След 7 дни яснота за смъртта на 11-годишната Габи

Най-рано на 6 март ще има заключение за смъртта на 11-годишното момиченце от 52-ро училище в столицата.

Обратно в новината

Коментари - След 7 дни яснота за смъртта на 11-годишната Габи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Те нашите тъпи политици докато измислят как да наказват учениците и те взели, че се изпотрепали учениците в училищата, защото няма ТВУ като едно време- когато някой се прави на голям бандит в училище да отиде в ТВУ, че да разбере за какво идва реч. А сега се опитват да "интегрират" безобразниците в училищата и така се влошават нещата с всички останали, защото няма адекватни наказания! Първо трябва да има дисциплина и после образование, защото хулиганите няма как да се опитваш да ги научиш на каквото и да е, защото те не са в училища, за да учат!

А ИМЕТО НА УБИЕЦА-ЗАЩО Е АНОНИМЕН МАЛКИЯ БОКЛУК

"няма ефективни мерки за наказание" Единственото ефективно наказание може да бъде свързано с разбирането и приемането на вината си. Никакво наказание само по себе си не може да бъде достатъчен възпиращ фактор за едно дете(пък и за голям човек), дори и само поради надеждата, че то може да бъде избегнато, базирана на разбирането, че самото наказание не е директно нарурално следствие от извършената беля. Да не говорим за безстрашието от наказанията, които, децата сами разбират, че не могат да бъдат твърде тежки за тях, защото са деца. Сигурен съм, че момчето сега горчиво съжалява за "героизма" си по примера на героите от телевизията, и тепърва ще има да си задава въпроса, защо във филмите побойниците и хулиганите изглеждат толкова горди и достойни, дори и да понесат някакво физическо наказание, но никой не му е показал и не го е учил за по-тежкото и продължително наказание - това на съвестта. Нима не е съблазнено това дете чрез фалишивият образ на героизъм от телевизията, точно по начина за който Христос говори: "6. а който съблазни едного от тия малките, които вярват в Мене, за него е по-добре да му надянат воденичен камък на шията и да го хвърлят в морската дълбочина. 7. Горко на света от съблазните, защото съблазни трябва да дойдат; обаче горко на оногова човека, чрез когото съблазън дохожда."

В друго училище само преди месец родители отказваха да си пускат децата на училище заради агресивен ученик, май пак беше на подобна възраст. Явно са били прави и по бдителни . Със сигурност този ученик и преди е проявявал агресивност , но на никого не му е пукало. И директора и класната са виновни за случая както и родителите на детето агресор. Ако съм на мястото на родителите на убитото момиче ще съдя училището до дупка.

Агресия има между учениците по много причини- финансово положение, позиция на родителите и т.н. Учителите не вземат отношение по същите причини , дисциплината в клас е под всякакво ниво, но никой не се интересува и затова се стига до тук.Жалко за детето.

Ако я бяхме оперирали,на 6-март можеше да я изпишем.Затова хората предпочитат да стават съдебни лекари,а не хирурзи.Заради фактора време.

Вчера гледахме с мое 8-годишно дете Титаник.Обяснявах му как момчето пожертвало заради момичето. Обяснявах колко страх , благородство и подлост се проявиха в тази трагедия. Посочих персонажи,които постъпваха благородно. Мисля,че ако всеки родител намери време така да седне със свое дете и да му обясни човешки чувства - добри и лоши, и основно ценността на човешки живот - то това ще бъде 1-на стъпка към нормално възпитание.

