Спешна помощ срещу сливането с друга служба

В своя декларация Асоциацията на работещите в Спешна помощ възразяват срещу сливането на денонощното медицинско обслужване и спешната помощ.

Обратно в новината

Коментари - Спешна помощ срещу сливането с друга служба | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добре де, трябва ли всеки журналист да се пъне да пише по всякакви теми. Коя е тази друга служба с която щели да сливат спешната? Хората протестират, че не им е работа да са джи-пита на неосигурените и на осигурените, които джи-пи-то им не си вдига телефона.

Да не опре човек до тях, тогава жална му майка

Георги Гелев, вечен директор на Центъра за спешна медицинска помощ за София-град и област обича далаверите. КОГА ПРОКУРАТУРАТА ЩЕ ОБВИНИ директорът на софийския център за спешна медицинска помощ д-р Георги Гелев ...ЗА ДАЛАВЕРИТЕ ЦСМП София КОГА ПРОКУРАТУРАТА ЩЕ ОБВИНИ зам.директорът на софийския център за спешна медицинска помощ д-р Светла Богданова за корупция. Здравното министерство заяви, че ще уволни директора на центъра в столицата д-р Георги Гелев. Д-р Павлин Късцанев, който работи в областната спешна помощ, заговори за незаконно назначение на д-р Георги Гелев като директор на областния център. Лекари и пациентски организации внесоха в Здравното министерство становище, в което изказват своето недоволство от взетото решение за сливане на двата спешни центъра.

След реформата бяха закрити неотложните завена в бившите поликлиники/и самите поликлиники/.Това създаде много проблеми и въпросното сливане е опит да се реши един проблем,като се натовари допълнително Спешната помощ.Сега е моментът Семерджиев,който създаде този проблем,да си го признае.

Бяха бързи и акуратни преди да започнат да ламтят за много пари и не само те цялото лекарско съсловие.

Ей смешник,в Европа екипа получава 6 хил.лева заплата а тук шофьора помощник,хамалин 580лв а доктора няма и 1000лв.Заповядай да чистиш лайната в линейката и мъкнеш пияните цигани.Този народ заслужава да няма никакви линейки

Тия от спешна поимощ освен шьофорите другите незнаят какво работят .Особено тези от ръководия персонал . При едно повикване за болен и транспортиране до Пирогов загубиха личната карта .Идете да изкарвате документ на лежащо болен .Това е мисия невъзможда .

Ама мнооого си тъпа ма Мими!

Не е работа на спешната да транспортра лежащо болни до болница. Явно сте си търсили такси, а те са ви отсвирили да си вадите лична карта.

Отдавна трябваше да легализират парамедиците, защото повечето спешни случаи всъщност не са толкова спешни. Парамедикът е подготвен за първа помощ и ще прецени дали болния да се кара в болница или не.

Ти на кой свят си?Парамедика е безумие което никога не бива да се допуска,България остана без лекари и сестри а спешната ще се напълни с цигани които утре теб ще спасяват ти това ли искаш?

идеята е добра!!!!! Слек края на раб. време на ДЖИПИТО щеш не щеш търчиш в Бърза помощ!?!?!?Личните лекари САМО източват Здравната каса???!?!!! Да им се плаща НЕ за записан, а на посетил ги пациент!!!!В болниците -СЪЩО!!!!Да се плаща на Държавните , Общинските и Университетски болници!!!!Частните на САМОИЗДРЪЖКА!!!!!! Пръстовият отпечатък им бръкна в джоба- намаляха кражбите!!!!!!Страхуват се да пълнят частните болници с "манекени"!?!?!!!

Ние, личните лекари отдавна настояваме да ни се заплаща на преглед, а не на записан пациент! Причината е проста - в момента сме недофинансирани и този 1лв/осигурен пациент просто не стига! Лекар с 2000 пациента получава 2000лв, които няма как да стигнат за 900лв осигуровки на сестрата и доктора, за наем, за режийни разходи, че да останат и за заплати!

Отдавна трябваше да се приключи с тия и бърза помощ да е частна, и като на много места касата та плаща на първия пристигнал, ама нали трябва да се краде та не става.

Абе малко ли те дерат в болниците, та искаш да цакаш яко и за спешна помощ? Ахмак с ахмаците!!!

Отгоре на какво протестират, като цяла България е пропищяла от начина, по който действа Спешната?

Лични затова че вземат пари за всеки записан. Ако трябва да прегледат всеки , а не всеки може да отиде да чака пред кабинета с часове ги няма. Затова българската "вакла овца " ще е овца.

Верно, ще получиш инфаркт или инсулт само като видиш опашката пред кабинетчето.

"Парите",за всеки записан,като теб са точно 1.07 лв.на месец.А на псевдо "неотложните"Центрове-ООД,ЕООД и пр.,плащат по 0.20 лв.на бр.пациенти. Значи,в листата на джипката,ти си едни 0.87 лв.месечно.Страшни"пари",няма що.Моите ЗЗО са 108 лв.,за месец.,напр.

Много отдавна,този проблем можеше да намери адекватно решение.Около 1000 практики на лични лекари функционират на територията на София.Почти 90 % от тях,имат договори за неотложна помощ с външни структури.За времето,когато не са на работа.От източника-в"Младост",напр.,средно голяма практика плаща месечно около 400 лв.Съвсем ясно е,че често,тези"неотложни"структури,не са адекватни на нуждите.Също е ясно,че лекар-джипи,по никакъв начин,не е в състояние,да обслужва 24 часа пациентите си-просто защото не е рободжипка.Абсолютно малоумие на НЗОК. Решението-децентрализация на Спешни филиали на територията на София.Общо-практикуващите плащат на тях.Само така,линейките ще стигат по-бързо до адресите.А парите ще отиват там,където трябва. Сливането,централизирането и пр.глупости от "Доктрината Носков".....са тотални глупости.

Едно време беше Спешната помощ! Сега е пълна порнография!

Понеже познавам работата на спешните центрове ще кажа - тази структура е подчинена на държавата и въпреки всички неуредици работи. Частната инициатива и търгашеството в здравеопазването реално направиха здравето лукс за богати. За бедните има само уйдурми (и гробища). Вместо да се вземат в ръце и да помогнат на спешната медицина те се чудят как да я разбият и да и нататрузят функции на неработещи звена от търгашкото здравеопазване.

Смисъл от сливане има, ако медицинската помощ беще в ръцете на държавата. А така? - Общински, полу-частни, частни и т.н. болници ... Ролята на спешната медицинска помощ с тях се обезсмисля. Когато държавата не е собственик, не ми говорете хумурески, че може да има някакво си сливане. При сегашното положение пътят е на остойностяване на всяка дейност, която се извършва в Спешното. - Така, катктоа е навсякъде. Ив държавните, и в общинските, и в частните заведения. Не трябва да се прави разлика. Иначе спешното ще изглежда бяло на тъмно зеленото у другите. Няма да може никога спешният медик и той да иде на конференция в Дубай, Лондон и т.н. на разноски на фармацефтична фирма срещу точене на джобове на пациенти. При този нповсеместен наплив към печалбарство спешната бие на очи с нейното различие , бедност, неходене до Карибите, Дубай и т.н.

дали ще ги слеят или не , все тая

Абе нали бакшиши щяха да ни лекуват.Кво стана с това безумие

Кой за какво се бори?

Когато джи пи то не е на работа, да не задължават спешна помощ да му гледа пациентите. Защото 9/10 реално няма да са спешни, а реално спешните ще останат а проветрение и ако сега се чака н минути, ще стане поне 90 х н.