилиона долара от техните комунисти, бандити и олигарси! (сметката разбира се е съвсем груба и ориентировъчна, за демонстрационни цели, без претенции за прецизност, а за тенденции...) В офшорни сметки, зони и фирми по най-скромни изчисления се кътат АНОНИМНО поне 35 трилиона долара в пари и активи. Някои стигат до цифра над 50 трилиона, което е над 240% пък от БВП на САЩ, първата в класацията за 2016 год. с БВП от 18,561 трилиона долара. Официалните класации, вкл. на най-престижни издания като Форбс за най-богатите хора на планетата очевидно не са точни и верни, защото не включват тези анонимни огромни парични натрупвания и капитали по офшорни зони и сметки. Ако милиардерът Мерсер успява с няколко десетки милиони долари, дори и да са стотици да промени решаващо дори изборите за президент на САЩ (е, и с акъл, стратегия и организация), то може ли да си представим пък какво влияние и реална мощ зад кулисите имат ... трилиони долари, които са на практика безотчетни? Ако човек или хората искат да разберат как и защо са така управлявани - добре или зле, то трябва да зададат този въпрос на ... ТОЧНИЯ СУБЕКТ, НА ТОЧНИТЕ ХОРА, А НЕ НА ПОДСТАВЕНИ ОТ ТЯХ ЛИЦА, КОЛКОТО И ДА СА ВИСОКОПОСТАВЕНИ И НА КАКВИТО И ВИСОКИ ПОСТОВЕ ДА СА! И няма как да се търси реална отговорност от човек, който по презумция е БЕЗОТГОВОРЕН, защото марионетката не може да е отговорна за решенията на кукловода му, човек не може реално да отговаря за решенията и действията на някой друг зад него! Големите пари са и власт, много големите пари са голяма власт! Анонимните големи пари са и анонимна голяма власт!

Големите пари са и власт, много големите пари са голяма власт! Анонимните големи пари са и анонимна голяма власт! Всеизвестното правило: ПАРИ-СТОКА-ПАРИ ПРИМ (повече пари) в случая се трансформира в : ГОЛЕМИ ПАРИ - ВЛАСТ - ОЩЕ ПОВЕЧЕ ПАРИ или: ВЛАСТ - ГОЛЕМИ ПАРИ - ПОВЕЧЕ ВЛАСТ! И точно така стигнахме до тук 8 човека да притежават повече от половината човечество (няколко милиарда души) и РЕАЛНО ДА ПРИТЕЖАВАТ ИЛИ КОНТРОЛИРАТ РЕСПЕКТИВНО СЪОТВЕТСТВАЩА ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ВЛАСТТА, но с привидно демократични средства. По принцип обществото се опитва да решава задача, която е неопределена, тоест по презумция още в началните условия имаме неизвестни някои необходими параметри! И или трябва да се намерят стойностите на тези параметри и величини, или да се подхожда към проблема като към "черна кутия", да се изследва от емперичните резултати какво влиза на входа и излиза на изхода и каква е корелацията на входните и изходните величини!

Горбачов унищожи СССР, Путин ще направи това с Русия. За съжаление.

Една работа за да се оправи, трябва най-напред добре да се развали, обичаше да казва един мой много свестен близък приятел, който си отиде. От тази гледна точка може би пък Путин и Тръмо в края на краищата неволно да провокират положителни процеси и промени.

Другаре, що се косите, нема страшно - и богатите умират. Паретата са само едни цифри. Един гъз имат - не могат всдичко да изядат.

до лъжливият инфо-БВП на Русия за 2016г.- номинално е 2,04 тлрн.долара /след спад с 3% за същата 2016г./, а по паритет на покупателна способнсот е 3,757 трлн.долара.Данните са на сайта на СБ и ОИССР.

"и съкращаване със същата сума на средствата за неотбранителни разходи, включително значително орязване на помощта за чужбина". От цялата работа може да пострадаме и ние, ако намалят помощта и за България.

Малко повече внимание към вътрешната политика на САЩ = малко по-малко вмешателство във вътрешните политики н другите държави. Мисля, че това е добре за всички.