Филма Титаник определено не е за деца на 8 години! Проверете рейтинга на филма Титаник (PG-13: допускат се деца над 13 години само заедно с родител) преди да позволявате детето да го гледа - може да има детски кошмари и трудни моменти, детската психика е различна от тази на възрастните: PG-13 Настоятельное предостережение родителям. Некоторый материал может быть неподходящим для детей до 13 лет. Данный рейтинг показывает, что оценённый фильм может быть неподходящим для детей. Родители должны быть особенно осторожны, разрешая своим маленьким детям просмотр. Может присутствовать умеренное или грубое насилие; могут присутствовать сцены с наготой; возможны ситуации с сексуальным контекстом; могут присутствовать некоторые сцены употребления наркотиков; можно услышать единичные употребления грубых ругательств. (wikipedia) Titanic is rated PG-13 by the MPAA for disaster related peril and violence, nudity, sensuality and brief language Why is Titanic rated PG-13? Titanic is rated PG-13 by the MPAA for disaster related peril and violence, nudity, sensuality and brief language. Pushing the limits of the PG-13 rating, Titanic includes multiple views of a womans naked breasts (as she poses for an artist), a sexual encounter between an unmarried teen couple (some activity shown), a sexual expletive along with other mild and moderate profanities, and glamorization of gambling, drinking and smoking. As well, suicide is contemplated and violent threats against life are made. The peril and trauma of the passengers on board the fated ship may also be disturbing to some viewers.

ТРЯБВАТ НАКАЗАНИЯ ЗА РОДИТЕЛИТЕ, НЕ ЗА ДЕЦАТА! РОДИТЕЛИТЕ СА ТЕЗИ, КОИТО ПРАВЯТ ОТ ДЕЦАТА СИ ЗВЕРОВЕ!

Във феисбук излезе следната информация: децата са имали свободен час и са били сами, играли са на опасната игра "майки и бащи". Въпросното момиче е било "майката" и въпросното момче е било "бащата". Та "бащата" е получил инфаркт и е "припаднал", а "майката" го е тупнала по гърба малко по-силно зада го "свести" и момчето, което е било по-агресивно (учителката е имала разговори с родителите му за тази агресивност) не е могло да понесе, че3 момичето го е тупнало по-силно, обърнало се е е и е изритало момичето в корема с все сила, при което се пука черният й дроб. Първоначално момичето казва, че е добре, но припада на път за лекарския кабинет и си удря главата в парното, гълта си езика. Лиенйката идва след половин час и за това верме тя наколко пъти си гълта езика, изважда го първо охраната на училището и после родителите й, в Пирогов тя вече е мъртва.

Да ,децата са играли ,сбили и все пак учителката е трябвало по бързо да реагира с повикването на бърза помощ.Както се изказа лекар от ВМА ,детето е можело да се спаси.Нека учителите да изкарват курс по съобразителност и адекватност.След два часа след удара е много време...А можеще де е живо момиченцето.Бог да го прости!

Какъв курс какви пет лева, ти такъв изкарала си? Всеки знае че след удар може да има кръвоизлив. Ако има учител който не го знае а работи с деца значи просто е некомпетентен. В случая това е престъпна некомпетентност и подценяване на ситуацията.

А срещу безхаберните родители също има мярка. Три пъти писмено предупреждение от учител и ръководство. При първо провинение на наследника след това се налага общинска глоба в дебел размер на семейството му. Ако ползват данъчни преференции се отнемат, ако по-малко дете ползва обществена услуга като детска градина, тя му се отказва и т.н. И на всеки твърдоглав родител ще му стане ясно, че е обект на натиск от системата и или ще вземе мерки с хлапето си или губи гражданските си права. Това е!

Само ако родителите платят за безобразията на децата си ще се заинтересуват. Може проблемните ученици да бъдат изключвани от общинските безплатни училища и да трябва да плащат в частни.

Естествено че има ефективни мерки за наказание на агресивни деца. Лишаването от смартфон през целия учебен ден, докато е на територията на училището е една такава мярка. Поставяне в публичен черен списък - също. Лишаване от право да участва в общи дейности на класа за известно време докато не покрие точни критерии - също. Това са форми на демонстративна изолация, които биха имали ефект.

Защо учителката е оставила в коридора само дете, което не е било добре. Доколкото стана ясно, тръгнала да ходи в учитеската стая и тогава детето е паднало и си е ударило главата. Трябвало е да извика линейка, а не да ходи в учителската стая. Да не би пък да се окаже, че нещата са ескалирали от удара в радиатора?

