Анкара иска разбиране от НАТО за руските ракети

Анкара се надява на разбиране от НАТО за руските ракетни системи, с които планира да се сдобие.

Обратно в новината

Коментари - Анкара иска разбиране от НАТО за руските ракети | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е КВА СТАНА ТАЯ ??? Е БЪЛГАРИЯ КОГАТО БЕШЕ С РУСИЯ ИМАШЕ АРМИЯ ИМАШЕ СЛАВЕН НАРОД !!! СЕГА НЯМАШ АРМИЯ НЯМАШ НАРОД НЯМАШ ДЪРЖАВА НО ПЪК ИМАШ ЕДНО ИЗТЪРБУШЕНО НАТО И ЕДИН РАЗПАДАШ СЕ ЕС !!!! ВЪРВИМ ПЪРДИМ И ПЕЕМ !!!!

До края на тази година Турция ще напусне НАТО! Американците се съюзиха с кюрдите и ги въоръжават и финансират с все по- големи темпове. Директно отказаха на Ердоган предаването на Гюлен. Тръмп ще вдигне тройно вноските в НАТО, а Турция, с огромната си армия ще трябва да цака 5 пъти повече. Европа му се изсмя в лицето и го отряза за визите... Та чий да го крепи Турция в НАТО? Само да пълни гушите на западняците ли? Едва ли?! Ердоган само чака референдума за президентска република, а един от първите му укази ще е за напускане на пакта!

Икономиката им зависи от ЕС и членството в НАТО. Нали се сещаш ако вдигнат митата за турски стоки, визи, разрвшителни, критерии и т.н. Няма да има пари и за ракети WC!

Възхода на Русия, все по често създава паника сред еврогейските тролчета !

Ако мога да перефразирам един литературен герой?!Мой сънародник...Имал Реджепката бол паръ за даване,дал я! Иначе при многобройните конфликти след ВСВ и особено Израелско-арабските и войните в Залива и бивша Югославия ясно се вижда,че руското оръжие губи във всички войни!Както и съветските и руските тактики и съветски и руски съветници! Та и тези ракети!Може би са добро оръжие.Не отричам,но като сравня гражданските технологии и комуникации,а не военните и ми става ясно чие разузнаване печели битката!

Иди се прегледай при психиатър, той ще те осведоми за още доста работи!

Благодарение на агресивната си политика БВП на русия падна от 8-мо на 13-о място в света.Анкара ще си стои в НАТО.

Естествено че Турция ще бъде част от НАТО. Руската пропаганда всекидневно си мечтаят някоя държава да не бъде в НАТО , а става точно обратното. Съседите на руската фашистка и агресивна държава се редят на опашка да бъдат приети в този цивилизован съюз на защита и отбрана....даже и от руската агресия.

Каквато и да е цената на продадения газ и руски ракети ,рускините пак са най-евтини и мъжете им пият Бояришник :D

Този азиатски варварин почна да поумнява и се интегрира по европейски и цивилизовано вече..ха.ха.ха

Ти си САМЫЙ ИБАНЫЙ ИЗ ТВАРЕЙ ве чалгопитеко! Колкото и да квичиш си оставаш некакъв дребен представител уж на европейска Държава, в която разкарват хлаб с каруци, мулета и катафалки за мъртавци! мбухахахаха (можеш да прочетеш в интернет)хахаха

Просто Турция има план за отделяне от НАТО и си го осъществява. На първо време ще дублира общите отбранителни системи, след това ще блокира Инджирлик, ще поиска ревизия на Договора от 1923 и като не им дадат ще тръгнат на отделяне. Във вътрешен план ще бъдат дискретно отменени някои права на жените, ще се въведе кодекс за облеклото, ще бъдат офоцоализирани дейностите на конкретни ислямски организации като част от инструментариума на Президента, ще се реабилитира Меджелето (шериатското право) в ограничен вид, ще вкарат исляма в задължителната програма на образованието. Абе имаме си проблем.

Някоите съюзници в НАТО с руски зенитни ракетни комплекси са точно:Полша, Чехия,Словакия, Румъния,България, Литва, Латвия, Естония и Унгария. Албания има така да се каже почти руски-китайските HQ2, което е "Двина". Но номера тук е не в ракетите, а в кодовете. От личен опит знам как се пазят и съхраняват пустите му цилиндри.

