ДБГ иска референдум за ”пирамидата” на ГЕРБ - санирането

"България на гражданите" (ДБГ) предлага ГЕРБ да инициира референдум, на който гражданите да решат дали да продължи държавната програма за саниране.

Обратно в новината

Коментари - ДБГ иска референдум за ”пирамидата” на ГЕРБ - санирането | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най-грозните сгради, да не говорим за енергиина ефективност. Дали народа искал.Народа е тъп, ограничен и с абсолютна липса на естетика . Не иска нито саниране нито пътища. Иска в грозотията да си живее и да плюи по цял ден

Мегленче, що усложняваш нещата, "ако хората не одобряват безплатното саниране" да се отказват и да си плащат!

Кой всъщност плаща "безплатното" - това е въпросът. И хайде без демагогия!

РАЗБИРА СЕ ,ЧЕ Е ПИРАМИДА.ГОЛЯМАТА ЦЕЛ Е ДА СЕ ВЗЕМАТ ОТ КМЕТА КОМИСИОННИТЕ ПО ВЕРИГАТА.ДА СЕ СПРЕ НЕЗАБАВНО САНИРАНЕТО И ДА СЕ НАКАРАТ СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ВЕЧЕ САНИРАНИТЕ БЛОКОВЕ ДА ВЪРНАТ ПАРИТЕ.А ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ТОЗИ ЗАКОН В ЗАТВОРА.

Има обаче проблем, дали Меркел ще си иска обратно парите или те ще се разтворят в засега празните джобове на БСП!

Подкрепям напълно г-н Танев. Наистина, защо не започнаха със студентските общежития и с училищата. Поне щяхме да знаем, че плащаме за нашите деца. А сега платихме за богоизбраните от ГЕРБ.

Най-справедливото решение е всички които дойдоха от село в големия град да се върнат обратно. Така след това справедливо решение панелките могат да бъдат сринати и живота на хората запазен.

държавата ни е направила така щото да вземе насила земята на селяните и да ги направи пролетарии в градовете. Създала им е бетонни гета като Люлин. Принудила ги е да съществуват в панеляците с никакви мерки за топлоизолация с дървени черчевета. Е сега направи едно добро за своите граждани след като им причини толкова години неудобства. Явно БСП мрази народа си и е готово на всичко само и само народа да плаща сметките за газта за отопление на Путин и олигарсите му. БСП пак мисли за руският народ вместо за българският. Пак ни продадоха на руските олигарси нашите чантаджии от ПОСИРАНО Дано комисионите за предателството им да ги харчат само за илачи

не може с публични средства да се оправят нечии частни домове. Публичните средства са за публични разходи,а не за частни.

ГЕРБ правят само неща от които може да има далавера, тоест крадене. Заложили са и друга далавера-"усъвършенстването" на асансьорите.За всеки асансьор входа трябва да заплати по над 600лв за абсолютни глупости.

"Къщата на дядовците ни са от средата на двадесетте години. КОй ще ги санира ?" Има момент на несправедливост, така е! От гледна точка обаче на факта, че панелните сгради са започнати да се строят от един момент нататък масово, мисля през 60-те години на миналия век, и от факта, че срокът на предполагаемата им годност наближава, то неглижирането на този проблем може да създаде социална криза. Обявяването на една такава сграда за опасна от самосрутване и евакуирането на собствениците и ще предизивка психоза в собствениците на панелки във всички сгради, построени в началото на периода.

С колко години ще се удължи живота на панелките след санирането ?

В наше село ББ казал на дядо ми, че след блоковете ще санират и къщите и баба веднага се записала. Сега са първи в списъка и естествено, да не са луди да гласуват за бесепарите. Всъщност някой знае ли БСП-то да е направило нещо добро за хората, освен че с преврата от 10.11.1989г. ограби всичко и ни докара до мизерия и половин население?

Кво саниране бе. Стари щрангове, всичко тече, не се отварят заварките да се проверят. Това не е саниране. Даже задължително според мен за саниране беше и планки да се добавят около заварките и на места, където антиземетръсно е удачно да се оздрави конструкцията. Как ще стане това без да опразниш блока напълно за 6 месеца и кой ще реминтира после всичко вътре. Саниране няма. Уйдурма и кражба е това. Де е проектанта, де е строителя, де е заварчика на панелките, де е руският инженер инсталирал домостроителното предприятие и т.н. Кой ги е викал? Как ще оздравиш нещо без тях. Немислимо е.

