Съученици на Йоан го познали, но си мълчали

Съученици на 19-годишния Йоан Матев, който бе задържан за убийството на ученика Георги, го разпознали на снимките от МВР, но не подали сигнал до разследващите.

Обратно в новината

Коментари - Съученици на Йоан го познали, но си мълчали | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А ПРИКРИВАНЕТО НА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ НЕ Е ЛИ СЪУЧАСТНИЧЕСТВО И НЕ БИ ЛИ ТРЯБВАЛО В ТОЗИ СЛУЧАЙ ПРОКУРАТУРАТА ДА СЕ САМОСЕЗИРА?!

Потресена съм от факта, че тоя изрод е убил с цел обир ТИЙНЕЙДЖЪР.. Е,..ПИТАМ СЕ - КОЛКО ПАРИ БИ МОГЪЛ ДА НОСИ В СЕБЕ СИ СРЕДНОСТАТИСТИЧЕСКИ ТИЙНЕЙДЖЪР?! Абсолютният максимум е 50 лв. !!! КАКЪВ ИЗРОД ТР. ДА СИ, ЗА ДА УБИЕШ ЧОВЕК ЗА 50 ЛВ. :////////// Аз и за милиони не бих!!! ЛИНЧ за такива като този изрод!!!

А сега,ДИРЕКТОРКАТА "помагач" и СЪУЧЕНИЦИТЕ,знаели,че това ГОЛЯМО,МЕКО,МИРИЗЛИВО,ПРЕСНО ЛАЙНО,е УБИЛО ГЕОРГИ,също на СЪД !!!

ако беше намерен ножът навреме и беше направена успешна ДНК проба, на място на учители, съученици и познати бих посочила, че момчето прилича на записа. Но така без други улики - не.

Но си го разпознала на записа, НАЛИ? Това се е искало от всички вас - да сигнализирате, ако разпознаете лицето от записа, ТАКА ЧЕ ОПРАВДАНИЕ НЯМАТЕ!

днес по БТВ бивш мисля министър на МВР, но не съм сигурен, сигурен съм че беше мъж на годината, ама после и него оплюха, та той каза че по ножа имало ДНК следи. Дано не е сбъркал. Само се чудя как след година и половина несъмнено във вода - не може в тази шахта да не се е просмукала от дъжд и сняг, та да има ДНК.Но може, в днешно време техниката ехей-й.

свършили огромна работа разследващи и полиция - да ама - не. Къде запяха, че не намериха на метри от местопрестъплението ножа и то в шахта. Там трябваше да гледат на първо място . А те са искали да го видят по пътя или най-много в храстите - ха-ха. Верно - тогава е най-вероятно да намерят ДНК следи, а момчето е нямало такива в милицията, но все пак, тогава можеше да посочи видеозаписа.А те нямат нищо - имат запис, а нямат ДНК-проба.

поставете се на мястото на познати, учители и директор. Мисля си, че на тяхно място не бих решила да дам сигнал - този прилича на Йоан. Със сигурност бих решила, че е невъзможно той да е извършителя и само ще му създам ненужни неприятности, като знам как работят полиция, следствие, съд. Да ама сега могат да ме съдят за съучастничество. Айде бе - не е възможно, то къде -къде мафиоти се отървават, та аз ли за премълчаване.

Егати лай....то мислене!Амеба ли си,та го увърташ така!Има убийство, бе,убийство и тия са си трайкали!Наказуемо е според закона!Трябва да си понесат отговорността и директорка, миректорка-всички-за укриване на информация!Егати хората сте!Ами Георги? Ами близките му? Тия дето са мълчали са потенциални престъпници!

ОПРАВДАНИЕ НЯМАТЕ! Вие не казвате "той е убиеца", вие трябваше да кажете :"Това е ТОЙ на записа!!!" Малоумни ли сте?! Освен това, можеше да се обадите АНОНИМНО и да кажете, че той е на записа , ако толкова ви е страх, НО ВИЕ И ТОВА НЕ СТЕ НАПРАВИЛИ!!! ИЗВЪРШЕНОТО ОТ ВАС Е ПРЕСТЪПНО ДЕЯНИЕ!!!!!!!!!!