Не съм сигурен, че опознаванелните кодове на НРЗ-тата на българските С200 и С300 са синхронизирани със самолетите на НАТО. За авиониката на МИГ 29 е сигурно, че още не е подменена.

А Русия само пърди и замърсява атмосферата.ха.ха Четири руски крилати ракети изстреляни към Сирия от Каспийско море са паднали в Иран, съобщи снощи BBC като се позова на неназовани американски правителствени източници. Това са малкото от скритите истини:05.2015г -Руска (втора)ракета-носител "Протон-М", пренасяща мексикански комуникационен спътник, се е разбила след старта на излитането си от космодрума в Байконур в 05:47 по Гринуич, съобщи агенция ТАСС...ха..хаРуска експериментална ракета падна точно след изстрелването си в необитаем район в Северна Русия, съобщи за АФП представител на местните власти. Ракетата е паднала в ненаселена зона в района на Архангелск, на около 900 км северно от Москва, където се намира руския космодрум Плесецк, в т.нар. затворено административно-териториално образувание Мирний административния център на космодрума,..-23. април..ха.хаКрилата ракета е паднала в Архангелска област при изпитателно изстрелване в резултат на неизправност, съобщиха от Министерството на отбраната на Русия, предаде във вторник (15 декември) В Архангелска област се е взривила ракета, изстреляна от космодрума Плесецк, съобщава руският вестник Независимая газета, цитиран от "Фокус". Инцидентът се е случил на 25 август, но подробности за него станаха известни едва сега маленький человек-большой резиль

На тебе ти карат хляб с каруците и затва нищо не пада и нищо не се взривява. Е някой път каруците не стигат до мизерната ти колиба, ама нищо, затова пък от глад си по -зъл и лъжите ти стават по-тъпи. Както за сделката на Индия с Израел, която се оказава , че не се е състояла, а годината е уфффф 2008 г.! Палячо смешен!мбухахахаха

В БГ най голямата белая която может да се случи е: да се обърне некой ТИР на боковите магистрали, и тва е! Кат се загледат ТИРаджиите у глутниците гладни проститутки, и стават белите!хахаха

Пий си бояришника и антифриза и мириши осрания си пърдялник путинска проститутко

Лапай шо на ЕрДоганя и не пизди чалгопитеко, друга участ и не чакай!мбухахахаха

щракай щракай демонче пикливо + - + - + -+ - + - + - :))) дребна душичка :)))

С-400 си седят в Сирия, а самолетите си летят над нея и на САЩ и на Израел и на Арабите.... Или забравихте новините прочетени тука в дир-а, а? :)))

И колко руски самолета свалиха, след като руснаците сложиха С-400 в Сирия ...

Кой? ИД ли? :) те веднъж се спречкаха 2 противникови и видяхме кой падна. Ама на ИД самолетите много опасни... за това Путлер прати С-400 :)))

Тази глупост за несваляемите израелски самолети от C400 стана вече не досадна ами не знам.А престанете вече а....Всеки мислещ човек е наясно защо руското ПВО в Сирия пасува при тези случаи.

ми по-ефтиничко бе хора. какво толкова. И вие 90% не сте с Аифони и последен модел на Самсунг, нали?

Всеки иска да купи най-хубавото, какъв е проблемът ...

странно защо има повече Голфове в София отколкото Ферарита....ха ха ха ха :)))

С този лъскави евро-джунджурии не се свалят самолети ...

Путин и Ердоган са наще хора бацета.

Докато Турция 'възнамерява' , Индия вече подписа сделка за ракети прехващачи Барак-8 с Израел за $2.5 милиарда (с трансфер на технологии).

Тия бараки-8 с един "Искандер-М". не могат да се справят! Азерите си бяха купили , и след като в Армения Путин сложи "Искандер-М". и на азерите им увиснаха брадите! И не забравяй , че Русия и Индия правят ракета БраМос, и явно това с Израел е политически ход}:-)))

Точно с Брамос се справят и то отлично - проверено от самите индийци. Което означава че не са проблем и руските противокорабни Оникс/Яхонт. И какво му е политическото като Индия няма особени претенции и интереси в Близкия Изток, за разлика от РФ и Турция.