"Де е руският инженер, инсталирал домостроителното предприятие"? Ти уби змия! И този инженер ако умре, светът спира? Има хора, учили за тази работа. Наричат се инженери - конструктори. Та те са учили и как се оздравява панелна конструкция без руски инженери.

Ех боко и гербераси толкова ''безплатно'' ама на гърба на останалите но поне си напазарувахте гласове както винаги на гърба на търпящите вашите кражби..Съжалявам много ама когато аз теглих заем за да си изолирам жилището държавата не ми върна заема а цялото ми семейство го изгладувахме а сега трябва да ''гласуваме'' и чуждите жилища.. Разжбирам да има един % който се поема но цялата надута сума ми идва в повече

ГЕРБ чрез санирането направи един много прост ход за купуване на гласове за изборите, като същевременно осигури работа за много малки строителни фирми и през зимата. Пропусна само да определи реда за определне на стойността на това саниране. И това предизвика недоволството и разкриване на мафиотския образ на ГЕРБ. Истинския ход би бил да се проведат политики при които да се увеличат доходите на хората и да им се предложи на преференциални цени саниране ( като им се приспадне 20-те % ДДС.). Тогава щеше да има реална помощ от страна на държавата. Но ... вълкът козината си мени но нрава не.

е далаверата на века. Еинствените, които имат полза от това са Свинетка, Тиквата и техните приближени. Ще надебелеят самите те и банковите им сметки.

1000 лева на семейство!?!? Вашта мама гнусна герберастка. Аз си мислех че е по-малко а то по хилядарка. Аз с тази хилядарка колко неща за собственият си дом бих направил, а те идиотите си ги разхвърлят на приятелските кръгове. А за здраве и сигурност няма. За деца и пенсионери също. Постоянно все разни давения се събират за болни за лечение. Гнусна герберска пасмина долна.........................

Държавата трябва да извърши санирането, защото в панелните блокове е заложена социална бомба. Основната цел е удължаването на живота на панелните сгради. Някой по-долу е изчислил, че процесът ще приключи за 6 години. Ако наистина се оздравяват конструкциите на сградите, паралелно със смяната на вътрешните инсталации и енергийната ефективност, то програмата е полезна. Още веднъж заявявам, нямам нито личен интерес /нямам панелка/, нямам и политически интерес /не съм от ГЕРБ/!

Не си в строителния бранш, забрави да допълниш.

Не съм в строителния бранш и мисля, че си личи по това, че не съм убеден, дали се оздравяват конструкциите на сградите!

Та кой казва, че БХ не е комунист ? Взема от богатите купили си апартаменти за 150 - 200 хиляди и ги дава за енергийна ефективност на бедните с апартаменти за 10-15 хиляди лева. Комуниста му с комунист - хахахаххха

Имаше една песен по Бойково време: Пирамиди, фараони и балъци за милиони... ГЕРБ работи по изпитани схеми.

"...санирането не е безплатно и разделя хората на такива, на които уж държавата (а всъщност всички останали) са им платили ремонтите, и другите, които ще трябва да чакат десетки години. "Излишни са заплахите за спиране на санирането, защото всеки от тези хора, неживеещи в санирани блокове, не желаят с техните 1000 лв. да се санира чужд апартамент и държавата да им взима данъци, за да ги дава на корумпирани кметове да облагодетелстват приближени строителни фирми" Съвсем точно казано!Всякакви коментари са излишни!Остава да виси един въпрос: КОЙ...???

Бедните в страната са 32%, а в Румъния са 22%, а преди 10год. БЕШЕ ОБРАТНОТО??? ЗАЩО? Защо в Германия всички панелни бл. са санирани - напълно обновени, а у нас НЕДОРАЗВИТИ са против, защо? Затова сме най-бедни ТАЛАУЛИ мн.!? Ползите са: За държавата 1000мгвт до сега- това е един атомен реактор За малки ф-ми: работа и печалби За хората: конфорт зиме и лете с 40% икономия, бл. с живот +35 год. Естетична, красива среда и вид.... Няма да се събарят панелки над 50г. и Бедствие за хора и държава!? Казват Завист, която изяжда живота

Ти тия мегавати за нищо ги нямаш. От 2000 жилища 1000 мегавата икономия при 40% икономия на жилище. Ами я сметни тогава колко горят 700 000 жилища. Ти изкара , че само жилищата в българия горят ток колкото половин 10 АЕЦ Козлодуй произвежда с всичките си реактори малки и големи, спрени и работещи. Ама то така сте вие гербаджиите - лальовци , празни приказки и все другите са криви.