Всички данни говорят за нисък професионализъм на органите на МВР! Те не могат да се справят с едни телефонни терористи, та ще разпознаят някой на видеозапис! Тук причина за бавното разкриване е вероятно професията на бащата и както е казал народа - dog doesn`t eat dog!

само съдът може да каже : виновен

Да се закрие частното училище и целият преподавателски състав начело с директорката да получат обвинение от прокуратурата за укривателство.

Действително, понеже са частници, би трябвало експедитивно да ги залавят, съдят и вкарват в затвора с отнемане на значителна част от имуществото. Но съдът си кара по социалистически, и понеже не са на дъжравни заплати обикновени престъпници ходят ненаказани.

ТУК НА ТАКЪВ ИЗВЕРГ МУ УПИЧАТ МОЗЪКА НА ЕЛЕКТРИЧЕСКИЯ СТОЛ ,А В РОДИНАТА ВСИЧКИ ПО ДЕЛОТО ЩЕ БЪДАТ ПОДКУПЕНИ И УБИЕЦА ЩЕ Е НА СВОБОДА .ГОРКАТА НИ БЪЛГАРИЯ ,НИКОГА НЯМА ДА СТАНЕ НОРМАЛНА ,

трябва да свалим шапка на оперативните работници и разследващите, които са довели до разкриване това нагло престъпление. погледнете снимката на брат му на този, и ще се доближите дали е или не е. баща му е граничен полицай, имат солидно имущество, откъде? ЕВАЛА НА ПОЛИЦИЯТА!

Вярвам на следователите, защото, ако нямат обективни доказателства , обвинението ще падне в съда. Уличеният няма вид на убиец. Не мога да си обясня, как без обучение е убил с нож, с един удар човек.

Случайно. Тази дума знаеш ли я?

Никак не ми харесва, дето оръжието на престъплението изведнъж случайно се намира на метри от местопрестъплението. В огромна шахта, ще избоде очите на всички. При огледа полицаите са претърсили всичко, включитено с металотърсач, вижда се на репортажа по телевизията. Но в шахтата - не погледнали. И ножът си лежи там 2 години и чака. А стига бе !

То и много знаят, че Петърнейчев е убиецът на сестри Белнейски, но си трайкат!

Съгласен- и на мен нещо интуицията ми подсказва- никъде не пишат това момче Йоан! чий син е или баба му или дядо му са някои висши държавни служители или политици.

Ходил на тенис, значи при треньори, които са в района. По него време човек не смееше да излезе да бяга със сини маратонки, такава психоза беше създадена, а тия, от които тръгна преди 5 минути не го разпознали?! Присъди за укривателство са на място за треньори и преподаватели, а за съучениците и по 1000 лв глоба ще е добро наказание за укриване и съучастничество.

не е редно да мълчат, но наи-вероятно е било от страх, отделно такава ни е народопсихологията - аз да съм добре, другите кучета ги яли.

мОЖЕШЕ ДА УБИЕ отново и жертвата да е директорката или някой от съучениците, които са си мълчали - тогава щяха дасе питат защо са мълчали! А тоя изрод убива за 5 лв. , както се разбра! :О

Всички вие, който си мълчахте и го прикривахте сте мърши. Вие който го съветвахте, как да избяга от правосъдието сте съучастници в убийство. България не е виновна не я плюйте. Виновни сте, вие персонално.

и на всичкото отгоре учи право... наглец

сега разбираме, че следователите са свършили изключително много работа - най-лошото е глупав усърден човек. Още като видях тичащото момче, че всичко се насочва към него, донякъде с право, си почислих - има хиляди причини да тича. Ама бил в обсега на престъплението, ами може да не е видяло убития. Също и аз питам - проверили ли са в шахтата и ако не - защо?

Защото е бил укрит. Там е бил, но е бил укрит. Повече подробности няма как да се дадат.

не са видели шахтата, а ножът не им се е обадил, ей че гаден нож,че и улика на всичко отгоре, мълчали са щото с пълна уста никой не протестира, златно мълчание, но за сметка на убитото момче,което не тяхно

са полицаите и следователите. Някои да каже, когато са проверявали терена проверили ли са тази шахта. А е било задължително!!! - на няколко метра от произшествието с възможност да се скрие нещо!!! Но казва ли ти някои след близо две години. А че може сега да е подхвърлен какъвто и да е било нож - това вече е върхат на сладоледа. Абе българска работа, за съжаление не е и циганска.

