Починалото дете било ударено по време на игра

Полицейското разследване е изяснило до момента, че починалото след инцидент в столично училище момиче е било ударено в корема от свой връстник по време на игра.

Обратно в новината

Коментари - Починалото дете било ударено по време на игра | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Колко удобно за съучастниците - никой не казва каква е тази "игра", при която се удрят в коремите смъртоносно, при това момиче. Аз не знам такава игра, пък и някога ни учеха да пазим жените и да не ги удряме в коремите. Та сега възниква въпросът - защо Мануел крие каква е била тази игра? Защо никой не поставя въпросът пред "разследващите". Няма такава игра - следователно те лъжат. Ако ли пък има, то вече директорът трябва да си поръчва раиран костюм. По бързата процедура.

Нали същите вие - подвластните на Сорос и свитата му се съгласихте учителите да нямат контрол върху учениците си ?! Сега не ми е ясно за какво ревете !?

Ударът в корема прилича да е ритник в корема много силен за да причини смърт. Това е игра за 11 годишни?!

Не е "ритник в корема", а ритници в корема на събореното момиче. Полицията и съда предстои да докажат версията, която сега се "оформя" документално ... след аутопсията. Почивай в мир, ти неопетнено от този мръсен материален загниващ и давещ се в собствените си екскрементите свят, девойко.

Имахме яки Борци- световни шампиони, но Някой ги изби! Да сме в ръчичките, на Диви каратисти, и Мазни коконди ! И вече синовете на Великата Свинетка, ни режат и скалпа! Синовете на Великата Свинетка утре ще ни резнат, и скалпа !

какво ти е бе? Много рано си се напил..

Полицейско разследване прикрива убиец. Няма как да си гълта няколко пъти езика, и да се окаже с разбит черен дроб и да не е жестоко удряно. Повтарям удряно няколко пъти! Това са силни ритници в коремната област, които са довели до тежко увреждане. Това не е игра. Родители пазете децата си и идете пред това училище да подкрепите почернените родители. Полицията е рязко неадекватна.

безхаберие и неадекватни действия на учителския състав! веднага е трябвало да закарат детето до болница или да повикат линейка. вместо това те се обаждат на родителите, чакат ги да дойдат и после се оправдават с липсата на лекар.

Самата учителка, разказа, за НОВА телевизия, че са викани родителите на младия Винету, за да им се каже, какво прави в училище палавото им копеле! А може би бизонче, диво прасе, или пък някое, Диво каратисче* Но, Данчо Късопиш, ще каже, че са играли на "Не се сърди човече"

Жалко. Разкъсване на далак или черен дроб. Ако се беше усетила на време щеше да е жива. При отпусната коремна стена може и от топка да стане. Все пак нямаше ли да бъде по- бързо да я закарат до болницата?

Формулировката-ударено по време на игра да не се окаже,че е ударено от по-голямо дете или някое което е тренирало или гледало филми с бойни спортове.Не са виновни нито учителите,нито това ,че няма медицинско лице в училището.Виновни сме ние родителите и по-възрастните,защото не може да им втълпим,че в реалният живот не е като на филма или електронната игра-удряш го,убиваш го и на следващото ниво пак е там

Да, във всяко училище във всеки клас има по някое друго дете което тренира бойни спортове. И не само това, но самите родители насърчават децата си да тренират и да се бият, въпреки че твърдят точно обратното - че ги възпитавали да НЕ СЕ БИЯТ. Имам даже усещането, че родителите използват децата си като бойни петли, както при нелегалните състезания, само дето не залагат пари на тях. Ужасно е, а още по-ужасно е че има такива родители. Не знам как точно се стигна до това положение и какво може да се направи за да се промени.

извода от коментарите е един:ЖЕСТОК Е БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД!!!

Не българския народ е жесток, ЖЕСТОКИ СА УБИЙЦИТЕ МУ. Това е "Световния еврейски конгрес", който още преди "голямата екскурзия" и РАН'ЪТ, е приел на свой таен в Москва 1988 година "ПРОГРАМАТА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД". Тя завършва с: "Необходимо е с българският народ да се разправим по-бързо, защото после ще бъде късно. Хилядолетният ни враг е още жив."