Строителните фирми явно доста са притеснени , че няма да им вървят жилищата който строят с некачествени материали и санирането на панелките ще секне печалбите им! Всичко е толкова прозрачно в БГ-то , само другарите не могат да го видят!

си е чиста проба корупциона далавера на на най-високо равнище. Преди две години поръчах саниране на тристайния ми апартамент /външен/ и заплатих общо 4,500 лева включително и за подмяна на дограмата на 4-те прозореца. Работата по санирането беше извършена изключително внимателно с използването на възможно най- качествени материали. Сами преценете дали е реално т.н. безплатно саниране да струва сега средно 17000 на апартамент!!! ОчеВадно е, че иде реч за пладнешки грабеж в особено големи размери.

Ти не си санирал апаратамента си, а си подобрил енергийната му ефективност!

твърденията за това, че сметките за отопление след санирането ще паднат с 50 процента са приказки от 1001 нощ. Точно обратното. Въпросните сметки растат прогресивно!

Така ограничени хора залъгват др. като тях, а човече ако не си комуноид.... Ти си направил 2/две/ операции, а обновяването на бл. има над 10 опер.ации. Ремонтирал ли си входа стълбището, стените, ПВЦ прозорци на стълбище и тавани, а прави ли ремонт на Покрива, а направи ли нова икономична ел. система , а на- прави ли хоризонт. тръби и щтрагове Конструтивни изследвания за някои! Общините определят ф-ми и контрол Бог наказва талаули и предатели!

Щом до сега не сте ''проумели'' че се прави изолация таксувана като саниране няма начин да не сте в кюпа защото милиард да се даде за ограничен брой блокове е повече от очебийна кражба и изпълняване на надписа ''купуването на гласове НЕ Е престъпление'' ,

Хората го твърдяха но никой не го приемаше за сериозно ! С комисионната ГЕРБ плаща на циганите да гласуват за тях и ние се чудим кой глупак гласува за Гробарите , които загробиха България !

Тъп комунист , друго не мога да ти кажа , защото по низко нещо НЯМА!

Има, има... Безроден продажник, герберски трол и така до довечера.

Основната съпротива срещу санирането идва от незнание. Хората масово не знаят, че саниране означава ОЗДРАВЯВАНЕ. Санирането не се изчерпва с енергийната ефективност. Това е само външната страна на процеса. Хората мислят, че се прави външна топлоизолация, слага се ПВЦ дограма и санирането приключва. От тук идва разминаването и недоразуменията.

Ами то тогава и боковата тайфа ''не'' знае какво е саниране ама плаща като за такова с парите на другите....Малко ли разходи по обгрижването на властващите плащаме че трябва и изолация на цени на саниране на ттехните купени ''избиратели'' да плащаме???

На мен никой не ми санира жилището безплатно. Трябваше да работя ден и нощ и да спестявам за да си го платя САМ.

БРЦК

1. Не е справедливо! 2. Краде се - цените са 4ни! 3. Инвестицията ще се изплати след 30 години. Икономически не е обосновано! Ако някой не е съгласен да се обоснове!

БХ не съм съгласен. Обосновавам се с личен интерес.

Вместо да обвързват хората със Сдружения, можеха да започнат реновирането на блоковете по квартали и постепенно градовете да бъдат обновявани по план. Редно беше и собствениците да се включат, макар и с малки суми, за да наблюдават как се работи и да искат качество. Да видим колко време тези блокове ще останат чисти и запазени. Полученото безплатно обикновено не се цени.

Ти чуваш ли с???? Самоучастие ха ха ха ха. Те сега бабичките разбират от строителство , сети се тогава какво ще правят няма да има угодия.

Саниране или Инсцениране???

Голем смех! При един референдум всички, ама всички, на които вече са санирани жилищата, ще гласуват против. Гаранция!Познавам си народеца.

А познавате ли си властващите???И дали в другите страни ако се направи подобна кражба хората няма да роптаят или тях ''познавате''..

Нямам панелка, но това мероприятие е необходимо! Енергийната ефективност е важна, но тя е второстепенната цел. Техническият паспорт, конструктивното обследване и оздравяването, удължаването на живота на панелния блок са по-важната част в тази програма. Много панелни блокове без оздравителна програма, какъвто е техническият паспорт, в много скоро време ще се окажат негодни за обитаване. На този етап това звучи абстрактно, тъй като досега не е имало нито един случай. Като се появи първият опасен блок от самосрутване, чак тогава ще се юрнем да го спасяваме! Манталитет, какво да правиш, още не е опрял ножът до кокъла и можем да си свиркаме!

