Костов: България трябва да излезе от валутния борд

България трябва да излезе от валутния борд, независимо от това дали ще влезе в еврозоната или не, заяви бившият премиер Иван Костов.

Обратно в новината

Коментари - Костов: България трябва да излезе от валутния борд | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Костов=шпионин на чужди служби. Тоя мръсен продажник толкова предателства и продажничества извърши срещу нас, че трябва незабавно да се вкара в ареста и да не излиза докато не изпее всичко.

БИВШ ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ НА СВ.БАНДА : МВФ И СВ.БАНКА СА КОЛОНИАЛНИ ИНСТРУМЕНТИ !!!

Костов, ти Кара Иване трябва да бъдеш хвърлен на лъвовете, за това което причини на БЪЛГАРИЯ и Българския Народ и за това което се готвите да му причините отново, за да сринете лева и да скриете отново грабежите и престъпленията си, но този път ще питате Народ или ще бъдете разкъсани(това не е заплаха, а предупреждение за това което ще си навлечете!!!) PORCA MIZERIA elite KRIMINELES!!! SLUT MISERY elite KRIMINELLES!!!

Костов, престани да притесняваш народа. Ти като си имаш грижи от алчност, защо тревожиш нас? Ти ли пък си най-умен,та все раздаваш акъл? За това ли твоите хора скачат срещу Борисов, за да ни връхлети отново дестабилизация и да си правите каквото ви хрумне. Децата и внуците ти ще плащат твоите грехове един ден, умнико. Много пък си хитър.

Така наречените олигарси са кредитни милионери и само се чудят какво да измислят, за да има отново обезценяване на лева, за да им отпаднат дълговете. От къде ли взеха толкова милиони,та бетонираха Черноморието с хотели, направиха си огромни палати с басейни, които не могат да подържат. От кредити, кредити, кредити.Правителствата, които същите сваляха до сега е с тази цел - нестабилност и грабежи до дупка. Тези лапачи нямат страх от никого. Тия хора сън не ги хваща. За съжаление животът е много кратък. Костов, скрий се в миша дупка, но преди това си кажи колко дългове имаш. Борците за демокрация и просперитет около Нинова, са същото котило. От алчност са затънали до гуша с проблеми.

Защо? За да има пак един куп КРЕДИТНИ МИЛИОНЕРИ, за сметка на бързото обедняване на средно статистическия българин, чийто СПЕСТЯВАНИЯ ЩЕ СЕ СТОПЯТ за една нощ

Браво Ванчо, браво Костов!!! Ами кой пъхна родината ни във валутен борд? Май паметта ни я мислите за изветряла! Ха Ха, ДА ЖИВЕЕ МЕЖДУНАРОДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ.......

БЕШЕ ФИГУРА - СТАВАШ ФИГУРАНТ

доби патлажанено-синьо-чер утенък мое ходи на лов за банани

Иване, ти вече изкукуригваш. БНБ доказа многократно че е негодна, да не кажа вредна. Какви права да се дадат на БНБ? Какво направи тя с правата и задълженията си? Нали тя раздаде през 90- те години лиценз на кебапчии и зарзаватчии, които след това ни окрадох? Ами КТБ, кой я "контролираше"? Беше фигура, ставаш фигурант.

Снощи ми се обади г-н Костов и ми каза че се е пошегувал. Няма да махат борда. Не си теглете спестяванията от банките няма да има Жан Виденов фалит.

Никакво излизане от ВБ! До налагането му в България стана ясно, че нашите упрваници и БНБ не са в състояние да водят независима монетарна политика. Излизането ще ознчава печатане на пари и инфлация. Само вила на врата за българските управници!

Така е трябва да излезе от валутния борд и да даде на Радан.костович да продаде Летище Сф на евреи за един ГАРАЖ, нали АК "Балкан" Костов я продаде на евреи за един апартамент и приватизация на 70милр за 6,5милр

Доказано прост народ са българите.Затова ще сте цървули и затова ви напуснаха децата.

Ако си циганин, или нещо подбно, недей да плачиш на чужд гроб. Ако пък си българи, си за сметището в Суходол.

Най-добрия и кадърен управник след 1989 година.

Мършата Костов: Бла-бла-бла...

А ТИ ДА ВЛЕЗЕШ В ЗАТВОРА!!! И ДА ВЪРНЕШ ПАРИТЕ В КТБ.......

Тоа нещо се чалнал. Докато не се изметат ДС/КГБ доносниците и бившата комунисическа номенклатура (всичките настоящи мастити капиталисти и ранботодатели), нищо не е в състояние да помогне на България.

Оня хотел дето повреди детето чии е бате. Нещо чувам за някакви костовски адмирали 1,2,3. Вярно ли е бе? То за валутния борд не знам, но от КАПУТНИЯ борд дето ти ни вкара излизане няма.