учителите да станат държавни служители, с големи правомощия и заплати и тогава да се иска от тях да възпитават децата, сега само ги образоват. кастрева е пожизнена, фандъкова също, за профсъюзната да не говорим......

пОЧИВАЙ В МИР ДЕТЕНЦЕ! Днешните деца са лигави,глезени,невъзпитани,не можеш дума да им кажеш-ай си казал - таткото и майката като хали ще те отвеят! На мен ми направи впечатление,че първо починалото дете е ударило момчето и мисля,че напоследък думите "Майки пазете синовете си " са напълно вярни! Не ме разбирайте погрешно, но момчето със засегнато его е отвърнало на удара! Убедена съм,че момиченцето след ритника не се е чувствало добре,но учителката му се е скарала,че то първо е започнало и затова то е мълчало и не е казало ,че е зле от страх да не се повтори скандала! Ако учителката беше изпратила детето до лекаря, дори профилактично-можеше да е живо! Наблюдавам с мъка и болка в какво се превърна училището! И не наричайте това дете -момчето убиец,защото да не забравяме ,че момичето е започнало първо и.... Независимо от всичко два детси живота са завинаги белязани-единия от смъртта, а другия-виновен , невиновен от вината! Каква е поуката-да сме по-отговорни родители,общество и да показваме ценностите на личността, а не примера на политиците и тая телевиия,която само насилие показва!

и кой учеше родителите на децата, пенсионираните учители

Хм. Много сложна тема. Нека да си изясним едно нещо: Ясно е, че на днешните учители не им дават никакви правомощия. И те се страхуват да пипнат дете дори с пръстче. Не говоря да ги бият или нещо такова. Аз знам за много случаи в днешно време, на някое дете татко му бил такъв, онакъв, и от този факт следва това-онова. А именно, че детето не трябва да се наказва (заради татко му). Редно ли е или не? Аз мисля, че това е вид корупция, това разрушава държавата, ако щете! Оттам произлизат много беди в днешните училища, които едно време ги нямаше. Не коментирам по никакъв начин комунизма, комунизмът беше гнила система. Но след разпада и се стигна до днешното положение. Вече имаме бедни и богати, не е както беше преди. И като говорим за вина, мисля че правосъдната система трябва да е в правото си и компетенцията да съди, не ние с вас. Нито учителите, нито родителите. И в заключение да кажа още нещо: Учителките на моя син казват "всички дечица са добрички, няма лоши". А сигурно е така, не знам. Но нека задам един въпрос: Като всички деца са добри, откъде се пълнят затворите с престъпници? Убийци, изнасилвачи, крадци, обирджии, взломаджии, измамници? Те не са ли ходили на училище? Сигурно има такива които не са ходили. Но повечето са били ученици. И всички са били добрички, нали? Но, това май е въпрос с повишена трудност?

Абе куку, кво значение има кой е започнал първи? Да си чувала за превишаване на средствота на самоотбрана, или както там е формулирано? Значи аз ти удрям шамар, а ти ме убиваш с ритници? И да го жалим, че щял да живее с чувство за вина?

училище за хипер активни деца имаше в Бойчиновци и ги лекуваха по Макаренко. Сега ще го преместят в друго училище. Дано го интегрират с индобългарите у "факултето"

Мисля, че има неразбиране по отношение на методите на Макаренко. Вярно е, че е възпитавал бивши престъпници, но как точно?

И ПО НОВИНИТЕ КОМЕНТИРАТ КАК ТОВА МОМЧЕ-УБЕЦА ЩЯЛ ДА ПОСТРАДА, КАТО МУ СЕ ОТРАЗИ НА БЪДЕЩЕТО! АМИ ДА УБЕЦ Е И ТРЯБВА ДА ПОНЕСЕ ВИНАТА СИ НЕЗАВИСИМО ОТ ВЪЗРАСТТТА! НАЙ ВЕЧЕ СА ВИНОВНИ РОДИТЕЛИТЕ МУ ТЕ СА ГО ВЪЗПИАВАЛИ МОЖЕ БИ ТЕ ТРЯБВА ДА ПОНЕСЪТ НАКАНИЕТО ЗАЕДНО С ДЕТЕТТО СИ!

