Издиша версията грабеж за убийството на Георги

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова беше категорична, че в убийството на Георги в Борисовата градина няма личен мотив.

Обратно в новината

Коментари - Издиша версията грабеж за убийството на Георги | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

че и двете страни, а и въобще такива работи, стават в т.нар. "елитни" училища с високи балове, такси и прочее, но с нисък контрол поради материалното състояние на родителите. Там по принцип са по-нагли и командорат учителите си какво да им пишат. Но системата нещо все не случва на качествен ръководен екип и годините си се нижат ли, нижат, а нищо не се случва, само от ден до пладне се вдига шум за нещо, и после пак - бумащина, проверки, нерви, а ако гъкнеш - вън. Това си е живо връщане на времената на чичко Макаренко вместо напред към татко Песталоци. Учете бе, хора! Имаме световноизвестни имена като методистът проф. Лозанов, проф. Тодор Шопов и плеяда други, разчупете нещата, раздвижете децата, пренаредете стаите им, включете ги в някакъв клуб по интереси, а не като миш-маш всички в кюпа, заведете ги някъде поне да си опознаят града и да не се лутат като туристи! Оттам трябва да се тръгне, а случилото се, макар и страшно и нелепо, е само върхът на айсберга за това загубено и блокирало поколение.

Убийство зарад накърнена чест-Cherchez la femme!

Да убиеш с един удар в сърцето се иска или тренинг с ножа или случайност.

Нещо не разбирам. Какво значение има мотивът,ако е доказано,че извършителят е този човек? Съдът да си свърши работата,а психолозите да гадаят защо е започнала да му "хлопа дъската". Освен,ако не го изкарат невменяем! Тогава ще излезе съвсем чистичък.

Има разлика между случайно спречкване и сериозен мотив. 1. Грабеж. Малко странно. Кой убива с точен удар в сърцето, за да вземе ученическо портмоне с ученически джобни? Пък и ако някой се държи така, едва ли граби за пръв път, би трябвало зад гърба му да има бая дебело досие. 2. Наркотици. Дилърство или употреба, или и двете. 3. Убитото момче е станало свидетел на нещо, което не бива да знае. 4. Спор за момиче. 5. Други

Добре прави момчето, като не казва нищо! Ясно е, че нито отпечатъци, нито ДНК няма да бъдат открити по нож, престоял близо две години в шахта (ако изобщо има такъв нож - по-вероятно е да е подхвърлен в последствие). Съдът няма как да го осъди на базата на размазани кадри и свидетелски показания.

Нито е сигурно,че няма мотив, нито е сигурно,че ножа е намерен в шахта''наблизо''. Все пак целта на разследващите е да принудят обвиняемия да говори. За това се използват всякакви техники, включително и дезинформация.

Полицията се изложи. Всеки тийнейджър, който разбира от компютри (а повечето са истински спецове), щеше да се справи за две минути: пуска снимката от камерите във фейсбука, той се свързва с американските сървъри, за да установи на кого принадлежи, и връща цялата информация за извършителя. В Америка всички престъпления се разкриват по този начин.

А аз се чудех що Хорейшо си направил фейсбук. Вече ясно. Ма то само за Америка ли става?

... пред американците. Как не са те взели в полицията за сътрудник, да им отваряш очите, ами те, като едни серсеми, се мъчат цели 2 години по размазани снимки убийци да откриват - аман от умници!

Е как пък не е намерен ножа в шахтата наблизо при първия оглед , а сега изведнъж се намери..?Малко на нагласена работа мирише...

Още преди 1 седмица се знаеше, че случаят предстои да бъде разплетен и изяснен. Пристигна цялата налична информация - поразяващата ръка, ЮЗУ, датата и подробностите. Въобще професионална и компетентна работа от страна на разследващите полицаи !

а каква ДНК проба от ножа, който две години е бил в шахтата?

Мда, защото "Убийство с мотив кой е по-по-най!" звучи съвсем пък неубедително, НО с това самовлюбено и егоистично възпитание на тези младежи, си е съвсем, ама съвсем реално! Т.е. може да е убит заради една дума накриво!

Уязвеното его на нарциса, мдаа... Напълно съгласен.