Това е частна собственост. Да си я спасява собственика.

Къщата на дядовците ни са от средата на двадесетте години. КОй ще ги санира ?

И какво точно от това дето казваш се прави реално? Стари инсталации ВиК, ел, парно, не се отварят заварки, бани масово текат, преустройства, мази пълни с вода, ВиК аварии, пропаднали стълбища. А те лепят стиропор. Мажат и лъжат демек. Има живи строители дето знаят слабите и тънките места на панелките. Някой да ги е потърсил. Някой да е търсил руските специалисти инсталирали домостроителните комбинати и т.н. Заварчиците 7ми разряд дето сглобяваха панелките, щото не всеки можеше някой да е викал за консулт? Не. Крадене по пет - патент на герб.

Ако една сграда е санирана, трябва да и е изготвен техническият паспорт, да е оздравена констукцията и, ако се налага. Ремонт на общите части, включително на всички инсталации без изключение, мазена, стълбища, покрив.

саниране на панелки е необходимо, факт, ама първо, дограмата и изолацията не са саниране на панелки, а само подобрение за енергийна ефективност - истинското саниране изискта изчистване, проверка и подновяване на връзките и заварките, което пък изисква да разтворят цялата панелка... а иначе изолацията няма да задържи блока като тръгне да се срутва... и второ, ето ти пример как работи - 700 хиляди лева за саниране на блок в Монтана с 40 апартамента... дограма, включително в общите части, щтрангове (вертикални само), изолация - фирмата, спечелила конкурса няма работници да го изпълни и спешно се наемат роми барабар със семействата им и лепат стиропор кат алтави... в момента не знам как е отвътре, но отвън е на едни вълни, кат произведение на изкуството - дано изкара две години... срещу цена, която е няколко пъти по-висока от пазарната за това, което правят. Честито - много добра инициатива - като се поотлепи кривия стиропор и почне да влиза вода между него и стената, това само ще ускори скапването на връзките и отиде панелката...

Най-важната дейност при санирането е укрепването на конструкцията. Затова се изготвя техническият паспорт. Всичко описано трябва да е последващо. Ако не е укрепена конструкцията, то според мен блокът не е саниран.

И по една кола ще ви купи боко само го върнете на власт за още 2 мандата. Колата и санировката ще я плащат децата и внуците ви, но самож ако не се сетят да избягат в чужбина, което е малко вероятно пред вид демографския колапс и емиграцията съпътстващи гробарските управления.

Или саниране за всички , или за никой. Така е справедливо.

Прескъпото "безплатно" саниране не е нищо друго, а схема за източване на бюджета (моите и вашите пари). Тази схема се явява продължение на златната схема за кражби наречена "магистрали" и първенецът в триадата описан като "Обществени поръчки".

Вярно е! Саниране по такъв начин е некоректно и облагодетелства само част от обществото. Разбира се, че не е безплатно - плащаме всички, за да получат само някои. Никъде не се прави така. В други държави санират, но част плащат и самите граждани. ГЕРБ просто подкупват избиратели, това е техен стил на партийна работа.

така де, в друг идържави се дотира, но има самоучастие... проблема тук със самоучастието е, че ако накараш хората да го правят със свои пари, ще те следят за всяка стотинка, как ще чопнеш по 10-15 хиляди на апартамент?... защото в момента санирането излиза по 15-20 хиляди на апартамент да ти сменят дограма (ако не е сменена), щрангове и да направят изолация със стиропор... а реално им излиза 5к макс... остави, че всички го плащаме, ама поне всичко да отиваше за хората, а то 3/4 се губи по трасето...

Бх е вдигнал 200 кръвно гаранция.

Статията е тенденциозна и въвежда немислещите читатели в заблуждение! Да, в България сигурно има 700 000 панелни апартаменти (национален капитал от светлото минало, свръхкачествени , здрави, приветливи, истинска симфония за погледа), но един панелен блок има средно около 50 апартамента, ако е с 4 входа. При 2 000 блока на година ще трае около 6 години. Къде ги видяхте тези 30 години?

Ключовата фраза тук е не "колко години", а "за колко пари" на данъкоплатците и оправдан ли е харча!