В крайна сметка като се замисля, ако момичето е започвало първо момчето, има право да си защити

Дразниш с неграмотността си. Има вечерни училища за такива като теб.

Мир на душата на това невинно ангелче, сили на родителите и близките в жестокото изпитание. Питам, каква е грижата днес за наи-безценното ни богатство-децата?. Няма да оценявам нито деиствията на учителите, нито липсата на медицинското лице, когато децата са още в училището. Самият случаи е крещящо показателен! Само ще споделя от моето детство-60-те и 70-те години, при отричания и заклеимяван социален строи-в малко провинциално градче имахме постоянно работещи лекарски кабинет с детски лекар и две медицински сестри и дентален кабинет в сградата на училището, на разположение през целия ден. Кажете, това лошо ли е било, перфектно ли е бил оценен труда на тези лекари, както и на всички по това време. Но са работели за сигурността на децата, за спокоиствието на родителите!

Домашно възпитание, сладурчета, дето толкова много се джавкате в този форум! Хората са казали, по-мъдрите от нас - "първите 7 години"! Домашно възпитние и ЛИЧЕН ПРИМЕР!

Как се коментира това? Искрени съболезнования на родителите на момиченцето. Предполагам,че са съсипани от мъка. Да отгледаш дете и да го загубиш по нелеп начин е жестоко. Прекалено много агресия има в училищата. Причината е ясна. Няма кой да възпитава децата! Родителите или са в чужбина,или ако са тук не обръщат никакво внимание на децата си.Резултата е катастрофа. А за случая какво да кажа? Момченце-идиотче,а родителите още по-големи идиоти

по време на големия сняг се наложи с внучката на 3 годинки да ходим по центъра и бях изумена от младите българи които чакаха детето да стъпи в снега за да минат те кога станахме такава нация,а не беше така

Проблемите с възпитанието на децата се коренят в съвременното ни общество и ако не се коригираме ще става много по- зле! Либералното общество ражда убийци, крадци и мошеници, дерибействащи с убеждението за безнаказаност. Боят е доказана през столетията незаменима възпитателна мярка! Децата от дума не разбират. Днешният ни обществен морал почива на абсолютно извратени и порочни разбирания. Децата не можело да се нагрубяват, камо ли да им се скараш, а ако го напердашиш те обявават за престъпник. През възраждането, а и след това учителят е имал задължителен атрибут, дълга и жилава пръчка. Прилагал е наказанията моментално и справедливо, а в къщи родителите са налагали още с бой, вместо да идат да се жалят от учителя! Това училище раждало високоотговорни, възпитани, интелигентни, честни и работливи хора, благодарение на които България се е издигнала за кратко време. Днешната псевдо интелигенция, съставена от лигави, претенциозни, нагли лъжци, лакоми и ниско- културни индивиди е продукт на либералното училище и извратеното разбиране на толерантност. Недай боже учителят да им обърше един шамар и ще проглушат света. Ще го обявят за по- черен от дявола, а наглите отрочета ще бъдат лигавени още повече, придобивайки абсолютна увереност за безнаказаност!

То от тея пръчки са се възпитавали комунягите дето зстриха толкова животи...

Ако си учил преди 9-ти септември, 1944 година,, нямаше да плещеш тия глупости. Тогава учителите често биеха, кой с жилава пръчка, кой шамаросваше, а когато се връщахме дома за десерт получавахме още шамари. На тебе за всичко са ти виновни комунистите.

"Либералното общество" забрави да споменеш за педерасите. Това хич не е малък проблем.

Правете повече деца и си плащайте данъците. Нещастия винаги ще стават, а на медицинските лица се плаща с вашите данъци.Лека му пръст на детенцето.

....правило да не удряш момиче / жена.По-възрастното поколение много добре знае това,защото такава беше нормата на възпитанието.Не приемам момчета или мъже да бият,насилват, и изобщо да проявяват агресия спрямо другия пол.ДАЛИ ЛИЧНИЯ ПРИМЕР В КЪЩИ Е МОДЕЛЪТ,КОЙТО ДЕЦАТА КОПИРАТ.Виковете,крясъците,заканите,невъздържането на емициите,И НАЙ-ВЕЧЕ ЛИПСАТА НА УВАЖЕНИЕ СПРЯМО ЧОВЕКА е много,много лош показател за отношенията ни .ЖАЛКО!!!!!