Обьрни внимание на годината ве гомняр, явно си преровил интернета доде намериш нещо , пък и то се оказа от 2008 година и при това сделката е била замразена и не се е состояла!хахахахаахахах Тъп балък, дет два пяти му крадили златото!хахаха

Соросоидите са в шок и на колене. Няма опорни точки, всичко се срива, няма центове.

Те добре, ами ти защо нещо си напрегнат?

Тебе ердохана ли те е е олабил , с некой с 400 ?хахахаха

Според мен няма проблем турците да закупят тези руски ракети! Не виждам с какво това може да застраши НАТО!

ами с това, че натовските системи се управляват единствено от сащ

Който има по добра електроника, има по добри оръжия.Американските зенитни ракети нямат боен заряд, свалят ракетата с удар в нея.Така зенитната ракета е лека.

Ако Русия продаде тези ракети на Турция, това означава, че имат вече много по -ефективни системи! Тази е на изживяване и що да не и вземат парите. Те Турците не са абдали! Знаят си интереса и си го бранят! Такива ракети НАТО няма и скоро не ще има, та по-добре да се използва момента и купи от Кремъл! А те им трябват срещу съюзникът им от НАТО-Гърция, която ги безпокои с мощният си военно въздушен флот! Де съюзници деее!

като гледам само Русия и Индия имат такива. сега и Сирия уж, ма нещо не ловят ни американски ни арабски самолети

Немогат да ловят самолети дето са на земята. Системата е предназначена за летящи самолети.

Срещу ИДИЛ руснаците са в съюз с американците и турците! Синхронизират си доколкото е възможно при динамиката на бойните действия, полетите на самолетите си и до сега за щастие успяват! А руските ракети няма да свалят самолетите на Асад или Ирак, нали така?

за какво му са тези боклуци. Той руските самолети ги сваля със стари Ф-15ки

Па на тебе ся ша ти свели потуряка.мбухахахаха

Който има по добра електроника, има по добри оръжия.Американските зенитни ракети нямат боен заряд, свалят ракетата с удар в нея.Така зенитната ракета е лека.

Аргументацията на Турция да купи С-400 означава ,че турците считат тая система за ПВО доста по-добра от съществуващите в НАТО!?...Само да не се окаже,че и СУ-35 са по-добри от F-35,Т-90 в новите модификации са по-дори от Абрамсите ,а Т-14 ....шок,пълен шок!?

НИЩО НЕ ЗНАЧИ,ПРОСТО СУЛТАНА ИЗВИВА РАЦЕТЕ НА НАТО ПОДКРЕПЕН ОТ ДРЕБНИЯ МАЛОУМНИК.

Иска ти се, но не е така.

МИСЛИШ ЧЕ ДРЕБНИЯ ЩЕ ДАДЕ НА НАТО РАКЕТИ АКО СА ПО-ДОБРИ ОТ ТЕХНИТЕ -ХА ХА ХА

или просто са по-евтини макар да знаем че стават само за пътнически самолети като този над Украйна. Друг вариант е че феса иска да продава повече зеленчуци на Русия и т.н. ама като ти гледам нивото на развитие - само една възможност има... :))))

Абе и аз като тебе си мисля че Гоуфа е по-добър от Мазерати... нещо не виждам да ги купуват много :)))))))))

Скоро никой вече няма да купува самолети 4то поколение - руските продажби секнаха, западните намаляха. А изборът на машина ще се сведе до 2 машини: Ф35; и китайски модел за по непретенциозните. Не бъди оптимист и за танковете: основния руски още дълго време ще е Т72Б3 - никакъв шанс срещу модернизираните Абрамс и Леопард.

А защо не обясниш по подробно защо нямал шансове?Т 72Б3 има всички шансове срещу който и да било танк с изключение на T 14.

Учете турски за да сте добре, учете

Тези ли С400 пропуснаха израелските самолети, нападнали конвоите на Хизбула, и иракските самолети, шетащи из Сирия?