Разбира се, че не е оправдан. Девизът е "Вижте колко сме добри и как строим"...с чужди пари. Цялото мащабно строителство, с което се хвалят е или за сметка на данъците и бедността, или с еврофондове, или със заеми. Какво ще правим, като свършат тези пари? Ще измислим повод пак да избягаме от отговорност, а виновни пак ще са ни другите.

Не е нужно да измисляме топлата вода. Навсякъде по света хората плащат такси на лицензирани фирми, които им стопанисват етажната собственост. Ако блокът е в аварийно състояние или в подчертано неестетичен вид, се плащат солени глоби. Защо трябва аз да плащам по 1000 лева на година за санирането на чужд блок, вместо да давам примерно по 200 лева за поддържането на моя!!! Социално слабите граждани, които не могат да плащат дори и минималната такса, ще бъдат подпомогнати от държавата, но само целево и до определено ниво. По този начин за десетина години всеки блок ще си натрупа фонд, с който ще се направи пълно саниране!

Щото не е лесно с тиква вместо глава и семки вместо мозък, пък да ти се и краде неистово при това. Не е лесно. Та така идва и резултата.

То по света го има и другото - всяка жаба си знае гьола;) Демек има си квартали за много богати, не толкова богати, средни по доходи и гета! А тук, особено в панелките, стана така, че някои семейства и да искат, и да могат финансово да поддържат някакво ниво, когато по-голямата част не могат или не искат, усилията им се обезсмислят! Затова в големите панелни блокове можеш да видиш всичко - от добре поддържани отделни апартаменти и дори етажи, до напълно съсипани общи части!

ама млади семейства да плащат лихви за заем на ново строителство, да гледат деца в тези родни условия и сега да плащат на някакви пропаднали пияници дето живеят обикновено в наследствена панелка без да са боядисали един прозорец даже, не можем да го допуснем. Бойко краде от младите семейства, които напълно обяснимо искат нещо ново в живота си. Било то кола и жилище. Не може така.

България на граждани ли сте на селяни ли сте все едно тъпи нагаждачи.Къде сте тръгнали по стъпките на Радан тъпака.Вземете па се гръмнете нещастници.

Това се знае от народа, а гербаджии тръгнали да търгуват гласове със обещания за санировки и с хвалби, колко много сгради са санирали с нашите пари.

На тези които имаме къщи и ново строителство кога ще давате авантата. Защо държавата не дава и на хората по селата - те са по-бедни, нямат вариант за отопление на газ, безработицата е огромна, заплатите минимални. Що за мутренска форма на комунизъм е това?

да много си прав, по 17000 лв на апартамент струвало, та чакаме си нашите 17 бона аванта

В средните и малки области има в необластните центрове гарсониери и даже двустайни на цени 20 000 лева. Казваш 17 000 струва санирането? Направо не ми го побира главата. Що не купи направо жилищата тиквата, а само ще ги маже. Съвсем съм сериозен обаче. Точно в най-онеправданите градчета за младите щеше да има общински жилища така. Ама не. Кради, кради и пак кради, народа лесно с избори лъжи и после пак кради, кради, кради....

http://dnes.dir.bg/newscomments.php?id=25348784&tagid=144888&page=1&comment=199694 Ами да си оставят панелките и да се върнат на село, щом живота на село е песен!

А бе, защо санират непанелни блокове?

Лоши хора, ей. Искат да му спрат кранчето на БХ. Остава да спрете и летните магистраЛИ И ТОЙ САМ ЩЕ СЕ ОТКАЖЕ ОТ ИЗБОРИ - ХАХАХАХАХА

какви са тези глупости бе??? Какви 700 000 панелни жилища? Вие добре ли сте. Ако всички живеем в панелни жилища, то излиза, че на всяко жилище се пада по 10 човека.

Санирането не е безплатно. От всяко семейство се вземат 1000лв., които трябва целият български народ след това да плаща. Аз питам: На нас, на село, които живеем в къщи, някой ще ни даде ли тези пари? Или ние, селяните, спонсорираме ГЕРБ да дойдат отново на власт?

не завиждай на хората които живечт в панелки. Живей на село и се радвай на живота и се благодари че не си на тяхно място

що стоиш в панелка? Щото си келяме.

абе и ти си прав

И аз питам - за какво се блъсках 20 години да си купя къща и апартамент ново строителство, а сега трябва и на паналкаджиите да плащам. Заеми, банки, строители, сега и панелкаджии ли да храня? Щото нямали. Пред много блокове виждам коли по-скъпи от апартаментите. Боко да вземе да подари и по една кола на панелкаджиите! Бива ли пред тез красиви чудесии да се паркират такива стари дрънчове. Загрозяват обстановката.