При момчетата ч. дроб се намира на същото място...

Даскалите се интересуват само от парите и проектите.

Ромчета ли са се сбили!? Това за тях е нормално, те са невъзпитани. Българите са най-възпитаните жители на планетата.

Преди време, докато случайно минавах покрай едно училище в един български град, видях и чух как деца на около 7-8 години викаха и се държаха с изключителна злоба. Направо си изкривяваха лицата и погледа им ставаше страшен. И това бяха деца на видима възраст от 7-8 години! Не знам какво очакват жителите на тази страна, но с такова възпитание и такива бъдещи поколения, нищо добро неочаква България!

възпитание, телевизия. Огромна агресия в детската градина. Не знаем какви ваксини слагат на децата ни. Кой детски лекар ще се подпише под гаранцията, че коя да е ваксина не е вредна за децата? Нито един!!!!!!

stan_posta@

Няма лекар, който ще сложи лекарство, без да е абсолютно убеден, в живота си, че то е безвредно за пациента. За много неща можете да обвините лекарите, но не и за това. Не клеветете, срамота е !

Ма разбира се - ваксините, нитратите и Арменския поп и той, даже и извънземните - всички те са виновни! А родителите, дето му дават плейстейшъна или компютъра и го забравят и даже са убедени, че той/тя е дете-кротушанче, щото пред екран всеки човек е кротък, ТЕ нямат никаква вина! За липсата на възпитание - същото! За липсата на елементарни познания за околната среда, за липсата на социални умения...там сигурно е виновна някоя хавайска танцьорка!

"По първоначална информация детето е починало след спукване на черния дроб или далака в резултат на удар с крак в корема." Такива травми не се получават от удар повреме на игра. Това си е чисто убийство, а жертвата е малолетна и е умряла по особено мъчителен начин! И по всичко изглежда, че от училището са се опитали да потулят инцидента и затова са се забавили толкова. "Варна е единственият град у нас, в който всяко училище има здравен кабинет, където работят лекари и медицински сестри." По филмите се бият и убиват, а наккрая стават и продължават, без да им има видимо нищо. Затова и телевизията е вредна за определени възрасти! Ама то липсва държава, а ние за телевизията си говорим! Запомнете! Това е една от причините, поради които нормалните хора, които са останали живи в тази касапница, емигрират от страната! Не случайно България е на второ място по смъртност в света!

Я, карай си кефа! Да не е убит помияр, че толкова се развълнувахте? Деца! Играят си на големи, та затова така е станало. А вий, знаете ли, че в Родопите тричат кучета? Горките добичета!

Затова заминават и дори млади семейства с добра и високо платена работа в Родината ни. Беззаконие и висока престъпност в училище и в цялото ни след демократично общество, не гарантира живота на техните и всички наши деца.....

Дали има дом в България, който да не е обиран поне веднъж? Дали има автомобил, който да не е разбиван поне веднъж? Ами нормално е интелелигентен човек да осъзнава всичко това и да мисли в перспектива. Проблемите не са само в парите. За какво са ти много пари, след като ще ти убият детето в училище или ще те обират често, или ще си роб в собствената си родина?

не е вярно получават се такива травми при удар,на м0я позната преди 15 години детето ма 8 г пада жестоко от колелото и не казва след 5 часа започва усложнение оказа се спукан далак и детето за съжаление почина това не са травми който веднага си личат жалко за детето

животът е постоянно насилие като цяло но и при хората в България винаги наградата я получава насилникът лъжецът помислете си от колко десетилетия а и столетия в България властта е при насилниците при тях са хубавите неща жени вещи децата се учат мутри комунисти местни феодали докато не се промени това няма как да излъжете децата че трябва да са добри :)

От малки трябва да се учат на бойни изкуства. Така няма да им спукват далаците с ритници.Ще държат на бой!

Нямам думи...

Ще гласувам за този който спре чалгата и започне да възпитава децата !! Въпреки ,че нещата са изтървани вече!!