Според мен цялата работа е доста нагласена. Това момче не прилича на убиец и най-важното - няма причина да убива. Може действително да е момчето, което е тичало по улицата, но не и извършителят на убийството. Може някой пиян и/или дрогиран полицай да е наръгал момчето, а сега да се е сетил, че може да натопи чрез "доказателство" сина на свой колега. Този нож би трябвало да е неразпознаваем, да не говорим за отпечатъци или ДНК.

И ако не е момчето от видиото защо мълчи, а не отрече обвинението

Тогава защо отказва да дава обяснения, най-малкото щеше да започне да се защитава.

И на какво трябва да прилича един убиец - питам, не се заяждам, да знам да се пазя.

Цялата паплач в МВР е престъпна.Няма свестен полицай.Яка чистка трябва да има там.Всички назначени от мутрата аут.

активни са само като протестират за заплати и превилегии

Е как чак сега го разпознаха, не можеха ли да направят така, че снимката от камерите да се разпознае от фейсбука (нали там се пазят данни за чертите на лицето и има такава опция) и компютърът да даде кой е извършителят. Това става за две минути.

И това в кой филм си го гледал??

Не е никакъв филм... В Америка има суперкомпютър, който пази чертите на лицата на всички хора и чрез фейсбука може да се определи всяка снимка на кого принадлежи. Това всеки тийнейджър с добри познания по компютри може да го направи за две минути - като пусне снимката, компютърът ще му върне на кого принадлежи с имена и цялата информация, която е съхранена в сървърите.

И ако и ти си такъв хубавец като убиеца и да беше сбъркал компютъра за тези 2 минути в разпознаването и след 20 да бяха дошли да приберат теб щеше да е чудесно - досега щеше да си излежал 2 години от 20 - ама на, тия ахмаци в полицията само заплати вземат, а не ходят да прибират де когото сварят.

Това го може само Хорейшио Тези филми ще ви побъркат

Оказа се то било много лесно. Написах в Google убиец на Георги и о, изненада излиза Йоан Матев . Колко лесно било. Излиза че тренирал тенис , че е роден на 16.9.1997 година, че учил в Благоевград право , факултетния му номер.Чудя си защо ни е полиция като си имаме Гугъл и супер компютри за дезинформация.

Един бърз молекулен анализ би показал от колко време ножът се намира във въпросната шахта. Ако е пуснат там по-късно, то това означава, че "доказателството" е подхвърлено от разследващите. В такъв случай ножът трябва да се е намирал у някой полицай, който е минал покрай шахтата и го е оставил. Полицаите винаги имат уоки-токи, чрез което се свързват помежду си и което може да бъде използвано, за да се установи конкретният служител по мобилните антени. След това просто трябва да се разпита и да му бъде взета ДНК, която да бъде сравнена с ДНК профила в шахтата.

Добре е като за сценарий. Давай и следващите серии

Елке, ти от гледане на филми забрави да си изпиеш хапчетата ли тази сутрин, душо неземна?!?

преди години имах един колега от Xасково които една вечер излизаики пиян от една дискотека поискал цигара от някакъв младеж , онзи му казал че няма и тогава хасковлията вади нож и го пробожда право в сърцето еи така без нищо заради една цигара . дадоха му 20 години. какъв мотив кви 5 лева .

Така е. Не е нужен мотив особено сред малдите и агресивни хора,които се пръкнаха при демонокрацията.

Голяма работа, че издиша. Много важно, че ДНК експертизата още не е излязла. Журналистите вече го осъдиха. За кой път го правим този цирк?

Абе какъв грабеж бе?! Ясно е, че тая версия няма да издържи! 1. Нищо не е взето. 2. Този уж случайно го избрал да го обира! Убитото в парка момче беше по тениска и къси гащи - от такъв какво ще вземе?! Тоя обирджия, трябва да е луд! Къде по-лесно е да покаже само ножа на някоя мадама в парка и плячката очевидно би била по-лесна и по-голяма.