как може млади, красиви арийци да стават жестоки гестаповски убийци. Но не е само чувството за принадлежност и сляпата вяра в един човек - като Нинова например ха-ха-ха. Пардон - нека разведря малко атмосферата - просто има хора с желание да убиват, а чертите са случайно съвпадение.

След като употребяваш "думата"арийци, към които се причисляваш и която носи нарицателно значение много говори и за теб.Убийцата също беше "ариец"."Честито" и на двамата поне символично.

Какво значи "са го познали"? На тия снимки може само да гадаеш, а не да познаеш човека, след като лицето му не може да бъде разпознато чисто.... и аз да имам съмнения, и аз няма да отида да кажа - а ако случайно съм се припознал и като знам как медиите обичат да раздават присъди наляво и надясно, току-виж съм съсипал живота на един млад човек. Ако не съм 100% сигурен, никога няма да отида да кажа кого мисля, че е. По-добре един престъпник на свобода, отколкото един съсипан живот!!!!

Искаш да кажеш, че все едно да видиш съседа на снимка и да не го познаеш при все, че го виждаш всеки ден. Доста налудничаво оправдание за съседи, съученици, учители и т.н.

Това не е снимка, това е нискокачествен запис от камери, от който не може да се изкара достатъчно ясна снимка, за да се разпознае лицето. Нали сам разбираш, че да разпознаеш някого, трябва да си 100% сигурен! И аз имам снимки на мой познат, на който се вижда половината лице и дори майка ми беше убедена, че съм аз.... аре малко да сме реалисти!!!

Първата ми реакция беше гняв и възмущение! След като размислих, разбрах, че пак ни водят за носа. На снимките се вижда как момчето тича - може да гони автобуса или пък да е станал свидетел на нещо и да го е страх за своя живот!!! След това - в шахта на метри от събитието намерили нож след 2 години. Полицията не е ли търсила там преди? И не е ли възможно сега някой да е подхвърлил ножа на престъплението или подобен нож, за да прати следствието в друга посока??? След 2 години на дъжд, сняг, горски гадинки и тн какви днк следи очакват да намерят? Като знам какви са следователите у нас, сигурно няма да могат да определят дали ножа е подобен с какъвто е направено убийството! Абе цялата история намирисва, предварително казвам че не познавам нито жертвата, нито престъпника, просто ми светна червената лампичка, че нещо не е съвсем така!!!

След като не си осведомен, би трябвало да не се изказваш като поредния ганьовец. Кой човек с чиста съвест тича по същото време, когато е извършено престъпление, глупако? Най са ми смешни тъпи човечета, които винаги гледат да са контра на всяко нещо. За умни ли се мислите? Да ви светна - най-обикновени галфони сте.

Майката на задържания за убийството в Борисовата градина Йоан Матев е телевизионната журналистка Сребрина Гаджева. Преди години е пътувала в няколко големи града и обучавали родители. Сребрина обяснявала, че майките и бащите, които ходели на курсовете, нямали време за децатата си и дори, че през поголямата част от денонощието не знаели къде се намират.

далеч от обкръжението на този Йоан. Но и да съм му познат - вече е гадно да кажеш приятел, да съм му съученик, дори и да съм го познал не бих го посочил, ако твърдо вярвам че не може да е бил извършителят - да му създам според мен ненужни усложнения.

може ли за такава СКАПАНА ПОЛИЦИЯ да се водят пунически войни /Костов и министъра/. Явно малко ѝ са двайсетте заплати при пенсиониране и сравнително над средната заплата. Как е възможно на метри от инцидента да не се намери ножът и то в шахта - точно там е логично да е скрит. Кръгли простаци и селяци - да ме извиняват тези от село - селянията е състояние на духа.

Бил е скрит не просто хвърлен.

в затвора го еб.т докато халката му стана като геврек

Само по погледа му се вижда, че е убиец.

Много хора са знаели,но са мълчали.Такива сме се-липсва ни гражданска доблест и смелост да се разобличи кой да е престъпник.Знаели са родителите ,някои близки,съученици,познати ,ръководството на училището,учители и много други.При толкова много знаещи как разследващите не са стигнали до тях?Много интересно!