сметка от СЕМ,от телевизиите,от кметовете, които се грижат да има повече чалготеки,а не киносалони и и паркове . Само да припомня какъв е тоя студентски град в София,който Фандъкова се прави че не вижда? Това е кафене до кафене,чалготека до чалготека..но не и студентско средище.

Кой е длъжен да ти възпитава децата, бе? Ако нямаш акъл как да възпитаваш детето си, не го създавай! Кой е длъжен да възпитава детето ти? Що не погледнеш как в нормалните страни всеки родител създава график на детето си за умствена работа и ограничава до 2 часа на ден компютъра? И не го пуска по чалгарници и напушени компании! Като нямаш мозък да правиш това, няма да създаваш дете!

Ти над колко семейства имаш наблюдения и знаеш , кой и какви графици прави ? Теб ли са третирали така ?

Децата копират поведението на обществото, средата която ги заобикаля. Какво си се развихрил в този форум и всичко знаеш. Я се огледай къде живееш. Всеки ден по форумите си казваме " Бог да прости" за деца и млади хора загубили живота си по нелеп начин и без време. Освен това изказа ти е агресивен. А агресията поражда агресия!

Измислиха си версията. Сега никой няма да е виновен. Умрелият си е умрял, живите са си живи. Господи, прости им, защото не знаят какво вършат.

Откъде знаеш, че е измислена? Дали по време на игра или по време на скандал е станало, това все още не е версия.

Бог да прости горкото момиче.Живея на около 100м от училището и мога да Ви кажа,че такава агресия лъха от тези деца,че нямам думи отиват през голямото междучасие да си купуват банички трябва да пресекът булеварда и ако някой шофьор не им спре се почват страшни цветущи изрази и известната абревиатура с три пръста.Мисълта ми е,че рибата се вмирисва от към главата в семейството и в директора на това училище ако вкъщи се обръща повече внимание към детето ще е по добре съгласен съм с човека дето е написал да се махнат вапирските филми по телевизията бих добавил и игрите по компютрите с голямо насилие,а колкото до директора на 52-ро бих му казал да върне старите учителки който той махна после да освободи училището от собственото си присъствие,но знам,че няма да го направи защото е сложен с друга цел там. Голяма цена плати горкото момиче още веднъж Бог да я прости и да почива в Мир...

Пишете долни лъжи. Никого не е уволнил директорът-напротив превърна едно западнало училище в едно желано такова. Инцидентът е страшен, спор няма, но директорът не е виновен. Може да се случи навсякъде.

Ти от къде си сигурен,че не е уволнил никой??? Когато казваш на някой,че лъже трябва да го докажеш? И от къде си сигурен,че е желано?

и преди един все ме удряше в рамото невъзпитан, и двама трима на няколко класа до Е паралелка но тях ги изкарваха пред строя и наказания цял ден

20 години ефективна присъда на родителите на убиеца на това момиченце!

Ама ,че игра!Да ти пръснат черния дроб по време на игра!

Баси играта. Тъй или иначе малкият побойник е причинил смърт. Резултатът е ясен. Ако малолетният убиец не може да отговаря заради защитаващите го закани, то родителите му да бъдат привлечени под наказателна отговорност.

моето умно и възпитано дете, го тормозеха така до 8 ми клас, след това влезе в елитно училище и нямаше проблеми, но още помни как са го били и тормозили психически и ще му остане за цял живот, затова трябва стипендии за платено обучение на по-умните от малки или отделни класове, да не са с масовите невъзпитани изродчета

ужас

В нашия клас имаше три лайнарчета, които се бяха обединили и тормозеха целия клас почти до завършване на прогимназията.

Това което предлагаш е малко егоистично,второ ...не можеш да изолираш детето си от външния свят. Моето предложение е не спасение по единично,каквото не може да има, а всички да се борим срещу това агресивно състояние на обществото,което предаваме и на децата си.

Сигурен ли си, че ВСИЧКИ ще те послушат? По сигурно е, че ще се окажеш аутсайдер? Защото никой друг не иска да страда. Само ти.

Всеки смята, че неговото дете е най-умното и най-възпитаното.