Момичето вече е плюело кръв и е паднало в безсъзнание, дори с глътнат език, 3 пъти са му издърпвали езика и кръвта означава сериозен вътрешен кръвоизлив и смърт след повече от 3 часа бездействие (от вътрешни рани от ритника на детето убиец)... детето е било вече мъртво от вътрешна загуба на кръв при пристигане на майката и на линейката... страшна трагедия!!! Елементарна загриженост на учителката още когато детето е било наранено, около 14:30, е можела да го спаси, с елементарни средства - отиване до близката болница за преглед при специалист и скенер и спешни мерки... Все пак побойникът-УБИЕЦ и преди е вършил същото, повече от година, ако е бил изключен от училището, детето-жертва също е нямало да пострада! Сигурно родителите на детето-убиец са били по-важни... още не се споменават техните имена и професии, но самото училище е до Боянската резиденция...

Не разбирам какво означава, че нямало данни за агресия в детето, а в същото време с него работи психолог от повече от година!?! За съжаление проблема е масов :( Никой не обръща внимание на това, докато не се случи най-страшното ... но и тогава се шуми седмица-2 и дотам. Учителите не са защитени - те са обект на обиди и неуважение от страна на самите ученици и на техните родители. Няма ефективни мерки за справяне с агресията в училище и това е факт! Изключване, намаляване на поведение, отстраняване от училище, парична глоба, порицаване пред цялото училище или целия клас и т.н. ... Това бяха мерките при нас и бяха ефективни! Всеки ден се страхувам дали детето ми ще се прибере живо и здраво от училище .. ДО КОГА?!!

loyola

значи,,че случая не е важен, защото не застрашава властта!

Значи ще замазваме, омаловажаваме проблема, за да не би някой да се светне, че училището е функция на идиотската ни държава и общество.

"11-годишното момче е освободено от занимания, за да се възстанови"??? Да се "възстанови" от какво? Излиза, че убийството с ритник в корема му е струвало неимоверни усилия и има нужда от почивка! Журналисти, мислете малко преди да пишете или говорите, за да не ни се налага да четем и слушаме подобни безумия като цитата, с който започнах!

Да скрият от хората малкия Рамбо.

Рамбо никога не е удрял жени във филм! Рамбо само се бори за справедливост с добрите (Талибани. Ал Каеда) срещу лошите (руски войски и др).... Но навремето 007 license to kill редовно убиваше жени по жесток начин за развлечение ...

Убийството означава също, че детето трябва да се изземе от родителите и отправено в специализирано заведение от тип ТВУ! Щом родителите са се провалили ТОТАЛНО като родители, детето се отнема!!! Детето трябва да се възпитава по-нататък от ДРУГИ хора и с ДРУГИ средства, ако трябва с казармена дисциплина!!! Нека да си спомним за възпитание по Макаренко с пръчка! Детето може да има и сериозни психически проблеми, например ако е бито сериозно в главата от родителите! Детето може и да има проблеми с навлизането в пубертета, както всички други деца в тази възраст, но ТОЧНО затова са УЧИТЕЛИТЕ и УЧИЛИЩАТА! Виждаме, че децата прекарват цял ден в училище - от 7:30 до 17:00!!! Кой носи тогава ОТГОВОРНОСТ за тяхното възпитание!!!

И, ние като деца се биехме, но нямаше такава агресия. Сега е повсеместно решаването на всеки проблем, било от деца, млади или зрели хора...агресия. Няма друга алтернатива! Нещата няма да се решат с галене по косъма. Няма превенция. Трябва репресивно поведение - вечерен час, морално поведение, уважение към институцията "Училище". Пият, пушат в двора на училището, девойките ходят облечени като уличници. За това обаче не е виновно само училището, защото там ние ги пращаме да се учат, не да ни ги възпитават! Всички ние носим отговорност. Посяхме страхотни неща през последните 27 години на прехода, и сега жънем...

