Незабавно изпразват 81 язовира

Държавната агенция за метрологичен и технически надзор /ДАМТН/ e установила 81 язовира в предаварийно състояние на територията на цялата страна.

Обратно в новината

Коментари - Незабавно изпразват 81 язовира | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

а на лято какво ще правим, бе????? Тогава с какво ще ги пълним? Нали затова са строени - да се пълнят напролет и да се празнят през лятото. До какво доживях!

Браво. Тези с развалени системи за пускане на вода -взривете. Нима човешкия живот не е по ценен от самочувствието че сме направили нещо което е вършило работа едно време?

А СТудена горко нй Перник

А СТудена горко нй Перник

Радвам се, че след Хитрино, новото правителство се активира на тема язовири. След този снеговалеж тази зима, дават ли си сметка какво може да се случи? Всичко добре, но никъде не прочетох какво се случва с язовирите Искър, Горни Искър, Батак ...застрашаващи най- населените райони и богати земи!

Хей, журналистчета, не публикувайте такива снимки, защото тук става дума за гьолове, а не за язовири от републиканско значение. Давате ли си сметка какво ще стане със София, ако "Искър" се отприщи или с Пловдив при скъсване на стена на някой от язовирите от каскадата? С тези неща преиграване не бива.

Генералисимус Александър Суворов (рус.Александр Васильевич Суворов, 1748 1800) е прочут руски военачалник и един от основоположниците на руското военно изкуство, който не е претърпял нито едно поражение. "Повече пот в учението по-малко кръв в боя!" - таак учеше Суворов и правиилно!

които не изпълняват изискванията за безопасност на съоръженията, трябва да биват санкционирани чрез одържавяване на собствеността им. Как става това?! Много лесно - глоби до размери, които не могат да платят и след това дълг към държавата срещу собственост!!! Просто недоумявам защо държавата не го прави!!! и да си прибира несъбираемите вземания. Така ще се създаде и някаква предпоставка за развиване на дейности, включително социални!!!

Ам че те обикновено са държавни или общински...демек трябва да глоби себе си!

повечето, частни са. За държавните ще се грижи държавата.

МИ така ми, ЗАЩО да ни е поддръжка на язовирите! Да не би да ни трябва вода за напояване? НЕ!Зеленчука го внасяме от Гръцко! Да не би трябва за пиене? НЕ! Населението по-бързо да се изнася, не да ми пие вода - работна ръка трябва на запад! А за ВЕЦ-ове? ТВЪРДО НЕ, щото сега е модерно соларни панели! :)Все пак за тях плащаме навън! А за риба? НЕ - и нея ни я внасят от чужди производства! Язовири на никого НЕ са нужни! Така че не само няма да строим нови, но и никакви пари за поддръжка!

Пак ли комунистите са на власт?

За съжаление не, няма вече комунисти.. има само измикяри..

що ревете бре? курнелия рече че са празни! ще рече пълни са, и затова , сега, като има вода ще ги празним, а лятоска, кат няма вода , ще ги пълним!какво неясно има? диалектически материализъм .

Понеже един кретен тука е тръгнал да плямпа простотии и да възхвалява Тодор Живков уточнявам и информирам: Язовир Бели Искър е строен преди Тодор Живков, както и язовирите Калин и Златна панега. До 1989 г са построени около 3500 язожира. Сега агенцията е проверила 5169 язовира. След 1989 г са построени: Чаира 1994 Огняново - 1990 Красава - 1992 Клокотница 1996 Татарево 2001 Доситиево - 1991 Левка 2001 Девец 1993 Калинките 1995 Чаталка 1995 Одринци 1996 Люляново 1996 Самуилово 1997 Цангов камък - 2008 Това са по големите инак има построени още около 1500 микроязовира. В момента се изграждат язовирите от каскада Горна Арда, които не е ясно кога ще бъдат завършени, но ще бъдат. Нормално е за 40 г да се построят повече язовири отколкото за 26, още повече че добрите места вече са усвоени и всеки следващ строеж е доста по труден.

Та значи построили ги казваш след 10 ти.. и сега ги източват?! Усвоили едни пари.. значи..