работя срещу детска градина всеки ден виждам как вътре се ритат и блъскат назад като обезумели

Само Господ може да ни пази защото нито учители нито ученици тръпки те побождат!

Амин.

Да се затворят всички училища и детски градини, докато не престане това насилие между децата и учениците. Да не се носят GSM-и, които размахват в клас и неспират да говорят, да има ефективни наказания към провинили се ученици, а не учителите да ги търпят и да съсипват уроците си; дисциплината по време на часовете е толкова лоша, че много млади учители бързо напускат професията.. За жалост не виждам никаква светлинка в тунела....

Е че моето дете,което е първи клас точно заради гсм който носи са го били четири момчета от втори клас,защото не им го бил показал телефонат си,та даже когато са го путнали и ритали на земята са му изритали и калъфчето което му е пред корема и така замина дисплея на Самсунга който му бях дал,идваше ми да отида и да ги избия,но жената едвам ме накара да не ходя,че тя щяла да се разправя,не ми е за телефона,ами за грубото държание което са имали към синът ми,нормално ли е дете на 7г първи клас да лежи на земята а другите четири които са по големи от него да го ритат на земята,беше предупредена класната на тези деца от класната на нашето дете,и до там,нещата се потулиха,но при следващ път,отивам и ги пребивам на място,който посегне на моето дете,ако се наложи и родителите също,че вече ми писна.

За какво му е на седем годишно дете телефон?

Трчбваяше да намериш малките гадинки които нападат много един по-слаб.Да се срещнеш с родителите и да ги накажат пред теб.Ако родителите откажат да обещаеш на малките сладури неща които дълго ще ги държат будни и ако продължават да издевателстат над по-слабите да изпълниш обещаното.А ти ще ги накажа ама друг път....

Когато убиецът е син на мутра от властта. Игра! Аз предлагам, така да си поиграя с онзи изрод, нарекъл убийствити -игра. Хайде да не обвиняваме системата, държавата, данъкоплатците, когато има убиец, има родители, създали убиец, има убит човек. А ако момичето има баща, висшият закон на вселената е "Око за око, зъб за зъб!". Не трябва да остане следа от фамилията на убиеца!

да се намалят екшъните по тв-програмите,вампирските глупости.. и да се увеличат филмите с човешка емоционална насоченост. Вместо реалити продукции със съмнителни стойности..повече песенни конкурси и предавания свързани с природата. Националната телевизия...би могла да възроди"Телевизионния театър" както навремето белким децата опознаят и другите артисти...освен шоумуните. Сигурно е старомодно...забравете.

Поклон пред родителите на починалото дете,и нека душата му почива във вечен мир!! Не знам това вече на какво прилича,да си заведеш детето на училище здраво и право,и да те извикат да дойдеш че детето ти било вече починало,и това говорим само за дете на 11г,Кой каквото да ми казва това за мен не е нормално.Аз ако съм сега на Бащата на починалото момиче ще го ликвидирам и аза онзи пикльо убил дъщеричката им любима.

Не бързайте да обвинявате момчето, по телевизията казаха, че момичето е започнало боя. А ако беше станало обратното?!? Смятам, че децата не са виновни - те не осъзнават последствията. Виновно е обществото ни, което насажда у тях агресия.

gangnam style

Е да,ама сега кой го няма вече на този свят,момчето или момичето а?и кой е допринесъл със този ритник че момиченцето да се спомине,а?Виновно е според мен на 100%ето такива от малки стават убийци.

ВИНОВНО Е И ПРИ ТОВА МНОГО.ТЪПАКА НЕ СА ГО НАУЧИЛИ,ЧЕ МОМИЧЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ УДРЯ ТАКА ЖЕСТОКО-ЗАТОВА РОДИТЕЛИТЕ В ЗАТВОРА-ЗА НАЗИДАНИЕ НА ВСИЧКИ,КОИТО ВЪЗПИТАВАТ ДЕЦАТА СИ ПО ТОЗИ НАЧИН!!!!!!