Никой ли няма да разбута прокрадналата се информация че е записан студент без диплома за средно. Не че нещо но ми се налага да ползвам услугите на вишист та да знам да рискувам ли с завършил след 1989. Не че ако имаше диплома щеше да знае нещо де.

комунделските пудели пак джафкат и вият за кръв, без съд и присъда :)

А ти би го пуснал, даже и да се докаже че е убиец , нали ? Щото при комунизма престъпниците бяха в затвора, а сега се разхождат свободни по улиците и търсят нови жертви.

И сега ако е нормална съдебната система - да натаковат тея лекета барабар с Йоанчо в дрънголника за непълнолетни. Тая държава трябва да се разбере че не може да се покриват такива неюа - на всяко леке което е знаело и е мълчало - по 1-2 годинки и така - и ще спрат да правят така :Д

О, не. Тия лекета са безнаказани. Бъдещето на нацията /горката нация/ и т.н. Свикнали всеки да им кляка на простотиите. Ако ги видиш как се гаврят с нещастни даскали ще кажеш че са изчадия адови. Тогава са силни. Глутница. Иначе хич ги няма. Мръсни, долни отрепки. Измет. Родените след 90-та. Те ще я затрият България. Ценностна система на проститутки. МЪрзел, неграмотност, наглост и простотия. Чалга. 100% са го обсъдили надлъж и нашир у Фейсбуко убийството. Там ги бива. Да висят у ФБ. Да клюкарстват. И да удрят в гръб. ДА бъдат хора-не. Тотален провал са като хора. За кефа човек убиват.

исканата оставка на секретаря на МВР с този случай, защото Герджиков заяви, че ще се радва да излезат записи как го е помолил да я даде, защото от тях ще лъснат доста нелицеприятни факти за господина. Явно и родителите , и момчето са били сигурни, че няма да бъде подведено под отговорност. Иначе отдавна да е духнало при финансовите възможности на семейството.

Този на снимката има ледено студения поглед на убиец!

Тамън щях да питам само на мен ли ми се гади като му гледам гнусния мазен психопатски поглед на тоя скот.

Бе освен на нагло копеле мяза и на хо-мо. Или на вътреутробно увреден? На снимките от съда гледа като тръгнал на разходка в парка олигофрена. Почти се хили. И що не. татю му е казал че ще се му размине с издърпване на ухото. едното.

смърт на убиеца,око за око,зъб за зъб ,време е за повече строгост,писна ми от либерални глупости докато всеки ден деца биват убивани посред бял ден от деца-убийци

Естествено че се е знаело много преди кой е извършителя просто са си мълчали заради родители, съученици всички, сега правителството се смени и всичко лъсна

Да не забравяме ГЕРБаджиската протекция на убиеца, заради баща му.

Как разбра за гербаджийската протекция. Той направи парите си по времето на Станишев, а на Бойко открито се присмиваше. Аз мисля , че Сорос и Обама имат пръст.

Стига глупости. Ако родителите или убиеца са знаели, че са разкрити щяха отдавна да духнат в чужбина, а не да чакат един ден да ги разкрият. Вечна тайна -няма.

ми тва доказва твърдението ми,че на тази територия се отглеждат в момента само страхливи вагини.мъже няма.твва същество,дето се прави на мъж,обикновено можеш да го видиш тръскащо си дисагите в чалготеките,покраи плеимеитки,миннетки.там се прави на мъж,каквото всъщност не е.то може да те нападне в гръб,или вади нож срещу теб,при положение че ти си невъоръжен.

Имало е закрила от главния секретар на МВР, който е поредната мутренска подлога, не виждаш ли.

Не трябва да се забравя, че в първите години на идващата "демокрация" мафията с помощта на хора в полицията, се погрижи да има всичката информация за всекиго, която е съществувала към момента в районните управления на МВР и в някои други служби, като КАТ и имотните служби в общините.Както и че тази информация се обновява периодично.Така че това обяснява защо всеки се е свил и не е посмял да каже нищо.Щото утре от същата тази полиция, където явно работят и свестни хора, ще издадат на когото трябва такъв свидетел. А този изрод, сто процента се е снимал някой ден преди деня на убийството и въпреки, че си е махнал профила на ФБ след извършването му(още една улика) може да се намерят сред приятелите му снимки, на които е със същите дрехи.

