Съдът остави Йоан Матев в ареста, брат му го издал

Софийският градски съд остави за постоянно в ареста 19-годишния Йоан Матев, обвинен за убийството на 16-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина.

Обратно в новината

Коментари - Съдът остави Йоан Матев в ареста, брат му го издал | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Посещавал училище в което ходенето на училище не било задължително"?! Чудете се после защо излизат такива олигофрени от училищната скамейка - и каква е отговорността на учителите, та искат повишение на заплати?!

Айде стига бе! Клетка на мобилен оператор го засякла с точност до пейката :D Не просто мирише, ами направо смърди конкретно тази косвена улика...

Алеята е на границата между два оператора. Сещаш ли се той от кой страна е бил? На пейката.

100 тояги на голо за мазните адвокатчета и овъргалване в сол.

щО ЗА УРОД ТРЯБВА ДА СИ! Каквато и да е причината, да имаш готовност в психиката си, да имаж нож, да го извадиш и да го забиеш в сърцето на един по-малък от тебе даже ученик! Българийо???? Твоите 17-годишни младежи са били доброволци и участници за спасението и хората ти! А сега - един век по-късно нашите младежи се избиват един друг - по дискотеки, паркове, училища, стадиони, че и по пътищата - жестоко, безпощадно, с гордост. КАК ДА ГО ТЪЛКУВАМЕ?

Прави впечатление че кадрите на бягащото момче бяха размазани а сега се появиха и чистени кадри по който може лесно да се разпознае самоличноста на бягащия. Защо? Някой от полицията явно е крил защо? За пари?

Глав. георги костов знае точния отговор , но медиите го крият , а набеждават всички други , брат , съученици , учители.......ДОКОГА БЕ ИДИОТИ ЩЕ НИ ПРАВИТЕ НА ОВЦЕ.

Не мога да повярвам,че са го разпознали и никой не се е обадил в полицията.Гнусни страхливци!Затова сме на тоя хал!Тъпа нация,Страхлива,с робски манталитет и чакаща някой да дойде и да я оправи!

ще повярваш, ако се размислиш. Така се постъпва винаги, когато моралът падне ниско. А моралът започва да пада отгоре надолу, никога не е имал обратен ход, поне досега. И пада поради недоверие в институциите, които не изпълняват задълженията си. Много е просто, ти сигнализираш и си никой, отсреща е някой, който подкупва и такива, които се натискат да бъдат подкупени. Тук обаче нечия съвест или нещо друго е отключило признанието. Не е заслуга на институциите, никога нямаше да го "открият".

Всички престъпници и боклуци с виШУ. Тоя ли ще ни съди

Как нямаше толкова време заподозрян след като имаше запис и "телефонът на 19-годишния студент по право е бил засечен до пейката в парка от клетка на мобилния оператор точно в часа на убийството - 11.42 ч.". ???

Това се случва, когато децата от малки се разглезват с много пари и скъпи предмети.

Ето повече информация от други сайтове. Учениците на убиеца Йоан Матев са го разпознали на записите, разпространени от полицията след убийството на 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина. Те обаче са мълчали от страх, предаде bTV. Децата са споделили пред директорката, че са го разпознали, но тя им забранила да казват каквото и да било. Това стана ясно днес на гледането на мярката за неотклонение на Матев, след като съдът изчете всички събрани доказателства по делото. Също е станало ясно, че директорката на убиеца Матев лично го е посъветвала да си намери бележка за отсъствието си от училище във фаталния ден - 2 юни. Една от съученичките обаче не издържа на напрежението и проговаря. Двамата братя са арестувани, Марсел е освободен, защото разказва какво се е случило. Директорката може да бъде подведена под отговорност за укриване. Това ще се случи, ако бъдат намерени безспорни доказателства за това. И преди престъплението в Борисовата градина Йоан е проявявал агресия. Вероятно е нападал хора с цел грабеж. Това смятат психолозите, изготвили профила на убиеца. Според тях, мотивът е бил грабеж, а убийството не е било преднамерено. Удара с ножа е бил за овладяване на ситуацията. Явно тя е излизала извън контрол. Жертвата сигурно е проявила отпор, обясняват експертите.