Защо да издиша версия? Заплашил го е, очаквал е доброволно да получи пари, но стигнало се е до спречкване, в което го е наръгал и в паниката от това, което е станало е избягал като въобще не го търашил... Странно как разследвашите не са се сетили да погледнат в шахтата... Трябва да е бил пиян, което е споделил за престъплението... Ако не беше споделил, престъплението щеше да остане неразкрито...

я не се филмирай.

Може и убиеца да е Йоан-сина на МУТРАТА -граничен полицай !Може би МВР е знаело че няма достатъчно доказателства и затова досега да си е траело---георги Костов би ги уволнил всички в КДВР ако пипат човек на БОКО -ТИКВАТА Но сега има промени и МВР атакува и рискува Първо -Братът на Йоян -Марсел--не може да бъде свидетел по делото по закон --КРАЙ -това отпада Остава --да намерят втори свидетел който уж чул от Марсел заслучката--- тук адвокатите щего направят на кайма-100 процента е пуснат от МВР -човек Трето-- ножа --- тук се разчита на експертиза от наши хора --Но няма как процесуално да свържат ножа с убииството--- има вече Прокотоли за претърсване и оглед--преди 2 години и там няма нож--- ТОВА е важния документ --другото след 2 години е вятър имъгла

Забравяш, че той е бил там по това време.

забравяш че на камерата има само един човек който бяга.

КАКТО СЕ КАЗВА В ТЯХ ХЛЯБА В ТЯХ НОЖА.

Скапани тъпи полицаи! Дори ножа не са намерили, а е бил под носа им. Нещастници

Питам МВР-ножа трябва да е забит в тялото на жертвата за да бъде намерен??? А и трябва да си супер тъп да го хвърлиш на 3 метра от местопрестъплението....нещо издишат работите!Аз ако недай боже наръгам някой, най малкото или ще хвърля ножа в някой язовир или река или ще го претопя, но не и да го хвърля в най-предполагаемото място-шахта на 3 метра от жертвата!

Щом си умник отиди в "семейни войни" и отговори на 5 прости въпроса за 15 секунди.

Дааа, ще бягаш с окървавен нож през цяла София за да стигнеш до язовир или река, където да го хвърлиш и то минути след като си извършил убийство. И къде ще го носиш до тогава, в сакчето ли, нали ще остави следи този нож. Много си умен бе, пращиш от мозък.

И насред центъра на София, при това с видима кръв от жертвата по себе си, ходиш с ножа, докато намериш по-тайно място да го хвърлиш?

"ожът е намерен близо до пейката, на която беше намерено починалото момче в шахта. Този периметър е бил оглеждан, но ножът не е бил открит преди това" ... смятай Елкеееее.

Помислете малко бе хора, бащичкото на това лайно е доверен митничар на Б.Б и му прикрива контрабандата не от вчера, и не е случайно че 2 години нищо не се случва. Не е случайно и че Георги Костов изхвърча и веднага лъснаха данните за престъплението. А това е така защото в МВР има наистина големи професионалисти в криминологията, но там такива като Костов и сие ги мачкат.

Само дето е обратно. Първо задържаха убиеца а след това уволниха Г. Секретар.

Живей си в измисления си свят смешко, но това е действителността. А хората в МВР чудесно си вършат работата стига да няма мастии като Костов да ги натискат. Знаели са и то отдавна кой е извършителя, но естествено не е имало как да го разкрият.

помня чудесно какво говориха за този случай, защото изглеждаше наистина много трагично. Убитото момче се е обадило на приятелката си и е казало че е наръгано и не е споменавало име или даже лицето кое го е наръгало. Значи не го е познавало. После момчето е паднало на пейката и е починало. така че не е познало убиеца. Сега ще излизат разни версии от МВР особено ако не са си свършили работата или я вършат под натиск.

Последно, граничен полицай или митничар? Това са две различни служби.

Вижте според мен какво е станало.Двамата са харесвали едно и също момиче.Убитият е излизал с момичето, а то е харесвало и убиеца.В деня на убийството в интернет двамата си уговарят среща на по-усамотено място, за да се разберат по мъжки.В хода на това единият казва-звънни и и я питай, нека тя каже.Тогава онзи звъни и говорят с момичето-избери с кой да си.То явно казва- обичам.....(името на убития) и докато трае разговора убиецът афектиран, вади нож и намушква неочакващия.