Аз съм бабаи разхождам внуците в парковете. Агресията е навсякъде и във всяка възраст. Едва проходили дечица и вече знаят да вдигат ръчичка в юмрук и да се бият, да щипят и хапят. Майките вперили поглед в смартфоните въобще не обръщат внимание на отрочетата си докато някой не нападне тяхното дете. Не се правят заблежки, а се поощряват да се бият с думите "Да се оправя, утре като отиде на детска градина кой ще го защитава, нека се бие и се научи само да се пази." ЕТО ТАКА РАСТЕ ДНЕШНАТА МЛАДЕЖ.Естествено , че такова ще е поведението и в по-горните класове-бий и ритай, за да не те набият теб.

Какво "дете" бе? Хайде де ...и ние сме били деца ,макар преди много години ,в едни по-други времена,които бяха отритнати и заклеймени ,като ..."лоши" преди 27 години! Е, вярно ,тогава имаше само "първа програма" по БТ ,а единствените "насилия и единоборства" които гледахме в най-гледания "екшън" филм ,бяха в сериала "На всеки километър" ,в който изпълненията на бате Серго и Митко бомбата , днес ,когато ги гледам ,ми се струват далеч по-невинни и детско -наивни ,дори от детските филми излъчвани денонощно от днешните безброй канали ... Когато бях на 11г. ,имах 2-годишна сестричка ,тогава т.н. "майчински" бяха мисля до годинка,дори за второ дете ,баби и дядовци нямахме,майка премина на 1/2 смяна и се редувахме да гледаме малката ...тя когато е на работа -аз у дома ...и обратно ... Вече на 12 ,само аз можех (беше ми и задължение) да водя 3-годишната ми сестричка на детската градина (защото ревеше и не искаше,а мен ме слушаше) и да я вземам вечер .Вярно ,по някога се заигравах и я забравях ,но с едно "сгряване" зад врата или опъване на ухото си опреснявах "паметта" ,вечерта у дома .... Та и ние сме били 11-12-годишни деца ...

Много е важно какво точно общество желаем да сме. Когато някой убие друг, някой трябва да понесе отговорност. Без това нищо не правим. Просто си говорим глупости. Влезли психолози в училище... дрън друн... нищо ама от сърце. Ако директорът и дръгите учители от училището, бъдат наказани 1 година с минимална работна заплата, бъдете сигурни, друго дете няма да убие друго дете. Ако детето 9или децата ) убиец отиде в ТВУ ( напр Бойчиновци ), друго убийство няма да има. Ако родителите на детето убиец платят 100,000.- лв кръвнина, като пътьом загубят жилището си - друго убийство на дете от дете няма да има. Кучето скача според тоягата! А иначе разни формировачи на общ. мнение пишат какви ли не тъпотии, срещу финикийски знаци разбира се. А управляващият елит, не му дреме разбира се.

"Играта" включва ли събаряне на пода и ритници в корема, като по филмите, които гледа с баща си. Питам, щото преди няколко години, момче, което беше разфасовало у тях връстник и беше съхранило вътрешностите му в буркани в хладилника, баща му го беше карал да гледа филми на ужаса, за да "станело мъж".

Как няма умисъл ?Какъв е този ритник ?Виновни са родителите на момчето на първо място,ТЕЛЕВИЗИЯТА,която излъчва само екшън филми,лежерното поведение и незаинтересованост на днешните учители...Жалко за момиченчето...,жалко за подрастващото поколение,което се оформя като "изроди",меко казано...

Родителите НЕ ТРЯБВА да разрешават на децата да гледат филми с насилие и груб език и всички филми по телевизията имат съответен код-рейтинг - филма е забранен за деца под 12/16/18 год!!!

Лошото е, че дори анимационните филми за деца са пълни с агресия. Непрекъснато някой някого "унищожава".