Хей плямпач, ножа не го е носил преднамерено, даже може да го е намерил там или пък да е на убития и вашия човек да го е използвал при самоотбрана?

Сега Независимата Съдебна Власт потрива доволно ръчички. Ще падат парички ! Ще почнат едни нескончаеми дела, експертизи, отлагания на различни инстанции с цел повече кинти на различно ниво. На другарите журналисти ще им стане скучно без интрига и това дело ще потъне както други подобни.

В края ще бъде осъден на 4 год. ефективно, но тъй като е лежал в следствието да кажем 4 год, докато траят експертизи, експерименти, отлагания, обжалване на различните инстанции, ще бъде пуснат, тъй като е бил задържан за това вреле и няма да ходи в панделата.

Баща му не е обвиняем за убийството.

МНОГО НЕЩО СЕ ИЗПИСА И КАЗА....НЕ РАЗБРАХ САМО ЕДНО,СИГУРНО И МНОГО ДРУГИ КАТО МЕН НЕ СА РАЗБРАЛИ...? КАКЪВ Е МОТИВА НА УБИЙСТВОТО...? ЗАЩО ГО Е УБИЛ ? ЗАРАДИ ЖЕНА ЛИ..? СКАРАНИ ЛИ СА БИЛИ...? ЗАЩО...?

За пари, но другото момче се съпротивлявало и "трябвало да овладее ситуацията".

Преглед на финансите на Баща му - и отнемане на имуществото му ако не отговаря на доходите му!!!! - от къде има един граничар с заплата 1000лв пари да учи децата си в Частни училища?

В Германия е забранено носенето на ножове с острие, по-дълго от 12 см.

12 см на бивол няма да навреди ,но при човека е различно...

Всички ученици и учители от частната гимназия Езиков свят, които са разпознали убиеца и с мълчанието си са го прикривали, трябва да бъдат съдени. След това, МВР да отвори отново лагера на остров Белене, и цялата тази паплач да бъде изпратена там. Доживотно.

Келешчето е било разкрито в първите седмици след убийството. Засичането на телефона му по клетката, както и неясния образ са дали добра отправна точка на криминалистите. Сигурен че в рамките на около 30 дни извършителя е бил разбран кой е. Предполагам че не е задържан , тъй като са искали да съберат годни пред съда доказателства, другия вариант е чадър. Версията за страх от съобщаване на извършителя е несъстоятелна. По-скоро е имало страх или нежелание сред обкръжението му да се заяви официално кой е, след проведени беседи между разследващи и негови приятели и съученици. Било е нещо като параграф 22 - ченгетат го знаят, съучениците му го разпознават но не искат да напишат официално , а келешчето си живурка. Интересно дали той е знаел че са му влезли по петите. Целия случай е много странен, а странностите идват от това че не ни се казва цялата истина - дали е имало чадър и кога е разкрит извършителя. Таткото със сигурност е правил опити да покрие синчето, а майката пр -ка и тя е звъняла тук там , бъдете сигурни. Медиите се опитаха някак между другото да кажат за задържането, но случая се разсмърдя. Интересен факт е и напускането на глав.сека със задържането на лицето. Но не вярвайте на версията за страх от всички и че по тази причима чак сега е заловен. Може да разгледате новинарските сайтове от дните след убийството, където много странно приятели на убития твърдят че случая се прикрива, тъй като извършителя е има влияелен близък полицай или политик. Странно нали?

Две години са много време и само заради това е сигурно, че е имало "чадър". Сега Герждиков уволни 20-тина души, и чиновниците заработиха поне с 10% от възможностите си.

Бащата граничен полицай а майката безработна журналистка!!! И с какви доходи тези мили дечица играят всеки ден по 2 часа тенис,учат в частни училища...майката шофира джип Мерцедес МЛ а таткото С класа!?! На една от снимките синът позира с Кавазаки нинджа...Явно доста добре плащат в Гранична полиция!!!