не... с тях пропуснаха US самолетите с които преди 2 дена удариха по цели в Сирия след като взеха и летището на Мосул с една атака само.

Фес Митов, Фес Боздуганов, Фес Бобко, Фес Михайлов , Фес Паси и другите останали 1 млн герберастични туркуфили какво ще кажат по въпроса?

АЙ СИКТИР БЕ НАТО

Ако Русия продаде с-400 на Турция на Щерев ще му вържа панделка,като на соросядно кученце.АБСОЛЮТНА ЛЪЖА И ИЗМИСЛИЦА е това.Не се връзвайте на тази долнопробна публикация.Може да питате и Данатаниел митов защо вече граничеме с Атлантика-дори този соросояден капут ще отрече.

А НАТО ще върже панделка на звездътъ на Кремъл..ха.ха

Па аз ше ти вържем червата та да не ти се изсулят през раздрания дрипник!мбухахахаха

Ако..

Щерев:"Цялата операция от засичането до унищожаването на целта трае по-малко от минута."??? Не разбирам от ракетна техника, но това с минутата ми се вижда малко .... Най-добре е да вземе отношение някой специалист по ракетно дело, а не компютърен график.

"Не разбирам от ракетна техника"- ами като не разбираш защо спориш със специалиста.....т.е АЗ?!?! Аз съм бил в зенитни войски и имам понятие. А ти си смятай със сметалото траекторията на ракетата..ха.ха.ха

Много лъжеш - когато в армията имхме ракети, хюмнетата като теб не ги вземаха войници, бре...

Това е началото на излизането на Турция от НАТО. България спешно трябва да закупи също такива комплекси!

кое правителство ще виним за тях?

да предположим хипотетично че тази руска мечта е вярна ? Тогава ще ви питам "патриотите "руски слуги как ще се защитава България от арабите и руснаците?

Голям виц каза! Боко два двигателя едвам рециклира с 16 млрд. заем ти С-400 ще купувах хахахахаха. Къде толкова пари у Бълхария? От кражби и далавери нищо не остава а и вече има няма 5 млн. с всички пенсионери от кого ще се пазиш и кого ще нападаш? Бълхария днешно време е само територия. Докато бяхме с руснаците ни работеха, но поне ни дава и гърба си. Сега с американците сме перманентно в поза партер.

ха ха ха... абе турчелята не виждат ли че US самолетите си летят без проблем из Сирия която Путин набъка с тази боклуци. Стават само за сваляне на пътнически самолети както онзи МН17

историята показва че руснаците от 1980г насам само пътнически самолети свалят..ха.ха

За съжаление е така.

Закупуването и разполагането на С-400, най-ефективната система за противоракетна отбрана в света, би бил изключително разумен и силен ход на нашите НАТОвски "братя по оръжие" -османлиите...

НАТО намери цаката на руските Искандери, ще ги брули като круши само за 1 минута ..ха.ха.ха Западният блок НАТО вече е разработил стратегия за реагиране и неутрализиране на руските ракети Искандер. На официалната страница на Северноатлантическия алианс е публикувано схематично видео, на което е продемонстрирана схема на противоракетната отбрана на НАТО, съобщава nation-news.ru. Авторите на видеото не посочват чия ракета е поразена и свалена от ПРО на НАТО, но схематичното изображение на ракетния комплекс, който я изстрелва, повтаря дословно очертанията на руския комплекс "Искандер-М". Във видеото се вижда как ракетният комплекс изстрелва ракета, която лети към територия, където са базирани сили на НАТО. Свързаните между себе си елементи от ПРО на НАТО засичат и проследяват ракетата, определят траекторията ѝ и изстрелват ракета-прехващач, която унищожава летящата към позициите на НАТО ракета. Цялата операция от засичането до унищожаването на целта трае по-малко от минута.

Браво Щерев само така. На зла круша зъл прът. Само дето това са приказки за наивници, защото това е да гърмиш по врабче с гаубица. Противоракетата като размери и цена си е стратегическа ракета. Искандера е оперативна тактическа. Много по малка и евтина.