Язовир Самоилово 1997 казваш ДАда.. "Земеделски производители от петричкото село Самуилово се оплакаха, че язовирът в селото вече шести месец стои празен, след като е бил източен през пролетта заради опасност от преливане заради големите дъждове. В момента земеделската земя под язовирната стена не може да се напоява, това ще доведе до запустяване на нивите и ще остави десетки семейства без препитание...Язовирът не е довършен, но на него не се извършват строителни дейности повече от 20 години. През пролетта за по-голяма безопасност той е източен...В селото се опасяват, че язовирът ще остане поредният недовършен обект от времето на социалистическото строителство, а около 200 декара земеделска земя ще запустее.." link

От БНТ:"В селото се опасяват, че язовирът ще остане поредният недовършен обект от времето на социалистическото строителство, а около 200 декара земеделска земя ще запустее.."

Калин е язовир - чудо! Никой не знае за какво е там!

Че нали бихте тревога колко са празни бе дрОгаре?

после.. Кат виеш, че пари по ЕВРОПРОЕКТИ за рибарството изтичат с изпускането на язовирите.. ДрОгарете да тях не се класираха.. Нашички демократи.. Авери на ПОРОЖАНЧЕТО са оаядоха с рибките..

Язовирите в България са проектирани преди 1944-та година и са замислени от българи мразещи БКП и Русия! Това е факт който може да се провери!

вд ГУГЪЛ, колко язовира е имала България преди 1944 година.. Ако ги докараш до една трета от сегашната бройка успех ша имаш.. И имай предвид, че инж. Иван Иванов е построил само язовир Искър след 9,9,44.. Имал е идеи и за други язовири, но не е участвал в строителството им..

Язовир Искър е строен след 9.09.1944 година. Бях дете и си спомням, когато селата, които ги заляха от язовира, как ги преместиха - една част в Самоков, а други на други места.

Незабавно напълнете 81 язовира! Трябва да има работа за ВЕЦовете на нашите олигарси!

Защо? Да не им е пробито дъното?

Нищо няма да пипнат. Тези язовири са пълни с риба. А пипнаха рибата, а паднаха от власт! Избори идват, ей! Тези, които живеят под тези язовири, да се готвят за отвъдното!

- Виждам я, но тя е некоректна към Тодор Живков, защото една стотна от това, което е построил той за България и което е направено за тези години да направим, да достигнем икономическия ръст на тогавашната държава, би било огромен успех за всяко едно правителство. Харесва ли Ви, че ви сравняват с Тодор Живков? - Не, не ми харесва, защото сме несъизмерими. Мислите, че той е по-голям от вас? - Фактът, че 20 години след падането му от власт никой не го е забравил показва, че доста неща са били направени. А е и факт, че 20 години ние приватизираме, ние само приватизираме това, което е построено до тогава.

В СЕВЕРНА КОРЕЯ ИМА ЕДИН ПОДОБЕН СТРОИТЕЛ(ЖИВ)-АКО ТОЛКОВА КОПНЕЕШ НЕ Е ЧАК ТОЛКОВА ДАЛЕЧЕ.:):):)

Всичко източиха и ликвидираха демократите евроатлантици.

Хубаво а като изпразнят язовирите, дали водата няма да поскъпне х3 и после да стоите жадни? Бай Тошо строил, сторил, тия некадърници не могат вярно дето викаше и една боя да ударят на стената да не се разпадне. Страшна мърша сме това бугарете!!!

""...за Тодор Живков това, с което започваше и свършваше, беше държавата. Държавата, държавата, държавата Само за това говореше. Беше му болно, като виждаше как всичко се разграбва и руши пред очите му. Как откраднаха банките, заводите, стопанствата, керемидите, тухлите на краварниците дори Как изчезна напоителната система в селското стопанство, една от най-добрите в Европа. До тръба я откраднаха! Ако сега я имаше, земеделците щяха да са много по-добре." Бойко Борисов!

Само милиардерите от БСП настояват да се пълнят язовирите, за да може енергийните мафиоти от БСП да си лапат кинти от хилядите Вецове притежание на техни олигарси. Сега е сезона когато язовирите трябва да са празни, защото идва водна вълна от снеготопене.

Мога ли да попитам колко ще струва водата след като се изпразнят язовирите? Как ще бъде с аграрния и животновъден сектор?

Питай Янчулев...

Явно сте атеист/ка и си мислите,че мракобесните комунисти са ви дали водата. Не, водата е ваша по Божия воля !

Те затова дядо ми и баба ми се къпеха веднъж седмично в градската баня, преди да построят язовирите. Сега, като ги опразнят, дано се сетят пак да построят градска баня, иначе рискуваме да замиришем на кимион. Впрочем, те още отсега трийсетина процента от населението си намирисват съмнително...