а бе откога е нормално боят да се нарича детска игра? ставали били мъже, грънци. стават убийци, ей това стават.

Е не първо навсякъде се разпространяваше, че е инцидент.Сега пък било по време на игра, но никой не го нарича с истинското му име-Убийство. Накрая виновникът и неговите родители няма да понесат отговорност. Но иначе момчето , което беше откраднало сладолед, за да опита за първи път вкуса му, беше изпратено във възпитателно училище.

Направо прекалявате с писанията си.. За какво убийство говорите като детето не се е оплакало че го боли..Сега и другото 11 годишно дете ''убиец'' го изкарахте ама невчасовото действие на даскалите не ви интересува.. Децата си играят, тичат, удрят се и недай си боже да се спънат и нещо стане такива като вас едва ли не и ''апокалипсис'' ще изкарат. Жалко за дететп но не бива да се хвърля вина върху другото дете

Да нормално е децата да тичат, да си играят и да, нормално е по време на игра да се блъснат без да искат или да паднат. Но не е нормално да изриташ момиче в корема и то с такава сила, че да му разкъсаш черния дроб. Не казвам, че побойникът е искал съученичката му да умре, но го е ритнало с умисъл.

Ако това беше твое дете, .......

Момичето е ритнато в корема в 14:30, реакцията на учителката е да я премести на друг чин. Защо учителката не е проверила в 14:30 дали четвъртокласничката е наранена и дали я боли някъде по корема, където е ритната жестоко? Да, трябва да излезе извън класа, защото момичето не може да си сваля бельото пред съучениците, но това е задължение на учителката или мед сестра. Ако е поискала да си съблече бельото пред класа, момичето естествено е отказало... Какво може да очаква учителката след ритник в корема, освен разкъсани коремни органи с инфекция и перитонит или изтичане на кръв в корема и смърт? Разбра се, че побойника-УБИЕЦ и преди е ритал и наранявал деца, но по американски са му назначили психолог за Anger Management за една година, който си прибрал парите и отчел отлични резултати... Виждаме как сороско американското възпитание на българска почва възпитава убийци и май е време за възпитание по Макаренко, с една дебела пръчка... Все пак има УЧИЛИЩНО УБИЙСТВО и поне инициалите на малкия убиец и пълните имена на родителите/настойниците на убиеца трябва да бъдат във всички вестници!

Ами този 11 годишен е Убиец. Той е УБИЛ друго дете. Някъде да има грешка в мой разсъждения? Дали умишлено, или само защото е лошо възпитано - това е друг въпрос. Но той е УБИЕЦ. А психолози трябва не тепърва да ходят по училища, а да учат през целия учебен процес на култура в отношения, дисциплина и ОТГОВОРНОСТ

има такава държава. в англоговорящите страни имат термин manslaughter- термин, описващ смърт, когато няма умисъл. използва се също и в ситуации, когато смъртта е причинена от събитя, при които няма човек извършител-например, когато кон ритне някого в главата и го убие, или керемида падне върхъ някого. малко е вероятно 11-годишното дете да е планирало как да ритне момиченцето, за да я убие.

Бе, те и джигитите на пътя не планират да убиват.

След дъжд, качулка.

че нещата се изкривяват и манипулират. Удар по време на игра. Колко удобно. Нашето МВР тея най-ги обича, неизвестен извършител, нещастен случай и самоубийство. В случая може би и трите на едно място.

хайде да не си правим прибързани изводи. малко е вроятно 11 годишно дете да има има умисъл за убийство, когато ритне свой съученик/чка в корема.

има умисъл. виж, 11 годишно дете не осъзнава, какво точно означава убийство, но има умисъл в ритането и удрянето.

"Ударът е бил нанесен по време на игра, става ясно от разследването до момента. Не са събрани данни за нещо необичайно за тази възраст и за поведението, както на момчетата в тази възраст, така и на момичетата."

dimka

Съболезнования за родителите, за тази безумна загуба!