Много филми гледаш!!! Не се вживявай като Хорейшо.

Тая работа намирисва. Намерили ножа сега в шахта до пейката. Кой вярва? Това навява на предположение че или ножът е намерен още при огледа и са мълчали или сега ни подхвърлят подходящия нож. Имало свидетел на самопризнание. Ами той знае ли че ако е мълчал до сега могат да го съдят за укривателство на тежко престъпление. И как точно сега изскочи. Някой измислен в МВР свидетел. такива свидетели си имаха име. Заподозреният мълчи. Така казва МВР което няма нито доказателства нито мотиви. Намирисва на опит да се да излязат с обяснение за хулигански подбуда. Ама и за това трябват доказателства.

Има свидетел. Има оръжие Има труп. Заковали са го. Мотив-неукрепнал характер.

точно така- има свидетел има нож има труп защо път ти да не си убиеца с укрепнал, но престъпен характер. Все нещо ще ти открият. А си бил котка, я си наругал старец, а със съседите си се карал.

Да -и друго--сега ще разчитат на самопризнания под натиск--ще го държат противозаконно в ареста--но с постановление от съда--по-вече от година ---което сие репресия незаконово обоснована А вчере бившия главен секретар -забравих му името вече--квичеше като свиня --че му окозвали репресия по телефона да си подаде оставката щото бил некадърник

Странно -Защо в Бг Прокуратура и полиция действат без да имат ДОКАЗАТЕЛСТВА--а ги търсят след като са унищожили човек Първо---на свидетеля може да еразказана шега--може свидетелят да епровокирал разговора за убииството--ако това му епоръчала полицията ---един свидетел -не е свидетел-принцип в правото Второ--ножът не бил намерен при претърсването--адвокатите веднага ще се хванат за това--ножът може да е подхвърлен 2 години след това --не се прави така И ако по ножа няма нищо --как ще о свържат с престъплението?

Казваш не се прави така , а как се прави???

Тук са замесени наркотици.

Ножът е намерен близо до пейката, на която беше намерено починалото момче в шахта. Този периметър е бил оглеждан, но ножът не е бил открит преди това, съобщи говорителят пред Нова телевизия." Това направо разби на пух и прах "неистовите усилия и старания" на "компетентните органи". На метри от пейката, където е намерено мъртвото дете, е въпросната шахта... как пък един "компетентен орган" не се сети да я поогледа по-старателно? Сигурно ги е страх от плъхове или от миризмата им се гади;))

По темата: тук в Швейцария при една кражба крадецът се беше издрискал наблизо и полицията не само, че огледала добре мястото, но и взел ДНК проба...след време при арестуването крадецът твърдеше, че изобщо не е бил в съответното село...докато не му извадиха резултатите от пробата. Толкова по темата "неистови усилия на органите в БГ"

Бащата е служител на границата а сети се сама. Човек който е зависим от нещо е златен, за дебеловратите.

Тази теза я развих още вчера, когато разбрах, че бащата е "служител на органите";( Там "колегиалността" означава - да помогнем на колегата със всички сили и средства, пък ако ще да е и най-големия боклук! Бях дала за пример поенето с млекце от колегите на онзи пиян и надрусан граничен полицай, дето сгази едно бебе на тротоара!

Мотивите за престъпление са често алогични, за нас нормалните хора. Престъпния, арогантен и зъл мозък, е неразбираем и нелогичен за нормалните и позитивни хора. На тази възраст 15-17г. момчетата са коктейл от хормони една по остра дума и някой са готови да извадят нож. Отговорността е на бащата, че е позволил на сина си да носи нож. От кога това е нормално. Тук да не е Афганистан?

Има мистерия: убийство без мотив, убиец-полицейски син, закъсняло разследване, мястото на оръжието на убийството посочено от човек ма близкото обкръжение на убиеца, убиеца - студент по Право...

И къде е мистерията? Къде?

Мистерията е , че 2 години никой не разпозна бягащия и че не намериха ножа,

http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board=pr&Number=1945289254&page=0&view=collapsed&sb=5&part=all&vc=1 - това за майката.., за бащата сами го знаете... Господи, създаваме деца, правим ги наше подобие...Хубави деца при това..."Боже, колико мъка има по този свят, Боже"!

