Дете скочило през прозорец на детска градина в Дупница

Оставено без надзор дете е скочило преди дни от прозорец на детска градина "Калина" в Дупница. По случая е била назначена общинска проверка.

Обратно в новината

Коментари - Дете скочило през прозорец на детска градина в Дупница | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В другата градина, там където го преместих ги слагаха на отделни столчета в отдалечен ъгъл от другите деца, стои само - изолирано от другите деца, но в същото помещение, когато другите имат време за игра с играчките това е кофти за изолираното и то почва да си дава сметка, че е по-добре да се държи както трябва, а не да подпира стола докато другите си играят, особено им влияе когато са навън на двора да стоят до госпожата на пейката, докато могат да са с другите деца във вихъра на танца, няма стимулиращи стикерчета, усмихнати човечета и т.н. за непослушните, на децата им влияят подобни неща. В къщи, наказвам без телевизия определено време, без таблет, навън без колело докато приятелите му карат, определено има ефект, без кино, без детски рожден ден, без сандвичи в любима за децата верига, без да му купя любим филм, абе има с какво да го накажеш хем да разбере, че не е право, хем да не е болезнено за психиката и физиката. Отгледала съм една девойка на 20 г. и не съм и посягала нито съм я унижавала, така мисля да възпитавам и малкия.

Пустите му даскалици, много пикливи бе! Щом стане гаф, си имат дежурно обяснение - били в тоалетната! Като им се ходи до кенефа, ще извикат някоя друга учителка или лелка, имат мобилни телефони! Малко дете не се оставя само, това не им ли го пише в тъпите правилници? Но като гледам видната просветна деятелка Кастрева, например, с вечно неадекватно ухилената ѝ физионимия /вкл. и в деня, когато почина ритнатото момиченце/, как тази зелка ще напише нещо смислено!

Не че нещо, ама тая втората за да дойде трябва да остави без надзор нейните 25,6. Леле и те си тръгват в 16.00, а ние повечето сме в пред пенсионна възраст-та за това и сме пикливи.

бездуховни няма да помогнат. Вдигнете очи нагоре. Както човек се разболява, така и семейството и обществото. Православното християнство е философия, сравнете я с други С обич

"Бебето беглец"...втора серия ...

Какви са тези префърцунени термини - било изолирано - дрън , дрън, пишете че е било наказано в коридора на отворен прозорец - класика в жанра, така наказват в 90% от градините. Така наказваха сина ми, в коридора сам на два отворени прозореца - между този на коридора и тоалетните, понеже беше палав, гледаха да го простудят, да не им е на главите, случвало ми се е да го взимам премръзнал. След като го преместих в друга градина където нямаха такива методи на възпитание, едно че му намериха цаката и кротна , но и не ми се разболяваше. Зависи си от учителите и подхода им, нямам против да бъдат наказвани, но да не е с жестокост.

а ти за чи к си ма офцооо

Овен или овца сте вие явно и нямате ни най-малко понятие от гледане на деца - обикновено, здравите и нормални деца са палави, особено момчетата. И явно не правите разлика между палаво и агресивно дете, защото тя е огромна и аз за ваше сведение съм си на мястото и си възпитавам много добре детето и 1000 пъти предпочитам да е палаво, а не някоя заспала гайда. Палавото дете примерно се смее, говори, танцува, играе си в моментите в които трябва да слуша мирно приказка заедно с другите деца, или се замеря с хляб на обяд, какво трябва да го направя според вас - говорим, обясняваме и наказваме в рамките на нормалното.

Сбъркали са термина. Трябваше да напишат не изолирано, а "абстрахирано".

Разсмяхте ме, едно време при социализма за да се докараме много хай пред света - кравар беше - оператор на биологично единица, а портиера в предприятията беше служител в сектор информационно обслужване, та и тия изолирано....

на някой дали му хрумва, че може да е било изолирано от другите деца заради неприемливо поведение и това да е бил единственият начин да бъде усмирено? Все пак не знаем фактите!

явно е осъзнало че е в България...

Как не скочи директорката....надолу с главата..

Много прясна новина. От четвъртък, 23 февруари. Дишате прахоляка на Флагман.

свободата Санчо, свободата...!

Горкото детенце, не е издържало на напрежението. Изолацията е нещо страшно и не само децата страдат от нея.

Никой няма право да изолира дете , а още повече да оставя малко дете без надзор ! Такива госпожи и лелки да си ходят ! И кой каза че трите други деца са прави ?! " Понякога петното е най чистото място от ризата " !

Наказан в ъгъла до вратата :)

Истината е, че с това наказание "изолация" педагозите са си превишили правата. Друга истина е, че горките са с вързани ръце при появата на по-агресивно дете. Това, което на мен ми обясниха, при оплакване от системен тормоз над децата в цялата група (1-ва на детска градина) от едно от децата, е че госпожите нямат право да го изолират, нямат право да настояват за работа с психолог, нямат никакво право всъщност. Остава само родителите на пострадалите да се обърнат към полицията (дори за деца от детската градина) и каквото стане... Това е закона в БГ...

То не пише, че е било наказано, а че се е наложило да бъде изолирано. И не са го заключили в карцера, а се го отделили от другите деца, като при него е останала помощник възпитателка. Обаче на жеата и се доходило по нужда, а гаменчето избягало през прозореца, щото нямам никакви съмнения, че е скочило от първия етаж.

Обаче, това журналистите, са отвратителни хора. Нямат грешка да съчиняват заглавия. Да бяхте написали от кой етаж е скочило детето. Но няма да е интересно, защото най-вероятно е от първия, за да е само с охлузвания. Страшни сте!

на възпитание??!!! Изолация ??!!! Трябва дасе накара да се извини и ако създава проблеми се обаждат на родителите. Така поне се парави тук в Германия. Но първо извинението.

не го ли карат да рецитира молитви от корана в германистан?

В Швейцария пък учителите, включително в детските градини, не носят отговорност за здравето и живота на децата. Законът е такъв. Това води до безотоворност в повече от желаното, но това е положението.

Толкова си и в Швейцария ти, кой те знае в коя дупка живееш там, не пиши глупости, точно пък в Швейцария където градините и училищата струват майка си и баща си, не ми говори, че не поемат отговорност за здравето и живота на децата. Не ви знам от къде са ви тези впечатления, сигурно от най-мизерните и социални някакви градини и училища, просто и там не ми се вярва да има безотговорност.

Чак ми е странно какви са тези хора които ви слагат плюсове, да не би да одобряват подобно нещо - да оставяш детето си на място, където никой не поема отговорност за здравето и живота му. Едва ли не го одобрявате - явно на много хора не им пука за децата им, то за това сме на това дередже.