Магазин за бедни, ниско ДДС и високи пенсии обещаха политици

Веселин Марешки от "Воля", Мартин Димитров от „Нова република” и Константин Проданов от АБВ влязоха в остър предизборен дебат за пенсиите и доходите.

Обратно в новината

Коментари - Магазин за бедни, ниско ДДС и високи пенсии обещаха политици | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тези докато решат как да вдигнат пенсиите те пенсионерите ще измрат от глад и ще стане както е казал народа "Таман си научих магарето да не яде то взе че умря"

Много харесвам дните преди избори. Настроението ми е на шест, чувствам се значим, велик, чета обещанията на класиците в политиката и се опивам от блаженство. За кой да дам гласа си, за да дойде на власт и да оправи заплатите и пенсиите, осветлението в тунелите, да спре набезите на братчедите по селцата ... Всеки се предлага за работа в полза роду. Трябва и такова време. Не може да се живее само в следизборни сивкави реалии. Жалко, че скоро ще свърши.

Забелязахте ли някоя друга партия, освен ГЕРБ, да предлага инвестиции в образованието като приоритет на държавата и залог за развитието й? Аз не. За мен раздаването на това, което ГЕРБ успя да натрупа, е истинска цигания и на него може да се върже само циганизиран, респективно комунизиран народ. Днес повече от всичко е необходимо влагането в образование и то висококачествено. Навремето, за да просперира България от фамилно-аграрна държава до държава на прага на индустриален бум - българинът е делял от залъка си за образование на наследниците. И за това имах високо образовани родители, които и днес като пенсионери са по-богати от работещите простаци. А са тръгнали от нивите. Не че има нещо лошо да се работя нивите, напротив! Но и това с образование! Днес спекуланти с бъдещето на България се опитват да раздадат струпаното, а загробват отново образованието. Защото умен народ трудно се ограбва. А целта е грабване на народа. Аз отличавам истинския политик патриот от мошеника по това, че истинският мисли първо за образование, когато има и най-малката възможност да се влага в него. Днес България има 14 милиарда резерв (а изкарват, че парите от теглените кгедити 10 милиада ги нямало, което е очевидна лъжа) и трябва да се инвестира в много и истинско образование. Това е решението. Нито един лев покчаване на дохода не е решение. В републиките от ОНД, т.е. сателитите на Русия, пенсионерите получават 5 долара месечно пенсия и пак оцеляват. Да, комунизмът е превърнал хората в България в животни, пищящи за храна, когато я има в изобилие. И в бездуховни и безмозъчни полу хора... Гласувайте за образование! Това завещата дедите ни, това трябва да е веруюто ни. Учен народ е сит и сигурен народ!

Какво натрупа герб, бе каун? Надупчени магистрали и протекло метро+20 милиарда външни кредити?

Лъжец до лъжеца, крадец до крадеца! А с тия избори сега са си обявили състезание. Гадна работа.

Мартин Димитров му го каза, напомни му за бареков, и всички места да се заемат в парламента от марешки групата му ще се разпадне, той нищо няма да направи и нещата няма да се променят.богатите ще стават по богати, бедните по бедни, това е истинска реална диктатура. Диктатура на богатите страни, на богатите хора, парите не миришат, парите нареждат

Мартин Димитров кога и той стана "изтъкнат" икономист както няма и един работен ден в реалната икономика. Желю Желев (1989 1990) Филип Димитров (1990 1994) Иван Костов (1994 2001) Екатерина Михайлова (2001 2002) Надежда Михайлова (2002 2005) Петър Стоянов (2005 2007) Пламен Юруков (2007 2008) Мартин Димитров (2008 2012) Емил Кабаиванов (2012 2013) Божидар Лукарски (от 2013) Това са председателите на СДС, при кого ли СДС стана бутикова партия или организация ?

НИКОЙ няма да ви даде това, което БСП ще ви обещае!