То хубаво си тръгнал да обясняваш какво е водата. Атеист или не много ще ми е интересно да прочета дали по Божията воля хората са убивани, изнасилвани, водят се братоубийствени войни и т.н. Та как е с тази Божия воля- един ден в добро, а друг ден в лошо настроение?

Тъпгьозино... ами че тогава давай пак с бъклици и кобилици по ручейчетата за водица бошия момите да изпратим.. че може и водата някой да им напие.. пък и бая момчета вече се надяват някой мъжага да им напие водата.. Тъпак!

Да управляваш държава не значи само да скачаш по площадите, да "приватизираш" по Балкан-ски и да раздаваш дюните по морето да ги застрояват за хотели! Иска се подръжка на инфраструктурата, водо е енерго снабдяване .. и т.н. Скоро ще започнем да берем "плодовете" на 26 години разсипия и безхаберие!

всички язовири да са пълни и не се интересува от това, че ще има скъсани стени и умрели хора.

И ВСИЧКО ТОВА Е СТРОЕНО ПРАДИ 1989 Г.А СЕГА "ГОЛЕМИТЕ УМНИЦИ " ОТ ВСИЧКИ ПАРТИИ НЕ СА В СЪСТОЯНИЕ ДА ГИ ПОДДЪРЖАТ , РЕЗИЛ.

Крадат!

Ми това е нагла лъжа. Примерно язовир Бели Искър е строен преди Тодор Живков, както и Калин, Златна панега. След 1989 г са построени: Чаира 1994 Огняново - 1990 Красава - 1992 Клокотница 1996 Татарево 2001 Доситиево - 1991 Левка 2001 Девец 1993 Калинките 1995 Чаталка 1995 Одринци 1996 Люляново 1996 Самуилово 1997 Цангов камък - 2008 Това са по големите инак има построени още около 1500 микроязовира. Преди 1989 г. е имало около 3500 язовира. сега са около 5100. Изграждат се язовирите от каскада Горна Арда, които не е ясно кога ще бъдат завършени, но ще бъдат

ПО ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ ТЯХ СА ЗАПОЧНАТИ ПРЕДИ 1989 Г.

БЕЗ ЯЗОВИРЧЕТАТА БЪЛГАРИЯ Е СУХА КАТО СЕВЕРНА ГЪРЦИЯ - КОЗИ , СУША И ДИВАЦИ В КОЗИ КОЖИ :)

Я да видим кой и кога построи язоврите в България:"Преди 1944 г. в България са построени едва два малки язовира - язовир " Калин" и "Златна панега". Започнато е и строителството на язовир "Бели Искър". След идването на т.нар. Народна власт на 09.09.1944 започва строителство на язовири с бясна скорост под мъдрото ръководство на Братския Съветски съюз - все пак е имало и някаква полза от идването на комунизма. Според исторически данни до 1966 година са завършени или са в строеж 35 язовира с общ обем 5.147 милиарда кубични метра (или 5.147 кубични километра). .."

и не казвате истината?! Истината е, че на всяка язовирна стена има така наречените реперни точки, чрез които до "началото на прехода" (моля да се разбира като началото на алчното разграбване на държавните активи и началото на безстопанствеността) редовно се правеха измервания за отклонения в конструктивните параметри на язовирните стени и своевременно се вземаха необходимите мерки. За това преди нямаше "внезапни" (предизвикани от неконтролирани изпускания на язовири) наводнения и водните дирекции не бяха място за получаване на заплати и въртене на приватизационни и други "водни" далавери! Още нещо, конструктивните елементи на всяко техническо съоръжение, каквито неизбежно са и язовирните стени, имат своят срок на годност който се определя от сроковете на годност на отделните конструктивни елементи, технологичните особености при създаването и експлоатационните условия неизбежно водят до краен срок в стареенето на материалите и промени в якостните характеристики на конструкциите и съоръженията. На този свят няма нищо, което само по себе си да е вечно и за това такива изключително отговорни конструкции, като язовирните стени, преди бяха под непрекъснат контрол от страна на държавата ни и ставащото сега е само блед отглас и подобие на това, което бе преди, защото източването на водните обеми е само едната страна от решаването на проблема с язовирните стени!

Ти пък.. "Кой не скача е ченге!" И пак "Кой не скача е ченге!".. давай пак..