Ех,арнаудова няма да спрете да лъжите хората.Кажи ми кой родител като види снимката няма да познае ,че това е сина му.Още повече по дрехите,обувките.Стига сте правили хората на балами.Родител полицай -значи престъпник.Майка журналистка и тя.Знаели са и са си мълчали.Жалко за добрите хора, на които всички те отнеха детето.Дано им се връща.

Журналистка и полицай-двете най- престъпни и продажни професии! Майката "вярвала " в сина си! !!! Нима????

Как се казва майка му?

Много страшно, ако убиеца не е имал мотив, значи е психопат и това не е единственото му убийство със сигурност, ако адвокатите му докажат, че е психопат ще отърве затвора. На мястото на бащата на убитото момче бих застрелял този изверг, защото няма смъртно наказание, което заслужава, а цимизма му стига до там, че следвал Право.

Това ,че полицията не знае,или не казва мотива,не значи че няма мотив. И не бързай да съдиш, защото макар и малка, има вероятност жертвата да е доминирал по някакъв начин над убиеца и дори да го е тормозил.

А дали ще е така, ако твое дете /ако го нямаш, важи за в бъдеще/ е на мястото на жертвата - ще продължаваш ли да говориш такива нелепости! Жестоко възмездие за убиеца, родителите и всички онези, които го подкрепят! Възмездието да възтържествува!!! Амин!

Очевидно не си наясно какво значи психопат. Правото изкарва луди шизофрениците а не психопатите.

Няма как да е тръгнал целенасочено да убива, защото няма как да знае,че само с един удар ще се стигне до смърт! Ако този беше тръгнал да убива,трупът щеше да е на решето. НАЙ-ВЕРОЯТНО Е НЯКАКВО ОТМЪЩЕНИЕ/СПЛАШВАНЕ! И друго. Обикновено слабия и неуверения използва нож за да отмъщава.

Този хубавец е бил пласьор под чадъра на татко-полицай и приятел на главния секретар Г. Костов, убитият -също е пласирал. Познавали са се, убиеца е притиснал жертвата да му дава парите от продажбата на дрогата, онзи явно е отказал и по-големия пласьор го е убил. Ченгетата са разбрали много отдавна кой е убиеца, обаче главния секретар на МВР Г. Костов е наредил да се потули, доста полицаи са били уволнени, за да се прикрие това престъпление, както свидетелстват работили по случая ченгета. И сега като го уволняват веднага хоп, намерихме убиеца, да покажем колко много работим. Трябва да разследват и чадъра над убиеца, а студента-наркодилър да съдят като пълнолетен. Герберска мутренска държава.

Убития учи в най-елитната столична гимназия и има богати родители. На убиеца баща е пребогат митничар. ТИ ЛУД ЛИ СИ, ДА МИСЛИШ,ЧЕ ТЕЗИ РОДИТЕЛИ ЩЕ НАПРАВЯТ ДЕЦАТА СИ НАРКОПЛАСЬОРИ???

дрогата не прощава драги! А точно тия дето са с пълни джобове обикновенно лесно посягат към дрогата и разни други забранени удоволствия! Просто щото могат да си ги позволят! Недей д аси мислиш че наркоманите са били бедни хора! Те после стават бедни тялом, духом и накрая пукясват!

Почти всеки, който употребява наркотици, ги и пласира. Те не могат да се купят законно, затова употребяващите ги купуват един от друг. Който взема наркотик, има и илюзията, че като продаде някоя доза на друг, ще си избие парите от покупката. Всички са навързани - и купуват, и продават. Рядко бива някой само да купува. Що се отнася до заможните родители - разбира се, даже децата от богати семейства по-лесно хлътват по наркотиците.

Издиша ти разсъждението. Момента в който баретите отиват да арестуват младежа е оня ден веднага след това червеният министър уволнява Костов, ясно е че иска да попречи на по нататъчното разследване. Защото тук интересен е бащата.