Сега ще се види заделил ли е бащата достатъчно от чорба парасъта за да мотивира съдът да докаже невинността на синът му!!!

мисля си,че Йоан с това хладнокръвие и наглост,вероятно има и други подобни "изяви", които по ред причини не са разкрити, жалко, но с нашите демократични виждания и поведение отглеждаме уроди,убийци, наркомани и т.н., надявам се да получи адекватно възмездие от т.нар."правосъдие"

директорът и учителите, които са го разпознали да бъдат подведени под съдебна отговорност за прикриване на престъпника. що за малоумни гьонсурати са тези, които са разпознали убиеца и са го прикривали 2 години без да съдействат на полицията???!!! за децата е разбираемо ако са се страхували, но за бюрократите няма извинение!

Ами обяснението е, че е ЧАСТНО УЧИЛИЩЕ! ЧИЧКО ПАРИЧКО ДИКТУВА, НО И СЕ СТРАХУВА...

Родителите също под отговорност. Бащата би трябвало да знае закона.

Това със засичането на телефона до пейката е абсолютна идиотщина и само изключителен тъпак може да я измисли.Онази Канна Рачева също го твърдеше.Живеем в объркана държава.А, ако се окаже,че този нож е подхвърлен от Марсел там......иначе,защо ще го издава,като му е брат.И цялото училище.посещавано многократно от полицаи знаело, та трябвало брат му да го издаде.

Може и политическо да е това... Преди години, безмалко, пак за убойство щяха да вкарат невинен в затвора - даже ИЗЛЪГАХА, казаха, къде е ножа - бил в яма! Добре, че Волен излезе и обори всичко! Става дума за убийството на таксиметровия шофьор.

Директорката е сметнала, че реномето на училището може да пострада, в други сайтове пише, че го е посъветвала да си вземе извинителна бележка за деня, това е съучастничество.

да започне незабавна проверка в частното училище за неспазване на наредбите на Министерството, не се отбелязват отсъствия, не се искат медицински, освен за конкретния случай. Също така е издаден диплом за завършено образование на ученик, който не е ходил на училище. Да не говорим за морала на педагогическия екип, който е затаил важна информация при едно тежко криминално престъпление , според мен трябва да бъде отнет лиценза на училището. А що се касае за натиск от страна на директора върху ученици да мълчат, това просто е за дирене на наказателна отговорност.

Оказва се, че в София само аз, жена ми и полицията не сме знаели кой е убиеца. Всъщност жена ми може и да е знаела, но да лъже мръсницата .......

Директор, учители ученици си мълчат... Сина на ченгета в частно училище... Убиеца право учи... ТЕЖКО И ГОРКО НА ХОРАТА В ТАЗИ ДЪРЖАВА!

Изводът какъв е, драги ми народе?? Изводът е следния: Не си играйте с неща, които не умеете да ползвате умело, по предназначение, и главното - без тежки и често пъти непоправими поражения и вреди, неща като например ножове, боксове, тежки ритници, телескопични стоманени палки, демокрация, свобода, избори и други подобни хуйовини, благодаря за вниманието...!

бе , и ти не можеш да ползваш азбуката, но ето помъчил си се!

vasil

С демокрацията и изборите стават игри.Свободата е божествено благо и с нея не бива подигравка и игра. Ножът е опасно оръжие.Мнозина го носят"за самоотбрана",всеки се мисли за разбирач,другите за лаици,че може да го ползува "умело и по предназначение".Битуват опасни митове,че поражения с нож по определени места от тялото не носят смъртоносен риск и могат да се използуват за самоотбрана.Да,ама не.

sybil, конекрадците не можахте да откраднете много от Мене! хаххахаа ама е. така е то!

нека да проследите аргументите, с които sybil- туркинята на ердоган-мкеркел-шулц ме е преследвала по случая, за да ме накара да мълча! после съдете хората!