а мавърът да влезе в софийския централен!

vasco111

не разбирам от финанси ... само знам че за да сме силни не ни трябва валутен борд , а ни трябва да си произвеждаме всичко сами ... но... явно не става нищо от нас . младите се ометоха от дърявата . кои ще произвежда ? ромите , мутрите ипенсионерите ? а кои доведе страната до този хал , и дали ние имаме нужда от европа или просто сме един пазар с разбита икономика от тях . на ви цветни револуции и демокраця ...

Този разказа играта на икономиката преди време. Щом излезе от нафталина, пак е намерил някой келепир.

явно е видял замаскиран келепир бившият доцент по политикономия на социализма и надига глас.

Да разбираме, че в БНБ все още има едни пари, ама трябва и те да бъдат откраднати.

ВАЛУТНИЯ БОРД СЕ МАХА само, ако имаме достатъчно развито производство, иначе ще настъпи инфлация. (Това се учи още във ВУЗовете и ако някой не го знае, значи не е ходил на училище).

но старите доценти по полит-икономия нама такива знания за преподаване.

НЯМА ЛИ КОЙ ДА СПРЕ УБИЕЦА НА ПРОСТОСМЪРТНИТЕ БЪЛГАРИ !!! "ХРСТИЯНСКОТО" МУ МИЛОСЪРДИЕ ВЕЧЕ ЗНАЕМ ЗА КОГО Е !

Този кретен пак е измислил някаква схема да прецака милите си сънародници, сигурно е дошло време да оправя внуците.

БНБ вече е толкова закърняла и деградирала, че не може да опази банковата система (справка - юни 2014), какво остава да прави парична политика. А и назначенията на управители на БНБ ... нямам думи.

Не знам дали там е още Димитър Костов, Жан Виденов зам. министър на финансите! Ако е там, човекот е на линия!

А ти да влезеш вече в затвора ,задето опропасти България

МЪЛЧИ СИ ИВАНЕ! ТИ СИ ЗНАЕШ ........

Коментара по-долу ми хареса. Взе ми думите от устата. В България (поне) политиците стоят между бедните (многото, народа) и богатите (малкото, елита). Тяхната функция е да взимат от многото и да ги "разпределят" между малкото. Проблемът е, че при близо 80% сива икономика, многото не събират достатъчно и за да има за "разпределяне" трябва още. Европейските фондове скоро ще намалеят - дали от 2020 или от 2030, но ще намалеят. Икономиката буксува. Народа пълни банките с влогове. Заеми не могат да се взимат до безкрай, банките се уплашиха от Гърция. С една дума - пари нема. И затова се търсят бъдещи източници и "развързване на ръцете". А какво по освобождаващо от 10млрд. свободни за "опериране" (фонда) и собствена печатница (БНБ). Само забележете как идеята за махане на Валутния Борд бавно, но сигурно, ще започне да се прокрадва в "общественото пространство". Нарича се по "посяване". Колкото до инфлацията, аз лично съм чувал за реален пазарен курс от 3.5 лева за Евро. Но не съм икономист, само си общувам с такива.

5 към 2... за курса де, иначе си прав

Нагъл, по-нагъл, най-нагъл, кОСТОВ

Ми краде им се пак, какво да си каже.

Нали искате 300 лв. минимална пенсия? Напускаме валутния борд и до края на мандата на следващото правителство това ще стане възможоно!

Само тези 300 лв. ще се равняват на 30 лв.

Тя на майка ми пенсията през януари-1997 беше 9200 лв.! И нямаше валутен борд! Какво ще кажеш за това?

Защо? За да има пак един куп кредитни милионери, за сметка на бързото оедняване на средно статистическия българин, чийто спестявания ще се стопят за една нощ.

1. Валутният борд може да се махне, само ако имаме достатъчно развито производство, иначе ще настъпи инфлация. (Това се учи още във ВУЗовете и ако някой не го знае, значи не е ходил на училище). Затова въпросът е - имаме ли достатъчно развито производство, така че да махнем валутния борд? Аз не виждам някой приоритетно да развива производството в България. Нито мисля, че нивото на производството ни в момента е такова, че може да издържа държавата и да я накара да изплува. 2. Колкото до еврозоната - нещата са ясни. Там първо трябва имаме поне няколко пъти по-голям жизнен стандарт от този в момента, за да не измре населението от глад. И второ, безалтернативната единна валута е по-скоро верига, пречка, средство за изнудване и камък на шията за всички, особено за по-слабите държави. Така че най-малко трябва да се изчака и този въпрос да се изследва много сериозно.

ЗАТВОР ЗА ТЕБ КОСТОВ .ЗАТВОР И ВСЕКИ ДЕН ДА ТЕ КАРАШТИСВАТ ТАМ

Не му вярвайте на този мръсник! Аз бих му теглил куршума с най голямо удоволствие.