проект стар-ворс е пълен провал . 20 години никой не е обърнал внимание , какво става на пода , щото имаме стар-ворс концепция. а сега си строят , копаят на всякъде ( да не си видял в TV тунели в сирийските градове ? ) , а стар-ворс концепт и идеология прече за прякаа замеса .

milena_gm@

Нямаме капацитет за междузвездни войни освен на кино. Ако извънземните можеа да се намесят досега да са го направили.(А факт е, че ни наблюдават) Има прекалено много мъка на този свят. Определено мислят по друг начин.

стратегия си е за кръгла кошница .

milena_gm@

За вяка кошница си има различна стратегия. "Най-добрите практики" са в общи линии прах в очите, урок за дадена ситуция, но не и пример за подражание

закарай чалмите в ада и докарай пияните блядове до просешка тояга и рускините пак ще ги плякаме за една кокакола на плажа

Пак се почна с хвърлянето на прах в очите и за жалост-отново с успех.Тръмп е потомствен германец(баба и дядо от бавария) кой ли беше родом пак от там???

Просто отново надпревара във въоръжаването, при първата такава започната от Рейгън също льоло в политиката, краен резултат СССР се спомина, сега блядовете ще са принудени да настъпят за втори път мотиката!!!

Въй...Витнам!:-)

джинс-бутики във Африка .

Пак , още веднъж : Крафт-Унилевър щал да е минал за 150 Милярда , а Трумп поиска 50 Милярда за другото . Може би , печатна грешка , станал въпрос за 15 Милярда предвид Борса Лондон-Франкфурт за 25 Милярда . А през техните платформи се движи много повече джиросана пара , отколкото целия Унилевър-Крафт има общо за цяла година (говори се за световен мащаб , нещо цяло като "500 х 1000" Милярда) . Значи, борса Лондон-Франкфурт 25 Милярда , хранителен комплекс Унил.-Крафт 15 Милярда , Тръмп 50 Милярда. Даже едни сделки в , да речем , метало добив , об- и преработка , ами колко ? 2, 3 , 4 милярда , ако има значение . Но малко , по-добре отпишка , отколкото да виси с всичките адвокатски хонорари . И още и пак се връщаме на-горе . Щом Тръмп си поиска 10% повижение, тогава има под ръце 500 Милярда . За онова . Тогава не ли е малко вероятно , че Крафт (Cambell Tomatosoup, Andy Warhol) - Унилевър щял да мине само за 15 вместо 150 ? Но , тогава , как така , да ползвам флайър на ebay "1-2-3 , мой" , сделката Лондон-Франкфурт само едни 25 ? ако такава си е аритметика , да се каже , много приюм тука , а слаба ракия в казана . Яки , яко ! Явно мускулната сила е пожелана .

Пич, на какво си, щото явно е много яко.

Кой го знае тоя какъв вятър го гони на задника на коня...Че не е добре,не е за валията,ама тук-таме изплува по някой проблясък...

Че откога пък САЩ са в отбрана ?

Маке ще да е Тръмбето!А ще "има "ли статуи по големи от небостъргачи? И на цялата външна показност ще лиши народа на " Великата Ам" от общодостъпно здравеопазване,че как така " богатите" ще плащат задължително осигуровки,след като това е пречка за прикриване на доходи и за тези работещи на черно!Тука сбърка ,корпорацията здравеопазването е му е повлияла,но без да оита не отчита надути такси за елементарни процедури ,и допълнително включват скъпи и ненужни да източват пациентите!Например каква е тази сума от 800 долара за вадене на кърлеж?

Тромб увеличава деньгите за чистене на Иджисите от пиндоските гуйна.

Тук номерът е че тези пари не просто ще бъдат напечатани, а точно тази сума ще бъде отклонена от едно много чувствително за целия свят направление грубо наречено "налагането на демокрация по света" и пренасочено към производството в САЩ. А сега познайте кого иска и ще удари Тръмп с този си ход? И не, не е РФ или КНР...

Джон Мейнард Кейнс

при предното увелличение на военния бюджет, СССР фалира и се разпадна. Русия се сви до границите си от преди 45та. Сега какво ли ще се свие? От руската сфера на влияние в Европа остана само Беларус...НАТО им е на границата. Очкват се трудни времена за Путин. Американците показаха, че и те могат да имат малоумен президент.