Хора не им вярвайте , пуснаха ни по пързалката. версията за чадър, която се споменаваше от време на време, много умело беше извъртяна в страх от свиделски показания. Стига глупости, 1-2 свидетели да ги е страх съм ОК, обаче цяло училище да се страхуват, директорка, учители, треньори от корта, съседи, приятели. Да бе да. Сякаш за първи път ще се води дело за убийство в съда.Освен това в седмиците след убийството, от полицията говореха че полицаи обикалят училищата и издирват извършителя. И тези полицаи така не са чули клюките. Нали първо там човек ще се разрови. Не ме е яд че ни лъжат, яд ме е че мислят че им вярвам.

И те се ядосват, че "УФСЕТЕ" не ебават институции и СИСТЕМАТА ЗА МАСОВО ОПРОСТАЧВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО. Затова "ПРОГРАМАТА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД", приета на таен московски ционистки конгрес 1988 г. на "СВЕТОВНИЯ ЕВРЕЙСКИ КОНГРЕС" завършва с текста: "Необходимо е с българският народ да се разправим по-бързо, защото после ще бъде късно. Хилядолетният ни враг е още жив." Както се оказва, времето им на всякакви български душмани СВЪРШИ, затова избиват сега всеки когото могат да убият в последните си дни на властване. Когато змиите умират, най-жестоко хапят. 20:07 24 февруари 2017 "11 годишно момиче е починало след като съученик го е ритнал в корема".

Да, добре е постъпил брат му, а защо след две години-защото това е трудно решение

Труден момент в живота на това семейство е дошъл. За единия син да се борят да отърват от правосъдието, а другият да е низвергнат. А и между синовете им братската обич е отлетяла. Но дано ЗАКОНЪТ в България докаже силата си защото това е от най-голямото си значение в това престъпление, както и за всяко друго. А иначе обществото ни ще дърпа и тегли какви ли не нишки за да има какво да се пише по вестниците.

съученици, преподаватели и директора в частното училище в което е учил, го разпознали, но не съобщили! хвала!! хвала и поклон доземи на тез будители! прекрасни граждани са възпитали в училището си! а ако това се случи в презрените щати, всички вкупом ще прекарат следващите 20 г. в затвора за укриване на тежко престъпление!

Полицията в България е компрометирана. Хора се страхуват че ако кажат нещо в полицията ще стигне бързо до престъпниците. В повечето случаи е точно така. Не може да им се сърдиш.

кои престъпници?? в случая един пъпчив пубер?? стига бе! веднага отпиши детето си от това "училище"!!

Такива са ни учителите - обаждат се само когато искат да им повишат заплатите.

Честно казано аз никога не съм съм бил така объркан и смутен.Ако е вярно,че директора ,учителите и съучениците са знаяли за случката и упорито са мълчали то значи здраво сме я закъсали като общество.Какво е това елитно училище,как там възпитават.Какви са тези педагози,от къде се взеха толкова бездушни хора на едно място?Дали и в други училища биха постъпили по същия начин.Милиони харчим да поддържаме центрове за либерални стратегии,институти за изследване на демокрацията,десни,леви политики,пилеем пари и ресурс да популяризираме евро ценности,а на практика сме една нула като общество.Ако това се окаже истина,то вече сме получили най тревожния сигнал в новата си история....

безусловно си прав! но директора е писал минус и на тебе, и на мене!

Да, аз също не мога да повярвам, че толкова много хора са знаели... А най-ужасното предполагам, че предстои. Адвокатите на убиеца ще го измъкнат в един момент под гаранция, и той ще духне в топлите страни, както се случва непрекъснато в България. А ако се стигне до съд, ще бъде оправдан, защото "честните" съдии ще отсъдят, че Георги сам се намушкал с ножа... Такава е действителността на нашата територия, за съжаление.

"Частно" не означава "елитно" училище. Дори напротив.

vasil

Някакво несъвършено,подражателско и т.н.,но все пак ГРАЖДАНСКО общество у нас е имало до 1944,когато много извършители на криминални и политически убийства биват залавяни от притичали се граждани.След това почва да се налага девизът:"Всеки се спасява поединично!" Училището би трябвало да бъде,в някои отношения модел на семейството,да има и учителки,и учители.Мъжете в българското училище,вкл.учители,парнаджии,поддръжкаджии,портиери са под 14%.В много държави има дълготрайни политики учителската професия да не се превърне в "само женска",или "само мъжка".