това е едно от най-несправедливите решения, независимо кой го предлага!

Вярно е! Кой ще ми купува скъпия газ тогава?

Недопустимо е държавни пари да се наливат в частни имоти по никакви принципи. Реститутка с 5 апартамента дава 4 под наем, но няма пари за саниране? Джипааджия мутра живее в панелка за 50 бона и спира пред нея джип за 100 бона - нямал за саниране? ПАнелкаджия работи, пие, пуши, но 5 години данъл не е плащал - награда санировка. Пенсионери на село с по 200 лева пенсия нямат право селската им къща да бъде санирана въпреки, че ще надживее панелките. Аз съм най-зле, бачкай, трепи се, купи си и къща и ново строителство апартамент - и сега нямам право на санировка. Аз не съм богат, просто не съм изгонил мама и тате на село като много панелкаджии. Искам на тези като мен да ни дадат по един ваучер за строителна дейност, ние доказано знаем по-добре да влагаме пари. Как се санира на апартамент не знам. Един е 40 квадрата, един е 100. Примерно вътре живеят по двама. Едните вземат в пъти повече от държавата, другите и те вземат, а за мен все нищо. Не на кражбите. Хайде Бойко раздавай ваучери и на тези , които имат ипотеки, купили са ново, построили са, инвестирали са и са рискували. Защо само на неудачници се полага келипир. Та те ще го профукат, точно както са зарязали и панелката на мама и тате.

ще ти праща газ по над 500$ за да ти е топло през зимата! Нали за това се борите?

Аз лично нямам проблем с отоплението и за нищо не се боря. Просто искам на 7 000 000 граждани тиквата ти идол да даде равни шансове или казано по-просто по един ваучер за енергийна ефективност. По 1000 лева примерно. Ползва се само целево. Защо аз да плащам на прости пияндурници дето цял ден пукат ракия и пафкат цигари пред блока?

примерите които давате са единици ако въобще ги има. стига злобеене

Такава пряка слободия като в Ганюстан няма никъде по света!То не са избори през 6 месеца за парламент,кметове,президент,евродепутати ,че и 5-6 референдума отгоре ,кой каквото измъти сутринта махмурлия- иска референдум!

пенсиите на пенсионерите. ТОВА СЪЩО Е ДЪРЖАВНА ПИРАМИДА!

Съгласен! Нека държавата да ми върне всички осигуровки, които съм и дал, пенсия няма да и искам.

АМАН ОТ ГЛУПОСТИТЕ НА ТАЗИ КУНЕВА. ДА СЕ МАХА ВЕЧЕ, ЧЕ НИ ПИСНА ОТ НЕЯ.

Санирането, в този вид вкийто е е лепене на стериопор и слагане на некачествена дограма. Всички обществени поръчки се изпълняват калпаво. Когато в жилището се настани влагата и мухълът, кого ще съдя? но българите като чуят "безплатно" и лапват въдицата. ББ и Павлова ще си отидат, а санираните ще си трошат нервите и здравето-ама да не са се съгласявали. Аз съм си изолирал жилището отвътре и ми е добре, но сега като ми лепнат т.нар. изолация (щото в блока всички са много умни) апартаментът няма да може да диша. Такъв пладнешки грабеж, замаскиран като загриженост за частни имоти дори и комунетата не можаха да измислят. Детски градини, училища, болници и др. не са санирани, но видиш ли загрижили се за хората. И нито един журналист не зададе смислен въпрос на Павлова - защо ли?

Защото нямат твоята дълбочина на мислене! А защо никой не задава по-логичния въпрос: За чий ... са строени тези панелки по този начин, че сега да е необходимо да им се прави топлинна изолация? Не е ли било възможно да се построят така, че изобщо да няма нужда от подобни мероприятия? И като пеем оди за "прекрасното минало", не е ли време да се замислим дали всичко това е било толкова прекрасно това строителство давало заплати на толкова хора, за нещо , което сега повечето хора гледат с отвращение- точно такова чувство изпитвам, гледайки сивите олющени фасади на панелките. И кой толкова време плашеше хората, че това е направено от ГЕРБ с цел да им отнеме жилищата? Ако някой от вас каже, че не е чувал как по този начин плашеха хората в началото, грях му на душата!