Какво толкова пречи валутния борд, че изведнъж нещо стана модерно да се маха? 1. Ако валутният борд отпадне, отпада и необходимостта от гаранционния фонд на борда. А не знаехте ли? Да, не можеш просто да станеш сутринта и да въведеш валутен борд. Първо трябва да осигуриш гаранционен фонд, който да гарантира борда. В нашия случай това са над 10 млрд. евро, които се пазят в западни банки и не може да се пипат докато има борд. Няма борд, няма фонд. 10 млрд. евро горница. А който е в този момент на власт - лапаница. 2. Докато сме във валутен борд БНБ не може да си печати левчета, както си иска. Сега ако им трябват пари, трябва да взимат назаем. Без борд - могат да си ги напечатат, а инфлацията остава за нас. 3. С валутен борд не можеш да влезеш в Еврозоната. А ние искаме да влезем в Еврозоната, за да можем по-лесно да теглим заеми. Които ще плащат тия след нас. Ние сме тук за малко. Или на кратко. Икономиката в България просто не върви и единствения начин да раздаваме пари докато сме на власт е ако ги намерим извън икономиката - заеми отвън, печатане отвътре, гаранционния фонд на валутния борд. Това, което не ви казват е, че без борд лева ще е над 3лв/евро, което означава инфлация от 50% и нагоре на всичко вносно в рамките на месеци след падането на борда. Който взима заплата в долари или евро ще трябва да се учи да смята. Който взима заплата в лева - няма нужда да смята.

ИЗГОНИ МВФ И СВЕТОВНАТА БАНК/Д/А !!! НЕЩО НЕ СЕ ЧУВА ЗА ХИПЕРИНФЛАЦИЯ В УНГАРИЯ ?!

нищо общо между икономиките на Унгария и България още от времето на социализма. Унгарците не допуснаха пълна разруха на икономиката си по време на прехода от едната в другата система (за разлика от НРБ ,чиято икономика бе тотално и умишлено разрушена).

Къде сравняваш България с Унгария?//Нищо общо нямат и с икономика и с политика!!

Четейки форума, виждам колко много омраза има към този човек бе...!!! Чудя се с какво я е заслужил?!

Това сигурно Сорос му го е казал! Така Цига...чето И.Костов ще може да краде още по-вече!

Осигури поколението си напред и после анархия. Мръсно копеле нагаждаческо.

Цел покмазно ограбване на спестяванията на гражданите.Този нагъл мафиот бе ползван след нагло терористични мероприятия през Жан ВИденов и други за прикриване на терористите и наглите престъпници от ДПС,СДС И БСП .Разорили БЪлгария от 1990 до 1997 ..

РЕВОЛЮЦИЯ !!!! СТИГА СТЕ СПАЛИ, ХОРААА ! НИКОЙ НЯМА ДА ДОЙДЕ И ДА НИ ОПРАВИ И ИЗЧИСТИ КЪЩИЧКАТА !!! НЕКА НЕ ИЗГЛЕЖДАМЕ ПОВЕЧЕ НА ПОДРИТВАНА И ПРОСНАТА НА АСФАЛТА МЪРША !

След революцията, какво? Революция не е нужна. Достатъчно е всеки сам да си върши съвестно своята работа и да не се поддава на рекет и корупция.Това и няколко публични демонстративни линча (екзекуции) на знакови фигури като Костов, например. Плачат си за линч просто, за да може наследниците им да са по-внимателни.

ами ,защо толкова години спахме във корупционното блато и нищо не направихме да развием истинска и силна икономика и българският лев да е независим и да има покупателна способност?

Конфискация на всичко що има и гол и бос да бъде изгонен от БЪЛГАРИЯ !!!

И ОПЪНАТ ОТЗАД.

И децата вече знаят,че падането на валутния борд означава хиперинфлация!Костов се нагуши,резна пенсиите ,обедня народа-сега само една хиперинфлация ни липсва и да мрем!Да пукнеш дано!

Как да не уважавам Тръмп, умен и прозорлив човек. Той каза, вън от страната ми всички мургави престъпници и търтеи. Мургавелите, Костов и Луканов донесоха само беди на държавата ни. Не дай боже да попадне в ръцете на бат Сали и "цар" Киро.

abasador

уважаеми, от ДИР.бг, доста време задържахте снимката на този мошеник на вашата страница предполагам, че причината е следната... че и вие също се вълнувате, зашо тази особе не прекарва старините си в затвора? или... искате да обърнете внимание на тежкият ни и корумпиран Главен (нещо напоследък хич не се появява), което не вярвам той да забележи. Много по-голями и стршни неща му минаха пред очите, но той не ги видя (е няма да коментираме защо, знае се)! Лек ден.

Защо само два, а не двадесет минуса му слагаме на Калашника? Кой е той за да каже, че прокоратурата и съда в България не си вършат работата? И от мен три минуса. Най-добрите върховни, касационни, окръжни и градски съдии си имаме в Европа а прокоратурата ни е недостижима, а този идиот само плюе по тях.

Те това е нагъл крадец. Хем те краде - хем и акъл ти дава...