Едно убило с нож и тръгнало да става юрист, друго рита и убива, момичета се бият кат зверове... Явно родителския материал вече не струва, изместени са ценностите, всичко е тръгнало да изхранва и облича модерно, но не всеки се грижи за много по-важното - доброто възпитание, човещината у поколението!Не е ли крайно време, заедно с общия учебен материал да се въведе още от първи клас редовно обучение по култура, морал, възпитание, човешки ценности?Както искат да нарекат един такъв широкообхватен предмет за хуманност, човечност.В крайна сметка, каква е ползата от математиката, английския, програмирането, когато излизат чисти престъпници, готови не за смислен живот, а директно за панделата?

А пък друг Педофил Кузов сидия:)

Наскоро в една подобна тема един колега много добре беше обяснил - модерно е да запишеш детето си в университет (дори да няма умствения капацитет за това), да го пратиш от селото в града, където да си вземе някоя 15-годишна Народна кола или старо БМВ и да избие селските комплекси. Другото не е важно. Сами сме си виновни за всичко. А отстрани ЕС и хамериканосите потриват доволно ръце, че една от най-древните нации в света изчезва и обмислят с какво да заселят освободената територия. Накрая ще стане така, че най-долната паплач - турци, цигани, африкански/азиатски ислямисти ще получат наготово, без война, една много плодородна територия.

И защо не потриват ръце да вземат румънската територия ми точно нашата ? Мислиш , че е по-малко интересна ли ?

Няма значение човек на село ли ражда или в града.От значение е как е възпитан и каква му е възприемчивостта към света.Има един куп писатели , поети , учени , които са родени по селата и са тръгнали точно така от нищото.По-страшни за обществото са гражданите , които са родени по градовете пък са се самозабравили и мислят , че от тях започва света и летоброенето.Те са агресивните и тези , които се мъчат да налагат своята воля по всякакъв начин и не подбират методите.Човекът от село не е неандерталец и не е дивак просто живее на по-спокойно място и е трудолюбив , но му трябва развитие.Има и граждани със спорен умствен капацитет , но и те са по университетите.Монетата е двустранна.

Целта на демокрацията не е всички да са равни. Напротив -всеки трябва да се стреми да надделее над всички останали. Затова е нужна свобода за всеки, който се стреми да унищожава другите. Който може, надделява. Натрупва пари, власт, сила, за сметка на останалите. Когото родителите са ориентирали правилно, от малък да присвоява, да убива и оцелява в джунглата на демокрацията, ще го бъде. Останалите -да са станали кадърни и силни, та да надделеят те! Щом не са успели, значи са некадърни и трябва да слугуват на победителите. Честит антикомунизъм! Това е знакова смърт за демокрацията!

От малки налитат предимно на по-слабите, като пораснат се събират в глутници. Като станат мъже голяма част от тях се гънат като червеи пред по-силните и размахват юмруци и бухалки пред по-слабите. Характеристика на плужеците...И примитивите, с чалга закваска...

Е нали искахме демокрация? Всеки да прави каквото си иска? Като не ви харесваше диктатурата преди 1989г, която принуждаваше хората да се образоват и им налагаше правилните ценности, изглежда сега ви е хубаво!

То преходът към демокрация го правят именно образованите от преди 1989 и затова резултата е блестящ.

А ти от кои си от образованите преди 1989 или след това ? Не за друго ами да определим степента ти на образование и да видим от качествените ли си или приказваш каквото ти дойде наум.

боже колко тъжна и нелепа случка. не мога да си представя какво им е на родителите в момента. дано имат сили да го преживеят.

в училищна тоалетна - Бий, за да те уважават

Така е при управлението на Радев и ИдиЙотова Какви са тия " глътнати" езици. Толкова ли не могат да се научат, че няма медицинско понятие" глътнат език"

Братчет, ти на Нареченските бани ходил ли си!?

Съболезнования за близките! Много тежък момент да си при детето си и да си безпомощен пред лицето на смъртта. Когато не възпитаваш в Десетте Божии заповеди поколението погива духовно и нацията се затрива. Хора замислете се над това!

либерална слободия в действие

В БГ е джунгла. В белите страни където има либерализъм не търпят агресията. Не бъркайте нещата.

направо с пушкалата, няма да си играят с ритници я

научи правописа и след това давай акъл.

Яката дупара, яката дупара Сега ша ва запаля, сега ша ва запаля Кой ши я бара, кой ши я бара? Барай, давай, барай