Ми..2-3 'САТАНИ' и да се приключва!!! ХО ХО ХО

ТИ СИ ПЛАТЕН СОРОСОИДЕН ГЛУПАК И ТО ЗАОБЛЕН , АМА МНОГО ТЪПО

Ама много на дребно играе Трамп ба го е.а...само 54млрд,я дай и една единица отзад,няма се излагаш я!!! А иначе това е тъжна новина за кънейдиани и подобни,щото това бяха техните грантове...тц тц,...и пак на сухо!!! ХАХАХХААААААА ХО ХО ХО

Изток срещу $ 6 трилиона ! (ВИДЕО) ФЕВРУАРИ 27, 2017 donald-trump-645x363 САЩ похарчиха 6 трилиона долара в Близкия изток за военни операции и подкрепа на съюзниците, но накрая нищо не постигнаха. Това заяви президентът Доналд Тръмп на среща с губернаторите на щатите в Белия дом. В Близкия изток воювахме 17 години Похарчихме 6 трилиона долара в Близкия изток. Това е просто недопустимо, та ние нищо не постигнахме. Там все още е едно гнездо на стършели, възкликна президентът. Когато бях в гимназията помня, че всеки казваше, че САЩ никога не са губили война. Е, сега вече можем да го кажем, изригна още президентът на Щатите. Ние трябва да започнем да печели битките си още преди да се стигне до война. Така че ние трябва или да спечелим или изобщо да не се борим, продължи той. Сега в Близкия изток е по-зле, отколкото преди 16-17 години. Там е една каша, каквато никога не сте виждали преди, предупреди Тръмп. ВИДЕО:

Интересно как ще коментират това от българското Тръмп-общество?

Ко му пука на Трамп фалита!!! Още веднъж...но този път няма да е само той и...ще стане интересно...и меко казано блъди,демек кърваво в стараната на неограничените възможности!!! ХАХАХХААААААААА ХО ХО ХО

значително орязване на помощта за чужбина... ами гаргамел и пропокопи ко ша праят ся

на буркани ша я карат маи

Интересен факт. Докато е бил бизнесмен, Тръмп е обявявал фалит шест пъти.

А, а като президент - колко му дреме колко пъти САЩ, че може да фалират?

Никога не бяхме губили война... Коя по-точно? 1-ва, 2-ра? Появили се случайно на бойно поле, а след това делили с победителите (предимно руснаци) света. Някакви японци им направили един Пърл Харбър, затриха им американския велик флот - връщат се Хирошима и Нагазаки. И като се отпочнаха една Корея, Виетнам, Афганистан... ПООБЕДИТЕЛИ АМЕРИКАНСКИ В МОКРИТЕ ИМ ФАНТАЗИИ! КОЛКОТО ДА СИ ИЗБИЯТ МАЛОУМНОТО ВОЛНОНАЕМНО ВОЕННО НАСЕЛЕНИ И ДА РАЗСИПЯТ НЯКАКВИ ДЪРЖАВИ! С които след това се разправят политици, ЦРУ и др. Е, защото имало интереси, нефт и др.

Това до някъде противоречи на здравата логика. Отказа пет милиарда бюджет за нов еър форс защото е бил твърде скъп, а ще увеличава военният им бюджет. И без това не са цъфнали и вързали с дълг по-голям от брутният им БВП за година а вместо в икономика той инвестира във ВПК. Явно се е сдушил с определени влиятелни кръгове от там и който и каквото да говори става дума за пари. А точно там трябва да са най-големите им оптимизации. То бива резили ама Ф-35 започна ли да стреля във въздуха най-накрая? А какво стана с оня свръхмодерен разрушител, дето го теглиха на буксир от Панамския канал? Винаги съм приветствал новото, но това е индикация за претупване и за кражби в монументални размери. А ако мисли наистина за човечеството и за САЩ на първо място може би трябва да даде само разликата от стария бюджет за военни нужди и новият ми исторически такъв на НАСА и да помислим за махане от тая планета, защото всички са пощурели, начело със САЩ. Но, в славата няма печалба, а това е, което търсят ония, със смешните шапчици.