Това че щаба на НАТО не е информирало теб за противодействие на тези руски ракети не означава че няма такъв лек..ха.ха. Ти чувал ли си за военна тайна..ха.ха

Най сигурната защита е разузнаването, изучаването на военния ресурс на врагът и начини за неговото терминиране..... А руснаците се радват че продават ракети на вражеска държава..ха.ха.ха е нали трябват руски ракети за да обучават натовските орли как да се справят с тях..ха.ха

Хем военна тайна, хем си ти си осведомен? Как стават тези работи?:)

То и оная щайга Ф-117 беше невидима, после Иджис щеше да сваля Искандера, ся пак някви Голивудски изпълнения.

Не беше невидима, само нискозабележима. От 800 полета провален бе само 1 ;)

Американците продават, руснаците продават и...., но недейте да забравяте, че това, което е за експорт винаги е със занижени параметри, както при руснаците така и при американците. Не е ли собствено производство просто забравете, че чуждото, ще е много по добро, но става въпрос за едни и същи системи от едно поколение. Така, че като се спорите имайте и това в предвид. Руското въоръжение е почти на половин цена от американското, защото цените при западния ВПК са надути, че чак ръздути, и в това е разликата. Ето, защо, се търси руското оръжие при еднакви параметри с западното, а в много случаи е и по надеждно, по опростено и не толкова сложно за обслужване. Ако някой си мисли, че войните, ще се водят по остарелия начин то жестоко се заблуждава...Сега доктрините са такива, че може да се употреби и превантивен удар при определени условия и гъби, гъби, гъби -мълчание, мълчание, мълчание..... та си опичайте акъла, докато е време и не грачете, като на прокоба...

Турците са много прости,4е искат руски ракети за армията си.Натовска държава са,но не бръснат никой и си водят независима политика,а ние давама бази на Америка без пари.

Тук има неграмотни хора, които още не могат да проумеят, че от руските оръжия в сета по-добри няма поне засега, а се очертава и за много години напред! Хубаво е такива българофоби да отделят време за четене, и то на по специални материали, и то при условие, че могат да четат и проумяват прочетеното.

В основата на проектирането и изработването на всяко оръжие от обикновения нож, до най-съвременните ракетни установки е науката физика. Руснаците в много неща имат да наваксват, но в областта на физиката във всичките и дялове са светлинни години напред. Това ги прави и производители на оръжия които понякога на обикновения човек му се струва, че граничат с фантастиката. Дават хората пари за наука и има резултат. Да не коментираме нашите ПУЦ-ове и как се издържат със "самофинансиране". След 10-тина години грамотни инженери и физици - йок! Жалко, ама е така!

" не могат да проумеят, че от руските оръжия в сета по-добри няма поне засега, "- А не ти ли минава през умът че НАТО използва Турция за да закупи руските ракети за да ги изучава и противодейства ефективно..ха.ха.ха.ха А руските дураци се радват и мечтаят че Турция ще напусне НАНО..ха.ха

Щом е за анкара ще се разберат с НАТО. Ние да го дух..е ,зщото евреите ни продадоха и ние си нарязахме нашите ракетки

Чета коментарите и установявам, че соросите във форума са намалели! НЕма манджа, нЕма "работа" !:)) Намалели са като на брой ама са станали още по злобни. Народа е казал - Змията хапе най-силно когато усеща, че загива! :)) И те така ...........!!!

едно време руските ракети бяха у нас и турците трепереха,сега ние ще треперим,щом сме наведи-гъз на Запада....

Руските оръжия са морално остарели с появата си и зависят от доставки на електроника от внос. Руски са само железата а мозъкът е внос-иностранен. Хаха.

Тъйли ва, ти си могу прос ва. Сигур чакат кга ша им дадеш електрониката от чушкопека, та ракетки да си напраат ва:)

Турция се подготвя за излизане от НАТО. Разумно е да не им се пречи. Европа свършва на българо-турската граница. Всяка жаба да си знае гьола...