Това го разправяй на Ботевградчани! Още стоят некролозите.

и трагедията във Враца, но я кажи защо се случиха точно тези неща и точно на тези места в точно определено време! Нищо няма случайно на този свят, уважаема, и много от нещата бяха точно премерени целенасочени. А какъв е резултатът от всичко това, което стана по "онова" време го виждаме всички сега. Случайно да си спомняш и кои бяха начело на "демократичните промени"?! Май бяха точно в ЦК-то?!

Добре де а като се засуши от къде ще има вода в чешмите? Съсипия и простотия!

УБИЙ МУТРАТА СПАСИ БЪЛГАРИЯ !

45 години строихме язовири.. и сега ги източваме че за 26 години нямаше кой да ги подържа.. 26 години разруха и мизерия!

Боко не беше ли изпил язовирите, кво стана?

Ще ги пие наведнъж в Денят за размисъл.

Как така "незабавно изпразване"? Поискаха ли разрешение от Корнелия Нинова? Тя нали каза, че изпразването на язовирите застрашава националната сигурност! И какво правим сега?

... нали бяха празни, така се разбра от кУрнелия и нейния ортак в енергетиката овчаров.....

АЕЦ Козлодуй ,заводи ,предприятия, болници, училища, сега и в предаварийно състояние на територията язовирите КАКВО ОЩЕ ОСТАНА ОТ ГАДНИТЕ КОМУНИСТИ

Вярно е че нищо не остана от "гадните" комунисти! И Балкан го имаше, вече го няма.. Слънчев бряг го съсипахте, Плама я затворихте.. АЕЦ още се държи ама язовирите ще ги източите! Скоро нищо няма да остане! И специалистите заминаха .. само тъпигьозини като теб останахте в татковината!

Язовирите са стратегически съоръжения и са изключителна държавна собственост по Конституция . Да се отдават на концесия на неграмотни джидии е престъпление срещу националната сигурност. За разстрел по бързата процедура са и " собствениците" и органите разрешили това безподобно безобразие. И най -вече онези алчни тулупи , приели закона за концесиите . Със здраве :)))

от коя година визирате? А и този язовир не е даден на концесия!

Иде "краят" на социализЪма . . . . . Предприятия и заводи лесно - приватизация, рязане на желязо работниците в Германия и готово. Сега идва ред ей на такива неща, язовир, тунели . . . . . .още не можем да санираме построеното от бай Тошо . . . . . сега ще разиграем номера с язовирите, ще ги пуснем на концесия . . и оп . . вдигаме цената на водата . . . .тъй е, в цял Истамбул водата в чешмата не е за пиене . . . не напразно някои си заградиха по едно изворче . . . .

Тази агенция е такова котило на хрантутници и нищо правещи хора, че повече не може да бъде. И така е било винаги.

"Собствениците да предприемат спешни мерки или язовирите да бъдат изпразнени...." България спешно да се оправи или да бъде изпразнена! Ще ми пиете от че-а!

НАЛИ ВСИЧКО БЕШЕ НАРЕД ? Тогава ,кой е правил последната проверка и кой се е подписал ...?

За всичко са виновни комунистите ,че са ги строили навремето ! "Десните" ТАЛИБАНИ хубаво предлагаха в началото на прехода да се унищожи всичко построено през комунизма ,даже най-радикалните фундаменталисти от тях предлагаха и панелните блокове да се съборят !!?

не ги събориха? Сега в София въздуха щеше да е чист, намаше да е презастроена, щеше да има къде да си паркираме и всички щяхме да сме щастливи!

Защо са ни язовири, като нямаме селско стопанство? Какво напояваме? Не зная дали и държавни ВЕЦ-ове има.

Докато някой зяпа сеир, друг краде - всичи са доволни!

Курни е като Ванга, бе ;))

от БСП казаха, че язовирите са празни. Какво ще изпразват тогава?

Още повече ги изпразват. Сушата напролет и лятото ще е следствие на безотговорната политика на предишните ;)

Комунисти бе Нито се чуват кво говорят нито знаят какво:))

Имсше един експерт от Бесепе Велик експерт и енергетик. Предупреждавсше, че ГЕРБ изпразниш язовирите. Бесрпе не е гжа Лъжа, цялата партия лъже

Ах този Тодор Живков. Не можа ли да построи язовири да издържат без ремонт поне 2000-3000 години. Че сега ще трябва да работим, а не само заплати да получаваме.