бюджет, ама не е отговорил на въпроса дали подкрепя назначаването на специален прокурор за разследване влиянието на русия в президентските избори ?

И Тръмп запя старата песен за да се хареса на военнопромишления комплекс.Първо огромни средства за ново въоръжение после война за да са докаже ,че всичко това е било задължително да се направи а после масовите протести ще трябва да се укротяват като се заредят ковчезите и дремещите пред телевизорите задници проумеят, че това не е ново реалити когато получават близките си в държавна упаковка и покривало националното знаме.

Николчо, бре чети! Опаковка..О...О..О не Упаковка

Доналд Тръмп е нова епоха. Тръмп е коренен поврат в историята на САЩ. С този човек може да се говори открито,без лицемерие,разумно за обективните реалности в геополитиката и цялата обстановката в света. Той е шанс за Америка и американския народ. Той е шанс и за Европа и за света.

Направо гълъб на мира! Такъв им го забоде миротворен четворен, че пръска кремълско печено. а като каза, че харесва Путин даже родните русофилии потекоха по- мазно, а дори един формира клуб по омазване с Тръмпщинка..

Няма никакво значение какво ще прави Америка, защото е регионална държава от местно значение.

Тоя "проруския" Тръмп, взе да ми харесва. Увелечение с 54млрд !!! Та това е целия военен бюджет на колхозниците. Тоя ще продължи делото Рейгъново и ще прати Раша там, където Рейгън прати СССР - в гроба....Бухахахаааааа

Не знам защо се кефиш? Рейгън закръгли дефицита на САЩ на 100 трилиона долара, Обама - на 200. Никой не може да надува балона до безкрай. И се замисли - САЩ кога всъщност са печелили военен конфликт?

Не кога, а срещу кой! Обикновенно срещу примати, папуаси и маймуни им връзва, ама не винаги.

Американската отбрана се изразява в нападения над суверенни държави и обвинения към Русия за неуважение на суверенитета на Украина.Тръмп не прави изключение.Скоро ще се скарат с Путин като се срещнат и ще гледаме новата продукция Армагедон.

TMontana

Това е много добре,даже му препоръчвам да се конфронтира с Русия до краен предел... и да видим, омръзна само приказки, време е света да си плати! ;)

Кремълският запъртък скоро ще намрази и Тръмп.

руснаците искаха Републиканец и си получиха Републиканец.

Джуджето Путлер с високите токове не харесва това. :)

Абе руски тролове... Добрия Тръмп дето му помогнахте ще харчи за оръжие, а лошата Хилъри дето я мразихте щеше да харчи за здравеопазване на бедните.........

Обърка ни са троловете, да. Те и Русия защо харесват не могат да обяснят. Тръмп тотално ги обърква защото хем говори глупости като Путин, хем е президент на САЩ.

Дони е силно недолюбван в Европа. Могерини го предупреди официално, да не се бърка в европейските работи. Оланд му направи остра забележка, а Меркел още го проучва. С АМО кИТАЙ Е ДОСТАТЪЧЕН да събори САЩ ВОЕННО, ИКОНОМИЧЕСКИ И ФИНАНСОВО. Русия е резервен, но напълно достатъчен вариант

не думай... И как точно китай ще го сабори като без пазара и технологиите на САЩ Китай ще влезне в рецесия.Добави и няколко трл. в долари които държи.Като тръгне уж да ги продава(рубладжийски"сценарий")доларите се обезценяват и Китай губи 0.5-1 трилион. За мурзилажната допотопна държава с икономика колкото на Испания -не ми се дрънка.

В Лос Анжелис трябваше да връчат Оскар на Тръмп за ролята на най-глупав президент на САЩ. Дони надминава дори Барак и Хилъри. Путин се смее от сърце

вярно е, че тръмп е политически глупак. но това не пречи да е десет пъти по-умен от кремълския идиот.

ако вземем предвид , че пропаднала сделка KRAFT - UNILEVER е имала обем от 150 милиарда долара , тези 50 милярда за оръдия изглеждат по-скоро скромни . Едното в всеки случай впечатлява : сравнение с наш брутен продукт .