Трябва да сме пълни олигофрени, за да повярваме, че момчето е завършило гимназия, снимало се е като модел, кандидатсвало е и учило в Благоевград и никой не е могъл да го открие.променил си външността като напълнял и започнал да тренира.Или нас ни правят на идиоти, или полицаите са такива.Има нещо гнило.

Това, че някой им е показал къде е ножа едва ли е вярно, но ако това е единствения начин за закопчаят убиеца - няма лошо.

Йоан бил тих и скромен. Само дето по някой път прекъсва тишината и скромността си и убива някого!

Moмчето е било кандидат за модел и високо 1,93.Такива се харесват от жените.Може да са имали вражда заради момиче още повече ударът е в сърцето.Освен това щом казва фалшива версия-грабеж, значи иска да прикрие нещо/някого.Другият вариант е футболно хулиганство, понеже Борисовата градина е средище на ЦСКА-извършителят има сини маратонки и най-вече якето му е тематично за футболните хулигани.

тук трябва да си спомним и странното събитие-при намушкването убитото момче ляга на пейка и звъни на гаджето си, но не казва никакви подробности.

звъни

ами че то братът е написал на фейсбука за приятела - помагай, за предателство - наказвай, за момичето - убивай

А на една от снимките е със сини маратонки-пишлегарска работа.Явно е знаел.

Кой е със сини маратонки е съпричастен:))))))

Загледайте се в снимките на брат му - поглед, жестове, стойки, гледа лошо. Типичното лошо момче, чиито образ е наложен от филмите. Заподозрения е бил същия. Само жалкото е че в живота всичко е истинско и няма хепи ЕНД. Разбиха живота на близките ма убития, тези ще страдат още малко докато отмине данданията, онзи убиеца вече ни предупредиха че евентуално 2-8 год. И така. Имал е идея да убие някой ден , и този ден е бил тогава. Кой ходи с нож в градски условия - само потенциалните убийци.

Абе нали бяха преровили тревичките ченбгетата и нямаше нищо как така сега ''изникна'' ножа???Дали си мислите че всички са улави като вас за да ви повярват на фантазиите??Кой престъпник ще седне да обяснява престъплението си на някой след като никой не го е видял да го ивършва та и къде е ''скрил'' ножа ще му каже???Инсценировките ви са съсипали не един живот но и не малко пари плащаме ние че ни осъждат в Страсбург а вие продължавате да гепите големите заплати без никаква реална дейност

В крайна сметка важното е да се разкрие кой е убиеца и върха на тортата да получи ОСЪДИТЕЛНА ПРИСЪДА , полагаща се за такова злодеяние! Тогава вече всички по веригата са си свършили работата! Все още не е!

Нашите полицаи са пълна трагедия. само знаят как да пазят дилърчетата на улицата, б*клуци с фуражки.

Да има и такива, но не слагай всички под един знаменател. Злобата ти е в повече.

и като им вземат патлака и служебната карта са просто една торба с кокъли!

За да не издишат така версиите прокуратурата трябва да ръководи разследването и да е към изпълнителната власт , както е в много държави!

Оглед на местопрестъпление по български е захвърлени ръкавици след това на местопрестъплението.Сякаш някой е длъжен да им пребира мръсотията.Никаква работа не вършат тези ид..ти от МВР.затова после доказателствата не издържат в съда.Некъ..ци,връзкари долни.От мен за този най справидливо наказание ще е- смърт

Може би мотива е удоволствието от убийството? Колкото и перфидно да звучи това!

Дори серийните убийци убиват защото имат сачма в главата, тоест измислят си ''логичен'' мотив.

Абе, точно там е зарито кучето, обаче виж сега не е политически коректно някакси да признаем публично че децата на декорацията по-известни като чалга поколението имат ценностната система на астралопитеци и са едни изпуснати мамини детенца работа за 2 ст. не свършили, с порно закърмени и с претенции до небесата но покритие - нула. Че НЕ СТАВАТ. Че издават колко са читави така наречените им родители решили явно че при декорацията думата възпитание е обявена за незаконна. Абе трагедия. Интересно, ще оцелее ли държавицата с това поколение за което за да се изтипосаш у фейсбуко като интересен е достатъчно основание да вредиш, тормозиш, безчинстваш...