Двете разпадащи се империи-Русия и Турция се стават все по-близки

Американците винаги са били по-слаби от руснаците в специалната техника и технологии, и най-вече във военната и космическата. Ако ще да си продерат гърлата от пропаганда, даже и турците са го разбрали, затова и закономерно не разчитат скъпите оръжейни боклуци на Запада да ги пазят. Западът прави грозни и нефункционални оръжия, разбира се, със съвсем малки изключения главно в определени авиационни образци. А най-зле са американците в ракетната техника. Не могат да бъдат нищо повече от епигони на руското.

При това положение и България може да поиска разбиране от НАТО за закупуване на руски изтребители. МиГ и Сухой са отлични машини на добра цена.

Към руските самолети има небивал интерес: Су35 - продадени 36 (24 на Китай) Миг35- 0 (нула)..

Щото руснаците разчитат на свободен, а не на директивен пазар (с пуснати нареждания отгоре). западът е абсолютно неконкурентноспособен на свободния оръжеен пазар. Всичко, което не е натовски тоталитарно обвързано, купува като топъл хляб именно руско оръжие - справка - Китай, Индия, Иран, Малайзия, Виетнам, Индонезия, Венецуела и др. значими регионални играчи. А това, че Турция се ориентира към руското оръжие, говори много, ама много зле за качествата на западното такова.

Виетнам -Су-30МК2- 12бр. Алжир -МиГ-29- 70 бр Индонезия- Су-30МК2- 6 бр. И ней интересното е че американците са купили 2 бр. Су -27 , но от хохлузерите}:-)))

Така си е. 35% увеличение на продажбите от ембаргото насам. И увеличават асортимента, доста напреднаха със Сирийските учения. България и да иска няма да може да купи. Сори

България няма статут та искаща , има на даваща в средите на настоящите и ''партньори''. За тази цел те са си наели месни губернатори.

хората търсят надеждни бойни системи - от нато трябва да проявят разбиране :)

Никой не иска боклуците на ФАЩ.

Русия е на далечно 2ро място по продажби. Предстои и да бъде изместена от Китай.

Русия е на второ място по износ на оръжия.А дали ще ъде изместена от Китай точно за оръжията не се знае.

Нали се сещаш защо е така? Китайското е евтино и...некачествено! Да си видял качествена китайска стока дори при смартфоните, с които претендират?!

1во- Ердоган няма никакво намерение да купува, а само да подразни Западните си партньори. 2ро-Абсолютна глупост би било. Ако някой толкова иска С400 просто трябва да изчака малко Китай за да произведе и пусне техен по-евтин аналог (както стана с С300). Вероятно ще е и по-качествен.

"с които планира да се сдобие. "..или руснаците само мечтаят и всички руски проекти са на етап "ЩЕ"..ха.ха.ха Всеки ден гледат да наклеветят някой за техен приятел и съюзник..ха.ха

С купуването на ракетната система С-400 Турция цели в един бъдещ момент да се отдели от НАТо и да стане поредната ядрена страна с ядрено оръжие с която следва да се съобразява света. Да не забравяме, че в базата на НАТО в Турция се съхраняват 50 бойни ядрени глави / ракети / и едно внезапно едностранно отделяне от НАТО/ със завземане на базата / я прави нова ядрена сила в света със собствена противоракетна система.

Украинци и българи дружно срещу тричането в Бродилово. Природозащитници се събраха в странджанското село Бродилово, за да спрат противоречивия обичай тричане, при който местните въртят над река вързани кучета. Протестът беше организиран от фондация "Лъки хънт" и оглавяван от украинци, към които се присъединиха и българи. Природозащитниците пристигнаха в селото с два автобуса. Те се обявиха против обичая, който считат за нехуманен. ТАЗИ ГОДИНА ЩЕ СЕ ТРИЧАТ РУСНАЦИ!!!!ХА..ХА.ХА.ХА

Е руснаци нямат ли в странджанското село Бродилово,та тричат кученца?

Щерке, то този обичай е за здравер на кучетата. Нещо като кръщаването на децата със макар и студенха, но светена вода. А ако те бяха тричили и тебе когато му е било времето, можеше да не си на сегашното си дердже.

Теб май не само са те тричали..ха.ха.ха

Част от тези системи дали няма да идат в САЩ за разглобяване и изследване.

Това е стара система. Американците отдавна са се сдобили с образци от нея.