Само да питам - как така, телефонът е бил засечен точно до пейката с ЕДНА клетка? Ако все пак е бил засечен по някакъв начин, що чак сега го проверяват?

Всъщност телефонът е проверен и засечен след намирането на ножа, разбираемо е, това е сверяващо допълнително доказателство за ВЕЧЕ имащ заподозрян

Горките родители на жертвата и на извършителя!

Е, така е, граничните полицаи в България, сержантите, взимат толкова голяма заплата, че живеят в хубави къщи и децата им учат в частни училища. В България всички са големи патриоти, но когато разпознаят, някой издирван от полицията, не съобщават за това и т.н За всичко това е виновен Сорос разбира се, а не ние.

няма нищо, което е извън темата! и ще ви го докажа на практика, sybile!!!!

позор е че собствения ти брат те предава,да вярно е това е най тежкото престъпление,убийство,но то е станало като нещастен инцидент,не е планирано,отишъл йоан да преджоби някой хлапак за пари,момчето му се е опънало ,станало е стълкновение завършило за съжаление със смърт.факта че е споделил с брат си веднага след случилото се показва че имал угризения и нужда от подкрепа,и какво се случва собствената ти кръв да те предаде,брат ти,е това вече е позор

Ти си ненормален бе? Брат му е честен човек! А този е убиец. Нормално ли ти се вижда да преджобва деца? И има един удар в сърцето, не имало борба! Може да е просто социопат убиец, който не е могъл да стане сериен по едно чудо!!

щом брат му е толкова честен защо не го е предал на органите на реда веднага а е чакал 2 години а дали е имало борба мното ясно че да нали самия йоан е имал кръв по главата не съм му адвокат пак казвам ако не може да се довериш на собствения си брат това е страшно бе хора аз също съм ок че е хванат но предаден от марсел......е това ме плаши

какви са тия изроди бе дето не са съобщили ,че са го разпознали? Ако бяха убили тяхното дете!

Не трябва да се забравя, че в първите години на идващата "демокрация" мафията с помощта на хора в полицията, се погрижи да има всичката информация за всекиго, която е съществувала към момента в районните управления на МВР и в някои други служби, като КАТ и имотните служби в общините.Както и че тази информация се обновява периодично.Така че това обяснява защо всеки се е свил и не е посмял да каже нищо.Щото утре от същата тази полиция, където явно работят и свестни хора, ще издадат на когото трябва такъв свидетел. А този изрод, сто процента се е снимал с вида си от деня на убийството и въпреки, че си е махнал профила след извършването му(още една улика) може да се намерят снимки сред приятелите му, които не са изтрити.

Божеее... Значи и директора, и учителите, и учениците го разпознали, коментирали по между си, ама никой не смвтнал знужно да се обади в полицията.... Че то това само по себе си е престъпление бе хора! Вие сте вид съучастници на престъплението ако имате информация и я укривате.... Ало прокуратурата.... Кога този народ изкуфя толкова, че не му пука за нищо?! .... Позор. Позор. Позор....

страх - това е мотото, което Цари в тази т.нар. "демокрация". робски страх. и после оди им отваряй очите и ушите на такива, които биват блъскани от товарния влак, защото си чатят по инстаграма. да речем. не е падение, а пълна провала... от години (вече над десетилетие) пиша за това, но от години ми конфискуват мненията в името на "добрата система", която е по-зле от предната. защо?

Не е страх, а мързел. Ти си същия. Паразит лежал цял живот на гърба на работещите.

TIREX

" Цитат "Същевременно телефонът на 19-годишния студент по право е бил засечен до пейката в парка от клетка на мобилния оператор точно в часа на убийството - 11.42 ч. " хахахх засечен само в Обсега на дадена клетка...

Не е ясно колко клетки са го засекли, така може да се определи къде е бил. И колко клетки са го засекли докато е бягал!

Как да се коментира това, че 2 г. учителите и директорът мълчат, въпреки, че са го разпознали, а собственият му брат го предава?