Знаете ли какво значи колаборационист? Това са сегашните бесепе комунисти! Т.е. предани местни помагачи на страна, която се меси с користни цели в управлението на суверенна държава. Колаборационсти са били главните местни убийци на хитлеровата лудост в окупираните страни, т.е. местни предатели! Трябва да не си живял през комунизма в РБ, или, ако си живял, да си бил от въпросните комунисти-издеватели, или изобщо хал-хабер да си нямаш от история и от някакво логическо мислене, за да подкрепяш тези... прасета!

За съжаление, хумора е доста тънък за Вашите възприятия. Може би изисква по-високо интелектуално ниво.

След идването на т.н. "демокрация" непрекъснато сме в мизерия, лишения, пестим от храна, от ток, вода, парно, мръзнем толкова зими и накрая какво? - ние мизеруваме, за да открадат накрая тези пари разни т.н. олигарси, политици, или просто крадци. За какво се играе целия този цирк, за да си пълнят бездънните джобове едни и същи маймуни за сметка на нас, на ниските ни заплати, пенсии, на мизерния ни начин на живот, който те ни определят. Определят го за нас, но не и за тях. Те богове ли са или що? Или просто едни ненаситни гадове, които трябва да ги изметем из основи.

Бъркаш основно! Не демокрация е дошла, а комунизъм си отива все още. Ти демокрация не си виждал и сигурно няма да видиш, докато си жив в България. Днес сме в мъчително чистене на комунизма и мястото, от където не можем да го изчистим, е главите на хората - прости, завистливи, излъгани, зомбирани, голяма част от тях уродливи. Днес 90% от социално активните българи са възпитаниците на комунизма, което знчи лишени от морал, лишени от сетивност за истински живот, лишени от чувство за национална принадлежност, като последото е много лошо. А хората правят и държавата, и демокрацията. С комунисти демокрация не се прави. Така че запомни от батко си: днес не е демокрация, я е воняща комунистическа дупка, посткомунистически кенеф. И на този факт дължиш и положението си, което дори да се подобрява, пак няма да ти хареса - толкова силно вони, че малките разлики няма как да ги усетиш. Пък и поради развитието ти като комунистически индивид са ти окастрени сетивата за социум, държавност, за реалността и за посоката към добро.

Едно въпросче ми се върти в главата. Абе, като цял живот са градили социалистическа България, защо пенсионерите сега искат пенсиите на капиталистическа Германия?

Елементарно ама за хора с глави не с кратуни.С това което те са построили станаха единици милионери а за истинските създатели и трохи не оставиха..Нали бяха решили от всяка ''приватизация'' или продажба да се отделят % за пенсиите ама нещо като едно нищо пак направиха за да си напълнят джобовете..""Приватизацията'' си беше чиста кражба а продажбите за по ЕДИН долар няма как да вкарат пари в този фонд ама бая милиони вкараха в джобовете на ''приватизатори и продавачи''

Ама сега държавата им виновна, че не им дава високи пенсии и не мисли за пенсионерите. Е нали ТЕ градиха тази държава.

Дали все още има ПРОСТ народ да вярва на Политическата мафия?

Гласувайте за БСП! Няма да ви излъжем!

тоз народ на революция, нищо няма да се промени. Щом хората не протестират, значи са доволни. А щом са доволни, що да им вдигат пенсии и заплати ????

нищо няма да увеличат. Така приказват преди избори.

и Как така ще ми говорят че ще повишат ниските пенсии и ще ги изравняват по този начин с тези дето са си заслужили чрез вноските малко по високи???Ако има някаква работа по пенсиите тя трябва да е за всички а не само за определени дето сега ги подкупват с приказки..

Магазин за боклуци май та да вземат и последната пара на бедния си фантазират тия,, Та аз предпочитам да хапна по малко ама качествено защото да се тъпча с боклуци за същите пари си е направо глупост. Как не им омръзна да се изтъпанчват и да лъжат без да им мигне окото????

И това са "политици"(за такива си се смятат те), които искат да управляват държава, а дрънкат купища глупости! Нали някои от тях участваха пряко или косвено в управлението на държавата и какво-кръгла нула!

якоо.. подаяния за плебса.. и да нема акцизи за алкохол и цигари нали.. че съвсем да замъглим и без това изпушилите мозъчета на "народа"

Проданов от АБВ е много секси!