оправдаваш се? олекна ли ти?

Къс ти е фитила, наивен и повърхностен си!Типичен продукт на демокрацията, но е трудно да го схванеш.Всъщност системата има нужда от такива като теб, и то колкото се може повече, за да се самоподдържа!

А дано и на теб да ти дадат толкова! Да те видим тогава пак така ли ще мислиш.

на държавата? Аз съм добре, и преди и сега. Какво ми е виновна държавата. Явно си мизерник и все държавата ти е виновна.

България се състои от 30% мафия, 30% чалга и 40% пенсионери.Децата са си казали-добре, сега ако го издадем той е от мафията и ще ни спука от бой, баща му е мутра т.е също от мафията и той ще ни надуе канчетата а може и да ни опъне.Освен това е и чалгар и ние също сме чалгари така че най-много да пием по една ракия и да забравим за случая.Накрая са събрали пари и са му купили костюм за абитуриентския бал и за частни уроци да се подготви за кандидатстването в ЮЗУ.

И в момента, в който Мутрата падна от власт, го дадоха на прокурор.

Хора не се заблуждавайте. Извършителят е бил разкрит още в първите седмици след убийството. По някаква причина сега е реализирано задържането.

Смениха се министри, главни секретари....

Това означава, че тези "министри и главни секретари" са криминални престъпници и мястото им е в затвора!!!!

Явно сега са намерили доказателства

Може пък да не са го издали, защото смятат, че нищо особено не се е случило. Всеки ден гледат по няколко такива филма.

Ще кажа само това - за повечето хора това да научат, че е убит човек, е равносилно на това да разберат, че е убито куче. Едни повъздишат и забравят, други въобще не го регистрират.

...засяга ги едва когато твой най-близък човек попадне в числото на наранените...

Всички сме убийци !

Вероятно не един човек от обкръжението му го е разпознал. Но това не е доказателство. Да кажем, един съученик или съсед го посочва - и какво? Да влезе в пандиза само, заради това ли?

Просто МВР щеше да провери сигнала. Може и анонимен да е - хората проверяват.

Що ли обясняваш на идиоти или пълни тъпаци каква е важността на показания на свидетели евентуално? Ако пълнолетен човек не знае и не разбира подобни неща, той е безнадежден случай...

Комший сме със семейството на Йоан, през няколко къщи на съседната улица. Познах го още на второто излъчване по TV, но с жената решихме да не се бъркаме, защото само главоболия щяхме да си навлечем. Пък и аз съм пенсионер по болест а имаше да ме разкарват с години по следствия и съдилища. И защита нямаш от никого. Затова хората ще си траят, докато системата е такава. Сигурен съм, че и други съседи са го разпознали, но явно и те са си кротували.

И какво, сега реши да се похвалиш... Ти деца имаш ли?

Има 3 деца. Ти проблеми с ерекцията ли имаш? Да дойде човекът да ти направи и на тебе ли?

Еми, сега въобще никой няма да те познае ...

аз не се крия бе, мушмул. Би трябвало да ме почерпят, че съм си траял. Нещо си много объркан.

Добре, че има съобразителни хора и са свършили работата вместо теб.. Ти наистина ли не се сети, че можеш да изпратиш в полицията анонимно писмо? Или мислиш, че полицията щеше да те издири? Споко бе, абсурд! Те трудно се ориентират, сам виждаш.

да крадеш, но пак си мълча. Виждал съм те и да се е.беш и отново си мълча. Сега да кажа ли, анонимка ли да пусна или щом те касае теб - да си кротувам. Кой ви ражда такива смотани, уфффф!

А какво би направил ако убитото момче беше твой син? Ако всички разсъждаваха така - аман й и системата на тази държава!

Ти си мерзавец! Не системата! Каквато и система да има, докато тази държава се населява от мерзавци като теб, резултатът ще е същият!

когато тебе те утрепят, след жена ти, заради мизерната ти пенсия, също никой нищо няма да е видял и чул! мухите ще разнасят вонята седмица преди да те намерят!

Дори на тоя изрод да му дадат 20 години в пандиза, той ще излезе на 39 години и ....ще е жив, а убитото от него момче отдавна гние в гроба! Това е толкова, толкова неправилно - убиеца да е жив, а потърпевшия мъртъв!